Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Teoretisk mulig å matte med kun konge og hest?

NYTT TEMA
Kjetil_e
Kjetil_eInnlegg: 21694
06.01.17 22:20

Hei har i det senere begynt å spille litt sjakk på chess24. Og normalt så vinner man jo partiet hvis tiden til motstanderen renner ut. Men dette forutsetter at du fortsatt har muligheten til å sette motstanderen sjakk matt. Hvis ikke blir det remi. Men jeg har opplevd at hvis jeg står igjen med hest og konge så blir det remi. Med beskjed om at det ikke er mulig å sette motstaderen sjakk matt. Men dette må da vitterlig være feil, for teoretisk skal det da være mulig å faktisk sette motstanderen sjakk matt selv om man kun har en hest og kongen igjen.

KnutMagnar
KnutMagnarInnlegg: 565
07.01.17 09:53

Nei, det går ikkje. Kvifor må det "vitterleg" vera feil? Er jo berre å stilla opp brikkene på eit brett, så ser ein at det ikkje finst nokon sjakk matt-posisjon.

(Innlegget ble redigert 07.01.17 09:54)

Kjetil_e
Kjetil_eInnlegg: 21694
07.01.17 15:35
KnutMagnar: Nei, det går ikkje. Kvifor må det "vitterleg" vera feil? Er jo berre å stilla opp brikkene på eit brett, så ser ein at det ikkje finst nokon sjakk matt-posisjon.

Teoretisk skal det jo gå, men dog vannskelig praksis. La oss si hvit konge er plasert på A1, hvit hest eller tårn på A2, hvit bonde hest eller løper på B2 og hvit tårn, dronning eller løper på B1. Så setter du din svarte hest på B3 og hvit er sjakk matt.

Så ja teoretisk mulig å matte med kun en hest i tillegg til kongen. I praksis skjer det nok ikke men i teorien ja. Og så lenge du i teorien kan matte motstanderen skal du da tildeles seieren hvis tiden hans løper ut.

VivaLV
VivaLVInnlegg: 27927
07.01.17 20:39
Kjetil_e: Teoretisk skal det jo gå, men dog vannskelig praksis. La oss si hvit konge er plasert på A1, hvit hest eller tårn på A2, hvit bonde hest eller løper på B2 og hvit tårn, dronning eller løper på B1. Så setter du din svarte hest på B3 og hvit er sjakk matt. Så ja teoretisk mulig å matte med kun en hest i tillegg til kongen. I praksis skjer det nok ikke men i teorien ja. Og så lenge du i teorien kan matte motstanderen skal du da tildeles seieren hvis tiden hans løper ut.

Men her tar du jo med andre brikker. Det var vel scenario med kun hest og kongen du nevnte i åpningsinnlegget.

Kjetil_e
Kjetil_eInnlegg: 21694
07.01.17 21:04
VivaLV: Men her tar du jo med andre brikker. Det var vel scenario med kun hest og kongen du nevnte i åpningsinnlegget.

Ja mulig jeg formulerte meg litt dårlig, hvis motstanderen har gitt antall brikker igjenn så kan jeg/du teoretisk sette han matt selv om en selv kun har konge og hest igjen. Men ser at det kan missforstås til å tro jeg mente at begge kun hadde konge og en hest igjen.

KnutMagnar
KnutMagnarInnlegg: 565
08.01.17 16:17
Kjetil_e: Men jeg har opplevd at hvis jeg står igjen med hest og konge så blir det remi. Med beskjed om at det ikke er mulig å sette motstaderen sjakk matt. Men dette må da vitterlig være feil, for teoretisk skal det da være mulig å faktisk sette motstanderen sjakk matt selv om man kun har en hest og kongen igjen.

Meiner du at du hev fått beskjed om at det vert remis med kun hest og konge att, sjølv om motstandaren hev fleire brikkar att enn kun kongen? Er vel det du antyder i dine siste innlegg? Er vel berre mogeleg om motstandaren også hev ein hest, ev. ein løpar att, eller noko i den duren, utan at eg hev analysert det.

Det går sjølvsagt an å setja sjakk matt om motstandaren hev ein del andre brikker som "står i vegen".

(Innlegget ble redigert 08.01.17 16:18)

Kjetil_e
Kjetil_eInnlegg: 21694
08.01.17 19:47
KnutMagnar: Meiner du at du hev fått beskjed om at det vert remis med kun hest og konge att, sjølv om motstandaren hev fleire brikkar att enn kun kongen? Er vel det du antyder i dine siste innlegg? Er vel berre mogeleg om motstandaren også hev ein hest, ev. ein løpar att, eller noko i den duren, utan at eg hev analysert det. Det går sjølvsagt an å setja sjakk matt om motstandaren hev ein del andre brikker som "står i vegen".

Hvis du ser lenger opp ga jeg oppskriften på hvordan man med kun konge og hest kan matte motstanderen. Det krever dog at motstanderen har 3 spesefikke offiserer eventuelt 2 spesefikke offiserer + 1 bonde satt opp på en heller spesiell måte. Les svaret jeg ga deg. Så praktisk skjer det vel omtrent aldri, men teoretisk er det mulig.

KnutMagnar
KnutMagnarInnlegg: 565
10.01.17 00:21

Om ein kun les opningsinnlegget ditt, så reagerer du på at du hev fått beskjed om at det vert remis om du hev kun konge og hest att. Mitt spørsmål er altså: kva hadde motstandaren att på brettet då dette skjedde? 

Kjetil_e
Kjetil_eInnlegg: 21694
25.01.17 23:20
KnutMagnar: Om ein kun les opningsinnlegget ditt, så reagerer du på at du hev fått beskjed om at det vert remis om du hev kun konge og hest att. Mitt spørsmål er altså: kva hadde motstandaren att på brettet då dette skjedde?

Husker ikke i farta, akkurat hva. Men helt klart mer enn det jeg satt med. Skal legge merke til det hvis jeg kommer opp i situasjonen igjen.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg