Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

TVNorge - Mitt kjøkken ruler...

NYTT TEMA
DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 42813
28.03.16 16:57

.... starter i kveld kl 20:30. Kjør debatt!

Nå skal vi hjem til folk som tror de kan lage mat. Det blir i det minste litt spennende. Første ut er et ektepar fra Frogner.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 42813
28.03.16 21:36

Med en halv pakke sukker, kan curryen bli for søt - ja... Utrolig merkelig tabbe, men rart at kokkene ikke "avslørte" det.

Ellers virker det som om en riskoker er smart å ha.

(Innlegget ble redigert 28.03.16 21:38)

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 49597
28.03.16 22:54

Artig konsept dette, tror jeg, etter å ha sett halvparten. Syns man får vist en del matlaging, noe som ofte går i glemmeboka i denne typen konkurranser.

Men navnet, herre. Ingen som bruker "ruler" lenger, og i hvertfall ingen i denne gjengen her.

vanlig_fyr
vanlig_fyrInnlegg: 5396
29.03.16 08:12

Som en del av den yngre garde synes jeg dette navnet var veldig hipt, og kommer derfor til å følge dette med aspargesøyner.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 49597
29.03.16 09:11
vanlig_fyr: Som en del av den yngre garde synes jeg dette navnet var veldig hipt

Helt enig, det VAR veldig hipt. ;-)

Samme det, programmet var ok, hvis man klarer å heve seg over irritasjonen over at det ikke er mulig å lage mat på TV uten at det er en eller annen form for konkurranse.

 

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 42813
29.03.16 10:43

"Ruler" - er det ikke et uttrykk for de mellom 50 og 60, da? Finnes jo en god del TV-seere i det litt eldre segmentet.

:-D !

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 42813
29.03.16 21:26

Huff - det var dårlig. Presentasjonen var derimot flott. Men når de serverer masse salatblader til forretten uten dressing, så vitner det om litt lite gefyl for hva matlaging handler om...

... reagerte også på mengden tomatpure i gryta, og merkelig at de ikke vet at den skal være tykkere - ville jo også gi mer smak.

Han italieneren virker kritisk - kan love godt for senere...

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 42813
29.03.16 21:30

Hm - sympatien synker betraktelig når den unge dama sier at dommerne er strenge og "trekker for småfeil" - tøvprat, det var jo en skikkelig dårlig gryte.

Og på toppen av det hele, den eldste: Når man ligger nederst, håper man jo på at noen skal gå enda lavere.

Nuvel - fordommene mot møkreblå BWM med Bærums-skilter, blondiner og Nordstrand stemmer kanskje litt likevel..

(Innlegget ble redigert 29.03.16 21:33)

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 49597
30.03.16 11:31
DrSchwei: Huff - det var dårlig. Presentasjonen var derimot flott.

Joa, ser fjongt ut med blomster, men syns ikke det var helt restaurantstandard dette. Forrett og dessert var fine retter, med de minusene de hadde, men gryterett spiser jeg sjelden på bedre restaurant. Ikke ofte de har det på menyen heller.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 42813
30.03.16 11:40
KingKongHalvor: Joa, ser fjongt ut med blomster, men syns ikke det var helt restaurantstandard dette. Forrett og dessert var fine retter, med de minusene de hadde, men gryterett spiser jeg sjelden på bedre restaurant. Ikke ofte de har det på menyen heller

Jeg pynter aldri maten med blomster! :-) Han italieneren var jo inne på noe, dette var jo ikke restaurantmat. Altfor enkelt med laksen også. De var jo selvsagt noe uheldig. Har mer tro på prestene.

InternalExile
InternalExileInnlegg: 17761
30.03.16 21:08

Kutt i fingeren og må til legevakta?????

OK, om man er bløder kanskje.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 42813
30.03.16 21:30
InternalExile: Kutt i fingeren og må til legevakta????? OK, om man er bløder kanskje.

De syr vel ikke fem sting uten grunn... så ikke bra ut! Greit å ha legevakt i nærheten.

Komikken og dramaet nå er jo disse to blondinesøstrene som sitter der og er dritsur og neppe ønsker å være på TV mer. Så hvor skuffet de var når kokkene skrytte av forretten...

... av and som var litt voldsom. Ellers litt merkelig dvask rett med det lammet. Hyggelig stemning og søt vertinne, da...

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 42813
30.03.16 21:33

Usympatiske blondinesøstre: "- Det er bare helt DØYT mye, med to 8-ere på forretten".... Selv har de vel så utviklet smak og erfaring at deres 4-er var det eneste korrekte? Herregud for noen hurper...

I morgen blir det nok andre boller - samtidig virker det som om noe går galt også. Spennende!

(Innlegget ble redigert 30.03.16 21:39)

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 49597
30.03.16 23:35
DrSchwei: Usympatiske blondinesøstre: "- Det er bare helt DØYT mye, med to 8-ere på forretten".... Selv har de vel så utviklet smak og erfaring at deres 4-er var det eneste korrekte? Herregud for noen hurper...

Hyggelig at prestene klarte å skvise seg 2 poeng foran.

Stenia
SteniaInnlegg: 2300
31.03.16 01:06
DrSchwei: .... starter i kveld kl 20:30. Kjør debatt!

Jeg tipper at dette programmet blir en flopp. Noe kjedeligere skal man lete lenge etter. Det er bedre programmer som er tatt vekk av tv-norge, så om dette får fortsette...

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 42813
31.03.16 08:15
Stenia: Jeg tipper at dette programmet blir en flopp. Noe kjedeligere skal man lete lenge etter. Det er bedre programmer som er tatt vekk av tv-norge, så om dette får fortsette..

Mulig det, selv synes jeg det er spennende og interessant. Litt artig å se hvilket nivå selverklærte "mateksperter/hobbykokker" ligger på. Er jo lett å kjenne seg igjen i noe også, blant annet stresset når alt skal serveres perfekt og ikke minst varmt....

 

Someone
SomeoneInnlegg: 24373
31.03.16 11:48
DrSchwei: Usympatiske blondinesøstre

Snakk om bitches....for og si det på godt norsk

Ellers må den carreen de fikk tak i vært eksepsjonelt dårlig? Jeg har laget mye lammecarre i midt liv, men aldri kommet over noe som ser såpass slintrede ut. Og da hjalp det ikke at de bomma på stekingen heller

Someone
SomeoneInnlegg: 24373
31.03.16 11:50
DrSchwei: Mulig det, selv synes jeg det er spennende og interessant. Litt artig å se hvilket nivå selverklærte "mateksperter/hobbykokker" ligger på. Er jo lett å kjenne seg igjen i noe også, blant annet stresset når alt skal serveres perfekt og ikke minst varmt....

På en måte hakket bedre enn firestjerners middag da man slipper se C-kjendiser som skal finne på en eller annen form for halvdårlig underholdning

bjoro
bjoroInnlegg: 28305
31.03.16 12:33
DrSchwei: .... starter i kveld kl 20:30. Kjør debatt!

Greit nok program dette. Her får de ganske bra tid. Ikke det tøyset med å lage noe godt og lekkert på bittelitt kortere tid enn mulig.

Men det ser litt pirkete ut når dommeren (alfsen?) pirker på et salatblad og løfter det.........nesten som når jeg sjekker etter mark :)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 42813
31.03.16 14:26
Someone: Snakk om bitches....for og si det på godt norsk Ellers må den carreen de fikk tak i vært eksepsjonelt dårlig? Jeg har laget mye lammecarre i midt liv, men aldri kommet over noe som ser såpass slintrede ut. Og da hjalp det ikke at de bomma på stekingen heller

Nesten litt rart at de ikke tenker ørlite på hvordan de framstår på TV også.....

Og hvis man har litt lidenskap for mat, så må man jo erkjenne det de gangene man ikke får det til, og lære av sine feil. Hvis ikke blir man jo ikke bedre heller. Irriterende damer.

Strøm-Larsen leverte ikke varene, med andre ord? Det så ikke så bra ut stekt, men lurer på om de har brukt for lav varme. Som bergenseren også pekte på - gratineringen gjør det vanskeligere å steke, fordi fettet ikke smelter like bra ut, i alle fall en slik brød-gratinering.

Stusset litt på at de sa at det generelt var vanskelig å steke carre, har gått bra hos meg, i hvert fall.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 42813
31.03.16 14:28
bjoro: Greit nok program dette. Her får de ganske bra tid. Ikke det tøyset med å lage noe godt og lekkert på bittelitt kortere tid enn mulig. Men det ser litt pirkete ut når dommeren (alfsen?) pirker på et salatblad og løfter det.........nesten som når jeg sjekker etter mark :)

Ja, mange konkurranser er preget en del av tidspress, noe som går ut over kokingen, naturlig nok. Er vel en del show for kamera også her, tipper at sjekkingen av salatblad er en del av opplegget - selv synes jeg det ville vært artig å få vurdert maten av proffe - ikke for det, jeg vet jo omtrent hvordan ting SKAL være. ...

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 49597
31.03.16 22:37

Opptaket mitt ble ødelagt, noen som vet hvordan det gikk?

caliblue
caliblueInnlegg: 11394
31.03.16 22:39
KingKongHalvor: Opptaket mitt ble ødelagt, noen som vet hvordan det gikk?

Kveldens kokker fikk samme poengsum som de på mandag. På tross av lam så understekt at det grenset til det uspiselige.

De fikk selvsagt 4 poeng fra søstrene sisters, men scoret jevnt over veldig høyt fra dommerne.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 49597
31.03.16 22:43
caliblue: Kveldens kokker fikk samme poengsum som de på mandag. På tross av lam så understekt at det grenset til det uspiselige. De fikk selvsagt 4 poeng fra søstrene sisters, men scoret jevnt over veldig høyt fra dommerne.

Takker!

De to usympatiske klarte ikke å ta dommergjerningen på alvor altså. Bagatelliserer egne feil, men straffer andre steinhardt. 

Men hvem går videre av disse to parene om de har samme poengsum?

(Innlegget ble redigert 31.03.16 22:46)

caliblue
caliblueInnlegg: 11394
31.03.16 22:50

Ble litt furting i dag også. :)

Når det er sagt, så tror jeg de var litt malplasserte i dette selskapet. Her er poenger å lage "restaurantmat" med alt det innebærer, mens de både kokte og dømte etter sine egne personlige preferenser. Folks preferenser sammenfaller ikke alltid med den maten som serveres på topprestauranter.

Men det unnskylder selvsagt ikke dårlig stil.

Det er tre par hver uke som går videre til den såkalte "finalerunden".

Strandereng
StranderengInnlegg: 6810
31.03.16 23:01
KingKongHalvor: De to usympatiske klarte ikke å ta dommergjerningen på alvor altså. Bagatelliserer egne feil, men straffer andre steinhardt.

Ja, de ga 4 på maten til de herlige norsk- napolitanske:-)

Sikkert for å prøve å berge seg selv (men de sa det ikke rett ut)
De fikk skikkelig snurpemunn under poenggivningen.

Så det første gang i kveld.

Strandereng
StranderengInnlegg: 6810
31.03.16 23:04
KingKongHalvor: De to usympatiske klarte ikke å ta dommergjerningen på alvor altså. Bagatelliserer egne feil, men straffer andre steinhardt.

Bra de er ute, ingen humor i den gården, dessverre. 
Ikke var de saklige heller. 

 

 

gourmande
gourmandeInnlegg: 12577
01.04.16 12:29

De søstrene som trodde de laget Boeuf Bourguignon må lide av hybris, i tillegg til at de var arrogante og manglet dannelse. Man sitter ikke og lager grimaser når man spiser andres mat, og heller ikke under en dommeravgjørelse.

Rent pinlig å se på, var det.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 42813
03.04.16 19:57

Endelig får jeg sett siste avsnitt, søstrene setter stemningen på vei til middag:

- Jeg håper jo selvfølgelig at vi får noe som smaker helt forferdelig, også i dommernes ganer !

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 42813
03.04.16 20:05

Hvordan er det mulig å bomme sånn på stekingen - med steketermometer og litt normal smarthet på kjøkkenet er det mulig å steke lammecarre, ikke servere det tilnærmet rått... Merkelig.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg