Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

GPS på iPad??

NYTT TEMA
LSP-4445
LSP-4445Innlegg: 1024
20.08.17 21:52

Fikk følgende spørsmål fra kamerat men har selv ingen peiling men kanskje noen her har?

Skal bruke ipad som kartplotter i båt (GPS). Regner med jeg må kjøpe wifi + cellular modell for å få dette til å funke men samme om det er vanlig iPad,Air2 eller Pro..?
Ønsker GPS funksjon uten bruk av data....som jeg har hørt er fullt mulig.
Noen som vet?

(Innlegget ble redigert 20.08.17 21:56)

Torotto
TorottoInnlegg: 11938
20.08.17 22:26
LSP-4445: Skal bruke ipad som kartplotter i båt (GPS). Regner med jeg må kjøpe wifi + cellular modell for å få dette til å funke men samme om det er vanlig iPad,Air2 eller Pro..?
Ønsker GPS funksjon uten bruk av data....som jeg har hørt er fullt mulig.
Noen som vet?

Du har to valg enten en med  cellular.

eller en wifi med egen GPS enhet. 

NB. Bad Elf finnes både som innstikk i Ipad. og Bkuetooth. 

Forfun
ForfunInnlegg: 5087
24.08.17 19:34

Har en gammel iPad 2 som er 5 år gammel. På iPad må en ha simkort for å få GPS som er innebygd. Mener det fremdeles gjelder på nye. Bruker ikke data, fungerer fint der det ikke er mobildekning. Elektronikken ombord kostet ca 150 000 kr, det vi bruker som primærnavigasjon er iPad med navtroniks. Har seilt til Middelhavet samt mye av norskekysten. Forskjellen i posisjon mellom iPad og den dyre plotteren er stort sett plasseringen av antenne. Anbefales. 

TøttTøtt
TøttTøttInnlegg: 21054
01.09.17 23:57

Bruttern gikk for iPad med cellular allerede for 6-7 år siden fordi det pluss app for navigasjon var svært mye billigere enn plottere ment for båt. Et vanntett etui og en nødlader kobla mot små solcellepanel sørga for at det sjelden ble krise på strømfronten. Jeg var med og seilte Norgeskysten (Lofoten-Drammen) med den løsninga, det var veldig fint. Vi hadde bare ipaden og backup i form av vanlige sjøkart + kompass for navigasjon. Hadde aldri problemer av noen slag. :)

Ipad cellular, et godt navigasjonsprogram, vanntett (og gjerne flytende) etui samt solcelle/nødladere og du er good to go. 

politikk
politikkInnlegg: 20753
04.09.17 13:00

Lsp-4445 : har ikke hørt om hverken telefoner, eller iPad og PC med andre plattformer som har GPS basert på satellitt signaler slik som f.eks en garmin 60C og kan fungere som lommespeedomerter uten og være tilkoblet telenettet.

tror iPad og telefoner bare beregner posisjon basert på telenettets sendere og vil da ikke virke uten dekning.  Andre ting faller bare ut hvis terrenget er i veien for satelittsignaler.

tar ett forbehold for at nye ting er kommet men ingen telefoner kunne erstatte garmin 60C på funksjoner sist jeg undersøkte. Tror dette har noe med patentrettigheter og gjøre.

petterG
petterGInnlegg: 9367
04.09.17 15:22
politikk: tror iPad og telefoner bare beregner posisjon basert på telenettets sendere og vil da ikke virke uten dekning.

Feil. Alle telefoner bruker satellitter, i likhet med andre GPS-enheter. 

politikk
politikkInnlegg: 20753
04.09.17 15:48

PetterG : da må det ha noe med patentrettigheter at telefoner ikke får bruke samme programvaren som f.eks garmin 60C som er en ren GPS navigator.

jeg vet at dette trekker mye strøm slik at ett par AA batterier bare varer 7-8 timer.   Men hvis programmer lå inne kunne telenettet faktisk vært stengt mens ren GPS navigasjon ble brukt.

programmene og kartene har nok kostet en del så dette kunne selvsagt vært kjøpt / omskrevet til telefoners operativsystem.  Dette ligger da kansje i langvarige kontrakter med hardvareprodusenter at dette ikke er på markedet enda ?    Alle eksterne navigasjonsskjermer ville blitt umulige og få solgt hvis skjermen på mobil, nettbrett og PC kunne vise det samme.

andre tanker om hvorfor ikke tilgjengelig enda ?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg