Bilde

Dulius

9 innlegg

2,7k svar

Medlem siden

Svar skrevet av Dulius

Skrevet i KrFs og SVs fattigdomsprat...

nostalgikern Neppe "noen ting" av det som skrives her alt i alt, det være seg om alt fra fotball til utenrikspolitikk (ikke minst det) og you name it, ingenting "hjelper" vel, eller har du konk...

Har du forresten noen oppfatning eller viten om hva slike overføringer i milliardklassen så blir brukt til i stedet for bidrag til "egne fattige" eller kritisk ubemidlede??

Det kom vel frem i artikkelen du linker til. Ikke mye fattigdomsbekjempelse der tenker jeg.

Men du må gjerne kommer med noen konkrete tanker om hvordan du kan få disse trossamfunnene til å bruke disse pengene fra rike onkler i Midtøsten på barnefattigdom.

"- Slike overførsler kan også ha sammenheng med illegal bruk av midler som har en legal opprinnelse; dette kalles gjerne «omvendt hvitvasking», ettersom den tradisjonelle hvitvaskingsformen er å søke å investere midler med illegal opprinnelse inn i et legalt marked; for eksempel eiendomsmarkedet. Terrorfinansiering og betaling av bestikkelser ved internasjonal business er eksempler på slik form for hvitvasking av penger. Midlene har sin opprinnelse fra for eksempel legal forretningsvirksomhet, men benyttes til å bestikke seg til nye markeder og muligheter."

1

Skrevet i KrFs og SVs fattigdomsprat...

nostalgikern Neppe "noen ting" av det som skrives her alt i alt, det være seg om alt fra fotball til utenrikspolitikk (ikke minst det) og you name it, ingenting "hjelper" vel, eller har du konk...

Neppe "noen ting" av det som skrives her alt i alt, det være seg om alt fra fotball til utenrikspolitikk (ikke minst det) og you name it, ingenting "hjelper" vel, eller har du konkrete eksempler å vise til at noe som er blitt debattert her på sidene har "hjulpet" i praksis?

Nei. Jeg tviler på at diskusjoner fra Vgd har end ut i noe praktisk løsning.

1

Skrevet i KrFs og SVs fattigdomsprat...

nostalgikern Som svar på ditt sørsmål over her, så er det altså et litt forsinket, men dog et rungende nei... (regner med at det faktisk er gode grunner for å karakterisere et slikt spørsmål so...

Min tanke var at hvis de som da direkte mottar disse pengene (på vegne av menigheter eller hva det kalles) kunne tatt "en Frelsesarméen" f.eks., og fordelt disse milliardsummene til antatt "trengende" (?), så ville vel den mye omtalte "barnefattigdommen" *(det er nevnt at de ikke har råd til engang å sende med barna en liten matpakke på skolen, noe jeg ikke har noe tro på, - manglende matpakker skyldes nok i tilfelle noe annet enn økonomi, det gjelder generelt i befolkningen forresten) *egentlig vært utslettet, iallfall i disse miljøene da. Skulle man vel tro?...

Din tanke hjelper ingenting mot barnefattigdom når disse pengene mest sannsynlig brukes på noe helt annet enn å bekjempe fattigdom.

1

Skrevet i Vil politikere flest ha et klasseskille i Norge?

Men nå har vi forlengst kommet dit at skatt på forbruk er blitt høyere enn skatt på inntekt, og det skaper jo "utfordringer" som politikerne våre ikke har klart å takle; millionærer og minstepensjonister betaler akkurat like mye i skatt til fellesskapet ved å handle mat, klær, elektrisitet og nå også i økende grad: Bompenger!

At skatt på inntekt er lavere en skatt/avgift på varer og tjenester ser ikke jeg på noen utfordring. Strengt tatt så vil lav inntektsskatt fremfor en høy gi meg større muligheter.

Utfordringen er riktig skatt/avgift på varer og tjenester for å kunne opprettholde de samme skatteinntektene.

1

Skrevet i Erna har kjøpt seg vennskap

b0lle [sitat…] Det er komisk hvordan det eneste argumentet som holder vann for å forby utenlandske spillselskap i å operere i Norge er denne fantastiske modellen der vi gir alt tilbake t...

Jeg har ingen problemer med den modellen. Bare den forholder seg til det den skal.

Det som skjer med at midler går til samarbeid mellom Norge å Kina vet jeg ikke om liker. Men det forsvares med at norsk idrett vil kunne nyte godt av ett samarbeid.

"– Vi skal alltid jobbe for å styrke økonomien til grasrota i norsk idrett, men man må også huske på at internasjonalt samarbeid har styrket idretten her hjemme. Det er mange små idretter som har hentet internasjonale trenere, og som har fått midler til dette. Bordtennis og kampsport er eksempler på dette, sier Andersen til VG"

kilde

1

Skrevet i Erna har kjøpt seg vennskap

keizersoze Det var på dagsnytt 18 eller debatten for et par dager siden var det vel. Fant dessverre ikke noe på nett merkelig nok. Var iallfall at det som skulle gå for å trene våre små, og f...

Det var på dagsnytt 18 eller debatten for et par dager siden var det vel. Fant dessverre ikke noe på nett merkelig nok. Var iallfall at det som skulle gå for å trene våre små, og fellesskapet, går også til å trene kinesere til å bli gode nok for ol i hoppbakken.

Fant denne på VG.

Det er tydeligvis ikke første gang det skjer.

"

– Dette er en finansieringsmodell i god norsk tradisjon, som har pågått gjennom flere ulike regjeringer, sier han til VG.

2

Skrevet i Erna har kjøpt seg vennskap

Erna og Siv har kjøpt seg goodwill med idrettsskader ment for norsk ungdom.

Har Erna og Siv outsourcet idrettsskadene våre?

1

Skrevet i widerøe 65 kroner

Skrevet i widerøe 65 kroner

Skrevet i widerøe 65 kroner

fargerik Jeg vet ikke noe om fly, men det er da litt rart om det skal være vanskelig å oppdrive andre passende fly som erstatning?

Er ingen ekspert selv, men det jeg har lest er at utslippskravene er vanskelige og det at kortbanenett er ganske unikt Norge.

Men det vil jo vise seg om prosjektet til Rolls Royce og Airbus kan endre på det.

https://www.aftenposten.no/okonomi/i/K3qKBe/rolls-royce-og-wideroee-skal-gjoere-utslippsfrie-fly-loennsomt

1

Skrevet i widerøe 65 kroner

fargerik [sitat…] "Venstresiden" minner bare om at regjeringens avgifter har ført til at de legger ned disse kommersielle rutene. Klart de legger ned når rutene er ulønnsomme. Ingen firma k...

Og som sagt kan hvem som helst overta. Danske DAT har allerede erklært at de ikke på noen måte er interesert, og det sier jo litt

Tviler på at noen i det heletatt vurderer å overta så lenge det nesten ikke finnes flytyper som er egnet på kortbanenettet

1

Skrevet i widerøe 65 kroner

Skrevet i widerøe 65 kroner

clavin [sitat…] Hva består politikken i at en person kommer med sin mening om snobberestauranter, herunder på hvilken måte blir samfunnet berørt av denne meningen? Man kan gjerne diskuter...

Hva består politikken i at en person kommer med sin mening om snobberestauranter, herunder på hvilken måte blir samfunnet berørt av denne meningen?

Utspillet kom fra en politiker som fronter distriktpoltikk som mest sannsynlig ville skåre noen billige poenger om samfunnets prioriteringer på sentralisering. Utspillet var totalt skivebom, noe som Pollestad selv har skjønt.

Man kan skape en politisk debatt om det meste. Til og med kvinnefotball om man vinkler det på riktig måte.

1

En god illustrasjon på sentralmakta/elitens syn på hva som er viktig og snobberiets glansdager. De aller fleste i Norge forbinder Michelin med bildekk og kommer aldri noen gang til å spise en eneste Michelinstjerne.

Kanskje det å spise på en Michelin restaurant er for spesielt interesserte for unik matopplevelse. Men snobberi.. tvilsomt. Har selv aldri spist på en slik plass så jeg har ingen forutsetning til å si hva slags klientell det er på de plassene.

Det å blåse seg opp å si at det er en illustrasjon på sentralmakta/elitens syn på hva som er viktig synes jeg er helt bak mål. At det er pressedekning på utdelinger av stjerner er helt innenfor. Michelinguiden har jo en lang historie fra det å være en guide for å anbefale der det er god service til bilen og overnatting til det det er i dag. Det har jo ingenting med snobberi å gjøre. Samfunnsnytten i Michelinguiden er større en MGP som får altfor for mye pressedekning etter min smak.

1

Skrevet i 120 km/t ikke noe must...

Skrevet i 120 km/t ikke noe must...

Torotto [sitat…] Problemet er kost/nytte. Her

Problemet er kost/nytte. Her

Det kan godt være en kost/nytte problematikk i forhold til ny eller gamle veier.

Det jeg mente er at hvis veien er god nok til 120, så ser jeg ingen grunn til at fartsgrensen på veien settes lavere i tilfelle det skulle bli tåke. Og med dagens teknologi er det mulig å midlertidig sette grensen lavere ved værforhold/situasjoner som utgjør en fare for trafikk.

1

Skrevet i 120 km/t ikke noe must...

Skrevet i Se opp for Kina sosialismen

Bantor Vesten bør helst finne en måte å hevde seg overfor østen, som ikke innebærer noen allianse med muslimer. Hvis vi allierer oss med muslimer, så vil store deler av verden se det slik...

En del av de asiatiske landene som kommer til å ta Kinas side mot vesten, er ikke sosialistiske. Og å snakke om konflikten som vil komme mellom vesten og østen, kun som et oppgjør mellom to økonomiske system er for enke

Østen kommer mer sannsynlig til å være splittet mellom India og Kina enn med vesten.

2

Skrevet i 120 km/t ikke noe must...

F.eks. situasjoner det ofte er både høst og vinter nå for tida med mye tåke og dis (for ikke å glemme underkjølt regn mye hyppigere), så er det sannelig ofte ikke lett under slike vær/føre-forhold i svært høy fart å oppdage i tide hvorvidt kjøretøyet man nærmer seg der litt foran er i bevegelse eller bare har saknet på farten eller kanskje stoppet opp av diverse grunner, f.eks. pga. alt fra viltpåkjørseler til punkteringer eller motorstopp e.l., f.eks. litt lenger foran i køen som plutselig kan ha oppstått der "i skoddeheimen".

Den gangen jeg tok førerkortet, så lærte vi at man skal kjøre etter forholdene. Noe som også står i lov om veitrafikk. Hvis du ikke kjører etter forholdene, så bør du miste retten til å kjøre bil.

Er veien god nok til å kjøre i 120 på så ser jeg ikke problemet at den kan få den fartsgrensen.

1

Skrevet i Kommunale avgifter

søppeltømming : må bare være avgifter pr tømte dunk og ikke noen faste avgifter når dunker ikke settes ut og folk selv kjører på søppeldynga. Ren galskap at folk som er på ferie betaler for noe som ikke brukes.

Søppelkjørerne må kjøre runda si selv om du setter ut søpla eller ikke og det koster penger.

2

Skrevet i Borgerlønn til venstresiden ?

Skrevet i Borgerlønn til venstresiden ?

Skrevet i Politiske systemer i Hellas og Romerriket??????

Ser at du er sendt fra Politikk norsk til hit. Jeg ville valgt Historie forumet.

Jeg antar at det er den romerske republikk og det Athenske demokrati du kanskje er ute etter. Ett utdypende svar her blir nok for langt så du kan jo ta en titt på disse to wiki artiklene.

Den romerske republikk

Athenske demokrati

Ceterum censeo Carthaginem esse delendam

1

Skrevet i Tenketanken civita

mf_6 [sitat…] Hvorfor skal arbeidsgiver være den som straffes 100% når en arbeidstaker blir syk? Kanskje arbeidstaker har en selvpåført sykdom, eller bare rett og slett vondt i arbeidsl...

At skulkere bør straffes. Ja, men det bør ikke gå på bekostning av de som faktisk blir syke. Hvorfor skal en arbeidstaker som etter flere år i ett hardt yrke får belastningslidelser straffes?

"Takk for at du har slitt for oss i alle år, men vi har dessverre ikke råd til å betale deg når du blir syk"

1
Laster...