Bilde

Mirasoles

1 innlegg

2,3k svar

Medlem siden

Svar skrevet av Mirasoles

Skrevet i Real Madrid CF - klubbtråd

For min del, som faktisk har erfaring med å lære spansk, er det ganske ekstremt hvor dårlig Bale er i spansk etter så lang tid i Madrid. Det vitner om mangel på et ønske om å integrere seg ordentlig i klubben, gjøre seg populær blant fansen osv.

Jeg har selv ikke noe imot Bale personlig, da han virker som en sympatisk type. Men når prestasjonene ikke står i stil til prisen og rollen han har i laget (skader som ikke er selvforskyldt er selvsagt ikke hans feil), blir det vanskeligere for en supporter å ha sympati for spilleren. Men at han etter så mange år i klubben sliter med i det hele tatt å snakke spansk gir signaler om en spiller som ikke bryr seg så mye.

Enhver oppegående person som legger ned litt egeninnsats vil kunne klare å kommunisere ganske bra på spansk hvis man bor i Spania i bare ett år.

1

Skrevet i Valencia Club de Fútbol (Klubbtråd)

Underholdende kamp mot Betis i kveld, ser bra ut mtp. ny kamp på Benito Villamarin i mai igjen.

Virker som at Valencia har fått en liten boost de siste ukene nå, virker generelt mer solide nå enn tidligere i tillegg til at marginene spiller litt mer på lag. Jeg spår også et lite EL-eventyr utover våren

1

Skrevet i Rosenborg [Klubbtråd]

Enig Kurtkanon. Ble selv ferdig med Nils Arne-boka for noen uker siden, og det er mye interessant som står der. Det mest relevante til dagens situasjon synes jeg det som står om Eggens syn på fotballen sammenlignet med Schou-Andreassen og Drillo, og hvordan de tross alt hadde en del likheter i synet sitt på fotballen, selv om Drillo var for opptatt av det defensive sammenlignet med Eggen. Både Drillo og Eggen var opptatt av å skape overtall i angrepssituasjoner, hvor alle spillerne på hver sin måte hadde predefinerte roller som skulle være dypt innlært. Trekker man parallellen videre til Horneland er det absolutt mulig, ut ifra hva jeg har hørt fra han, at det er en del likheter der også.

Det jeg også ble litt overrasket over var at Eggen faktisk tok en del hensyn til motstanderen i Europa etter hvert, noe man av og til får inntrykk av at mange supportere mener at Rosenborg ikke skal gjøre. Også her tror jeg Horneland har litt å bidra med.

2

Anelka: dette med at Rosenborg skal underholde er ikke noe som har kommet med Eggen, det her faktisk røtter langt tilbake i Rosenborg-historien. Kan anbefale deg å jubileumsboka fra forifjor, og særlig kapitlene om 60- og 70-tallet. Curtis som vant seriegull med Rosenborg fikk ikke fortsette pga. kjedelig og lite underholdende fotball, og publikumstallene sank kraftig tross gode resultater.

Lerkendal-publikummet og Rosenborg-tilskuerne har alltid vært kravstore, og kommer til å være det i all overskuelig fremtid. Så kan man kritisere det så mye man vil, og det ser sikkert veldig merkelig ut for supportere av andre klubber. Men å mene at det bare er pga. blaserte supportere og arven etter Eggen er historieløst.

1

Er enig i det Tjaaah skriver her. Kotengs oppførsel og uttalelser til media er der lett å kunne le av, da han har skapt en unødvendig høy fallhøyde for seg selv. Nå har forsåvidt Rosenborgs supportere selv bidratt til å øke forventningene ganske kraftig, og jeg tror ikke alle vi supportere helt innser hvilket steg på fotballeuropas næringslivskjede Rosenborg faktisk står på.

Jeg håper og tror at Horneland er et godt valg for klubben, og hardt arbeid og innsats som Horneland står for er vel kanskje det årets RBK-utgave har manglet mest av. Det eneste jeg er litt bekymret for er mottakelsen blant supporterne og årets tilskuersnitt på Lerkendal.

1

Skrevet i ***VGD Eliteserien Fantasy 18***

Skrevet i Rosenborg [Klubbtråd]

Jeg sier som de fleste andre her: i dag var det ufattelig deilig med seier, uavhengig av hvordan den kom! Førsteomgangen var for øvrig meget solid, og jeg er litt usikker på om grunnen til det er innstillingen, Samuel, bra baneforhold på venstresiden, svakt Brann-lag eller hva det var. Andreomgangen var kaotisk de første 20 minuttene, etter det hadde man god kontroll og Brann skapte nesten ingenting.

Det sier mye om styrken til klubben og laget at man klarer å vinne dagens kamp, med alle de utenomsportslige sakene i fokus, elendige prestasjoner i Europa, sykdom, skademareritt etc.. Jeg tør å påstå at ingen andre norske klubber hadde vært i nærheten av å prestere slik i ligaen med alle disse faktorene og kampprogrammet tatt i betraktning.

I natt kommer jeg til å sove ekstra godt, og jeg tror ikke denne sesongen blir så altfor ille alt i alt.

1

Skrevet i Real Madrid CF - klubbtråd

Nå var jo i tillegg Nacho den RM-spilleren med flest minutter på laget i fjor, hvis jeg ikke husker helt feil. I hvert fall var han det på et tidspunkt langt uti sesongen.

Odriozola har som Bleke sier ikke blitt tatt ut som Madrid-spiller. Den eneste du eventuelt kunne fått poeng for å nevne, i hvert fall tidligere, er Lucas Vazquez, men han har heldigvis også Enrique sett at er for dårlig.

1

Skrevet i Aldersbestemte landslag 2018

Risa med et ganske uforståelig forsøk på skudd fra 35 meter. Heldigvis gikk den via ryggen til en tysk spiller, og fikk en perfekt bue inn bak en utspilt tysk keeper.

2

De norske spillerne ligger ikke så altfor langt bak de tyske ferdighetsmessig, men man ser at når tyskerne setter opp tempoet henger ikke de norske med. Evnen til kjapt og presist forsvarsspill er det som skiller de norske spillerne fra de beste.

Ellers synes jeg Hanche-Olsen og Hoff har vært ganske svake hittil. Palleden Knudsen må da være bedre enn Stabæk-stopperen? Synes heller ikke Thorsby har vist seg noe særlig fram.

1

Skrevet i Rosenborg [Klubbtråd]

Enig, i går viste Reitan seg fra en bra side, men tidligere innhopp i år har han vært svak. Husker cupkampen mot Trygg/Lade blant annet, da var han vannvittig svak.

Til Reitans unnskyldning tror jeg at han lider ekstra mye under det manglende offensive samspillet, noe som også er grunnen til at han virket såpass lovende for noen år siden. Jeg bet meg merke i valgene Reitan tok i går når han fikk ballen. Det var stort sett bare lange baller opp mot Søderlund eller sideveis til en av stopperne. Det virker som han ikke ante hva han skulle finne på med ballen de gangene han fikk den. Dette i motsetning til når han slo gjennom, hvor han alltid visste at han hadde Helland eller Mike tilgjengelig, og hvilke bevegelser hver av de tre kom til å utføre.

1

Det med at Kåre fikk sparken i sommer tror jeg rett slett var pga. neste sesong, noe Koteng har nevnt flere ganger. Han sa at det muligens gikk utover de kortsiktige resultatene, men at på lang sikt var de sikre på at det var den beste løsningen. Koteng nevnte jo også at han ikke ville gå bak ryggen til Kåre og lete etter en ny hovedtrener mens Kåre fortsatt satt i sjefsstolen, og den forklaringen kjøper i hvert fall jeg.

Merkelig tidspunkt var det absolutt, og måten det skjedde på kunne vært mye bedre. Men med kampprogrammet Rosenborg har hatt siden sommeren hadde de fleste tidspunkter i sommer og høst vært merkelige.

1

Jeg tenker jo at det er en grunn til at Reitan ikke har fått flere sjanser. Jeg har hørt at han ikke akkurat har imponert på andrelaget, noe for eksempel Skarsem og Botheim har gjort. Og når Coolen faktisk har såpass god oversikt over akademispillerne pga. sin tidligere rolle, så stoler jeg på at Reitan stort sett har fått spilletiden han fortjener. Ingenting hadde gledet meg mer enn om Reitan blir den nye Svensson, men jeg merker jeg begynner å tvile.

1

Det er jeg delvis enig i. Jeg også tror Hellands tid som fast starter når han er skadefri er forbi, men har fortsatt en del spissferdigheter som man absolutt kan ha bruk for. Han har jo tross alt vist seg som en poengsanker selv i de dårlige periodene hans. Og så har du det med miljøfaktoren og at han er trønder som man absolutt ikke skal undervurdere viktigheten av.

1

Får komme med noen tanker selv, både om dagens kamp og generelt om Rosenborg, siden jeg tross alt befinner meg på nattoget tilbake til Oslo etter å ha overvært oppgjøret på Øvre Øst.

Dagens kamp burde man egentlig bare glemme så fort som mulig, da det er lite å ta med seg fra denne kampen. Man ble rett og slett rundspilt, og jeg priser meg enda en gang lykkelig over at Hansen, tidenes beste Rosenborg-keeper, har forlenget kontrakten med noen ekstra år. Uten han hadde hele sesongen sett annerledes ut, og man hadde hverken ledet eliteserien eller vært i EL.

Dagens mannskap var dessverre preget av skader på mange viktige spillere. Rosenborg er ikke en så stor klubb at man kan ha kvalitetserstartere i de fleste ledd, noe man ser på venstrebacken og midtbanen i dag. En rask angrepsspiller, type Adegbenro, hadde også hjulpet mye. Men det jeg irriterer meg mest over, både med dagens kamp og egentlig generelt hele sesongen, er mangel på offensivt samspill. De perfekt timet overlappene på kantene, indreløperne som tar de dype løpene inn i boksen, og generelt overbefolkning av motstanderfeltet når man kommer på kontringer. Dette så man særlig det første året med Kåre, og om det hovedsakelig var pga. Kåres egenskaper som trener eller den gyldne høyresiden med Svensson, Mike og Helland, er vanskelig å si. Man ser det til tider med Meling pga. hans kvaliteter, men med så mange forskjellige konstellasjoner på indreløper- og vingplass er det vanskelig å utvikle de relasjonene over tid.

Jeg ble også nettopp ferdig med jubileumsboken om Rosenborg, og de siste 15-20 sidene der er hovedsakelig lystig lesning om Kåres inntog i Rosenborg og alle endringene han innførte i Rosenborg: Nesten daglige rådmøter med Eggen, en ekstrem omlegging av treningsregimnet til å matche hva tyske toppklubber gjør, og generell terping på offensivt samspill. I 2015 og 2016 leste vi jevnlig om nyankomne spillere som fikk treingssjokk når de kom til Rosenborg. Hvorfor hører vi aldri om det lenger?

Ufattelig trist at det endte som det gjorde med Kåre, men med den utviklingen laget hadde under hans ledelse var der ingen annen utvei. Hvor på veien snudde det egentlig for Kåre og hans filosofi? Det som virkelig fikk meg til å støtte sparingen av Kåre var uttalelsene fra Konrad og Trondsen i sommer, hvor førstnevnte sa selv at han aldri hadde trivdes noe særlig som anker, og at indreløperrollen var mye mer passende for hans kvaliteter. Trondsen på sin side sa at ankerrollen var mer passende for han, da han likte godt å bli mer involvert. Allikevel tviholdt Kåre på Konradsen som sentral i to år, og man ser blant annet i dagens kamp hvor fullstendig tullete det faktisk er.

Coolen ble ansatt som caretaker, og det er ikke veldig mye han har hatt mulighet til å endre på. Han kom inn rett før Rosenborg startet med to kamper i uka, og han har såvidt hatt mulighet til å kjøre annet enn restitusjonsøkter i hans korte tid som Rosenborg-trener. I tillegg har mange av nøkkelspillerne vært skadet det meste av tiden, og en stor del av stallen er på landslagsoppdrag i landslagspausene. Det positive jeg ser med Coolen kontra Kåre (anno 2018) er viljen til å fortsette å angripe selv om man leder Eliteserie-kamper, noe man sist så mot Sarpsborg. Allikevel håper jeg at man får inn en annen større trener enn Coolen, selv om vi egentlig ikke har så mye grunnlag å vurdere Coolen på ennå.

Ang. spillerstallen ser jeg faktisk relativt positivt på den, selv om det er tre plasser man skiller seg ut (forutsatt at Trondsen og Meling blir i klubben litt til. En ny høyreback på hentes inn ASAP! Hedenstad holder ikke nivået i det hele tatt, og har faktisk bare blitt svakere utover sesongen. Det desidert svakeste leddet i en toppet ellever. Den andre posisjonen er ankerrollen, selv om jeg fortsatt er lysten på å gi Trondsen en ordentlig mulighet det. Han har derimot fortsatt noen småting han må legge seg av om han skal fortsette der, som å miste ball i farlige posisjoner noe han dessverre har gjort litt for ofte (som i Celtic-kampen borte i CL-kvaliken). Hvis ikke må et nytt anker hentes, og en indreløperdekning med Mike, Denic, Trondsen og Konradsen som backup lukter det svidd av.

Den siste posisjonen er spiseplassen. Jeg mistenker at Bendtnerner inne i sin siste sesong i Trondheim, og der står man igjen med Søderlund, Villmann og Botheim. Ingen av de er gode nok til forsvare en startplass pdd. Botheim ser jeg gjerne på utlån, da jeg tror han kan bli en god spiller om noen år. Men det er fortsatt et stykke frem dit.

På vingene er rekka med Samuel, Jebali, Dølle, Levi og Helland meget sterk om alle er skadefrie. Jeg har som mange andre stor tro på at Dølle kunne blitt en fremragende høyreback, og det kunne løst mye av problemene på den siden. Men det spørs hva franskmannen selv tenker om det.

Jeg har fortsatt trua på at slutten av sesongen kan bli meget bra, når Samuel, Trondsen, Bendtner og Meling er tilbake og matchklare, men jeg sitter allikevel med tankene delvis i 2019-sesongen allerede. At denne sesongen faktisk kan ende med seriegull, cupgull og Europa-millioner er tross alt ikke så aller verst, omstendighetene tatt i betraktning.

3

Jeg var innom bokhandelen og kjøpte boka i dag faktisk. Usikker på hvor fort jeg klarer å komme meg gjennom den, men skal selvfølgelig poste interessante ting når jeg kommer over det.

1

Skrevet i Valencia Club de Fútbol (Klubbtråd)

Skrevet i Girona - Real Madrid 26.08.2018

Om Bale holder seg skadefri i år kan han fort være med i diskusjonen om gullballen neste år, virker veldig god nå som han endelig er hovedmannen i angrepet. Men at han skal holde seg skadefri er nok kanskje litt for mye å håpe på.

1

Skrevet i Real Madrid CF - klubbtråd

Det er oftest like mange i de mindre byene som holder med Real Madrid som med sitt lokale lag. Finnes selvfølgelig en del Barcelona-supportere rundt omkring i Spania også, men ikke i like stor grad som Real Madrid-supportere (bortsett fra i Katalonia). Selv i baskerland finnes det overraskende mange Real Madrid-supportere. Det er ikke tilfeldig at Real Madrids bortekamper statistisk sett er de mest besøkte i La Liga. På statistikken for sesongen for to år siden ser man at Real Madrid topper ganske suverent foran Barcelona og deretter Atletico.

1

Skrevet i Real Madrid - Getafe

Synes starten her ser veldig bra ut. Getafe var et kjipt lag å spille mot i fjor, så viktig med tidlig scoring.

1

Skrevet i Rosenborg [Klubbtråd]

Kan ikke si jeg er er veldig overrasket over at overgangen strandet, og det blir nok ikke den første potensielle "store" overgangen som strander. Det er nok sjeldent det er overgangsummen det står på, for der stiller Rosenborg relativt sterkt med god økonomi. Men det å få gode europeiske spillere til å ville spille i Norge og Eliteserien uten å kunne lokke med høye lønninger blir nok veldig vanskelig. At en ung spanjol med mange år i Liverpool og noen låneopphold i Nederland faktisk ville flytte til Trondheim på permanent basis så jeg i utgangspunktet på som veldig lite realistisk.

Jeg tror den eneste hylla Rosenborg kan hente spillere på, foruten ES-spillere, er skandinaviske spillere eller mindre kjente østeuropeere og unge afrikanske talenter. Slik er det å være en klubb helt nord i Europa i en liga som såvidt er rangert blant topp 30 i Europa.

Jeg vil allikevel berømme styret for ambisjonene, men håper at de også innser realitetene og Rosenborgs posisjon på europeiske fotballkartet.

Vil også legge til at det er på vingplass jeg føler vi har størst behov for oppgradering pdd., da jeg har stor tro på en midtbane med Trondsen som anker og Konradsen/Mike som indreløper. En annen posisjon jeg også ville oppgradert før midtbanen er høyrebacken.

1

Skrevet i Valencia Club de Fútbol (Klubbtråd)

Skrevet i Kamptråd - El Clásico 6.5.18

Skrevet i CL Semi: Real Madrid - Bayern München

Synd at det er i nettopp semifinalene Madrid spiller sine dårligste sluttspillkamper i årets CL, men allikevel sterkt å gå til nok en finale. Jeg tipper man får se en helt annen Madrid-utgave i finalen, uavhengig av om det er Liverpool eller Roma man møter.

Ellers var det en merkelig kamp i dag, hvor begge lag hadde uvanlige mange farlige balltap som kunne og burde blitt utnyttet mye bedre. Om Madrid hadde kommet under tror jeg vi hadde sett et betraktelig mer angrepsvillig og underholdende Madrid-lag, men forståelig at det ble litt baktungt slik kampen utviklet seg. Angrepsspillerne til Bayern var svake i dag, noe vi kan prise oss lykkelige for.

Takk for kampen Bayern-fans!

1

Må si at det i år er forfriskende at det bare er lag som står for offensiv fotball som er igjen semifinalene, og som stort sett har innstillingen om at angrep er det beste forsvar. Har vært nok lag tidligere år, uten å nevne lag (og trenere), som har kommet langt grunnet defensive ferdigheter.

1

Skrevet i Gratulerer Barcelona!

Nå gikk jo faktisk Valverde ut for flere måneder siden og la denne debatten død allerede da. Han uttale at han aldri ville gjort el pasillo for noen andre, og at han ikke ville at noen andre skulle gjort det for han. Han mener at essensen i el pasillo ble "ødelagt" for flere år siden, og når det er snakk om to så store rivaler som Barca og Madrid og det gjøres bare for å ydmyke de andre.

Jeg tror vi burde lytte til Barcelona-trenerens ord, og la det være med det. Media gjør jo alt for å fyre opp den håpløse debatten, og veldig mange lar seg dessverre rive med.

Edit: gratulerer så mye til Barcelona med årets La Liga-tittel. Kruttsterk sesong av Valverdes menn, og det ble dessverre aldri spennende.

Må også legge til en hyllest av Iniesta, kanskje den største spanske spilleren gjennom historien. Han er i tillegg En av få spillere fra Madrid eller Barcelona som er såpass anerkjent blant rivalens fans, og er en ekte gentleman. All hyllesten han har fått i media og blant diverse fans, og jeg håper virkelig at Madrid-suppprterne gir han den hyllesten han fortjener.

2

Skrevet i Kamptråd Strømsgodset - Rosenborg

Det er jo Enga det er flaut for at det er så mange rbk-supportere i Oslo. Fotballinteressen i Oslo er jo like høy som andre steder, bortsett fra at i Oslo er det stort sett engelske og internasjonale lag folk følger. Dette er jo i motsetning til hvordan det er i f. eks. Trondheim og Bergen, hvor de aller fleste følger sitt eget lag (men ofte med engelske/internasjonale lag i tillegg).

1

Er det egentlig noe problem at det finnes mange Rosenborg-supportere som har østlandsdialekt? Det finnes da mange grunner til å bli supporter av et lag, og veldig mange har sannsynligvis et eller annet forhold til Trøndelag som f. eks. familiære bånd, eksiltrøndere med utvannet dialekt, studietid i Trondheim osv.

Nå er jo tross alt 99% av alle trøndere allerede RBK-supportere, så de har ikke mulighet til å få flere supportere om "født og oppvokst i Trøndelag" er den eneste gyldige grunnen.

1

Skrevet i Real Madrid CF - klubbtråd

Tja, føler ikke det er noen enkeltspillere som skiller seg ut positivt, kanskje bortsett fra Vallejo. Ceballos, Llorente og Mayoral er på det jevne. Men vi ser derimot nok en gang at reservebackene ikke holder mål.

1

Skrevet i La Liga - 2017/2018

Steike for en kamp av La Real! Knuser Atletico, setter det avgjørende målet på en praktkontring på overtid.

Baskerne har virkelig fått sving på sakene etter trenerbyttet, og blir muligens det beste baskiske laget i La Liga ved endt sesong allikevel.

1
Laster...