Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hvor mange leser hele forsiden til VG?

NYTT TEMA
startelver
startelverInnlegg: 41198
13.03.18 09:04

Jeg savner gamle VG nettavis fra noen år tilbake der vi hadde en ren og klar forside med aktuelle nyhetssaker .  Hva har så skjedd det siste året , ja det startet vel for 2-3 år siden . 

VG har lagt inn hele siden full av videoer med reklameklikk og VG+ artikler som egentlig ikke er nyheter men må regnes som underholdning. 

La oss ta en titt på dagens forside i VG slik den vises kl 08:25.  

La oss først ta de rene overskriftene som leder inn til artikler du faktisk kan lese men som ikke nødvendigvis er nyhetssaker som hører hjemme i en seriøs avis. 

- Surrogatisjef: Fikk tvillinger med surrogat - Derfor drar de på Harrytur til Norge - Mirakel - Barnebarnet vant kampen om kroppen - Aldri opplevd lignende flytur - Dette spiser kokken aldri - Forstår at straffen ble annullert - Advarer mot farge - Milliontall - Reagerer på helselønninger - Dette tjener helsetoppene - Kommer ikke til Norge - Jager Norges første gull - Scoret sitt 100 NHL-mål - 10 år siden Martine ble drept Nye møter - Ny rapport: Avviser Russland-samrøre - Dommeren: Prøver å slå i hodet - Forskere: derfor fortsetter sultfølelsen - Siktet for drap på kompis forferdelig uhell - Hurtigruten: passer ikke skipene - Robbet

Og da er vi kommet til halve førstesiden og 23 artikler , med det jeg vil kalle for saker publisert de siste 24 timene , går vi lenger ned på forsiden finner vi eldre saker som ikke er fjernet så glem dem. 

Av de 23 sakene som er publisert finner du ingen utenrikssaker, men du finner bare Norges-stoff og mye kjendissaker og enkelte sportssaker.

Dette representerer neppe nyhetsbildet i Norge de siste 24 timene og de representerer ihvertfall ikke verdensbildet de siste 24 timene. 

Så ser vi på alt det andre som har sneket seg inn i den samme forsiden , fortsatt kun halve siden jeg omtaler. 

Videoer:  Du finner 6 VG-videoer med reklame først :

Paradise Hotel: Har sex første kveld - Ser du hva dette er? -  Stopper under fem-mila for å spise vaffel - Livsfarlig - Se reaksjonen når biltyven slår til - Fiskerne overrasket over spektakulært syn 

Som om ikke dette var nok for en stakkars nyhetsleser som bare ønsker aktuelle saker  så kommer det nye irritasjonsmomentet inn : VG + 

Ser vi på VG+ så er det hele 8 VG+ artikler/videoer med følgende overskrifter:  

Bettina 32 ble desperat: Dette hjelper mot kolikk - Da William flyktet ble familien drept - Forelsket i en 12 år yngre kollega - Dødsfallene og skandalene - Bilmessen i Geneve - Norske Philip 21: tjener millioner på Bitcoin - Oppgjør i kokkebransjen: Livet med sprit , speed og groupies - Spillernes dom: Dette er eliteseriens beste

En del av dette VG+ sølet er faktisk kopiert fra utenlandske kilder, som du kan finne ved et enkelt Google-søk. Men VG ønsker altså at kunden skal betale for å klikke seg inn . 

I tillegg har vi store, fete reklamer mellom artiklene og det har jeg ingenting imot,  VG skal jo overleve, men ikke nyhetsrelaterte VG-videoer og VG+ .

Det bør snarest fjernes fra forsiden , slik at vi kan ta tilbake VG-forsiden slik den bør være , i et rent nyhetsformat, og ikke forsøples slik som i dag. Dette er ikke fremtiden for en oppegående nyhetsleser.

bjoro33
bjoro33Innlegg: 1286
13.03.18 17:01

Godt jobbet med å oppsummere det slik. VG+ leser jeg seff ikke. Men jeg skroller nok ned førstesiden en gang om dagen. Det er en veldig tabloid måte å gi oss nyhetene på.

Og hele tiden skal vi fristes til å klikke. Men det er jo tross alt det de lever av. Annonsørene får betale moroa.

Men det jeg ville nevne, er egentlig utenfor ditt tema: Jeg kjøpte, for første gang på kanskje et år, papirutgaven. Og den har, i mine øyne, endret seg positivt. Færre saker, men litt mere tekst enn jeg husker. Ikke til å hoppe i taket av, men likevel en bedring. 

startelver
startelverInnlegg: 41198
13.03.18 19:02

Ok , papiravisen har jeg ikke tilgjengelig siden jeg bor i utlandet.

Men jeg kan tenke meg at avisen er lettere å bla seg frem til nyhetssaker enn på VG nett.  Og det er jo et tankekors i seg selv at vi i 2018 blir bombardert digitalt med forskjellige budskap som ødelegger opplevelsen av det å lese en nettavis. 

Det var ikke slik før , jeg husker VG-nett fra perioden 2005 - 2013 og det var rene , ryddige nettsider. 

 

 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg