Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Bytte ut gammel panelovn med ny - besparelse?

NYTT TEMA
piezo
piezoInnlegg: 5052
18.11.16 15:48

Vi vurderer å bytte ut noen av våre nokså gamle panelovner med nye og moderne utgaver. Nå har de gamle termostat, så da lurer jeg på om det i det hele tatt er noe å spare? Bør man gå for en natt-/dagsenk for å få noe utbytte overhodet? 

petterG
petterGInnlegg: 9098
18.11.16 18:04
piezo: Bør man gå for en natt-/dagsenk for å få noe utbytte overhodet?

Etter mange år med gulvvarme og nattsenking kuttet jeg ut hele greia. Temperaturen ble senket med fem grader, og mesteparten av kvelden gikk før komforttemperatur var nådd. Jeg kuttet ut hele greia, men kan ikke se at strømformbruket har økt nevneverdig. 

Panelovner blir akkurat samme greia...

(Innlegget ble redigert 18.11.16 18:05)

piezo
piezoInnlegg: 5052
18.11.16 19:20

Så det man eventuelt sparer noe på er en nyere konstruksjon, og muligens en litt jevnere og mer effektiv termostat? Høres ikke ut som om det blir mange kroner i året spart av det... 

Å bytte ut varmepumpa er kanskje mer lønnsomt. Den er 10-15 år gammel, og kan neppe måle seg med de nyeste på varmeutbytte per kWh. 

petterG
petterGInnlegg: 9098
18.11.16 22:57

En panelovn er en panelovn, du sparer ikke strøm på nyere ovn. Det er selvsagt mulig at termostaten er mere nøyaktig på en ny ovn, slik at temperaturen holdes jevnere. 

Men all strømmen som brukes blir til varme - gammel som ny!

fargerik
fargerikInnlegg: 39256
20.11.16 04:58
piezo: Vi vurderer å bytte ut noen av våre nokså gamle panelovner med nye og moderne utgaver. Nå har de gamle termostat, så da lurer jeg på om det i det hele tatt er noe å spare? Bør man gå for en natt-/dagsenk for å få noe utbytte overhodet?

Jeg skiftet et par slike forrige vinter, mest for å få noe som var litt penere å se på.

Og det er jo en grunn?

Termostat er vel termostat, og som andre sier får du den varmen ut av den strømmen du putter inn uansett om ovnen er gammel eller ny.

Ser heller ikke poenget med nattsenking, for ovnen vil vel bare ta igjen det innsparte når den fyrer opp for fullt for å heve temperaturen igjen? Men det er vel en never-ending debatt...jeg har gitt ovner og varmepumpe beskjed om at det skal være 20 grader inne hele tiden, så ordner de dette.

På soverommene er det jo noe annet, der vil de forskjellige familiemedlemmene ha litt forskjellig.

De nye ovnene har lavere overflatetemperatur, da. Det er jo positivt, småbarn har mindre risk for å brenne seg.

(Innlegget ble redigert 20.11.16 05:03)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg