Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Papir vs skjerm

NYTT TEMA
serk
serkInnlegg: 43
21.08.17 21:45

Skrev nettopp et innlegg under denne tittelen. Det forsvant plutselig. Poenget mitt i det innlegget var at vårt skriftspråk bygger på papir, og at papir antagelig er det beste formidlingsmediet for vårt skriftspråk. Skal man endre medium fra papir til skjerm, så bør også tegnene vi bruker i formidlingen, endres. Mitt hovedpoeng var at siden vi fortsatt holder oss med de samme tegnene vi brukte i historiens barndom, da vi preget våre tanker og meninger og ytringer i papirus, bør vi fortsette å bruke papir. Kunnskapssamfunnet, som vi liker å inkludere oss i, er i sin helhet bygd opp på kunnskap formidlet på papir. Det er derfor merkelig at vi vil kvitte oss med papirformidling, all den tid hele vår sivilisajon bygger på den. Er vi sikker på at e-skjermen virker like bra på vår evne til å tenke og formulere oss revolusjonært og nyskapende? Jeg tror det ikke! Mvh Lars, Trondheim!

serk
serkInnlegg: 43
21.08.17 22:07

Hei! Mitt opprinnelige innlegg inneholdt en eureka-opplevelse av at å lese en bok på en e-plattform var som å se verden gjennom et periskop, altså u-båtens syn på verden...Det leder meg til et nytt spørsmål: Er alle innlegg i dette forumet, dømt til å bli slettet, hvis det ikke er godt nok? I såfall vil jeg ha muligheten til å beholde en kopi! Mvh Lars!

 

 

hillebillys
hillebillysInnlegg: 9040
22.08.17 11:21

krøller du sammen arket og kaster det på bålet så forsvinner også det.

 

Slette tekst på pc eller krølle papir og kaste på bålet har samme effekt.

 

Pass heller på og ikke slette det du skriver, mellomlagre gjerne. Så slipper du att ting forsvinner.

På samme måte som du passer på og ikke krølle sammen papiret og kaste det på bålet om det er noe du vil ta vare på.

 

 

Kopi bruker du ett halvt sekund på og lage selv...

serk
serkInnlegg: 43
23.08.17 20:17

Hei, hillebillys! Takk for svaret! Jeg har et praktisk problem i VGD. Kanskje du kan forklare meg hvordan man kopierer hele eller deler av et innlegg man ønsker  å svare på, i en sånn gulfarget bakgrunn som jeg ser stadig vekk her. På forhånd takk for svar!

hillebillys
hillebillysInnlegg: 9040
23.08.17 21:32
serk: Hei, hillebillys! Takk for svaret! Jeg har et praktisk problem i VGD. Kanskje du kan forklare meg hvordan man kopierer hele eller deler av et innlegg man ønsker  å svare på, i en sånn gulfarget bakgrunn som jeg ser stadig vekk her. På forhånd takk for svar!

Det jeg gjorde nå du tenker på?

 

Du merker teksten i innlegget mitt ved og trykke med venstre musetast, og dra over det du vil sitere/svare på.

Det du merker vises med en blå farge.

Når du slipper musetasten så kommer det opp en liten "boks" som det står "siter tekst"

Trykk på denne og du får da en gul boks med den teksten over der du skal skrive når du svarer.

hillebillys
hillebillysInnlegg: 9040
23.08.17 21:34
serk: Er alle innlegg i dette forumet, dømt til å bli slettet, hvis det ikke er godt nok? I såfall vil jeg ha muligheten til å beholde en kopi!

Skriver du lange innlegg så kan det lønne seg og skrive det først i en editor lokalt, eks "Word"

 

Lagre underveis lokalt.

Så kopiere all tekst og lime inn i innlegget på VGD.

serk
serkInnlegg: 43
30.08.17 23:15
hillebillys: Du merker teksten i innlegget mitt ved og trykke med venstre musetast, og dra over det du vil sitere/svare på. Det du merker vises med en blå farge. Når du slipper musetasten så kommer det opp en liten "boks" som det står "siter tekst" Trykk på denne og du får da en gul boks med den teksten over der du skal skrive når du svarer.

Takk for tipset! Når det gjelder sak, så er vi fortsatt uenige: Papir er best! Men det var ikke rare uenigheten. Jeg vil ikke skrive mer på dette emnet, da du har avklart alle uklarheter for meg! Hilsen Lars!

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg