Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hva forteller Trumps seier om media?

NYTT TEMA
jeangabin
jeangabinInnlegg: 23754
13.11.16 15:46

I gjennom hele valgkampen i USA gikk et unisont pressekorps (med unntak av fox news) ut og fordømte Trump. Alt fra høyesterettsdommere til CIA sjefer erklærte ham som uegnet til å styre. Washington post og New york times kjørte svære kampanjer mot hvor de fullstendig slaktet hans personlighet.

Jeg skal ikke gå inn på sannhetsgehaltet i det som ble skrevet. Men hva betyr det når han likevel vinner? Hva sier det om medienes innbilte makt? Og hvorfor klarer ikke den tredje statsmakt å snu folkemeningen?

Svaret ligger i at den liberale pressen i USA er i mindretall. Det er FOX news som er det viktigste mediet i USA. I tillegg fantes det underliggende årsaker som pressen i sin boble ikke fanget opp. De var så sikre på at de hadde rett, og selvgode i sin politisk korrekthet, at de fullstendig neglisjerte fakta. De sjekket ikke at det fantes en gruppe med velgere som støttet trump, og de analyserte heller ikke hvorfor de støttet trump.

Den siste forklaringen er det jeg vil kalle overkill. De svingte så langt i sine fordømmelser at de skapte sympati for trump. Samtidig glemte de fullstendig det viktige, nemlig politikken. De argumenterte på person, akkurat som trump ville. Dermed forsvant fokuset på demokratenes politiske program, og hvordan dette kunne hjelpe vanlige folk.

Trumps seier er et gedigent nederlag for pressen.

(Innlegget ble redigert 13.11.16 15:47)

timy3
timy3Innlegg: 3907
13.11.16 17:18

Enig, men tror du at de lærer.

Nei de bare snur seg i senga og fortsetter som de alltid har gjort.

Det er valg i Norge neste år, da får vi vel samme mølet på nytt.

jeangabin
jeangabinInnlegg: 23754
13.11.16 17:22
timy3: Det er valg i Norge neste år, da får vi vel samme mølet på nytt.

Det tror jeg også, skjønt vi jo allerede høyrestyre. Det er jo vanskelig for høyresiden å fremstå som noe opprør. Synes det har vært stille om regjeringens politikk en stund. De får stort sett være i fred, virker det som?

Kigroena
KigroenaInnlegg: 18
27.11.16 16:05

det er store problem i den norske presse også......her på berget trodde alle at Hillary ble den neste presidenten i usa.....hvorfor det? fordi media selger historier om dette.

dumme naive nordmenn forstår ikke konseptet falske nyheter, produsert SOM nyheter, men det er i realiteten TV.

 

tinnyme
tinnymeInnlegg: 9780
04.12.16 23:43
jeangabin: Dermed forsvant fokuset på demokratenes politiske program, og hvordan dette kunne hjelpe vanlige folk.

Jeg antar det var mest av de vi kaller for "vanlige folk" som stemte på Trump, de kan da umulig skylde på pressen for at de selv er dumme som brød.

 

Karten67
Karten67Innlegg: 2880
07.12.16 10:20
jeangabin: Trumps seier er et gedigent nederlag for pressen.

Ja det er det nok, og ansiktsuttrykkene de viste i mediene dagen der på var ganske merkbar, det så nærmest ut som de hadde stått på torget og prøvd å selge gulerøtter en kald vinterdag uten å ha noe salg.......da inntar de "offer-rollen".......bu bu bu bu hva gikk galt?.....hvorfor stemte ikke meklingmålingene?.......hvorfor stemte ikke ekspertuttalelsene?


Egentlig reprise av Brexit.....mye av det samme som skjedde der. Media er stort sett venstre orientert, folk som jobber der er stort sett venstre orientert, da vil de også vinkle saken venstre orientert........slik er det bare.

timy3
timy3Innlegg: 3907
07.12.16 15:27
Karten67: Media er stort sett venstre orientert, folk som jobber der er stort sett venstre orientert, da vil de også vinkle saken venstre orientert........slik er det bare.

La oss gå ut ifra at media er nøytrale og prøver å skaffe oss så riktig informasjon som mulig, hvis det er riktig så har de beviselig gjort en svært dårlig jobb i det siste.

Kan det være noe med den høye utdannelsen og de gode karakterene en journalist må ha?

Karten67
Karten67Innlegg: 2880
07.12.16 17:16
timy3: Kan det være noe med den høye utdannelsen og de gode karakterene en journalist må ha?

Har de høy utdannelse? Trodde medlemskap i SV var nok jeg.

timy3
timy3Innlegg: 3907
07.12.16 17:58
Karten67: Har de høy utdannelse? Trodde medlemskap i SV var nok jeg.

Hvis det skulle være noen tvil så mener jeg at gode karakterer og lange studier ikke bestandig borger for god kvalitet på det arbeide som utføres, her journalistikken.

Ditt forsøk på å diskutere noe annet er en avsporing.

Karten67
Karten67Innlegg: 2880
07.12.16 19:04
timy3: Hvis det skulle være noen tvil så mener jeg at gode karakterer og lange studier ikke bestandig borger for god kvalitet på det arbeide som utføres, her journalistikken. Ditt forsøk på å diskutere noe annet er en avsporing.

Eksakt, det vil jeg tro gjelder alle utdanninger, det finnes dårlige Advokater - Leger - Politi etterforskere....U name it....alle yrker.


Men tilbake til Journalistikk, det finnes flere undersøkelser på hva de stemmer: http://journalisten.no/2015/05/forskere-delt-om-venstrevridde-journalister


Så kan en jo alltids diskutere om deres politiske stilling påvirker journalistikken, personlig vil jeg si ja, en merket det veldig godt under Trump og Brexit valget. 


 


 

fargerik
fargerikInnlegg: 39336
10.12.16 05:17

Trump vant valget ved hjelp av sosiale medier.

Hjelpere og fremmede makter plantet falske nyheter og spredde rykter som svekket Clinton.

Mikey666
Mikey666Innlegg: 392
10.12.16 09:54
timy3: Kan det være noe med den høye utdannelsen og de gode karakterene en journalist må ha?

Det finnes to journaliststudier. Vanlige journaliststudiet der det i Volda er det mest kjente. Der krever man godt over 5 i snitt fra VGS for å komme inn. Så har man nettjournaliststudier der det kreves ca. 3,5 i snitt for å komme inn. 

Nå vet jeg ikke hvordan det er i papiraviser men noe ytterligere norsk-fag på nettjournaliststudiet kan de umulig ha. 

Når det gjelder den politiske vinklingen til journalister så er det som Willoch (?) sa en gang i tiden "er du ikke rød som ung har du ikke hjerte, er du ikke blå når du blir eldre så har du ikke hjerne". 
Problemet med det sitatet blir at når du er som ung blir værende i et ekkokammer, enten et journaliststudie eller i et politisk parti så får du aldri den hjernen.

timy3
timy3Innlegg: 3907
10.12.16 10:24
Karten67: Så kan en jo alltids diskutere om deres politiske stilling påvirker journalistikken, personlig vil jeg si ja, en merket det veldig godt under Trump og Brexit valget.

Når det gjelder Trimp og Brexit så kan vi nå når vi har fasiten si at journalistene dumma seg ut på grunn av at de ikke forsto folk lest, hva nå folk flest betyr, journalistene brukte mainstrim informasjon i stede for å sjekke hvordan stemningen var i folkedypet.

timy3
timy3Innlegg: 3907
10.12.16 10:28
Mikey666: Når det gjelder den politiske vinklingen til journalister så er det som Willoch (?) sa en gang i tiden "er du ikke rød som ung har du ikke hjerte, er du ikke blå når du blir eldre så har du ikke hjerne".

Denne Kåre Willoch blir klokere og klokere etter som tiden går.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg