Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hva spiser og drikker du i kveld?

NYTT TEMA
elinelle
elinelleInnlegg: 5194
15.04.11 21:21

I kveld er det ostesuffle med tomatsalat og baguetter. Yummi!!
Kveldens drikke er spansk: Montecillo Reserva 2006 

 

Ostesufflé

4 ss smør
4 ss hvetemel
3,5 dl Hmelk
1 ts salt
5 egg
1 pk Tine revet ost

Rør melet ut i smeltet smør. Spe med melken og rør til sausen er jevn og tykk. Avkjøl litt. Rør i eggeplommene og osten.
Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i sausen med en slikkepott. Hell alt i en form som rommer 1,5 liter.
Stek ved 175 grader i ca 1 time. Den er ferdig hvis den virker fast når man rister lett på formen.

 

 

 


vanlig_fyr
vanlig_fyrInnlegg: 5396
16.04.11 04:00

Oppvarmede rester av "Fars greske hamburgere" med oppvarmet ovnsbakte poteter og ketchup. Øl

(Innlegget ble redigert 16.04.11 04:01)

Ørnen_fra_Nydalen
Ørnen_fra_NydalenInnlegg: 368
16.04.11 17:05

Sailor Jerry rom og noen bokser Ringnes. Så blir det vel kanskje en kebab litt utpå kvelden.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 42900
17.04.11 11:32

Hadde i går nok et herlig måltid i heimen.

Denne gangen ytrefilet av biff, stekt på grillpanna, akkurat passe stekt og veldig mør, som hest er. Godt krydra med pepper og med fersk rosmarin som "duft".

Sausen var en kraftig reduksjon av rødvin, sjalottløk og montert med mye smør.

Til dette en "klassiker" som passer til denslags - grovhakket ruccola, blandet med tynne skiver av parmesan og litt olje - en slags mellomting mellom pesto og salat. Lettere å spise enn salat - og mer kompakt smak.

Perfekt kombo til biffen og den kraftige sausen. Til dette godt ovsstekte mandelpoteter. Kraftig argentinsk rødvin til.

elinelle
elinelleInnlegg: 5194
17.04.11 11:43
DrSchwei: Hadde i går nok et herlig måltid i heimen.

Mmmmmm, hørtes fantastisk ut :)

maniacwohooo
maniacwohoooInnlegg: 1650
17.04.11 16:26
elinelle: I kveld er det ostesuffle med tomatsalat og baguetter. Yummi!!Kveldens drikke er spansk: Montecillo Reserva 2006 
 
Ostesufflé
4 ss smør4 ss hvetemel3,5 dl Hmelk1 ts salt5 egg1 pk Tine revet ost
Rør melet ut i smeltet smør. Spe med melken og rør til sausen er jevn og tykk. Avkjøl litt. Rør i eggeplommene og osten.Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i sausen med en slikkepott. Hell alt i en form som rommer 1,5 liter.Stek ved 175 grader i ca 1 time. Den er ferdig hvis den virker fast når man rister lett på formen.

Det hørtes fantastisk godt ut! :D

 

Ikveld lager jeg meg nok noe kjøttdeig stekt med sopp med masse chilli og rundet av med eggerøre sånn at det fester seg rundt kjøttet laget på asiatisk vis. Ved siden av lager jeg meg en thaisalat av revet gulrot og andre grønnskaer jeg har liggende (ekke sikker på hva jeg har i kjøleskapet). Salat smaksettes med chilli, fiskesaus, og andre gode thailanske smaker som jeg ikke har bestemt ennå.  Gleder meg. Drikker nok bare vann eller øl til maten. Så blir det nok litt whiskey utover kvelden.

TORANA_XU-1
TORANA_XU-1Innlegg: 5347
17.04.11 18:18

Svineribbe og Hansa Fatøl :)

 

elinelle
elinelleInnlegg: 5194
17.04.11 18:26
maniacwohooo: Det hørtes fantastisk godt ut! :D

Det gjør dette også. Thaimat er fantastisk godt, og øl, ev limejuice er helt korrekt drikke.

Om kvelden bør det være whisky, ikke whiskey.....

maniacwohooo
maniacwohoooInnlegg: 1650
17.04.11 19:01
elinelle: Om kvelden bør det være whisky, ikke whiskey.....

Hehe... sløv skriveleif.

sentry4
sentry4Innlegg: 4007
17.04.11 21:54

Fylt lammestek med bouillabaisse og poteter. Og kanskje en skvett rød italiener?

sentry4
sentry4Innlegg: 4007
17.04.11 23:27

Rettelse: Ratatouille, skal det selvsagt være.  Skylder på varmen.

elinelle
elinelleInnlegg: 5194
17.04.11 23:29

Det gav vel litt mere mening. Godt er det helt sikkert, og jeg regner med at du har blitt god venn med italieneren. :-)

maniacwohooo
maniacwohoooInnlegg: 1650
20.04.11 19:26

Skinnstekt laks (fin og rødrosa i midten). Gulrøtter og en halv rødløk surret først i litt nøytral olje (bare nok til at det ikke brenner seg). Når de søte smakene kom frem freste jeg det i en hvitvinseddik. Avsluttet med litt smør for å runde av smakene. Så lagde jeg en vinaigrette av extra virgin olivenolje, rødvinsedikk og litt sukker (lot det stå litt i kjøleskapet så smakene skulle sette seg). Maten ble himmelsk god (spiste nettopp).

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 42900
20.04.11 19:45

Her blir det svineribbe (en liten bit, resten ligger i cola til morgendagens middag), poteter og surkål. Dette er tynnribbe som ble kjøpt superbillig før jul.

Drikke vet jeg ikke helt. Men det blir enten øl og akevitt, vann og akevitt eller en italiensk rødvin. Men akkurat nå jobber jeg...

(Innlegget ble redigert 20.04.11 19:46)

elinelle
elinelleInnlegg: 5194
20.04.11 20:23
DrSchwei: resten ligger i cola til morgendagens middag

Hæ?

Fortell!

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 42900
20.04.11 21:34

Det ble øl og akevitt. Tror jeg tømmer flakska med Løiten linje. Det var mindre enn halvfull... :-D

Bra måltid, men litt vel mye fett på den ribba jeg fikk tak i. Cola-varianten blir nok bedre. Men det er først i morgen.

(Påskelammet ble for øvrig inntatt for to uker siden)

(Innlegget ble redigert 20.04.11 21:35)

elinelle
elinelleInnlegg: 5194
20.04.11 21:40

Her ble det hjemmelaget pizza med elgkjøttdeig, og gul brus.....

maniacwohooo
maniacwohoooInnlegg: 1650
21.04.11 17:41

Knallsterk nuddelwok.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 42900
21.04.11 18:19

Fant ut at det er tull å bruke colamarinaden til saus. Hadde igjen mye cola, så lager ny saus på den, i stedet for å stå i evigheter å få av grumset som blir når man koker opp det som har vært kjøtt oppi. Ellers vurderer jeg å bare drikke vann til, ble litt mye akevitt i går..

elinelle
elinelleInnlegg: 5194
21.04.11 18:22
DrSchwei: drikke vann

Godt kaldt vann, med eller uten kullsyre er flott drikke. Vi nordmenn er en anelse bortskjemt her.....

Og vann kan man drikke, uavhengig av hva man drakk kvelden før ;)

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 49780
21.04.11 21:33

Salmalaks og asparges i dag. Minstemann begynte å grine da han hørte at det var Salma. Han feiler noe.

Ellers har jeg kokt lammekraft i dag, skal ha en liten familiemiddag i morgen, med lammelår. Er fortsatt litt i tvil om jeg skal bene den ut eller ikke. Er påvirkelig for gode argumenter!

bennyen
bennyenInnlegg: 11732
21.04.11 22:03
KingKongHalvor: Minstemann begynte å grine da han hørte at det var Salma. Han feiler noe.

Et alvorlig syndrom som bør utredes snarest ;)

Ble elgkarbonader til middag her i dag, som smørbrød med litt sopp og løk .

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 42900
21.04.11 22:06

Utbenet eller ikke. Skal det være uformelt og hyggelig, og ikke altfor mange gjester er det ingen grunn til å bene ut. Skal det være litt mer formelt og gjestene setter pris på denslags, så får man jo finere skiver og et mer elegant måltid om man tar seg bryet å bene ut. Jeg pleier å variere ut fra dette. Som regel bli det utbenet, og da kan det hende jeg bener ut neste gang, for å få litt variasjon..

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 49780
21.04.11 23:17
DrSchwei: Utbenet eller ikke. Skal det være uformelt og hyggelig, og ikke altfor mange gjester er det ingen grunn til å bene ut.

Blir vel helst dette, da det bare er noen svigerforeldre som kommer på besøk, og de er ikke storforlangende. Har også en tanke om at kjøtt stekt "på beinet" blir bedre enn utbenet. Trenger heler ikke benet da jeg allerede har kokt kraft.

Takk for bra svar!

oggen
oggenInnlegg: 2357
22.04.11 00:25

Snufs. Her i huset herjer omgangssyken. Fruen sviver fritt til og fra... dere vet (unnskyld), - og jeg prøvde meg på en omelett. Den var vond og svelge for å si det mildt.
Bon appetit !

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 49780
22.04.11 01:35
oggen: Snufs. Her i huset herjer omgangssyken.

Shit!

Er noe dritt når det blir sånn. ;-)

Påsken er heldigvis ikke over, mulig å komme sterkere tilbake i matveien senere i uka.

maniacwohooo
maniacwohoooInnlegg: 1650
22.04.11 21:03

Skinnstekt laks. Salatvinaigrette. Løk og gulrot surret i hvitvinsedikk, sitron, sukker og hvitløk.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 42900
22.04.11 21:57

Her er det oppvarmet "asiatisk colaribbe". Godt, men litt tørrere i dag. Vinen er en utmerket

Weissenkirchen Riesling Smaragd 2009 - #80083
Domäne Wachau , Østerrike
Kr.149.90

Funker fint etter 11 timers arbeidsdag.

michaelhe
michaelheInnlegg: 9554
22.04.11 21:58
DrSchwei: Her er det oppvarmet "asiatisk colaribbe". Godt, men litt tørrere i dag. Vinen er en utmerket Weissenkirchen Riesling Smaragd 2009 - #80083
Domäne Wachau , Østerrike
Kr.149.90 Funker fint etter 11 timers arbeidsdag

Selv har jeg hatt en finfin grandiosa. Det funkerte bra for meg altså. I morgen skal jeg drikke øl. Rap!

Klikk for å gå tilbake til toppen