Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

SHL 2017/18

NYTT TEMA
norball
norballInnlegg: 2955
22.09.17 15:52

En ny sesong er i gang.

I år er det ni norska i SHL: http://www.eliteprospects.com/player_nationalities_in_league.php?LeagueID=SHL&startdate=2017&NationID=5

og ti i Allsvenskan: http://www.eliteprospects.com/player_nationalities_in_league.php?LeagueID=Allsvenskan&startdate=2017&NationID=5

Noen spillere å se opp for: Rasmus Dahlin (Frölunda), Elias Pettersson (Växjo), Rasmus Asplund (Färjestad), David Kase (Mora), Isac Brännström (HV71), Lias Andersson (Frölunda), Jesper Boquist (Brynäs), Felix Sandström (Brynäs). Et par av disse drar sikkert til NHL i løpet av sesongen. Med norske øyne er det verdt å merke seg Almtunas Kristian Røykås Martinsen, som ble valgt av Washington Capitals i sommerens NHL-draft. 

Noe som ikke er så hyggelig er at Ole Kristian Tollefsen sliter med ettervirkninger av hjernerystelsen han pådro seg forrige sesong, og det er usikkert om han kommer tilbake på isen.

(Innlegget ble redigert 22.09.17 15:55)

notlob
notlobInnlegg: 34138
24.09.17 21:37

Der hadde du fått ordnet den. Flott!

Du har jaggu faen god oversikt over mange lovende og spennede spillere, skal jeg hilse og si.

Kanskje ikke minst når det gjelder førstnevnte. Må være et av de absolutt største talentene svenskene har hatt de siste årene – kanskje også totalt sett. Og det sier i så fall sitt. Skal bli spennende å følge utviklingen hans denne sesongen, og ikke minst om han kan gå etta i draften til neste år. Det er det vel bare Sundin som har maktet, hvis jeg ikke roter nå.

Og apropos Tollefsen: Tror han kanskje først som sist bør få innstilt hodet på at karrieren er over (og det er godt mulig han har), dessverre – bare å se på de plagene Holtet har hatt, og vel fremdeles har, de siste årene, etter gjentatte hodesmeller. Man skal jo tross alt leve mesteparten av livet etter at spillerkarrieren er over.

notlob
notlobInnlegg: 34138
24.09.17 23:25

Planen var egentlig å komme meg over torsdag og få med meg SAIK mot Färjestad, men nå gikk det nå ikke slik. Men ble nå i det minste (som jo slett ikke er verst) Coop Arena enda en gang og Luleå mot Djurgården lørdag kveld. Nå var nå sånn sett planen at jeg skulle få med meg denne matchen.

En litt halvkjip og småkjedelig kamp de to første periodene. Bortelaget best i 1. og hjemmelaget best i 2. Hjemmelaget i føringen halveis i 3. periode, før bortelagets Bourque satte en fin utligning i nettaket under to minutter før slutt. Forlengning og straffer som Luleå vinner og tar med seg bonuspoenget på.

norball
norballInnlegg: 2955
25.09.17 17:15
notlob: Men ble nå i det minste (som jo slett ikke er verst) Coop Arena enda en gang og Luleå mot Djurgården lørdag kveld. Nå var nå sånn sett planen at jeg skulle få med meg denne matchen.

Bra stemning? Er Luleå-fansen like bra som sitt rykte?

notlob
notlobInnlegg: 34138
25.09.17 21:23

Hmm, vet nesten ikke hva jeg kan svare på det, da jeg vel sånn sett ikke har hørt noe spesielt om det verken den ene eller andre veien.

Det jeg imidlertid kan si, det er at det opplagt er stor forskjell fra sesongpremiere og til bare 2. hjemmekamp. I fjor og i -15 var jeg jo på åpningskampen, og da var det nesten ellevilt bra. Spesielt i 2015. Jeg hadde da plass på den nest nærmeste seksjonen, cirka på høyde med blueline, til der hvor supporterne står, og det var et helt ånds lydnivå da. Så jækla kult når de de to ytterste delene av feltet hopper opp og ned i takt, og den midterste motsatt.

Mener de har rundt 1200 ståplasser på den kortsiden, og det var nærmest kul på det feltet for to år siden. Nå i helga var jeg ikke akkurat like imponert – både en god del færre, samt mindre lyd. Man blir vel mer 'laddad' når det er åpningskamp, opplagt. Det var også veldig bra i fjor, om ikke helt på høyde med året før.

Tre treningshaller vegg-i-vegg med hovedarenaen. Det er vel flere haller enn det er totalt i Nord-Norge. Helt sykt.

notlob
notlobInnlegg: 34138
05.10.17 23:10

Tror Färjestads signering av Michael Lindqvist, fort kan bli årets beste. Kan vel nesten knappest kalles en Late bloomer, men gjorde det veldig bra i AIK i fjor, selv om det var på nest høyeste nivå. Har gjort poeng i alle Färjestads kamper så langt i år. Blir spennende å følge med på videre.

PS! Luleå måtte ut i forlegning IGJEN. Femte kamp av sju mulige.

norball
norballInnlegg: 2955
26.10.17 23:39

Frölunda tapte 7-3 for Växjö. Elias Pettersson med hatrick og fem poeng. 

Ellers har Olimb x2 kommet godt i gang. I kveld hadde de begge to poeng. Gustav Wilmann Borvik fikk forøvrig SHL-debut for Luleå.

notlob
notlobInnlegg: 34138
27.10.17 18:15
norball: Elias Pettersson med hatrick og fem poeng.

En ganske spinnvill prestasjon. Har ikke statistikk på det, men må vel kanskje være første gang at en 18-åring gjør fem poeng i en match i toppserien. Inkludert folk som Sundin, Forsberg og Sedins.

Har ikke helt oversikt over hvordan de tidlige årene til Kenta Nilsson og Håkan Loob så ut.

notlob
notlobInnlegg: 34138
18.11.17 19:17

Elias Pettersson fortsetter å øse inn poeng for Väkjö. Tre i dag, og har gått helt til topps i poengligaen. Skal bli morsomt å se hva dette supertalentet etter hvert kan få til på vestkysten av Canada. Nettopp fylt 19 år.

notlob
notlobInnlegg: 34138
18.11.17 20:02

Olimb-gutta har for øvrig hadd en ganske produktiv periode den senere tiden; senest i gårsdagens nedsabling i Jönköping, hvor begge hadde ett mål og en assist hver.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg