Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Tangier....fy f&#%%&$4#.....

NYTT TEMA
annmag
annmagInnlegg: 6223
31.12.16 01:29

Tangier/Tanger i Marokko....fytti katta for et forferdelig høl!!

Av alle høl jeg har vært i, så tror jeg dette er det verste....passerer til og med Port au Spain, San Salvador og San Pedro de Sula.

Alt er tydeligvis snakk om å svindle så mye som mulig.  Følge etter turister med tanke på å rane.  I Medinaen på kveldstid (etter kl 18.00) tyter kjeltringene frem....de gjemmer seg ikke en gang....står bare der og skuler på forbipasserende.

Hvis noen skulle ha gode erfaringer fra Tangier, så må de ha vært usedvanligt heldige...eller veldig svaksynte.

............ ei natt skal jeg nå klare...men så er det videre.

fargerik
fargerikInnlegg: 39162
31.12.16 06:05
annmag: Hvis noen skulle ha gode erfaringer fra Tangier, så må de ha vært usedvanligt heldige...eller veldig svaksynte.

Det er mer enn tretti år siden jeg valgte å reise til Marokko på ferie. Mye er fortrengt nå, men jeg glemmer ikke at jeg lovte meg selv å la det bli med den ene gangen.

Hadde base i Agadir, og dro litt rundt på oppdagelsesferder derfra.

Har fremdeles ikke planer om å sette Marokko på reiselista igjen.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 40459
31.12.16 11:40

Marokko er er fantastisk land ! Har besøkt det mange ganger, og ønsker å reise tilbake snart. Men spørs om det passer inn.

Tanger har jeg ikke besøkt. Det er antakelig verre enn en del andre byer, pga flere tilfeldige turister fra Spania.

Ikke alle de som vil ha kontakt med turister er kjeltringer. Mange av dem kan være hyggelige - man bør se dem litt an.

Selv hadde jeg glede av en i Agadir som medførte at jeg fikk servert "fårikål" av en familie langt utenfor sentrum.

I Marrakech fant jeg en som viste meg et sted i medinanen som serverte øl. Jeg spanderte selvsagt øl på ham, men 2-3 var nok - jeg fikk vite litt om han, om byen og om landet. En pussig opplevelse var en svart person, opprinnelig amerikaner, jazzmusiker, som ble fascinert over å se en vaskekte nordmann, påstod han.

Så det er bare å senke skuldrene litt. Om man er kvinne kanskje lurt se om man finner andre vestlige kvinner å slå litt følge med.

God tur videre!

 

Suave
SuaveInnlegg: 106
02.01.17 13:08

 

Reiste rundt litt for et års tid siden, og syntes det var litt dårlig stemning.

 

Tangier synes jeg ikke var så ille. Faktisk ingen som fulgte etter meg eller prøvde lure meg. Artig å sitte på den lille plassen i medinaen og drikke te og se på livet.  Mye verre i Fez og Marrakech, der var det vanskelig å få gå rundt i fred. Rabat derimot likte jeg godt, bortsett fra en ustabil fyr som spurte om jeg var muslim og sa Allahu Akbar til meg mange ganger. Det synes jeg var litt ubehagelig i disse terrortider.

 

Som alle steder er selvsagt de aller fleste folk ok/hyggelige. Jeg har vært i flere muslimske land før, og har stort sett veldig bra inntrykk av folkene der. Men fikk ikke helt den følelsen i Marokko.

 

qol
qolInnlegg: 239
07.01.17 23:16

Sjelden hatt spesielt negative erfaringer på reise, men hadde nøyaktig samme opplevelser som deg i Tanger. Bodde på et veldig ålreit hostel, men mange negative erfaringer med folket ellers i Tanger. Mange pågående folk og hadde inntrykk av at de fleste hadde uærlige hensikter.

annmag
annmagInnlegg: 6223
15.01.17 22:59
fargerik: Det er mer enn tretti år siden jeg valgte å reise til Marokko på ferie. Mye er fortrengt nå, men jeg glemmer ikke at jeg lovte meg selv å la det bli med den ene gangen. Hadde base i Agadir, og dro litt rundt på oppdagelsesferder derfra. Har fremdeles ikke planer om å sette Marokko på reiselista igjen.

Jeg leste innlegget ditt mens jeg enda var i Marokko, men fikk ikke tid til å svare deg da.

Tatt i betraktning at jeg opplevde utrolig mye vennlighet fra de jeg traff underveis, så var jeg veldig uenig med deg.....

.....MEN så gikk det enda et par uker......og jeg opplevde det turistifiserte Marokko....og det likte jeg ikke i det hele tatt.

Agadir og Marrakesh er skikkelige turisthøl hvor det eneste fokuset (oppleves sånn) er at det er om å gjøre å få enklest mulig tilgang på turistenes penger (lovlig eller ulovlig).  I Marrakesh kom det en fyr opp ved siden av meg, og jeg ble helt oppgitt over å se fingerferdighetene hans da jeg så at han forsøkte å åpne veska mi.

Tangier er et skikkelig banditthøl....men det opplever man vel helst i de smale smugene i medinaen på kveldstid.

Veldig synd å se hva turismen har ført til i Agadir og Marrakesh.....oppførselen til de turistrottene er helt fjernt fra hvordan den jevne marokkaner er.  

Utenom Tangier, Agadir og Marrakesh er de folkene man treffer vennlige og hjelpsomme.  De deler maten sin med deg på bussen og vet ikke hva godt de kan gjøre.

annmag
annmagInnlegg: 6223
15.01.17 23:00
DrSchwei: kanskje lurt se om man finner andre vestlige kvinner å slå litt følge med.

Søtingen......jeg trenger ikke barnevakt da.....  :D :D

annmag
annmagInnlegg: 6223
15.01.17 23:01
Suave: Artig å sitte på den lille plassen i medinaen og drikke te og se på livet.

Ja, den er nok safe ja.

annmag
annmagInnlegg: 6223
15.01.17 23:05
qol: Sjelden hatt spesielt negative erfaringer på reise, men hadde nøyaktig samme opplevelser som deg i Tanger. Bodde på et veldig ålreit hostel, men mange negative erfaringer med folket ellers i Tanger. Mange pågående folk og hadde inntrykk av at de fleste hadde uærlige hensikter.

Ja, var en underlig følelse/opplevelse. Jeg opplevde det nærmest som å være midt i en bandittfortelling fra 1001 og en natt.

Men klart....Tangier har jo en rekke utfordringer.  Det er porten til Europa, og har jo et enormt trykk av flyktninger uten inntekt som bare venter på en mulighet til å komme seg over Gibraltarstredet.  I tillegg så går det mye last (hasj) fra skråningene under Jebel Tidiquin via Tangier og over til Europa.

Larrek
LarrekInnlegg: 4569
16.01.17 02:16
annmag: Tangier har jo en rekke utfordringer. Det er porten til Europa, og har jo et enormt trykk av flyktninger uten inntekt som bare venter på en mulighet til å komme seg over Gibraltarstredet. I tillegg så går det mye last (hasj) fra skråningene under Jebel Tidiquin via Tangier og over til Europa.

Hehe, er ikke mer en to måneder siden jeg sto i Tarifa, tok dette bildet og lurte på om jeg skulle ta båten over til Tangier dagen etter. Den tar jo bare 35 minutter.

Intuitivt lot jeg være, da jeg hadde en bange anelse om at det var et slik høl som du beskriver. Godt å få det bekreftet :-)

fargerik
fargerikInnlegg: 39162
16.01.17 02:37
annmag: Jeg leste innlegget ditt mens jeg enda var i Marokko, men fikk ikke tid til å svare deg da. Tatt i betraktning at jeg opplevde utrolig mye vennlighet fra de jeg traff underveis, så var jeg veldig uenig med deg.....

Vi var bare der i tre uker, og det ble altså mitt første og eneste personlige inntrykk av Marokko. Det er vel kanskje litt for lite til å være bombastisk, men den følelsen av at alle, absolutt alle vi traff egentlig var ute etter å lure oss og svindle oss bare forsterket og bekreftet seg mer og mer for hver dag som gikk.

Helt sprøtt.

Og jeg sammenlignet med andre europeiske land, hadde jo allerede den gang reist noen ganger på kryss og tvers i Europa og hadde litt ballast og erfaring med å plumpe inn i andre land og kulturer.

Jeg fikk et dritdårlig inntrykk av folka, så enkelt er det. Og jeg og dama kom til landet med tillit og tro på verden.

Likte heller ikke høyttalerne oppe i minareten tvers over gata. Grusom gaping på full guffe flere ganger om dagen både tidlig og sent. Uhyggelig!!!

Og dersom noen lurer...Marokko er IKKE på lista over kommende reisemål.

(Innlegget ble redigert 16.01.17 02:44)

annmag
annmagInnlegg: 6223
16.01.17 21:56
fargerik: Likte heller ikke høyttalerne oppe i minareten tvers over gata. Grusom gaping på full guffe flere ganger om dagen både tidlig og sent. Uhyggelig!!!

Hva er uhyggelig med det?

 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg