Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Henger ut navngitt professor

NYTT TEMA
aIseboy
aIseboyInnlegg: 1038
14.07.17 20:29
kjempekanin: Er det studenter i flertallsform?

Det er en student som har sendt inn klage til UiS. 
Skjedde forøvrig før NRL ble en sak i riksmedia. 

(Innlegget ble redigert 14.07.17 20:30)

Lorax
LoraxInnlegg: 106
15.07.17 14:12
HYYYL: Professoren har trakassert unge kvinner i en årrekke.

Han har ikke trakassert noen som helst. Han har pratet til folk på en helt grei måte.

aIseboy
aIseboyInnlegg: 1038
15.07.17 17:13
Lorax: Han har pratet til folk på en helt grei måte.

Mulig det er godt innenfor hos deg å be jenter du ikke kjenner om å slikke ræva di. Dermed ikke sagt at det er grei omgangstone hos folk flest. 

Sulfat
SulfatInnlegg: 7442
15.07.17 17:19
DrSchwei: Det må da være helt tillatt for mannfolk å ønske å oppnå kontakt med kvinner - hvis ikke så blir jo det litt vanskelig å produsere f.eks. barn her i verden.

Hehe, det var da også en måte å se det på..

Rævslikking er vel ikke den mest effektive metoden for forplantning.

 

Lorax
LoraxInnlegg: 106
15.07.17 19:35
aIseboy: Mulig det er godt innenfor hos deg å be jenter du ikke kjenner om å slikke ræva di.

Snakker vi ikke om en professor som har blitt navngitt i media her? Noe slikt har jo vedkommende ikke gjort. Hvor har du dette fra?

(Innlegget ble redigert 15.07.17 19:38)

Lorax
LoraxInnlegg: 106
15.07.17 19:46
HuiBuorre: At de største tullingene på vgd spontant forsvarer sexister og rasister er derimot helt som forventet

Dette kan ikke stemme. Kan ikke se at du har forsvart han en eneste plass.

 

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 41895
17.07.17 22:07

Utmerket kommentar fra Anki her:

https://www.aftenposten.no/meninger/kronikk/i/nqlGJ/Et-knefall-for-gapestokkmentaliteten-NRK_-VG-og-Khrono-har-brutt-god-presseskikk--Anki-Gerhardsen

Det meste hun skriver har kommet fram i denne tråden, men jeg synes hun har et par interessante mer overordnede tillegsperspektiver:

Hvis jeg selv skal spekulere, tror jeg dette handler om to ulike reflekser som preger mediene i økende grad, og som gjør meg svært bekymret.

Den ene refleksen kan beskrives som en hodeløs underkastelse for enkeltindividets opplevelse av å få sin intimsone krenket. En slags dyp ærbødighet og et intenst behov for å vise støtte nesten uansett alvorlighetsgrad. Hvis vi ikke passer på, kan enkeltmenneskers høylytte fortellinger om ubehag drive mediene til en form som truer prinsipper vi ellers setter høyt og som kjennetegner solide demokratier.

Vi skal ha gode systemer som virker til samfunnets beste. Moralisme og plutselige emosjoner skal vi vokte oss vel for.

Et knefall for gapestokkmentaliteten

Den andre refleksen vil jeg karakterisere som et knefall for gapestokkmentaliteten i sosiale medier. Når de riktige aktørene tar retten i egne, harmdirrende hender og outer mennesker som oppfører seg som drittsekker, føler mange redaksjoner at det er på sin plass å følge opp.

Dermed begynner en glideflukt som gjør at Vær Varsom-plakatens punkt 4.7 må vike for en inderlig magefølelse av stort alvor og nødvendig grensesetting.

Denne gapestokkmentaliteten fikk kanskje sin første, store aksept av redigerte medier da Dagbladet ga tittelen «Årets navn» til den fornærmede i voldtektssaken fra Hemsedal. Det skjedde nemlig etter at vedkommende hadde offentliggjort navnene på de frikjente mennene på sin egen facebookvegg.

Jeg tror Dagbladets feiring har gitt vind i seilene til folkedomstolen, og at vi dessverre kommer til å se mer av dette.

kjempekanin
kjempekaninInnlegg: 24825
22.07.17 01:18
aIseboy: Det er en student som har sendt inn klage til UiS. Skjedde forøvrig før NRL ble en sak i riksmedia.

Ja, hun leverte inn sin klage 4. juli, ifølge opplysningen nedenfor.
Altså dagen etter at Khrono skrev om saken (3. juli) med navngivelse av professoren, hvorpå flere tok saken opp til diskusjon på Facebook. Jeg leste noen av de trådene i etterkant, og mener å huske at en samfunnsdebattant i et innlegg etterlyste at riksavisene tok tak i saken, noe som de gjorde et par timer senere.

Er hun veldig sart, eller ble hun påvirket av andre til å levere inn denne klagen?Jeg sakser fra artikkelen i lenken som var lagt ut på denne tråden, når det gjelder denne ene kvinnen:

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/kvinner/kvinnelig-student-har-klaget-langeland-inn-for-upassende-og-ubehagelig-atferd/a/24095444/

Den kvinnelige studenten ønsker å forbli anonym, men skal ha mottatt flere upassende meldinger av Langeland etter at hun avleverte sin eksamen i historie ved Universitetet i Stavanger (UiS) i mai. 

– Samme dag som eksamen ble avholdt i faget, la han meg til som venn på Facebook. Jeg godkjente den med tanke på at han kanskje kunne være en ressurs i kontaktnettverket i fremtiden, skriver kvinnen i en melding til VG. 

Den kvinnelige studenten har mottatt en rekke meldinger fra Langeland, men beskriver dem som mindre grove enn dem professoren har sendt andre kvinner tidligere. VG har sett skjermdumper av meldingene som er sendt.

Hun opplevde dem likevel som upassende, og klaget ham derfor inn til universitetet den 4. juli. 

– Jeg tenkte ikke noe videre over venneforespørselen før han delte to av mine private profilbilder på sin egen Facebook-vegg, som han senere slettet igjen.
Jeg trodde første han måtte ha fått virus eller lignende, da jeg selvfølgelig mener det er upassende å gjøre noe slikt ettersom vi ikke kjenner hverandre, forteller kvinnen. 

Sammen med klagen har kvinnen sendt inn skjermdumper av meldingene hun mottok fra Langeland. Meldingene inneholdt blant annet setningene:

«Du er kul..», «Vil bli kjent med deg.» og «Ei pisk J». 

Videre har professoren invitert studenten til en videochat, og sendt en rekke emojier som viser en hund og knuste hjerter.

Kvinnen fortsatte å motta en rekke meldinger fra Langeland etter at hun hadde avlevert sin siste eksamen i mai.

– Etterhvert som han sendte private Facebook-meldinger skjønte jeg at det var bevisst kontaktsøking fra hans side. Noen ble sendt midt på natten, og et forsøk på å starte en videochat skjedde midt i en arbeidsdag, sier kvinnen. 

Hun skal ha mottatt siste melding fra Langeland tidlig i juni, og håper professorens oppførsel får konsekvenser. 

– Han passer åpenbart ikke i en stilling som er basert på tillit, sier kvinnen. 

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 41895
23.07.17 09:33

Jeg vil vel tro at stillingsvernet er såpass at at en melding med "du er kul" og "vil bli kjent med deg" ikke er oppsigelsesgrunn. Men det er jo klart upassende, og denne mannen bør slutte med det. Det er jo en sak for seg.

Men denne saken ligger jo under Media og nå er klage sendt til PFU.

Har veldig sans for Anki Gerhardsen.

http://www.dagsavisen.no/innenriks/navn-i-nyhetene/hylekor-er-veldig-skumle-1.999541

Tøft gjort å stå opp mot hylekoret. Spesielt ettersom hun er kvinne. For øvrig kjenner jeg meg igjen i det der med demonstrasjonstog. Verden er for komplisert for demonstrasjonstog.

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 6362
23.07.17 09:41
DrSchwei: Har veldig sans for Anki Gerhardsen. http://www.dagsavisen.no/innenriks/navn-i-nyhetene/hylekor-er-veldig-skumle-1.999541

Enig.

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 6362
23.07.17 09:46
PapaSmurf: Jeg tenkte det samme. At vedkommende går langt over streken i sin kommunikasjon med jentene er riktig, men dette er jo et offentlig karakterdrap fra medias side. Det kan da umulig være innafor i henhold til vær varsomplakaten?

I såfall er jo denne plakaten kun verd noe som ett papirstykke å få fyr på veden i ovnen ,en kald vinterdag.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg