Bilde

PerO_

2 innlegg

1,4k svar

Medlem siden

Svar skrevet av PerO_

Skrevet i De rike landene er årsaken til variantene.

700 mill doser til fattige land hadde berget noen liv. Men det utgør bare 10% ab feolkningen, så smittemessig ville det hatt tilnærmet ingen virkning. Må nok 6-10 milliarder doser til for å stoppe mutasjonene.

1

Skrevet i SVErige-Ukraina: blågul 8-Delsfinale

Guru: Bildet ditt viser jo med all tydeligher hvor sent Ukraineren kommmer inn i situasjonen. Ballen er jo allerede 2 meter unna når han løper inn i foten

1

Skrevet i SVErige-Ukraina: blågul 8-Delsfinale

Her gis det vrl rødt basert på skaden, ikke hvam som har skyld.

Svensker er jo soleklart først på ballen og ukraineren alt for sent inne i situasjonen. Ukraineren skulle aldri ha gått inn i den situasjonen.

2

Skrevet i Molde FK. Klubbtråd 2021.

Skrevet i Superliga

clavin Det virker rart ut hele greia. De største klubbene annonserer helt ut av intet at de skal delta i en superliga, og det har ikke vært kjent at slike planer var på trappene av noen u...

Det virker rart ut hele greia. De største klubbene annonserer helt ut av intet at de skal delta i en superliga, og det har ikke vært kjent at slike planer var på trappene av noen utenforstående. Det er ingen strategi for annonseringen, og i Liverpools tilfelle var det vel en enslig twittermelding som var kunngjøringen. Ingen pressekonferanse eller noe annet som kunne gi svar på hva dette betydde, og hva som var lagt til grunn for beslutningen.

Det har vært jobbet med disse planene i minimum 10 år. De har brukt de planene til å presse UEFA for å få større del av kaka. Siden UEFA også må ta hensyn til andre ligaer og klubber, så har de holdt igjen så godt de kan. og storklubbene fikk dermed ikke hele potten.

Covid og underskuddene har antagelig fremskyndet disse planene.

1

Skrevet i Grådig toppsjef under pandemien

Toppsjefen for Color Line har vel sagt klart og tydelig at ingen vil få bonus for året 2020, så da brukes jo ikke støtte til å utbetale bonus. Er vel tvilsomt om de får resultater gode nok i 2021 til å noe bonus da også.

Skulle tatt seg ut om selskaper krevde tilbakebetaling av lønn og bonuser fordi de begynner å gå dårlig.

1

Skrevet i Dagligvareaktørene, 21 milliarder i gebyr !

frankolainen [sitat…] De selger mange varer OG de har eventyrlige avanser på hvert eneste salg - DET er problemet, og DET er årsaken til at vi har Europas DYRESTE og DÅRLIGSTE matvarer. Ta ekse...

De selger mange varer OG de har eventyrlige avanser på hvert eneste salg

Slike påstander bør du kanskje sjekke mot regnskapene før du slenger de ut.

Ser du på Rema1000, så har de ca 3% i resultat på den delen som omfatter butikker, sentrallager, transport og egen produksjon. Så har franchisetagerne et overskudd i tilleg. Så kanskje 5-6%.

Tar du bort alt det, vil kanskje en liter melk bli 50-80 øre billigere. For den største kjeden, kanskje opp til en krone. Men da tjener ingen av dem penger, og konkurs/nedleggelse vil være en fare som truer.

Problemene ligger helt andre steder enn på prisingen og fortjenesten hos matkjedene.

1

Skrevet i Dagligvareaktørene, 21 milliarder i gebyr !

peraleks Nei, vi ville først og fremst ha alternativer som var grisebillige sett i forhold til andre varer. Over tid har dette nærmest eksplodert. Jeg har vært i en lang rekke med europeisk...

Hvordan i all verden får de det til å ta inn varer fra "kravstore" kunder, mens her i Norge skal dette tilsynelatende være totalt umulig uansett hvor man drar? Dette samtidig mens Norgesgruppen, Rema og Coop nærmest velter seg i penger?

De kan ta inn importerte varer fra hele EU, uten stor toll. Det igjen tvinger lokale produsenter til å produsere mer varierte produkter.

Når en god spansk/italiensk spekeskinke kan selges fersk i Sveriek til 300-400 kr kg, mens den importert vakumpakket i Norge selges for min. 1.000 kr kg, så har Gilde ingen grunn til å produsere bedre eller mer varierte spekeskinker enn de gjør.

2

Skrevet i Dagligvareaktørene, 21 milliarder i gebyr !

frankolainen Jeg har familie i dagligvarebransjen, så jeg vet en hel del om hva de driver og ikke driver med. Massive smøreturer for kunder og franchisetakere er ikke billig - så om de er nede...

Kjedenes prissamarbeid gjør ikke bare varene dyrere her til lands, de gjør det også dårligere. Utvalget er IDENTISK fra kjede til kjede og butikk til butikk. Dette gjør at vi ikke har noen reell konkurranse - og dette må vi forbrukere lide for.

Du peker på helt feil forhold. Selv om kjedene skulle gitt bort hele sitt overskudd, så ville prisene i Norge, gått ned med fra 1-5% totalt, og vareutvalget ville vært like dårlig. Skal noe endre seg vesentlig så er det andre aktører som må tas:

1. Leverandørrabattene: Kjedene får så store rabatter, at små nystartede butikker må betale mer for varene inn, enn kjedene tar i utsalgspris. (Dette gjelder i mange bransjer)

2. Landbruksoppgjøre som spesifiserer importrestriksjoner som gjør at norsk landbruk ikke har konkurranse

3. Bøndene som heller leverer 98% til fast lav pris til sine samvirkebedrifter og andre store leverandører enn direkte til butikker og sluttkunder til mye høyere priser.

1

KongOlav: De vet at smitten skjer npr folk møtes. Så pienget er at hvis de kan holde folk hjemme på fritida, så har de halvert tidrn de møter andre. Derfor tar de alt, ikke bare enkelttiltak.

1

Det er lite vits i å sitte å vurdere hvert enkelt tiltak i denne pakken. Det de gjør nå, er å stenge alt som er morro, slik at folk ikke skal ha grunn til å dra hjemmefra og spre smitten.

Veldig fornuftig i forhold til alle tulletiltakene de har drevet med de siste ukene og månedene.

2-3 uker med dett, og så kan vi gå tilbake til basis. Avstand og håndvask.

3

Nometalhorse:

Selv om antallet smittet er slik FHI, så er eet iallefall i Drammen, utenlandssmitte som er smittet nr 1 for veldig mange av smitteklyngene. Men så blir mange smittet videre slik FHI sier.

Drammen, som nå er den verste byen hadde 6 uker uten smittetilfeller i sommer, og alle de første som dukket opp, kom fra utlandet, enten ferierende nordmenn eller arbeidere.

1

Jeg tror ikke det hadde vært riktig å la viruset slippe fritt i mars. Helsevesenet var ikke forberedt, og da hadde mange, med sterke symptomer omkommet, som vil bli reddet pga for lite kapasitet i helsevesenet.

Når jeg ser på Belgia, som var hardt rammet i vår, og står foran kollaps nå, så tror jeg ikke frislipp er riktig nå heller.

Men får vi flatet ut veksten, så tåler vi veldig greit det nivået vi har nå, og antagelig en del høyere. Å la det brenne gjennom blant de unge friske, kombinert med vaksine for de utsatte tror jeg er bedre ennn massevaksine av alle.

1

Basillen:

Jeg er uenig med deg ang. Regjeringen. Jeg synes de var flinke og gjorde det riktige i mars.

Men jeg synes de mistet grepet i sommer. I mai burde de ha avviklet den nasjonale dugnaden og gått over til lokale tiltak siden store deler av norge overhodet ikka hadde smitte, eller bare en eller to i mars/april. Det burde også vært mer logikk i tiltakene som ble beholdt og hva som ble sluppet opp.

Det er ingen logikk i at man ikke får spille fotball, men turistreiser blir det åpnet opp for. Det var ingen logikk i at et fotballstadion med mang innganger og 8.500 sitteplasser fikk ha 200 tilskuere, men svø mehallen rett ved siden av fikk ta inn 1000 personer samtidig gjennom ett inngangsparti og noen få garderober.

Mye av slitasjen kommer av at de har stått å ropt ulv mot skogens men reven fikk komme inn i hønsegården via bakdøra.

2

Tror ikke man skal beskylde ordførerne for å gå ut å kondolere hvert dødsfall. Det er nok journalistene som tar kontakt, og da kan ikke ordførerne gjøre noe annet.

Skulle sett overskriftene hvis de svarte ingen kommentar, eller det er bare et av mange dødsfall...

1

William: Du har vel ikke ansvaret for 1000 som bor tett i brakker, så det er jo ikke greit....

1

Det er jeg enig i startelver. Derfor er jeg motstander av tulleforbud.

Massive kampanjer for å minne folk på det essensielle er det som skal til.

Avtand, vask henda og reduser mengden sosiale kontakter.

Klarar vi å banke det inn, som i vårew, får vi dette under kontroll.

1

Startelver:

Du vet nok at vi bare har ca 60. Svenskene startet økningen noen uker før oss, så se på det som hvordan det kan gå hvis vi følger etter.

1

Pogba6:

Nei, jobben hans er å si ifra, så vi skjerper oss litt og slipper lockdown.

Fakta er at hvis denne stigningstakten fortsetter noen uker til, så er lockdown uungåelig. Flater detmut, så kan vi leve med nivået.

De kan ikke komme om 3 uker å si at dere burde skjerpet dere tidligere. Samtidig som de innfører lockdown

1

Herinacius:

Nei, statsministeren og regjeringen er så lei av å regjere at de vil plage befolkningen mest mulig. Da er de sikker på ikke å bli gjenvalgt.

Mest sansynlige konspirasjonsteori i dag

1

Nakstad gjør jobben sin. Innleggelsene begynner å øke 2-3 uker etter smitte, så han kan ikke vente med advarslene til innleggelsestallene er kritiske.

Økningen de 2 siste ukene er så bratt at kurven må flates ut. Vi tåler glattt dette nivået, men vibtåler ikke mange uker med sammecstigningstakt

1

Skrevet i Generell diskusjon rundt coronaviruset

Il-pirata

Holdt med 3 linjer for å fastslå hvor useriøst det nettstedet er.

Er det såbfryktelig vanskelig å forstå at det er forskjell på et nytt virus og et gammelt selv om dødelighet er i nærheten av hverandre.

Det er ikke vanlig at Madrid kommune innreder idrettshaller som feltsykehus med vanlig influensa. Warsava bygger ikje om største stadion i byen med 5000 senger hvert år heller.

Hvor dum går det an å bli? Det må da være mulig å firstå at viruset er "ufarlig" dom influensa så lenge helsevesenet ikke blir overbelastet, men kollapser det, stiger dødeligheten dramatisk

2

Skrevet i Generell diskusjon rundt coronaviruset

Kan det ha noe å gjøre med at de da ikke måtte velge hvilke pasienter det skulle behandle, at ikke helseperdonellet døde etc. Du har kanskje svar på det?

1

Skrevet i Generell diskusjon rundt coronaviruset

Il-pirata:

Beskriv situasjonen i Italua og Spania sett med de samme øynene da? Du som ser alt så klart

1

Skrevet i Generell diskusjon rundt coronaviruset

Så skjønner vel ikke enkelte, at selv om kommisjonens totale dokumentmengde som inkluderer bl.a. personopplysninger blir hemmeligholdt, så trenger ikke regjeringens dokumenter som ikke har personopplysninger være det samme. Ganske strenge regler for å nekte innsyn i regjeringens dokumenter. Omtrent bare interne notater de kan nekte innsyn i.

1

Skrevet i Generell diskusjon rundt coronaviruset

Så hele konspirasjonsteorien gjelder personlige helseopplysninger... morsomt

1

Skrevet i Generell diskusjon rundt coronaviruset

Nodabforyou

Har du en link. Interessant å se om det er 100 år spesifikt, eller om det ghelder generelt 100 år for den type hemmelighold

1

Skrevet i Generell diskusjon rundt coronaviruset

At våre myndigheter vil hemmeligholde corona informasjon i 100 år forteller vel at alt ikke tåler dagens lys.

Det slår deg ikke at hemmeligstempling kanskje skyldes at de har annet å gjøre i en pandemi, enn å skulle diskutere interne dokumenter med pressen og alle andre som kan be om innsyn. De ville jo brukt dagene til å svare på enkeltsetninger pressen har funnet.

Dette blir nok frigitt når pande mien er ovet

1

Skrevet i Generell diskusjon rundt coronaviruset

Finnes det ikke en tråd for konspirasjonsteorier for de som tror msm skjuler at månen er en gul ost o.l.

1
Laster...