Bilde

Strå

3 innlegg

211 svar

Medlem siden

Svar skrevet av Strå

Skrevet i Abort

Skrevet i Vaksinepass som forløper til dyrets merke?

Skrevet i Folket vil ikke ha arveavgiften tilbake

Å arve er ingen straff. Omfordeling er en investering for samfunnet hvis det skjer sammen med utdanning og et godt arbeidsliv, det gir oftest et mer stabilt samfunn, med færre fattige og færre kriminelle. Det innslagsnivået som foreslås sikrer at den neppe rammer vanskeligstilte. (Jeg har alt betalt 1,5 mill i arveavgift før den ble fjernet).

2

Skrevet i Trumps ettermæle

Viracocha [sitat…] Dement eller ei, hun hadde neppe prestert verre enn de 120 GOP'ere, som til dags dato ikke har forstått hvilket lag som tapte borgerkrigen. https://crooksandliars.com/2021...

Land of the free vet du. Fri til å hylle kidnappere og mishandlere og det som værre er. Beklageligvis og uforståelig nok har republikanerne for lenge siden mistet alt av moralsk kompass, at demokratene slutta å være slaveforsvarere er bare bra. (Og nei, dette er ikke et forsvar for alt hva demokratene måtte finne på, USA er fortsatt ganske tilbakestående når det kommer til politikk, valgsystem osv).

1

Skrevet i Feil på Yr igjen

Skrevet i Trumps ettermæle

Jeg får vibber til min mor av å høre ham prate. Ho så på meg og lurte på om jeg hadde sett Strå og kjæresten i det siste. Omtrent samme alder og samme stadium av demens tenker jeg.

1

Skrevet i Den store dommedagstråden

Joda, jeg bare reagerte på den fullstendige feile bruken av point of no return, som ikke er det samme som at nå dævver alle på en gang. Jorda består, selvsagt, men fortsetter vi slik kan det fort bli ubehagelig, for ikke å si dødelig for de fleste pattedyr etter den datoen. Det er en haug av arter som vil klare seg.

1

Skrevet i Den store dommedagstråden

Skrevet i NRK - Truer med debatt-boikott

Columbus_3 [sitat…] Alle som blir satt opp på en valgliste mot sin vilje kan skriftlig kreve å bli strøket fra listen jfr. valglovens paragraf 3. Mulig dette er nytt ved årets valg, men det e...

Alle som blir satt opp på en valgliste mot sin vilje kan skriftlig kreve å bli strøket fra listen jfr. valglovens paragraf 3. Mulig dette er nytt ved årets valg, men det er det som gjelder nå.

Alle listekandidater blir skriftlig orientert om at de er satt opp på et listeforslag så de som står der mot sin vilje gjør det av egen sløvskap.

Helt fram til høstens valg har det ikke vært mulig å be seg fjernet fra valglister, med mindre du er medlem i et annet parti (og et par andre ting). Mange har nok ikke fått med seg at endringen endelig trådte i kraft 12. mars 2021 og gjorde det mulig for partiløse også å få seg slettet. Å kalle det sløvhet å ikke ha fått med seg endringen i tide er bare teit.

1

Skrevet i NRK - Truer med debatt-boikott

Merkelig at det i det hele tatt diskuteres om andre har rett til å velge hvem de vil debattere mot.

1

Skrevet i Er det rasistisk å ha et kritisk blikk mot islam?

Men da jeg tok opp at unge mennesker blir sendt til koranskole fordi de har blitt «for vestlige» tok samtalen en helt annen vending. Jeg mener at det er forferdelig at barn blir sendt fra sitt hjemland til Somalia og lignende for å bli omskolert etter gammeldags islamsk definisjon.

Stemningen i stua her hjemme ble særdeles ubehagelig og jeg ble beskyldt for både islamofobi og rasisme.

Trådstarter har ikke vist seg i tråden etter HI. Der påstår hen å ha blitt beskylt for rasisme osv for å si at det er forferdelig å sende barn til omskolering. Jeg tror ikke på premisset, jeg tror hen bare er ute etter å starte en diskusjon her.

Jeg kjenner for øvrig selv flere muslimer som selv synes det er forferdelig å sende unger på koranskole i f.x. Somalia.

Tråden har jeg ikke lest, så mulig det allerede er slått ned på eller støttet.

1

Skrevet i Snooker-vm 2021

Jeg veit ikke om jeg orker en hel finale med det kjedelige, langdryge spillet til Selby.

1

Skrevet i Snooker-vm 2021

Skjønner hvorfor Bingham kalles ballrun. Den rosa der og så partiet på svart. 63 minutter på et eneste parti og Selby fikk tilsnakk på tidsbruken.

1

Skrevet i Snooker-vm 2021

Tre hundreserier av Kyren på fem partier er intet mindre enn nydelig å få med seg.

1

Det er selvfølgelig helt sant, men det er også fint å høre på folk med innsikt analysere spillet underveis. De har også vett til å klappe igjen store deler av tiden.

1

Alle kamper er tilgjengelig på strømming av ymse slag, det er herlig å velge kun de kampene og sesjonene man helst vil se, og velge hvilken kommentator man vil ha. Det er, synes jeg, mye bedre med samtalekommenteringen på engelsk. Av de norske syns jeg Rieber er best, til tross for at han egentlig er poolspiller.

1

Skrevet i Våpen "loven" i USA

RoyalGard [sitat…] Takk for den :) Leser at det har vært enda flere skytinger... Flere mennesker er skutt ved et Fedex-anlegg like ved flyplassen i Indianapolis i USA. Politiet har funnet åt...

Er ingen der som sitter i en makt-posisjon som tør og gjøre noe?

Det enkle svaret er "NEI!!!".

Merkelig at en så enkel ting som å vise at man kan håndtere våpen sikkert er så kontroversielt i det u-landet. Tygg på den: Det å lære trygg behandling av våpen og amunisjon er å tukle med eierens frihet.

1

Skrevet i Lå død i 9 år!

GARDSDATTRA Selvfølgelig skal ikke familien respektere et slikt horribelt ønske. Og nei, det handler ikke om arv.

Selvfølgelig

Du gir deg ikke. Å respektere folks ønske om å være i fred er unaturlig for deg. Folk må selv bestemme hvem de vil ha kontakt med, så lenge den andre personen syns kontakt er fint. Ulempen er at av og til kan noen ligge død en stund. Alternativet er tvungen sosial omgang, jeg bare kan ikke støtte deg der.

2

Skrevet i Lå død i 9 år!

GARDSDATTRA Jeg vet det, men det jeg ikke skjønner er hvordan nær familie kan respektere et slikt dramatisk og unaturlig ønske.

For meg var det å respektere ønsket til min slektning den eneste måten å sikre at det var noe som helst som lignet kontakt igjen. Lider du av fullstendig manglende evne til å sette deg inn i andres situasjon? Det kan være hundreogfjåttitusen grunner til at personen var som han var. Du kjenner ikke historien, du kjenner ikke til hva avdøde hadee gjort eller ikke gjort og LIKEVEL legger du all skyld på slekta. Godt jobba.

1

Skrevet i Lureri i mammutsalget?

Mammutsalget/Haugen Bok klasserer Maus som Humor og underholdning. Dvs. at de har en fordom om at alle tegnede historier er morsomme og muligens også at de ikke har en egenverdi. I det perspektivet må mange krigshistorier omklasserer til humor og underholdning, de inneholder jo ofte bilder. Jeg trodde i hvert fall litteraturbransjen visste bedre.

1

Skrevet i kONA TAR RATTET

jeolno ALDER er temaet i denne tråden. Og alder er viktig faktor i denne sammenheng.Kravet om ny helseattest ble jo flyttet fra 75 år til 80 år, Alder er også en viktig faktor for fastleg...

Alder er også en viktig faktor for fastlegen; når hen foreslår 2 eller 3 års forlengelse av førerkortet. Eller eventuelt inndrar lappen, om hen finner grunner for det.

Alder er ikke faktoren som avgjør om man får kjøre i trafikken. Alder er faktoren som avgjør at nå er det på tide å vurdere om de kognitive evnene fortsatt er der. Den ble, så vidt jeg har forstått, øket fra 75 til 80 fordi stadig flere av oss har bedre kroppslig og mental helse lenger enn før.

1

Skrevet i kONA TAR RATTET

Egnethet til å kjøre trygt i trafikken minker for de fleste etter fylte 60. Det skal likevel en del til før man blir en farlig sjåfør. Helseattest er nå en ting, men er det ikke eller var en greie med å møte på biltilsynet/trafikkstasjonen og vise kjøreegenskapene i praksis også?

2

Skrevet i Valgene i USA 2022

oddvar_kjempebra [sitat…] Du må ikke. Du kan registrere deg som republikaner. Det må du være (i de fleste stater) for å kunne stemme i primaries. Hvilket jo ikke er urimelig.

Takk, jeg tror du der forklarte noe jeg rett og slett ikke har fått tak i tidligere, det at registrering av parti har med hvem som skal representere partiet å gjøre.

Da gjenstår det for meg å prøve å få tak det med stemmerett i USA, hvilke krav stilles for å kunne stemme i valg på bystyre o.l. og til statshusene.

Er det en stemmerett man får automatisk når man bor et sted eller er det andre krav i tillegg?

1

Skrevet i Valgene i USA 2022

oddvar_kjempebra [sitat…] Du må ikke. Du kan registrere deg som republikaner. Det må du være (i de fleste stater) for å kunne stemme i primaries. Hvilket jo ikke er urimelig.

Jeg tror ikke jeg skjønner hva du skriver eller mener. Etter "Du kan registrere deg som republikaner." skriver du "Det må du være (i de fleste stater) for å kunne stemme i primaries."

Mener du at du må være registrert eller at du må være registrert republikaner? Jeg antar det første.

Det jeg mener er at det er problematisk at en rekke stater krever at du registrerer deg for å stemme og tar til dels grovt betalt for det også. I tillegg må man noen steder registrere hva man planlegger å stemme på. Det er det siste jeg mener er problematisk. I tillegg til hindringene som er lagt for å kunne registrere seg i manntallet/stemmeberettiget (vanskelig, rare krav, dyrt).

1

Skrevet i Valgene i USA 2022

Rhabagatz The Hill melder om masseutmeldelser (avregisteringer i manntallet) av republikanske velgere. Det er bare et fåtall valgdistrikter som rapporterer slike tall, men trenden er klar og...

The Hill melder om masseutmeldelser (avregisteringer i manntallet) av republikanske velgere.

Et land hvor du faktisk må registrere hvilket parti du tenker å stemme på kan da ikke kalles demokratisk?

Bortsett fra det er jeg ikke direkte lei meg for at det er flere republikanere som avregistrerer seg.

1

Skrevet i SNOOKER: Samletråder for mindre turneringer

German Masters er godt i gang og starter med kvartfinaler i dag. Ding er eneste ikkeengelse spiller igjen og møter Trump klokka 15. Samtidig møter Brown Hawkings. Senere på kvelden er det klart for O'Connor mot Ford og Bingham mot Lisowski. Distansen er først til fem, den økes til førstemann til seks i semifinalen.

Jeg skrur fortsatt av lyden når skravlebøtta kommenterer.

1

Skrevet i Valgene i USA 2020

Skrevet i SNOOKER: Samletråder for mindre turneringer

JaktFalk79 Kalenderen viser et fullpakket vårsemester for snookerinteresserte med kun noen får dager hver måned uten spill. Først ut er Masters som vi kjører i egen tråd (starter allerede søn...

Ellers er det sagt at det aller meste kommer til å bli spilt i Milton Keynes, mens det fortsatt antydes at VM skal gå i Sheffield.

Man kan jo alltids håpe, men jeg mistet nettopp trua på det. Det er uansett et spennende vårsemester, så lenge det ikke blir restriksjoner som kutter ballspill med flere utøvere på samme bord.

1

Skrevet i Så er AUF igang igjen

Jeg fatter ikke hvorfor politiske organisasjoner og trossamfunn får støtte i det hele tatt. Politikk og tro burde klare å finansiere seg selv.

1
Laster...