Bilde

Solo1980

5 innlegg

360 svar

Medlem siden

Svar skrevet av Solo1980

Skrevet i Mannsverk.Makkverk

Skrevet i Molde FK. Klubbtråd 2021.

Skrevet i Molde FK. Klubbtråd 2021.

GunnarBull Den eneste naturlige forklaringen på det må vel være at det er mer lønnsomt å drive fotballklubb i Serbia? Flere på kamp enn her i Norge?

Flere på kamp enn her i Norge?

Både flere på kamp (edit: for Røde Stjerne, i alle fall, om ikke ligaen som helhet) og flere som er interesserte i å se kampene på TV, som gjør at både TV-inntekter og sponsorinntekter øker.

Som igjen gjør at man kan kjøpe og lønne bedre spillere, som gjør at inntektene fra UEFA for spill i Europa øker. Fin liten selvforsterkende effekt, det der.

Og til Harry: Det er det offentlige Norge som er rikt, men enn så lenge bruker vi ikke offentlige midler på å lønne eliteseriespillere ;)

1

Skrevet i Norske lag i Europa 2021/22

Zanick Ny regel for norske lag og alle andre: Bortemål har ikke noe å si lenger. På tide!

Ny regel for norske lag og alle andre: Bortemål har ikke noe å si lenger.

Blir spennende å se hva dette vil ha å si for inngangen til kampene i Europa. Regelen ble vel innført for å oppfordre bortelagene til å være litt mer offensive, og ikke parkere bussen på bortebane.

Usikker på om dette vil være like positivt som UEFA ser ut til å anta.

Her er pressemeldinga fra UEFA, forøvrig.

1

Skrevet i Braut Håland - en overgangssaga

AlphaBeast Fabrizio melder at United og Sancho skal ha kommet til enighet. Kan dette vippe pinnen for Håland når det kommer til overgang allerede nå i sommer?

Kan dette vippe pinnen for Håland når det kommer til overgang allerede nå i sommer?

Jeg vil vel egentlig anta at det er motsatt, og at Sancho-overgangen er siste spiker i kista for sjansen til at Haaland drar noe sted i sommer.

Antar det er null sannsynlighet for at Dortmund selger BÅDE Sancho og Haaland, og med inntektene fra Sanchosalget trenger de ikke pengene heller.

1

Skrevet i Norske lag i Europa 2021/22

Min oppfatning av informasjonen som har kommet ut om Conference League nå er at dette ble vesentlig bedre enn fryktet.

Prispengene er selvsagt lavere enn for Europa League, men det er gledelig å se at en del av prispengene tas fra CL-potten, og ikke bare fra EL-potten (CL-andelen har gått fra 80% av totalsummen til rundt 75% av totalsummen, såvidt jeg kan se). Også gledelig er det at de resultatavhengige prispengene ikke er veldig forskjellige fra EL til ECL - 600k euro for en seier i EL, 500k euro for en seier i ECL. Også særdeles bra at en seier i ECL er verdt like mye som en seier i EL rankingpoengmessig.

Jeg tror det er verdt å huske på at for norske lag har deltagelse i gruppespill de siste årene nesten utelukkende vært etter tap i CL-kvalifiseringen (det siste norske laget som kvalifiserte seg gjennom kvalikrundene til EL var vel S08, såvidt jeg husker?) Denne muligheten er uforandret, og vil fortsatt kunne gi sammenlignbar utbetaling som det Molde fikk i fjor, gitt de samme resultatene.

Totalt sett kan jeg ikke trekke noen annen konklusjon enn at mulighetene for seriemesteren til å gå inn i gruppespill i EL er omtrent uforandret - forskjellen er at muligheten for de andre norske lagene til å kvalifisere gjennom ordinære kvalikrunder nå har økt, om enn ikke drastisk. Total konsekvens for norske lag virker ærlig talt å være økt sannsynlighet for mer penger inn i ligaen, og større sannsynlighet for flere rankingpoeng.

Noen som er uenige?

1

Skrevet i The Voice 2021

xpoolman [sitat…] En countrysanger som det går 13 av på dusinet. Ingenting spesielt. Cynthia burde vunnet.

Du trenger ikke gå lenger tilbake enn til forrige side for å se at jeg har vært Cynthias største fan ganske lenge.

Men det er vanskelig å vinne når man ikke er i finalen. Og det er vanskelig å komme til finalen når man lar Macbook Air'en synge semifinalelåta for deg.

Skulle gjerne sett Cynthia på topp, jeg og, men når det ble som det ble fikk Erlend vist frem den beste stemmen i går. Og siden konseptet heter "The Voice".....

1

Skrevet i The Voice 2021

Skrevet i The Voice 2021

Koskinen Hadde Cynthia kjørt en stor låt som feks Adagio. Så hadde det vært finale og stående applaus. Ufattelig merkelig opplegg ho kom med idag. Merkelig at Espen som helt klart ikke var...

Espen valgte vel låt for henne sist, så jeg skjønner at han prøvde å la henne bestemme selv denne gangen. Men et historisk horribelt låtvalg for en semifinale i The Voice - sannsynligvis den mest autotunede sangen noensinne, i en konkurranse som til syvende og sist handler om å vise frem egen stemme.

Mistenker at vi ikke har sett det siste til Cynthia, da. Hun kan fort bli den av de 6 vi så i dag med den største karrieren.

1

Skrevet i Martin Ødegaard

AlphaBeast Ja. Vanligvis har han jublet ganske mye selv om han personlig ikke har vært direkte involvert i et mål. Nå synes jeg ikke han så hverken lettet eller glad ut, til tross for et avgj...

Nå synes jeg ikke han så hverken lettet eller glad ut, til tross for et avgjørende mål. Noe frustrasjon han bærer på kanskje?

Virka merkelig hele greia. Og det var ikke "målet", men "målene" - han hadde null reaksjon også på 3. målet til Pepe, som sikret seieren.

Nytteløst å spekulere, da - kan være alt fra profesjonell frustrasjon til at han hadde spist en dårlig kebab før kamp.

1

Skrevet i Gulløl-tråd Rosenborg - Brann

Skrevet i Gulløl-tråd Rosenborg - Brann

Skrevet i Molde FK. Klubbtråd 2021.

Korgutt Molde har gjort noe annet de. Jeg sjekket terminlisten for Eliteserien videre og fant ut at hjemmekampen mot S08 skal spilles 16.juni. Den er egentlig terminfestet i runde 16 ikke...

Derfor har Molde valgt å ha spillefri i perioden mellom de 2 playoffkampene isteden for mellom de 2 kampene i tredje kvalifiseringsrunde. Så får vi håpe at Molde fortsatt er med i kvalifiseringen på det tidspunktet.

Det fremstår jo egentlig ganske naturlig for et lag som var med i sluttspillet i Europa League.

Må være lov å være såpass cocky, tenker nå jeg.

Så er jeg spent på hvordan motstanden blir i kvalifiseringen til ECL. Tror uansett jeg blir skuffa om ikke alle norske lagene tar seg til playoff.

1

Skrevet i Braut Håland - en overgangssaga

Kommer neppe til å få så mange tomler av dette, og det er helt vilt at vi har en nordmann helt oppe blant verdens absolutt beste spillere - men det Haaland vant var basically en popularitetskonkurranse blant FIFA-spillere.

Å gi ham en "player of the year" i Bundesliga når Lewandowski har hatt den sesongen han har hatt, og Lewa holder på å slå det som ble ansett som en uslåelig, 50 år gammel målrekord, er objektivt sett litt på trynet.

2

Skrevet i The Voice 2021

Skrevet i Nordmenn i utlandet

dzk Viktig for Berge å fortsette på øverste nivå, men vil Arsenal ta seg råd til dette uten europa neste år ? Gikk for mellom 200-250 mill til SU og har kontrakt ut sesongen 2023/2024.

Viktig for Berge å fortsette på øverste nivå, men vil Arsenal ta seg råd til dette uten europa neste år ?

Kroenke, som eier Arsenal, har i realiteten kun to alternativer for å unngå et fullskala supporteropprør: Enten selge klubben, eller investere i sommervinduet. Jeg tror det er størst sannsynlighet for sistnevnte.

Arsenal tåler et år uten Europa - men neppe to. Og du trenger ikke doktorgrad i fotball for å se at Arsenal trenger forsterkninger for å kvalifisere seg til CL neste år.

1

Skrevet i Nordmenn i utlandet

Skrevet i Brann-Vålerenga- Bergen mot Oslo *Kamptråd*

Skrevet i The Voice 2021

Floflofloflo Cynthia er oppskrytt. Hun ble knust denne runden av motparten sin. Ellers veldig forfriskende med en som James i konkurransen.

Cynthia er oppskrytt

Faktisk ikke litt engang. Men er enig i at låtvalget i kveld fort kan bli hennes bane, selv om hun sang vesentlig bedre enn Charlotte rent teknisk.

Håper hun kommer seg videre (og har selvsagt stemt på henne), og at dette var siste gang hun kjører et såpass risky låtvalg.

1

Skrevet i Me har Tripic

Skrevet i Braut Håland - en overgangssaga

helgekarl [sitat…] Da konkluderer jeg med at det er noe annet enn kun manglende fotballkunnskap som ligger bak bitterheten hans.

Sannsynligvis.

Det verste med matsska er at han kunne ha vært et nyanserende tilskudd til den norske fotballdebatten. Hadde han holdt seg til å advare mot å hype opp en 18-åring som ikke hadde levert på øverste nivå enda, eller påpeke at Braut som 20-åring fortsatt har elementer i spillet sitt han kan forbedre, som han her, så ville han kunne ha balansert ut litt av den norske mediedekningen.

Men Mats prøver altså å overbevise verden om at Haaland er en dårlig spiss. Hadde du gitt ham valget mellom å bruke Haaland eller Søderlund på topp for "sitt" lag, ville han valgt Søderlund 10 av 10 ganger - og da har man bikket over i Perez-/Trump-nivå av selvbedrageri.

2

Skrevet i Braut Håland - en overgangssaga

Skrevet i Nordmenn i utlandet

Skrevet i Nordmenn i utlandet

Skrevet i Nordmenn i utlandet

Siden det er vanskelig å bedømme lag opp mot hverandre som aldri har, og sannsynligvis aldri vil, møt(t)es, så er nok det beste vi har Nate Silvers matematiske modeller som rangerer svært mange fotballag i Europa.

Modellene oppdateres etter hver kamp som spilles, både i hjemlig serie og i Europa, og resulterer i en «Soccer Power Index» - SPI, som sier noe om lagets styrke ut fra spilte kamper, motstander, antall mål etc.

Ut fra denne modellen har Bodø/Glimt etter fjoråret en SPI på 61.8, som ville gjort dem til Championships 3. høyest rangerte lag. Coventry har en SPI på 41.0, som ville gjort dem Eliteseriens 4. beste lag, etter Glimt, Molde og Rosenborg.

Modellen er selvsagt ikke perfekt, og er rent matematisk - den tar ikke hensyn til skader, suspensjoner, overgangsvinduer etc, men baseres kun på faktisk gjennomførte kamper. Til tross for det har jeg funnet den å være overraskende nøyaktig, og det er nok det nærmeste vi kommer et objektivt svar i denne debatten.

1
Laster...