Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Kje

NYTT TEMA
DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 42408
27.04.13 09:29

Det er sesong for kje. Man kan nå få det ferskt i mange butikker. Dette er et utmerket kjøtt, sier ekspertisen. Ja, sågar har det havnet i kategorien "trendmat", ute at man bør bry seg om det...

Har gått til innkjøp av et lår. En TV-kokk beina det ut og hadde bare på salt+pepper, stekte det på panna og så i ovnen til 57 grader kjernetemperatur.

Tilbehøret han hadde var poteter. Men hva mer er egnet? Ser at en oppskrift indikerer krydders  sitron, en annen salvie, andre atter rosmarin og timian.

Satser på å gå for salvie-sitron evt timian-sitron. Rosmarin er for meg uløselig knyttet til lam (og poteter).

Grønnsaker i tillegg til potet tror jeg blir vårløk, løk og sukkererter. Ser for meg at det skal være en del lettere enn lammestek.

 

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 42408
27.04.13 09:30

Ellers finnes andre stykningsdeler, som bok, ribbe, sågar lever ...  men som førstegangs kjekokk er det nok greit å starte med låret.

CFN
CFNInnlegg: 3799
27.04.13 11:48

Strålende kjøtt. Bog er på menyen her neste tirsdag.

susilu
susiluInnlegg: 37040
27.04.13 13:10
DrSchwei: Har gått til innkjøp av et lår.

Hvor fant du det?

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 42408
27.04.13 14:01
susilu: Hvor fant du det?

På "torget" i Mathallen. Det er fokus på "Nasjonale turistveier".

Kjøpte også spekepølse av geit.

Koster en del, ca 160 kr for et lår på ca 700 gram.

susilu
susiluInnlegg: 37040
27.04.13 14:40
DrSchwei: Mathallen

Er det i Oslo?  Sikkert et dumt spørsmål, men jeg har aldri vært i Mathallen, jeg går og gresser i utkanten av byen, jeg, vet du :-)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 42408
27.04.13 15:02

Det stemmer at det er i Oslo. Men geita har gresset oppe i Vågo. Sunnmøringene hadde bare frosset kje, så det ble bare pølse fra Norddal.

http://www.mathallenoslo.no/

(Innlegget ble redigert 27.04.13 15:03)

susilu
susiluInnlegg: 37040
27.04.13 20:13
DrSchwei: http://www.mathallenoslo.no/

Takk:-) Det så digert ut.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 42408
27.04.13 20:48

Absolutt et bra sted, men like mye serverings-, drikke- og treffsted som arena for handel. Jeg klarer i hvert fall ikke å styre unna disse når jeg først tar turen...:-) For rene innkjøp er nok Jacobs å foretrekke i de fleste sammenhenger, i alle fall for meg, som må gå eller ta bussen.

susilu
susiluInnlegg: 37040
27.04.13 20:57
DrSchwei: For rene innkjøp er nok Jacobs å foretrekke i de fleste sammenhenger, i alle fall for meg, som må gå eller ta bussen.

Jacobs på Holtet?  Da må du vel ta trikken?

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 42408
27.04.13 20:59
susilu: Jacobs på Holtet? Da må du vel ta trikken?

:-D Det stemmer. Eller jeg kan sykle hjem igjen. :-D

susilu
susiluInnlegg: 37040
27.04.13 21:20
DrSchwei: :-D Det stemmer. Eller jeg kan sykle hjem igjen. :-D

Nedover Kongsveien går det vel fort, men er det ikke litt skummelt, synes det er ganske trang vei, jeg :-) Men kanskje fortauet egner seg til sykling også :-)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 42408
27.04.13 22:01
susilu: Nedover Kongsveien går det vel fort,

Ja, men det er nok ikke så greit oppover heller... har forstått at Geir Lippestad fikk bremsene sabotert, og det føltes nok ikke så grei...:-/

susilu
susiluInnlegg: 37040
28.04.13 10:48
DrSchwei: har forstått at Geir Lippestad fikk bremsene sabotert, og det føltes nok ikke så grei...:-/

Ja, men han var vel ¨på full fart nedover da han oppdaget det?  Det må være tungt oppover...men nå har jeg aldri hatt en sykkel med gir...

Someone
SomeoneInnlegg: 24295
29.04.13 12:45

Anbefaler å prøve kjekoteletter også.

TøttTøtt
TøttTøttInnlegg: 21038
29.04.13 21:22

Jeg kjøper av og til kje til ca hundrelappen pr kilo.. Hele dyreskrotter ofte. Namme!

Shimon
ShimonInnlegg: 10220
29.04.13 23:11
DrSchwei: Koster en del, ca 160 kr for et lår på ca 700 gram.

Oj, 230 kroner kiloen, det var vel drøyt. Kjøpte et helt kje for noen år tilbake, og betalte vel ca 60 kroner kiloen, og det var på Ultra.

Halvparten av alle kje som blir født hvert år, blir tatt ned rett etter fødselen, pga. at det er svært liten etterspørsel. Antallet er ca 50k.

Uansett, dette kje er veldig godt, men om det er 230 kroner kiloen-godt vet jeg ikke.

kifint
kifintInnlegg: 6
07.05.13 01:26

Får man tak i kje, så får man i..kje vond smak i munnen nei... leter man litt så får man det gratis omtrent nå, i sesongen..mmm...barnegeiter e godt

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 42408
09.04.14 11:46
Shimon: Oj, 230 kroner kiloen, det var vel drøyt.

Ultra/Jacobs har KJE på tilbud denne uka, 169 kr/kg. Her er det bare å slå til. Det skal i alle fall jeg!!

Shimon
ShimonInnlegg: 10220
09.04.14 21:53
DrSchwei: Ultra/Jacobs har KJE på tilbud denne uka, 169 kr/kg. Her er det bare å slå til. Det skal i alle fall jeg!!

Snakker vi her om lårstykker?

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 42408
10.04.14 06:25
Shimon: Snakker vi her om lårstykker?

God spørsmål, kom på det før du spurte - det er dessverre per kilo kje. Egentlig temmelig på kanten markedsføring, ettersom de i avisannonser viser et lår. Så lårprisen er nok mer det den var i fjor.

bjoro
bjoroInnlegg: 28305
10.04.14 14:57
DrSchwei: Ellers finnes andre stykningsdeler, som bok, ribbe, sågar leve

RIBBE !!!

“Barb e que”, skjegg og hale............geita er opprinnelsen til det amerikanske ordet.

Hele kje-ribbesider på grillen. Jeg lover deg en høytidsstund. Mange vil ha honningsmaken på det, jeg dropper det. Fingermat en koselig sommerkveld ;)

bjoro
bjoroInnlegg: 28305
10.04.14 15:08

Jeg har grillet kjeribbe både ute og inne.

I komfyren tar det halvannen til to timer å få kjøttet ferdig. Først deler jeg det opp i "pinner". Marinerer det et døgn med barbeque saus, timian og diverse. 

Inn i ovnen under folie for å dampe kjøttet. Bruk Cola !!!, eller vann. 30 minutter, så tar jeg vekk folien, og lar kjøttet steke videre til det ett løsner fra beinene. En god time (ca) på 160 (?) grader.

Mengde? Som regel litt for lite. For dette spises opp.

Jeg har servert det med stekte grønnsaker (bønner, gulerøtter, poteter og blomkål) 

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 42408
10.04.14 18:32

Høres bra ut, må prøve ribbe også. Jeg bruker jo cola til svineribbe, så det må gå bra. Til helgen ser jeg god for meg lår., med smak av sitron og salvie... :-)

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 49152
10.04.14 21:08

Kjører forbi Høvik i morgen, så jeg får stoppe og se om man kan få tak i et lår eller to.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 49152
11.04.14 18:52
DrSchwei: Til helgen ser jeg god for meg lår., med smak av sitron og salvie... :-)

Fikk tak i bog, prøver å finne oppskrift i kveld. Hadde noen flotte Amalfi-sitroner, så det blir det i hvertfall, ellers litt usikker på krydder og urter, skal ikke bli som lam dette.

Tar gjerne i mot noen tips. Gubben på Polet anbefalte faktisk hvitvin til, fra Alsace, så da prøver jeg det, han har levert før. Har en grei Chianti også, hvis det skulle bli helt skjæring.

Andropov
AndropovInnlegg: 32798
11.04.14 18:53

halloen ja

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 49152
11.04.14 18:54
Andropov: halloen ja

Hei mister, noen erfaring med geit?

WhiteMagic
WhiteMagicInnlegg: 14736
11.04.14 18:55

Hvilken saus bruker dere?

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 49152
11.04.14 18:56
WhiteMagic: Hvilken saus bruker dere?

Blir nok Sandefjordsmør.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg