Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vaffelrøre

NYTT TEMA
kanutten85
kanutten85Innlegg: 20614
18.04.07 14:50
Ja, hvordan lager man egentlig gode vafler? Hva kreves i røra?
Skuggir
SkuggirInnlegg: 1101
18.04.07 16:06
En ting som i hvert fall er sikkert aldri, aldri skal puttes i ei vaffelrøre er vaniljesaus, vaniljesukker eller noe som helst annet som har til hensikt å gi vaniljesmak.

Sånn, så fikk jeg sagt det...
susilu
susiluInnlegg: 35131
18.04.07 18:17
Rømme.

Og nok smør.
susilu
susiluInnlegg: 35131
18.04.07 18:18
Jeg synes det er godt med vaniljesukker i, og kardemomme.
kanutten85
kanutten85Innlegg: 20614
18.04.07 20:22
Det ble Toro-røre i dag også. Men det er noe som mangler - samt at det er litt mye sukker i den, syns jeg.

Men ja - jeg etterfyller med kardemomme :o)
BeatPoet
BeatPoetInnlegg: 25878
18.04.07 20:25
Man bør ihvertfall ikke ha Samrøre opp i vaffelrøre..Da blir det bare rør:)

Men fra dårlig spøk til alvor:

Her har du en typisk vaffelrøre-oppskrift:
* 2 dl smeltet margarin
* 2 ts kardemomme
* 20 dl hvetemel
* 8 ts bakepulver
* 4 dl sukker
* 20 dl melk
* 8 egg
* (tips: hell vaffelrøren på 1,5l flasker)

_________________________
Har du først falt ut fra en klippe ,
så kan du like gjerne prøve å fly..
TristSomCeur
TristSomCeurInnlegg: 3439
18.04.07 20:26
Én kilo kardemomme.
kanutten85
kanutten85Innlegg: 20614
18.04.07 20:56
2 liter melk og 8 egg?!?! Jeg hadde ikke tenkt å steke vafler til hele blokka heller.

Men takk ;o)
BeatPoet
BeatPoetInnlegg: 25878
18.04.07 20:58
Hvis du heller røra på en halvanna-litersflaske så kan du lagre røra til seinere bruk:)


_________________________
Har du først falt ut fra en klippe ,
så kan du like gjerne prøve å fly..
kjersti59
kjersti59Innlegg: 439
18.04.07 22:18
150 g. margarin (smelt og avkjøl)
eggedosis av 4 egg og 6 - 8 ss. sukker
4 dl. melk
300 g. mel. (ca. 5 dl.)
1 ts. bakepulver

Evt. vaniljesukker eller kardemomme.

ca. 8 kjempegode vaffelplater.
sentry3
sentry3Innlegg: 1656
19.04.07 02:06
Ett egg piskes sammen med ca 6 ss sukker. Ha i litt vaniljesukker (1/2 ts eller så), 1 l kefir, 1/2 ts natron utrørt i 1/2 kopp vann, ca 4 ss margarin - smeltet - og mel til passe røre. La stå og svelle litt før du steker dem.

Enklere blir det ikke - og ikke stort bedre heller.
kanutten85
kanutten85Innlegg: 20614
19.04.07 08:14
Blir det sånne tjukke, gode og litt tunge? Det er de som er best :o)
Pittelillemeg
PittelillemegInnlegg: 3271
19.04.07 12:34
Det er jo det som er sprø utenpå og myk og luftig inni som er best da! :D Men, erstatt halvparten av melet med havregryn. Du merker såvidt at det er havregryn, vaflene blir kjempe gode og liiitt sunnere i tillegg!

Lykke til!
kanutten85
kanutten85Innlegg: 20614
19.04.07 12:55
Nei, seige, myke vafler er best. Med brunost og bringebær. Men jeg får liksom ikke til det slik man får de kjøpt ute.
Tatanya
TatanyaInnlegg: 927
19.04.07 17:56
Ikke at det har noe med spørsmålet å gjøre, men skjønner ikke at noen liker vafler. Det er noe av det verste jeg vet!
malaikaen_fan
malaikaen_fanInnlegg: 1239
19.04.07 17:58
300 g Mel
5 MS sukker
1 TS Vaniljesukker
1 TS bakepulver
1 krm Salt (krm = 1/5 dels TS)
2 Egg
4 MS smelta margarin
Åsså stapper du oppi melk til røra blir fin!
sentry3
sentry3Innlegg: 1656
19.04.07 18:07
Jepp, både vaflene og vaffelspiserne blir sånne tjukke, gode og litt tunge ;-)

Og "mine" vafler er supre med brunost og/eller bringebærsyltetøy.
kanutten85
kanutten85Innlegg: 20614
19.04.07 19:22
Nå er det ikke lenge før jeg avventer vaffel-invitasjon :o)
susilu
susiluInnlegg: 35131
19.04.07 19:44
Folk har tydeligvis forskjellig smak når det gjelder vafler. For meg skal de være så sprø og lette at hjertene nesten faller fra hverandre og smelter i munnen. Og de må serveres rett fra jernet!
Rollerking
RollerkingInnlegg: 1110
19.04.07 19:49
Tatanya skrev:
Ikke at det har noe med spørsmålet å gjøre, men skjønner ikke at noen liker vafler. Det er noe av det verste jeg vet!
----------------------------

Jeg har aldri i mitt liv møtt noen som ikke liker vafler. Du må være umenneskelig.
Tatanya
TatanyaInnlegg: 927
19.04.07 19:56
Er ikke å glad i bakeverk sånn generelt da, untatt marsipankake og sjokoladekake. Gjærbakst og sånne ting er jo bare gørr kjedelig, og det gjelder også vafler!
Fortuna32
Fortuna32Innlegg: 708
19.04.07 20:34
jeg liker å rive litt brunost på råkostjernet og ha oppi røra... la den få tid til å svelle litt før man steiker
kansas00
kansas00Innlegg: 15363
19.04.07 21:29
De ferdige posene fra Toro ordner alle ingrediensene for deg. Og smaker faktisk ganske bra.
Skuggir
SkuggirInnlegg: 1101
19.04.07 21:45
Toro har reddet mange liv, men som all annen posemat er den selvfølgelig ikke i nærheten av den ekte varen. Og i vaffeltilfellet er det jo heller ikke noe særlig tid å spare på det.
Skuggir
SkuggirInnlegg: 1101
19.04.07 21:52
susilu skrev:
Og de må serveres rett fra jernet!

---
Det kan jeg i hvert fall være enig i (selv om de gjerne kan være litt tunge). Nytes med gode venner, mye rømme og masse syltetøy.
sentry3
sentry3Innlegg: 1656
19.04.07 23:10
Ja, hvis du er på disse kanter (29 grader 45 min 8 sek N, 94 grader 29 min 17 sek W) så skal det vel bli en råd med det også...
kanutten85
kanutten85Innlegg: 20614
20.04.07 08:18
kansas00 skrev:
De ferdige posene fra Toro ordner alle ingrediensene for deg. Og smaker faktisk ganske bra.
----------
Mnjo, funker helt greit, liksom, men de er ikke som de jeg fikk i kantina på jobben en gang i tiden.
Tihihi
TihihiInnlegg: 68
20.04.07 12:48
Nå fikk jeg lyst på vaffler!
kanutten85
kanutten85Innlegg: 20614
20.04.07 12:50
Tatanya skrev:
Er ikke å glad i bakeverk sånn generelt da, untatt marsipankake og sjokoladekake. Gjærbakst og sånne ting er jo bare gørr kjedelig, og det gjelder også vafler!
------------
Ha deg ut av tråden min, din kjetter!!!

*mumlerfysjogpføy*
Freitas
FreitasInnlegg: 17385
20.04.07 21:13
Ser at det bare er en som har nevnt salt i røra så langt. Overraskende, det er faktisk litt av hemmeligheten med å få fram den gode smaken.
Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg