Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hua Hin i Thailand i juli?

NYTT TEMA
SkiChri
SkiChriInnlegg: 1
01.02.18 18:44

Hei,

Noen som har erfaring med å reise til Hua Hin i Thailand i juli? Vi vurderer å legge sommerferien dit, men er usikker på om badevannet er bra (eller bare grums...) pga regntiden? Og er juli en grei tid å reise på?

Noen som har erfaring?

Takk:o)

Gloriana
GlorianaInnlegg: 1452
02.02.18 00:57

Veldig pent sted. 

Du bør være obs på monsumregnet, jeg synes riktignok bare det er deilig, men enkelte finner det irriterende. Noen få litt ødeleggende, standard thaibarer med dertil klientell, men fullt mulig å unngå. 

fargerik
fargerikInnlegg: 48572
02.02.18 06:49
SkiChri: Hei, Noen som har erfaring med å reise til Hua Hin i Thailand i juli? Vi vurderer å legge sommerferien dit, men er usikker på om badevannet er bra (eller bare grums...) pga regntiden? Og er juli en grei tid å reise på? Noen som har erfaring?

Den verste regntiden kommer senere, men Jeg har opplevd ganske brunt vann i sjøen på grunn av elva som dro med seg masse flomvann. Dette var i Cha Am.

Da er bassenget mer fristende. Det oppleves ihvertfall intetst varmt når det blir så høy luftfuktighet. Du kommer ikke til å fryse.

Det er så vidt jeg vet en del båtturer fra Hua Hin, hvor dere kan reise til andre steder og finne rent vann og bade, snorkle og sånn....

(Innlegget ble redigert 02.02.18 07:00)

enigma99
enigma99Innlegg: 695
03.02.18 16:56
SkiChri: Noen som har erfaring med å reise til Hua Hin i Thailand i juli? Vi vurderer å legge sommerferien dit, men er usikker på om badevannet er bra (eller bare grums...) pga regntiden? Og er juli en grei tid å reise på? Noen som har erfaring?

Vi har reist rundt i Thailand de siste 4 sommerne. Hua Hin var vi innom i juni for 3 år siden, på vei videre sørover. Ble der i 2 dager og skal aldri tilbake. Det mest spennende var togstasjonen, den var veldig fin :-)  Ellers var Hua Hin: Voldsomt med charter / turister, stranda tettpakket med solsenger med parasoller, noe hesteridingsgreier med hester som dreit og tissa ned stranden rett ved badegjestene, og ellers veldig lite sjarm. 

Hvis dere er på jakt etter et asiatisk sted som minner om Mallorca eller Gran Canaria så er det helt klart rett sted.

Værmessig i juli så er nok ikke Hua Hin så ille, de verste stedene på den tiden er nok Phuket / Lanta / Phi Phi etc. Men hvis dere vil ha det litt mer koselig enn Hua Hin kan by på, hvorfor ikke dra til Koh Tao eller Koh Phangan ? Der er det også relativt ok vær i juli. 

enigma99
enigma99Innlegg: 695
03.02.18 17:03
Gloriana: Veldig pent sted.  Du bør være obs på monsumregnet, jeg synes riktignok bare det er deilig, men enkelte finner det irriterende. Noen få litt ødeleggende, standard thaibarer med dertil klientell, men fullt mulig å unngå.

Pent, tja, folk har forskjellig smak..

"Standard thaibarer" Selv er vi et par som reiser, og synes miljøet rundt disse er veldig underholdende og livlig :-) I Bangkok pleier vi f.eks. å bo i Sukhumvit Soi 4... , Men disse er jo også et godt tegn på at man befinner seg på et godt etablert masseturisme sted. På mindre øyer og backpacker typiske områder, som f.eks. Koh Tao, finnes det null av disse. 

 

Gloriana
GlorianaInnlegg: 1452
03.02.18 17:06

@enigma99

Er veldig pent rett nord for Hua Hin, den thailandske kongefamilien har feriested der og man oppholder seg vel ikke akkurat i byen. 

All-inclusive der er helt herlig. Backpackerstedende blir litt mye joint,  hippieliv og alt som fører med for min del, men unngår de verste turistmøllene selv. 

gjespe
gjespeInnlegg: 19178
03.02.18 17:18
enigma99: hvorfor ikke dra til Koh Tao eller Koh Phangan ?

Nok av turister der også - men hvor er det ikke det.

Jeg ville heller reist over på vestkysten til Ko Phayam - uten biler og stress og lange øde strender :)

enigma99
enigma99Innlegg: 695
03.02.18 18:07
gjespe: Nok av turister der også - men hvor er det ikke det. Jeg ville heller reist over på vestkysten til Ko Phayam - uten biler og stress og lange øde strender :)

Vi liker små øyer men har aldri vært på Ko Phayam, skal ha den i bakhodet hvis vi reiser på vinteren en gang. Vi har som regel reist i mai-juli og allerede i mai er det ofte så ruskete vær på Andaman siden at mange / de fleste båtlinjer har gitt seg for sesongen. 

Mht eks Koh Tao merker vi en enorm forskjell fra mai til juli, i mai er det nesten bare backpackere der, i alle aldre faktisk men mest unge, og øya har en herlig avslappet stemning. Var tilbake der i juli en gang etter først ha vært der i mai, wow... -Tonnevis med turister fra Europa hadde fått sommerferie, barnefamilier, pensjonister, digre trillekofferter, støy & bråk. Lønner seg å holde seg unna i de verste sommerferie månedene for europeere. (eller finne ennå mindre øyer selvsagt)

gjespe
gjespeInnlegg: 19178
03.02.18 21:11
enigma99: Mht eks Koh Tao merker vi en enorm forskjell fra mai til juli, i mai er det nesten bare backpackere der, i alle aldre faktisk men mest unge, og øya har en herlig avslappet stemning.

Nja delte meninger om det - mye familiemafia som styrer rundt på øyene og strendene i Thailand uten at turister er klar over det.

- uten at det har brydd meg men ser det når det gjelder selgere.

bigwin
bigwinInnlegg: 887
03.02.18 22:28
enigma99: stranda tettpakket med solsenger med parasoller, noe hesteridingsgreier med hester som dreit og tissa ned stranden rett ved badegjestene,

Var i Hua Hin i august i fjor- svært få solsenger og parasoller på stranda, såvidt jeg vet ble dette rydda opp i for endel år siden.

fargerik
fargerikInnlegg: 48572
04.02.18 06:37
bigwin: Var i Hua Hin i august i fjor- svært få solsenger og parasoller på stranda, såvidt jeg vet ble dette rydda opp i for endel år siden.

Det er vel ikke mer enn et par- tre år, så vidt jeg husker, siden de begynte denne aksjonen for å rydde opp på strendene. Det var for mange som hadde tatt seg til rette og "privatisert" mer enn de hadde rett til.

Jeg syns det er bra at det kan være områder som er friarealer hvor hvem som helst kan oppholde seg uten å måtte kjøpe solseng eller andre ting. Men jeg personlig har aldri forstått vitsen med å kjøpe en solseng på stranda og legge seg i den under en parasoll for å beskytte seg fra sola ??? Hallo?

Det innføres også røykeforbud på stadig flere strender, på grunn av problemet med alle sigarettfiltrene som stikkes ned i sanden. Nå kan røykere få bot på stranda.

Best å bruke røykesonene og stumpe røyken i sanden i askebegeret.

(Innlegget ble redigert 04.02.18 06:45)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg