Bilde

CinemaMaestro

4 innlegg

8,3k svar

Medlem siden

Svar skrevet av CinemaMaestro

Skrevet i Biden-Administrasjonen

Gaute36 [sitat…] Det er klart en skal være kritisk til det som blir undervist på universitet men jeg syns det er ett langt steg fra å være kritisk til å si at da får de ikke penger. Jeg fo...

Jeg antar at det ikke er dette segmentet alene, denne uttalelsen alene, som gjorde at hun uttalte seg å krasst som hun gjorde, men en eller annen slags trend av lignende wokeism snike seg inn selv i militæret. Uansett hvor du faller i debatten om militæret, CRT, wokeism og uttalelsene til Milley, er det dårlig å presentere to redigerte klipp fra ett segment og strippe fra det enhver kontekst.

Kan vi heretter anta at du støtter undervisning i CRT? For jeg har nemlig noen eksempler på hvordan slik undervisning kan se ut, som du virkelig ikke ville likt med mindre du har ett ett like perverst syn på rase og hvite mennesker som wokebevegelsen i USA.

1

Skrevet i Biden-Administrasjonen

Gaute36 [sitat…] Hvis ja, men gjør de det du påstår? Har du lest fagplanene? Har du deltatt på kursene? Vet du i det hele tatt hva CRT og hvilke skoler det blir undervist i? Eller har du b...

Jeg sa jo at det ble undervist i på west point. Det var jo det kritikken på Fox' segment dreide seg om. Kurs som kalles "how to deal with your white rage" og “How to Contend with your Whiteness.“ bør vel være noe det er legitimt å stille ? ved om militæret skal undervises i, og om skattebetalere skal finansiere det? Eller? Og når en ledende offiser kaller Capitol for "white rage" er det enda mer legitim grunn til å sette spørsmålstegn ved det. Du kan godt støtte undervisning av raseteori i militæret, jeg gjør ikke det, men å være kritisk til det må da være ett helt legitimt utgangspunkt uten at en er en Fox news psycho for å mene det. Forøvrig undervises former av CRT i flere ulike skoler utover rene universiteter, det har vært en rekke saker i USA den siste tiden med foreldre som demonstrerer mot hva barna undervises i skolen. Det er riktignok en avsporing fra hva dette temaet dreier seg om.

1

Skrevet i Biden-Administrasjonen

CryniX 1. "De" er Fox News, her representert ved Laura Ingraham. Uredelig å skyve hennes meninger som en slags røst av konsensus for å dra hele Fox-kanalen ned i søla, men samtidig går In...

1. "De" er Fox News

Okay. Hun sier ikke at hun ønsker å holde tilbake budsjettet basert på denne ene uttalelsen alene. Det er åpenbart at hun henviser til flere ting som ikke tas opp i dette segmentet som handler om Milleys uttalelser isolert. Det betyr ikke at hun har rett, men det betyr at det finnes en kontekst for uttalelsen utover "defund the military" ut av det blå. De aller, aller fleste som ville lest de to klippene denne kisen postet vil ikke ane hvem Milley er, og jeg vedder på at de fleste som leste det på twitter heller ikke aner hvem Milley er eller hva han har sagt, men det de derimot får bekreftet er sitt eget virkelighetsbilde. Spesielt når det kommer til Fox news trenger ingen av deres motstandere, av hvilket det er millioner, noen kontekst på noenting. Det er ingen unnskyldning for å ikke presentere hele bildet og hva Milley faktisk sa. Ja, jeg mener det er ett angrep på hvite mennesker å knytte hudfarge til angrepet på capitol og omtale det som "hvitt sinne" når tilsvarende retorikk om svartes vold under opptøyene i fjor eller så sent som under forrige helgs juneteenth feiring ville medført sparken. Opptøyene i fjor får capitol til å blekne. Hvis man kan beskrive noen få hundre som ett uttrykk for "hvitt sinne", bør fjorårets inferno, de verste raseopptøyene i USA noensinne, beskrives som "svart sinne". De ranede butikkene, de brente bygningene, de ødelagte statuene, voldshandlingene, alt reflekterer "svart sinne" fra svarte mennesker. Bruker du begrepet "white rage" som høytrangerende offiser i USA, både for å beskrive Capitol og forsvare undervisning av CRT, da er det faktisk rimelig at du må svare for det og det er rimelig at folk er kritiske til det, og det er rimelig å være skeptisk til at man som skattebetaler skal finansiere det. Jeg sa aldri at vold begått av svarte er pga hudfarge, jeg sa at hvis man kan forklare hvit vold med hvit hudfarge, må man også forklare svart vold med svart hudfarge. Da snakker vi melatoninnivå.

2

Skrevet i Biden-Administrasjonen

Viracocha [sitat…] Nei, start med det jeg siterte deg på! "noen få som er tiltalt og FBI har store problemer med å ta ut konkrete tiltaler fordi de aller, aller fleste av dem var fredelige."...

Tiltalt eller under etterforskning har ingenting å si for argumentet, det er bare semantikk fra din side. Fyren hevdet at flere tusen angrep capitol. Det er antallet det er snakk om, ikke hvilken status de har i en etterforskning. Det er noen få hundre som er under etterforskning og tatt ut tiltale mot. Wow, tror aldri jeg har følt meg så eid før.

1

Skrevet i Biden-Administrasjonen

Skrevet i Biden-Administrasjonen

Gaute36 Da tolker du feil. Det var bare en morsomhet basert på Fox news sitt raseri over at noen kunne si "defund the police" og sitt raseri over "cancel culture". Når noen går i mot deres...

Jeg gjorde jobben du ikke gjorde; googlet og fant hele segmentet. Hun intervjuer to andre, hvor han ene sier at det på West point military academy, hvor disse soldatene tar sin utdannelse, undervises i critical race theory, og at ett av seminarene heter "how to deal with your white rage", ett annet heter “How to Contend with your Whiteness.“ Deretter går Milley ut og sier at han vil finne ut av hva "white rage" er for noe og hvordan det kan ha påvirket den løgnaktige påstanden om at flere tusen mennesker angrep Capitol og at det var deres "hvite raseri" som forårsaket det. Hadde han brukt dette begrepet om svarte i forbindelse med fjoråret eller i det hele tatt hva som fant sted denne helgen under feiringen av Juneteenth, USAs nye nasjonaldag, hvor drap etter drap etter drap etter voldshendelse etter voldshendelse etter voldshendelse fant sted, nesten utelukkende fra svarte, hadde han fått sparken på dagen.

Hvis du har tenkt å undervise militæret i teori som forsterker rasebevissthet og som utelukkende fremstiller hvite mennesker i negativt lys. da fortjener du faktisk å bli "canclet", og du fortjener å bli fratatt skatteinntekter fra ordinære innbyggere. Hvis politiet fikk tilsvarende undervisning i sin opplæring, hadde de også fortjent samme skjebne. Og jeg trodde at det var synet til de som hater fox news, konservative, etc.. at militæret er altfor, ALTFOR overfinansiert. Okay, da får dere viljen deres da. Kanskje midlene kan brukes til noe annet dere finner mer fornuftig, for gudene vet dere har en lang liste av tiltak dere ønsker at myndighetene skal finansiere.

I det minste, i det aller, aller, aller minste, bør det være mulig å forstå at folk kan være kritiske til å finansiere slik undervisning. Sett i en slik kontekst, er Fox news klippet overhodet ikke så ille som du fremstiller det som. Og det er åpenbart at du brukte tilsammen 1 minutt på å se klippet, klippe linken, lime det inn i en post på VGD og skrive en setning.

1

Skrevet i Biden-Administrasjonen

Gaute36 [sitat…] De er i dette tilfellet vestens fyrtårn og grunnlag for all sannhet, Fox news, Kontekst, jo dert ble sagt i en høring i kongressen etter spørsmål fra slimålen Gaetz. For...

Problemet her er at du presenterte to korte klipp postet på twitter med en agenda uten å presentere konteksten hele segmentet handlet om. Du kan godt være enig eller uenig i hva denne offiseren sa, tydeligvis støtter du han fullt ut og mener at hudfarge var årsaken til capitol, men du skylder de som skal lese og tolke påstandene dine å presentere hele konteksten. For meg høres det ut som at han bruker hudfarge for å forklare capitol-angrepet. "I want to understand white rage" og "What is it that caused thousands of people to assault this building and try to overturn the Constitution of the United States of America? What caused that? Han setter en sammenheng mellom "hvitt sinne" og capitol.

Den konteksten presenterer ikke du. Dermed fremstår det som at klippene dine er uttalelser som er sagt helt ut av det blå. Det er misvisende. Mildt sagt uansvarlig.

1

Skrevet i Biden-Administrasjonen

Gaute36 Nå vil de ikke gi penger til militæret i USA, hvor skal slik forfølgelse av patrioter ende?

Hvem er "de"? Og hvorfor snakker du ikke om hvilken kontekst dette sies i? Mark Milley, en toppoffiser i hæren, kom med en uttalelse hvor han kom med ett angrep på hvite mennesker og sa: "I want to understand white rage – and I'm white," Milley said, growing more forceful in his comments as he referenced the violent mob of President Donald Trump's supporters that stormed the U.S. Capitol on Jan. 6: "What is it that caused thousands of people to assault this building and try to overturn the Constitution of the United States of America? What caused that? I want to find that out. I want to maintain an open mind here. And I do want to understand that."

Hva har angrepet på capitol med "white rage" å gjøre? Hva har hudfarge med angrepet å gjøre? Hvor har han det fra at tusenvis av personer angrep bygningen? Det er noen hundre som er under etterforskning, noen få som er tiltalt og FBI har store problemer med å ta ut konkrete tiltaler fordi de aller, aller fleste av dem var fredelige. Hvis dette er noe hæren skal drive å synse over, okay, da vil jeg at hæren også reflekterer over hvordan svart hudfarge hadde noe å gjøre med helvete vi så i fjor. Den svarte hudfargen gjorde at butikker ble plyndret, at folk ble slått ned, at geografiske områder ble okkupert og drap ble begått. Hvis dette er noe skattebetalere skal finansiere, da er det rimelig å forvente at hæren studerer disse påståtte formene for ekstremisme over hele fjøla.

3

Skrevet i Biden-Administrasjonen

Sleepy gjorde 19 juni til ny nasjonaldag i USA, Juneteenth kalles det, for å hedre frigjørelsen av svarte slaver i USA. Jeg lurer på hva Sleepy mener om den enorme volden som fulgte helgens feiringer. Huhm. Vel, vel.

1

Skrevet i Biden-Administrasjonen

GoingKronos [sitat…] Nei, det gjør jeg ikke. Det du omtaler som standard konservativ er ekstreme mennesker som bare for noen få år siden kun hadde frekventert de mørkeste delene av nettet. De...

Ingenting av hva du beskriver er hvit nasjonalisme eller jødehat eller israelhat. Det er politikere og politikk du personlig misliker sterkt. Jeg misliker SV sterkt, men ville aldri omtalt dem som kommunister, og skulle jeg for ordens skyld ha gjort det har jeg vært hyperbolsk og tatt feil. Her ser vi problemet med å innlemme bredt i en terminologi som er ekstrem; betydningen utvannes.

1

Skrevet i Biden-Administrasjonen

GoingKronos [sitat…] Dette stemmer ikke, en veldig liten del av alt.right er nazister, og mye av skremsel og hatefulle retorikken som den gang ble brukt om jødene går i stede utover muslimer o...

Nope. Din definisjon av alt right innkluderer mainstream gop og de mest ekstreme elementene av høyresida. Derfor mister begrepet sin betydning. Min definisjon inkluderer kun de mest ekstreme elementene, derfor er det lettere og mer riktig å bruke. Når man kaster standard konservativ i samme kurv som jødehatende hvite nasjonalister, mister begrepet sin betydning. Alt right har frynsete syn på jøder og misliker Israel svært sterkt. Dette er ikke synet til noen av de du nevnte. Forøvrig ba Trump de han ba reise tilbake i samme setning/avsnitt om å komme tilbake. Men det unnlater du å nevne akkurat slik du unnlot å nevne alt han sa ifm charlottesville.

1
GoingKronos [sitat…] Han jobbet i det minste i Breitbart, som utvilsomt er en del av alt.right-media. Så vet jeg at han har kritisert det i ettertid, og det er lov å komme til fornuft. Men han...

Den versjonen jeg kjenner av alt right hater jøder for alt det er verdt. I min verden kan du ikke være "medlem" av alt right uten å ha ett frynsete syn på jøder. Det ekskluderer Shapiro og alle de andre du nevner. Her ser vi problemet når folk bruker sine egne definisjoner på begreper som har ekstremistisk betydning. Det samme med begrepet nazist. På andre siden kan det også være det samme med å bruke begrepet kommunist.

1

Bare sånn for å si det er wikipedia uenig med kronos, definisjonen alt right brukes om alle fra nynazister og hvite nasjonalister til mainstream republikanere til jødiske punditser som Ben Shapiro.

The term "alt-right" is an abbreviation of "alternative right."[1] A distinct far-right movement arising in the 2010s, it both drew on older far-right ideas and displayed novelties.[2] Efforts to define the alt-right have been complicated by the contradictory ways in which self-described "alt-rightists" have defined the movement and by the tendency among some of its political opponents to apply the term "alt-right" liberally to a broad range of right-wing groups and viewpoints.[3] As the alt-right rose to wider awareness around 2016, media sources struggled to understand it;[4] some commentators applied the term as a catch-all for anyone they deemed far-right.[5] The scholars Patrik Hermansson, David Lawrence, Joe Mulhall, and Simon Murdoch noted that in the "press and broadcast media," the term had been "used to describe everything from hardcore nazis and Holocaust deniers through to mainstream Republicans in the US and right-wing populists in Europe."[6] Because the term "alt-right" was coined by white nationalists themselves rather than by academic observers or by their opponents, various journalists avoided it.[7][8] George Hawley, a political scientist specializing in the U.S. far-right, disagreed with this approach, noting that using terms like "white supremacist" in place of "alt-right" conceals the way that alt-right differed from other far-right movements.[9]

Skal man legge den mest ekstreme definisjonen av alt right til grunn for hva alt right er, er det helt latterlig å stemple Fox, OAN og Newsmax som alt right. Da må du over på Richard Spencer-nivå.

1

Påstanden om lab leak handlet alltid om "lab" + "leak", og tok ikke utgangspunkt i om det var med vilje eller ikke. Det det ble spekulert i var om Kina forsøkte å dekke over egne spor som følge av lekkasjen. Teorier om at "alt.right" - ett begrep jeg skjønner mindre og mindre av for hver dag som går - skal ha hatt konspirasjonsteorier om at Kina gjorde dette med vilje, fratar ikke media og sosiale mediegiganter deres ansvar for å grave i teorien eller å tillate debatt, diskurs og spekulasjoner rundt Kinas påståtte rolle i lekkasjen. Labteorien var plausibel fra dag 1. Såvidt jeg vet er det fortsatt ikke funnet en eneste flaggermus med Covid-19. Meg bekjent er det ikke funnet noe dyr i det hele tatt som kan ha forårsaket smitten, til tross for at Kina har testet titusenvis av dem.

1
Maradona_123 GOP er en parodi på seg selv, betaling på studiegjeld kan utsettes, hvis du har overlevd et terroristangrep? Herregud, man sliter med å tro at dette er et seriøs forslag, men det e...

Hva i huleste er galt med dette forslaget her? Samme artikkel, som du tydeligvis bare har lest overskrift + første avsnitt på, sier også at han tidligere har forsøkt å få igjennom lovforslag som øker andelen studenter som får innfridd studielånet.

1

Skrevet i Ligger an til regjeringsskifte i Sverige

Hvis det blir nyval med SD i regjering eller som ett innflytelsesrikt støtteparti som resultat av at Vänsterpartiet starter og støtter mistillitsforslaget, kommer jeg til å le meg i hjel.

2

Skrevet i Trump-administrasjonen

Skrevet i Trump-administrasjonen

GoingKronos [sitat…] Nei, selv om du leser rapporten slik Trump leser bibelen så det en umulig konklusjon. Og det virker rett og slett som du ikke tar innover deg som hva som faktisk skjedde o...

Påstandene mot Trump var at han beordret gassing og voldelig fjerning av demonstranter. Det er ikke bevist. Ikke min oppgave å finne svar på dine spørsmål. Be Sleepy instruere innenriksdepartementet om å intervjue de du vil han skal intervjue.

1

Skrevet i Trump-administrasjonen

GoingKronos [sitat…] Nei, kritikken gikk jo på hva som faktisk skjedde, at han minutter etter at demonstrantene ble fjernet med makt så gjorde han et politisk stunt med en bibel. Det virker ne...

Påstanden var at Trump beordret. Inntil du har bevis på at han beordret og overtstyrte USPP, er Trump i denne saken vindikert. Hva gjelder bruk av makt, henviser jeg igjen til rapporten: "In the early evening of June 1, acts of violence directed toward law enforcement increased as the crowd size grew, as they had May 29 through 31. According to USPP radio logs, intelligence reports, photographs, and videos, protesters breached the bike-rack fencing and entered the secured area, climbed on top of the burned-out comfort station, and threw projectiles like rocks, water bottles, and eggs at law enforcement officers (see Figures 6 and 7). 13 Because of the increased unrest and intelligence reports the USPP received of aimed individuals in the crowd. No USPP officers reported sustaining injuries on June 1 before the operation to disperse protesters began. During the operation, one USPP officer suffered a facial laceration, and one Federal Protective Service officer was kicked in the groin including reports of people wearing ballistic vests and carrying baseball bats-the USPP incident commander told us that he and the Secret Service UD WHB deputy chief decided to clear Lafayette Park and the surrounding areas by deploying USPP and ACPD officers trained in advanced civil disturbance tactics."

USPP hadde legitime grunner til å tro at demonstrasjonene ville bli verre og verre etterhvert som ettermiddagen/kvelden nærmet seg.

1

Skrevet i Trump-administrasjonen

GoingKronos [sitat…] Nei, det forteller jo ingenting om hvordan alt dette skjedde - siden stuntet ikke kunne skjedd uten at demonstrantene ble fjernet så må jo selv du være enig om at det er n...

Teorier, teorier, teorier. Påstandene mot Trump var at han beordret gassing og voldelig behandling av demonstranter for å ryddde parken slik at han kunne ta en fotoshoot. Disse ble gjengitt og gjengitt i media uten bevis. Ingen kritiserte mediefremstillingen. Nå har det kommet fram konkrete beviser på hva som fant sted den dagen. Inntil du kan bringe nye beviser på bordet, underholder jeg ikke teorier, slik media har underholdt teorier som bevis om hvorfor hendelsen fant sted uten bevis. Jeg kan stille masse "hvorfor"-spørsmål kritisk til om jorda egentlig er rund, men inntil jeg ser bevis på det, konkluderer jeg med at jorda er rundt basert på det beviset vi sitter med idag. USPP ble satt til å gjøre en jobb, USPP mottok ikke ordre fra hvite hus om å rydde parken for Trump, og USPP ryddet parken for å imøtekomme ett rimelig krav fra en entreprenør.

1

Skrevet i Trump-administrasjonen

GoingKronos [sitat…] Rapporten sier jo selv at den kun har sett på parkpolitiet sin rolle, så hvordan det ikke er mangelfullt er vanskelig å forstå at noen kan mene. Men jeg forstår ikke helt...

Den er ikke mangelfull på en måte som beviser at Trump beordret noen til å gjøre noe som helst, da parken skulle ryddes u-a-n-s-e-t-t. Parkpolitiets rolle er rollen til de som hadde ansvaret for området. Inntil du kommer med beviser på bordet, kommer jeg ikke til å underholde teorier.

Det man kanskje kan si om hendelsen totalt sett var at det var uorganisert med dårlig kommunikasjon. Det hadde vært voldelige opptøyer dagene i forkant med nesten 50 USPP-betjenter skadde, i konteksten av de mest voldelige og ekstreme opptøyene i USA i moderne tid. Gjerdet ble satt opp i all mulig hast. Det betyr ikke at Trump beordret gassing, som er en ekstremt hyperbolisk terminologi for å beskrive noen flasker med CS-gass, eller at han beordret politiet å være voldelige mot demonstranter uavhengig av demonstrantenes atferd.

1

Skrevet i Trump-administrasjonen

Romlingane [sitat…] En mangelfull rapport, laget av folk som har til oppgave å beskytte presidentembedet?

Hahaha, innenriksdepartementet under Sleepys administrasjon leverer en rapport som har som oppgave å beskytte Trump. Og Rapporten er ikke mangelfull, og definitivt ikke mangelfull på en måte som tar bort de konkrete bevisene vi har i saken. Dialogen mellom USPP og entreprenørene er klinkende klar. Den er svart på hvitt helt uavhengig av Trump. Området skulle klargjøres, gjerdet skulle reises pga trussel fra venstreekstremister og betingelsen for at entreprenøren skulle gjøre det var at området skulle være sikret og trygt å jobbe i. Du har ingen beviser som tilsier at Trump beordret ryddingen eller den påståtte gassingen. Utenom synsing. Jeg har bevis. Du har ikke.

1

Skrevet i Trump-administrasjonen

Skrevet i Trump-administrasjonen

Viracocha [sitat…] Du har vist til en begrenset rapport som kun dreier seg om USPPs rolle. Det viktigste med den er de 3 linjene med hva den ikke omhandler. Har en seksarmet blekksprut rappe...

Bullshit, de har intervjuet de som faktisk mottok ordren og hadde ansvar for å rydde området, og de sier svart på hvitt, med dokumentasjon, at de hadde ansvaret for å rydde området for demonstranter, og at området skulle ryddes *uansett* helt uavhengig av Trump. Det eneste du har er synsing, jeg har faktiske bevis.

1

Skrevet i Trump-administrasjonen

Skrevet i Trump-administrasjonen

GoingKronos [sitat…] Men det betyr at han har det politiske ansvaret for det, og her hadde han også en ren personlig vinning av det. Og siden Trump var helt avhengig av å få fjernet demonstran...

Hva så? Han gir ikke ordre om hver eneste handling de gjør. hvis føderalt politi skyter en ubevæpnet svart mann i morgen, er det president Sleepys feil? USPP sier selv at demonstrantene ble fjernet for å sette opp inngjerding av området da det var under direkte trussel fra opptøyere, ikke for å tilrettelegge for Trumps visitt. Demonstrantene ville blitt fjernet samme hva. Dette ble ikke en stor sak pga Trump sin handling, det ble en stor sak fordi media gjør alt de kan for å lete etter store saker om Trump, OG fordi de ikke gidder å ta seg bryet med å grave på egenhånd dersom det medfører vindikasjon for Trump.

Btw, jeg har fått poster fjernet og redigert fordi jeg har visstnok har vært hard i tonen mot enkeltbrukere. Du har kalt meg fascist, høyreekstremist og alt.right en rekke ganger, og implisert at jeg er hvit makt-sympatisør. Nå er det på tide at moderator undersøker din stemplingsmetodikk.

2
Laster...