Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Tromsø Idrettslag 2017

NYTT TEMA
GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 36296
09.01.17 13:01

Nytt år, ny tråd. Vi har klart å henge oss fast i tippeligaen de to siste årene og nå er det på tide å løfte oss minst et hakk oppover på tabellen. Årets stall og ledelse er preget av kontinuitet. Det blir få utskiftninger, Moussa er borte og en ny spiss er hentet inn. Tom Høgli returnere fra kongens by til sommeren, og da er det lite rom nysigneringer. Men det kommer kanskje inn en senegaleser?

TILs egen omtale av årets treningskamper.

En gjennomgang av stallen:

Keeper:

Gudmund Kongshavn fikk nok en sesong ødelagt av skader, klarer han komme tilbake? Det er en kamp om keeperplassen, men jeg holder Kongshavn som den bedre av de to om han bare holder seg unna skader. Filip Loncaric gjorde det helt greit i fjor og ble belønnet med ny kontrakt. 

Forsvar:

Et veldig varierende år defensivt i fjor, slapp inn 46 mål som var fjerde verst i divisjonen. Magnar Ødegaard tok en herlig revansje i fjor etter et svakt første år i TIL-drakten og mine forventninger er at han fortsetter den fine utviklingen. Jostein Gundersen fikk sitt gjennombrudd i tippeligaen og er opplagt en spiller å satse på i 2017. Simen Wangberg hadde en tung sesong, og kapteinen mistet plassen sin i enkelte kamper. Men han er kaptein og må forventes å spille en sentral rolle. Ulrik Yttergård Jenssen kan også spille stopper, men med den bredden som er på stopperplass så ser jeg for meg at han blir brukt mest på midtbanen. Vi slet på backene i fjor, men med Høgli tilbake fra sommeren av så blir det en styrking av laget. Også Landu-Landu kan havne på back i år etter et par gode innhopp i fjor høst. Lasse Nilsen og William Frantzen er usikkert om blir med TIL denne sesongen, Nilsen fikk minimalt med tillit i fjor og trenger å få spilletid for å utvikle seg videre. Frantzen har vært syk og skadet i to sesonger og spørs om han kommer tilbake på tippeliganivå igjen.

Midtbane:

Morten Gamst Pedersen har signert ny kontrakt med TIL, og det blir spennende å se om han kan holde seg skadefri. Var veldig god i de siste to kampene for TIL når vi berget kontrakten og som indreløper vil han være høyaktuell for førstelaget. Ulrik Yttergård Jenssen er et naturlig førstevalg som anker på midten og kombinasjonen av fysisk styrke og godt overblikk og pasningsfot gjør han til klubbens mest spennende spiller. Magnus Andersen hadde sin verste sesong i TIL-drakt i fjor, men har langtidskontrakt så han blir værende og så får vi se om han kan komme tilbake til gammelt nivå. Gjermund Åsen har gitt TIL-fans gråe hår siden han kom til klubben, helt eminent på sitt beste - men alt for mange svake kamper sett under ett. En av TILs beste i høstsesongen og fant seg mer til rette som indreløper enn som hengende spiss/kant som han har blitt brukt mye tidligere. Landu-Landu har gått fra å være sentral i laget til å bli mer en backup-spiller, men han kommer helt sikkert å få en god del spilletid i år også. Fredrik Michalsen fikk sitt gjennombrudd borte mot Stabæk, men etter det har det stort sett blitt med noen mindre vellykkede innhopp. Er i en alder der spilletid er viktig, kan kanskje ende med å bli lånt ut? Ikke hørt noe om Jonas Johansen, men det beste for begge parter er vel å gå skilte veier? Da kan i tilfelle det være rom for å hente inn en ny midtbanespiller.

Angrep:

Her er den største forandringen kommet. Inn er to-millioners-mannen Slobodan Vuk kommet, og det blir spennende å se om TIL denne gangen treffer med en overgang - det har vært så som så med suksess de siste årene. Runar Espejord skuffet stort i fjor høst etter skadeproblemer om sommeren. Men han er ung enda, og en god skadefri vinter kan gjøre underverker. Utfordringen ligger også i formasjon, i 4-3-3 blir Espejord fort backup og kanskje ikke får så mye spilletid som han trenger. Lehne Olsen var årets spiller i fjor, og etter å ha slitt med å prestere i tippeligaen i andre klubber så var det en positiv overraskelse. Aron Sigurdarsson og Mikael Ingebrigtsen hadde ganske like sesonger, strålende enkeltkamper - men alt for ustabile. Begge har x-faktor og jeg håper i hvert fall at en av de kan slå til for fullt i 2017.

Trener:

Flovik går i gang på sin andre hele sesong med ansvaret, og det klare kravet er at TIL tar et steg videre og at vi unngår bunnstriden. Tilliten blant enkelte supportere og forståsegpåere er tynnslitt, men mitt inntrykk er at Flovik står sterkt både i stallen, administrasjonen og styret. Jeg tror mest på 4-3-3, men en 4-4-1-1 kan også være aktuell formasjon. Alt i alt er bredden bra, og jeg syns også det er ganske mye potensiale i troppen og en fin miks mellom unge og fremadstormende (Gundersen, Yttergård Jenssen, Antonsen, Ingebrigtsen og Espejord) og erfarne spillere. Og med pengene fra Mohn så er det få unnskyldninger for at ikke TIL skal prestere klart bedre i år enn de siste årene, og jeg forventer at dette blir den beste sesongen siden 2012 (den terskelen er ikke videre høy).

Med dette erklærer jeg 2017-tråden for åpnet!

Kent
KentInnlegg: 106585
10.01.17 17:32

Sigurdarson satte spikeren i kista med sin 2-0 scoring for Island mot Kina i dag.

HuiBuorre
HuiBuorreInnlegg: 13349
11.01.17 14:35

Flovik legger aldri lista særlig høyt foran en ny sesong, og ser ut for å være fornøyd så lenge vi overlever. Det er ikke jeg. Det unge laget han startet med har fått to sesonger på seg, og er blitt forsterket på mange punkter. Målet for sesongen 2017 må være øvre halvdel av tabellen.

RinoN
RinoNInnlegg: 377
12.01.17 19:20

Ser at dette står på itromso, men man må jo selvfølgelig betale for og lese det.

"Slik er TILs plan for Norø Ingebrigtsen: Vurderer salg til sommeren"

 

Noen med abonnement som orker og formidle litt om hva som står?

 

Thpe
ThpeInnlegg: 23626
12.01.17 20:33

Lønna til Vuk, hva er den på ish?

 

Enig i at med alle disse pengene må og burde TIL ha store ambisjoner. Alt annet enn øvre halvdel er svakt imo.

Gaute36
Gaute36Innlegg: 1057
12.01.17 20:34

Slik er TILs plan for Norø Ingebrigtsen: Vurderer salg til sommeren 

Til sommeren kan Mikael Norø Ingebrigtsen (20) enten forlenge TIL-avtalen, eller bli solgt til en annen klubb. 


Det er et scenario som tegnes av TIL-ledelsen når det gjelder en av klubbens fremste lokale profiler. Kontrakten til 20-åringen, som er oppvokst bare noen få steinkast fra Alfheim, går ut sommeren 2018. En avtale han skrev under i juli 2015. 


Ønsker dialog om ny kontrakt

Med halvannet år igjen av avtalen har TILs sportssjef gjort seg sine tanker om hva som skjer videre med Ingebrigtsen, som er den av 96-gutta i klubben som kontrakten først går ut på.

– For Mikael handler det bare om å stå på og prestere. Det vil enten resultere i en ny og forlenget kontrakt, eller at han får sjansen til å dra ut. Slik situasjonen er tvinger det seg fram en re-signering eller et salg til sommer fordi det er da det er mest bevegelse i de markedene vi ønsker å selge til, sier Svein-Morten Johansen til iTromsø.


Sportssjefen poengterer at klubben «inn mot sommeren vil ha dialog om ny kontrakt for Mikael». Men også at muligheten for salg ligger altså der. Dersom Tromsø IL skal få godt betalt for Ingebrigtsen må han selges senest ett år før avtalens utløp. Årsaken er at prisen på en spiller erfaringsmessig som blir solgt kun et halvt år før avtalen går ut er langt lavere.

– Hvis vi selger en spiller skal det være til spesielle markeder der vi får beløp som gjør at vi er i gang med hjulet vårt, sier Johansen til iTromsø. Med hjulet mener Johansen en sirkel som starter med at spillere selges og gir TIL økonomi som gjør at de kan utvikle nye unge spillere som senere kan ta steget.

– Vi ønsker ikke å selge alle spillerne på en gang, men vil bygge opp et lag som skal bli stabilt på øvre halvdel. En del spillere går ut av kontrakten og forlater klubben gratis, og det må vi forsøke å unngå skjer for ofte, sier Johansen til iTromsø.


Mål om større liga

Ingebrigtsen selv sier han ikke har hørt noe særlig om framtiden fra TIL.

– Dette må vi bare ta etter hvert. Jeg legger ikke skjul på at jeg vil videre en dag, men vil gjerne bli bedre og utvikle meg her i TIL. Så kan jeg forhåpentlig senere komme meg til en større liga. Når det gjelder kontrakten jeg har med TIL har jeg slått meg til ro med den avtalen jeg har i dag, sier Ingebrigtsen til iTromsø.

Etter hva iTromsø kjenner til har det tidligere vært interesse for Ingebrigtsen både fra norske og utenlandske klubber, uten at det har resultert i noe mer.

Eventuelle forhandlinger om ny kontrakt tas med Ingebrigtsens agent, Mike Kjølø.

– Det stemmer at jeg har en god dialog med Svein-Morten og TIL, men når det gjelder hvilke konkrete planer vi har dette med ulike spillere velger jeg å snakke med klubb og spiller om dette, sier Mike Kjølø til iTromsø.

Kent
KentInnlegg: 106585
madi_balboa
madi_balboaInnlegg: 3762
16.01.17 19:20
Kent: Kok på trening.

Skandale at underlaget i skarphallen enda ikke er byttet ut.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 36296
17.01.17 12:50

Begge TILs kamper på La Manga sendes på Eurosport Norge.

17.Februar kl 15.30 mot Sandefjord og 21.Februar kl 15.00 mot Lillestrøm.

Jeremenko
JeremenkoInnlegg: 8567
17.01.17 23:06
Thpe: Lønna til Vuk, hva er den på ish?

Skal være under 1 mill. i tråd med TILs lønnspolicy

(Innlegget ble redigert 17.01.17 23:07)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg