Bilde

Kronidioten

7 innlegg

1,6k svar

Medlem siden

Svar skrevet av Kronidioten

Skrevet i Eliteserien Fantasy 2021

Mitt foreløpige RO-lag:

Linde Bjørkan - Borchgrevink - Strand Nilsen Dønnum - Eikrem - Saltnes - Lindseth Udahl - Botheim - Ohi

Tanker?

1

Skrevet i Luxembourg(H) og Hellas(H) Privatlandskamper

Skrevet i Eurosports sendinger 2021

Ble det ingen Fotballrunden etter 2. serierunde? Var 4 kamper å ta opp så rart om de ikke kjørte på. Var selv helt kake etter kampen i går så gikk rett å la meg. Ser ikke ut som noen reprise er lastet opp på discovery sine sider.

1

Skrevet i Brann-Vålerenga- Bergen mot Oslo *Kamptråd*

Skrevet i Tromsø IL 2021

Grei omgang. Bedre enn frykta. Litt lite sluttprodukt offensivt, men satse på at det kommer i løpet av oppkjøringa. Dommeren kunne godt ha gitt oss en straffe, pluss et par frispark utfor 16.

1
amukon Hvilke forventninger har dere til kamp mot Glimt i helga? Kan bli litt av en ilddåp. TIL har vel ikke spilt mot Eliteseriemotstand på over ett år?

Personlig er jeg lite fan av denne utvaskingen av rivaloppgjør. Spill treningskamp mot alle bortsett fra rivalen. Usikkerheten og spenningen som da bygges opp mot kampene som betyr noe, forsterkes da. Vi ser det klart og tydelig at færre møter opp på 16.mai og eliteseriekampene Glimt-TIL etter de begynte å spille 4-5 kamper mot hverandre i året. Det er utrolig trist.

Til kampen: Tipper på et par enkle mål i mot. 0-2.

2

Totland ser bra ut. Har også tro på Amundsen, og Moses på litt lengre sikt. Nå er det bare å krysse fingrene for at den "hvite Kanté" tar til vett og kommer til Nordens Paris. Han ser veldig lovende ut, og ville vært et nytt gjennomtenkt kjøp.

Så spørs det og se om vi er solide nok til å holde unna nok sjangser til å drege med oss nok poeng i comeback-sesongen. Vanskelig å skulle tippe noe som helst nå, men akkurat nå har jeg en feeling på 7.-9. plass.

1

Skrevet i Gibraltar(B), Tyrkia(H), Montenegro(B) Kamptråd

Appropo hodeskade. Hvilken spiller ble tatt av etter å ha gitt riktig stilling til legen på hoderystelsessjekken (som ikke hadde fulgt med). Potensielt påskequiz-spørsmål til gjengen rundt i stua her

1

Skrevet i Tromsø oppfordrer til boikott av VM 2022

HarryH Jeg hilser debatten og oppmerksomheten rundt Qatar velkommen, men en eventuell boikott vil jo også se litt merkelig ut i lys av den norske våpeneksporten til landet.

men en eventuell boikott vil jo også se litt merkelig ut i lys av den norske våpeneksporten til landet.

Vi har våpen i Norge også, gjør oss ikke til et elendig land av den grunn. Et land uten våpen vil være et forsvarsløst land, og det er derfor alle land sørger for å ha akkurat det. Dersom myndighetene i Qatar hadde brukt våpen på sine arbeidere så kunne jeg vært enig med deg, men det er det lite som tyder på. Om vi eksporterer våpen eller tangsprell er ikke så relevant for vår stand mot åpenbare brudd på menneskerettigheter.

1
Obban [sitat…] Jeg skjønner engasjementet, men jeg skjønner ikke at du kan tro at en boikott fra lille Norge skal gjøre noen som helst forskjell. Vi har ikke deltatt i de mesterskapene h...

En boikott vil ikke straffe FIFA og Qatar det vil derimot straffe det norske landslaget og norsk fotball. Dersom NFF går glipp 10 talls (100 talls?) millioner vil dette gå ut over klubbene her hjemme. Klubbene vil til slutt måtte ta mye av regningen for en slik boikott.

Om vi deltar fordi vi lar oss true med sanksjoner og bøter, så har vi et stort problem.

1
LaGoeba [sitat…] Dette er det vel ingen som har sagt?

Småprat i øret til en FIFA-representant er det samme som å holde kjeft. Da korrupsjonsanklagene mot Qatar-VM viste seg å stemme burde galskapen ha blitt stoppet umiddelbart. Skal fotballen få bort sportsvaskingen og korrupsjonen må det drastiske tiltak til. Tiden for å sitte stille er forbi, etter min mening. Kreftsvulsten må bort med cellegift og strålebehandling, ikke plaster og stryking. At vi frykter for vårt landslag er akkurat det de store gutta utnytter når avtaler som disse blir til. Og vi spiller med. Vi som nasjon må bestemme hvilke leker vi vil være med på. Qatar-VM burde ikke være én av de.

2
Champis [sitat…] Dette mener jeg viser en del av utfordringen i denne debatten. Hvis det er de som faktisk ikke bryr seg så mye om fotballen og ikke synes dette er noe særlig offer, som sk...

Om et landslag skal boikotte, så bør absolutt stemmen til de som faktisk er på landslaget ha aller mest å si. Så får andre folk presse dem politisk for å endre meningene deres.

Jeg har sett alt av landslangsfotball i mine 30 år på denne jorden. I disse årene har korrupsjon og sportsvasking kommet snikende inn i sporten, sakte men sikkert, frem til i dag, der fortsatt ingen tørr å ta et skikkelig standpunkt og sette ned foten. Om ikke Qatar-VM er ille nok, hvor langt skal vi la det gå? Korrupsjon er en ting, menneskerettigheter en annen. Vi skal visst bare holde kjeft til det går over, det har jo fungert utmerket.

2
PapaSmurf [sitat…] Spørsmålet er langt mer komplisert. Jeg kan komme på minst tre åpenbare spørsmål som må stilles før man tar en beslutning. Hva vil effekten av en boikott være for arbeide...

Jeg kan komme på minst tre åpenbare spørsmål som må stilles før man tar en beslutning.

Hva vil effekten av en boikott være for arbeiderne i Qatar? Hvordan vil dette påvirke norsk landslagsfotball de neste 8-10 årene? Hva vil kostnaden være i kroner og øre?

Et VM gitt under korrupte omstendigheter, som bygges med fundamentale brudd på menneskerettigheter over mange år, kan boikottes selv om det ikke skulle se så hyggelig ut i vår egen lommebok. At VM'et i det hele tatt skal gjennomføres er bekymringsverdig. Dersom FIFA ønsker å gi oss sanksjoner og tvinger oss til å spille undervannsrugby de neste 15 årene får det bare være, imo. Da viser de (FIFA) nok en gang at de ikke har lært noen ting.

1
PapaSmurf [sitat…] Da må man gå ut og drive lobbyvirksomhet hos de landene som faktisk vil kunne skape støy om de boikotter. Å rope ja til boikott og så håpe at andre skal henge seg på frems...

Jeg ble skikkelig lettet i går da man besluttet å gå dypere inn temaet før man avgjør hva man velger å gjøre. Og at det kritiseres forstår jeg ikke. VM går om 1,5 år, ikke i morra.

Her er jeg enig. Dessverre mener mange at denne saken ikke trenger å tas fordi den kommer "for seint".

1

Ikke nødvendigvis. Tenker vi kommer langt med spørsmålet: Er dette et mesterskap vi har lyst å delta i?

1
FranciscoM Om Norge går ut som første land og boikotter Qatar føler jeg meg sikker på at snøballen begynner å rulle, og større land følger med Hva baserer du dette på? Etter det jeg har lest...

Hva baserer du dette på? Etter det jeg har lest har ingen andre nasjoner planer om å boikotte, selv ikke våre nordiske naboland.

Du har helt rett i at ingen forbund har vedtatt boikott enda, men gressleverandøren til FIFA, Henriks Graszoden, har allerede gått ut og boikottet Qatar-VM. Det er ikke bare i Norge heller at fotballklubber har startet å presse sine respektive forbund for boikott. At land til slutt ender opp med å boikotte VM er jeg sikker på (selv om det ikke betyr noe), men når det skjer og hvem som blir det første landet, er ikke lett å spå.

1
Laster...