Bilde

Iramhs

138 innlegg

3,3k svar

Medlem siden

Svar skrevet av Iramhs

Skrevet i Rust på bremsene

jonasv [sitat…] Så fabrikant som Toyota som selger millioner av biler over hele verden skal sette seg ned og tilpasse garantivilkår for hvert land ut ifra klimatiske forhold? Kanskje Toyo...

Så fabrikant som Toyota som selger millioner av biler over hele verden skal sette seg ned og tilpasse garantivilkår for hvert land ut ifra klimatiske forhold?

Haha!

Japan har omtrent like klimatiske forhold som Norge. Vil tro at de tilpasser sine egne biler til eget klima.

1

Skrevet i Ny (gammel) bil

Mitt bilde av Hyundai strekker seg vel 20 år tilbake i tid fra den gangen Accent og elantra var toppmodellene.

Bilen i seg selv er sikkert grei nok med tanke på utstyr osv. Den er mer velutstyrt enn BMW’en med ryggekamera,skinnseter, elektrisk innfellbare speil, panorama tak med luke, keyless go, etc.

Det jeg ikke blir komfortabel med bortsett fra at den er og blir en Hyundai, er setene. Med mine vanlige 184 cm på strømpelesten blir setene ikke like komfortable som i 5’ern. De er litt korte i sitteputene og justeringsmulighetene er få slik at jeg ikke får god nok støtte under lårene. Sikkert en vanesak og kanskje hadde det vært annerledes om jeg ikke kom fra en bil jeg følte jeg satt godt i. Jeg merker også at støynivået er høyere og motoreffekten lavere til tross for at BMW’en kun var en 520d med en liten programoppdatering fra BSR.

De fleste i omgangskretsen kjører passat, oktavia, Peugeot, og andre «fornuftige» folkebiler. Status handler det ikke så mye om, som min egen følelse. Har hatt desidert flest BMW’er opp igjenom. Liker bilene, førermiljøet, kvalitetsfølelsen osv. Stoltheten det er snakk om får seg en knekk når jeg selv kjøper det jeg alltid har sagt jeg ikke skal ha. Denne gangen ble pengene putta i hytte og ikke bil. Da må man inngå noen kompromisser med seg selv.

1

Skrevet i Ny (gammel) bil

Når jeg tenker på Hyundai ser jeg for meg en grønn liten Accent med Oslo-kommune symbol på... jeg sliter faktisk med å si til venner hva jeg har kjøpt. jeg synes det er driit flaut

1

Skrevet i Ny (gammel) bil

Skrevet i Ny (gammel) bil

Toyota har jeg også sagt jeg aldri skulle. makan til kjedelige biler, likevel ser jeg og de fleste med meg på toyota som mer attraktivt enn denne Asiatiske kreasjonen jeg har gått til anskaffelse av. Slik jeg forstår kom bilen på markedet i 2010

1

Skrevet i Ny (gammel) bil

Ford kunne jeg levd med - uansett dagens kvalitet har de i allefall en artig historie.

1

Skrevet i Ny (gammel) bil

den går på stylter. motoren produserer svimlende 136hk. Den virker kvikk opp til 20 km/t etter det må man planlegge å kjøre forbi EL-sykler

Edit: Ikke Suzuki

1

Skrevet i Ny (gammel) bil

Jeg tenker at Outlander og Octavia er steget opp fra hva jeg har kjøpt

Valget ble tatt kun med tanke på pris, lav km og 4x4

1

Skrevet i Hva tror dere om cab som familiebil?

Det lureste jeg kan gjøre er vel kanskje å pakke BMW-en for ferietur, ta med unger, kone og barnestoler og dra og se om alt og alle får plass i bilen, i tillegg til å sjekke vindforholdene i normal motorveihastighet.

1

Skrevet i Hva tror dere om cab som familiebil?

Mange fine poeng her. Jeg hadde cab med bakseter uten noen form for vindavviser tidligere og vet at det kan «blåse litt lett» rundt øra i 160 km/t på autobahn.

Vi kjører ikke så mye i året. Kanskje 8000-12000km. Mesteparten er feriekjøring, men også til svigers og butikk fra tid til annen. Småkjøring og jobb gjøres til fots, med buss, på scooter eller el-sykkel.

På ferietur til Italia vil nok noe av kjøringen skje på autobahn, men også de mindre veiene vil bli besøkt nettopp for å gjenoppleve die romantiche strasse, alpene osv. Aner ikke om vi pakker lett. Når vi giftet oss i Italia i 2011 kjørte vi nedover med en Renault megane cab. En del av bagasjen måtte vi plassere i baksetene når taket var nede, men da hadde vi med brudekjoler, dresser og dill og dall for 6 uker ferie. Tror på den annen side det er større plass i f.eks Mercedesen enn i renaulten.

Ser kompressor skriver om liten plass til barnesete. Er det mindre plass bak i e-klasse cab, enn i en ordinær C-klasse? De fremoverlente setene bygger jo ikke så mye fremover, mest i høyde og bredde. Bakoverlent sete ville jeg ikke drømme om å få plass til en gang. Det har vi prøvd i megane cc

1

Skrevet i *** Irriterende situasjoner på veien ***

Skrevet i Idrettsgallaen 2017

Blei helt satt ut av sømmen rundt brystet på kjolen Ida Nysæter Rasch. Fikk ikke med meg noen av vinnerne...

1

Skrevet i Hvilken bil kunne man vinne på

Skrevet i Hvilken bil kunne man vinne på

Håper det var v6 i allefall. Maxima er ikke akkurat det første jeg tenker på når jeg hører luksusbil

1

Skrevet i Mesternes mester 2015

Skrevet i Hjelp Rover 600Ti fusker ved høyt turtall

Jeg aner ikke. Er ikke mekaniker, men jeg har opplevd noe av det samme tidligere og hadde hell med å bytte pluggledninger og tennplugger.

1

Skrevet i Top Gear

Det er ikke en typisk top Gear episode, og det var det som skuffet sist gang. Det er et planlagt show fra ende til annen.

1

Skrevet i Championchip manager 1995 norsk versjon

Skrevet i Fra R4 Diesel til R6 Bensin

Skrevet i Honda CR-V har mange fornøyde eiere:-)

Skrevet i Til ære for SUV_4WD

Velkommen tilbake :)

Nå håper vi bare å høre suset fra rivieran over furua som sist, da skal vi rette opp att alle feila frå i går og få orden på status mellom hr-v og caprice!

Seriøst, det er hyggelig å ha deg tilbake!

2

Skrevet i kjøre bil uten speil førersiden lov?

Skrevet i kjøre bil uten speil førersiden lov?

Jeg vil tro egenandelen hos forsikringsselskapet er såpass høy at det vil lønne seg å fikse dette uten å trekke inn dem. Kjøp speil og monter selv.

1

Skrevet i "Slengebil"

Jeg hadde gått for noe mindre enn 7 serie, 5 serie eller s, og e-klasse. 190e, e30, eller (skrekk og gru) Volvo 240 for eksempel. Morofaktoren i 20 000kr klassen synker med økende grad av komfort spør du meg

http://www.finn.no/53056641 - hadde faktisk en av disse som sladdebil, en vinter for noen år siden. Holdbarheten etter mye høyt turtall viste seg å ikke holde mål

http://www.finn.no/52981992 - e30 holder seg bra synes jeg. Hadde 320i som førstebil. Nydelig å kontrollere sidelengs på norske vinterveier

http://www.finn.no/52949858 - 190e har du vel erfaring med fra tidligere?

http://www.finn.no/52897961 - 240 har aldri vært noe smykke, men er morsomme å leke litt med når det er glatt ute. Tåler jo gjerne å dra av veien også....

1

Skrevet i kjøre bil uten speil førersiden lov?

Flere biler ble vel levert med speil kun på venstre side (førersiden) tidligere? Mercedes holdt vel på dette en stund og fortsatte også med mindre speil på passasjersiden frem til og med 210, stemmer ikke det? Tviler derimot på at det er lov å kjøre med speil kun på høyre side, ettersom det er dette speilet det er viktigst å ha.

1

Skrevet i Italiensk bot.

Negativland Svar til "fantastisk" Har ikke betalt ennå. Skrev en mail til Visma angående setningen du refererer til: "Italienske myndigheter har i følge Den Kongelige norske ambassaden ingen r...

Nye regler? Svaret jeg fikk: I Italia er det politiet som håndterer alle trafikkforseelser. De har kameraovervåkning/fotobokser som tar bilde. Bildene sendes til utleiefirma som igjen sender informasjon om leietager på tidspunktet for trafikkforseelsen. Det er 5 års foreldelse før evt. rettslig pågang i Italia på dette. Vi kan ikke sende saken via det norske rettssystemet da saken må via det italienske rettssystemet for å få evt. dom for kravet da det er et offentlig krav!

Tok det lang tid før du fikk svaret?

Jeg har også sendt skriftlig spørsmål, uten å få svar. Sendte vel avgårde mailen for en ukes tid siden?

Bør jeg sende en purring på svar inne forfall på faktura?

1

Skrevet i Italiensk bot.

Skrevet i Finn en overpriset bruktbil

http://www.finn.no/52796708

1984 mod, Volvo 245 med 143000 km på telleren til 87 000kr

Prisen virker litt vel stivt synes jeg, teksten i annonsen er jo i allefall underholdende... Virker jo som om selger har et gladreligiøst forhold til bilmodellen.

1
Laster...