Bilde

TTID

4 innlegg

826 svar

Medlem siden

Svar skrevet av TTID

Skrevet i Kamptråd: Swansea - Tottenham

Cobi Førsteomgang ble tilbragt med en stream som helt sikkert ble sendt fra Commodore 64, så jeg skal ikke mene så mye om den. Men det var jo svake greier dette her, selv om resultatet...

Det kan ikke være mange spilleren i denne ligaen som har vært bedre enn Christian Eriksen i 2017. Helt fantastisk om dagen!

Løper mest og har skapt flest sjanser. Hvor blir det av superlativene i mediene?

Når det er sagt tar jeg meg selv ofte i å irritere meg grønn over at han ikke går i dueller, og at han er veik når han først gjør det - særlig i kamper som i går. Men det er kortvarig irritasjon så lenge han leverer som han gjør.

1

Skrevet i Skade?

Kjenner du det mest når du senker vekten eller når du løfter den? Går smertene nedover i armen, eller er det kun lokalt? Hvor lenge har du hatt vondt?

Dette høres ut som en overbelastningsskade. Kan være feks. bursitt eller senebetennelse i supraspin. Få det utredet før du går med den for lenge (ikke gå til lege, gå enten til fysio, kiropraktor eller manuellterapeut).. Jo mer kronisk du blir, jo lengre tid vil det ta deg å bli frisk. I mellomtiden kan det være en god idé å kutte ned på øvelser som gjør vondt, eller i det minste kutte ned på motstanden/evt endre teknikk.

2

Ja, selvsagt er jeg bare et troll. Det er jo utenkelig at det finnes andre veier til Rom enn den du tar.

1

Skrevet i Dagens treningsøkt

800k Siden jeg er i så godt humør i dag vil jeg komme med dagens tips. Rett og slett fordi jeg synes det er forferdelig trist å lese de som har tatt samme vektene i flere år her. Er man...

Dette er det som har fått meg til å sakte men sikkert øke fra 160 til 190 de siste 3-4 (?) årene.

Synd å si det kamerat, men dette er svakt... 30 kg økning på 3-4 år på et slikt nivå uansett øvelse, ja da hadde jeg rett og slett følt meg lurt.. Bytt program!

1

Skrevet i Arsenal-Liverpool 04/04/2015 kl 13:45

Skrevet i Tottenham Hotspur FC

Kom til å tenke på vår unge herremann Bentaleb, der jeg satt..

Husker jeg riktig at han ble beskrevet som en ny Zidane i sin tid, eller har jeg drømt?

1

Skrevet i Eksperten svarer

Skrevet i Harry Kane

past-exam feber og forkjølelse = ingen trening. Føler meg feit og utrent etter 3 dager. Herlig følelse!

2

Skrevet i Dagens treningsøkt

Skrevet i Dagens treningsøkt

Skrevet i Anabole Sterioder

HarryH [sitat…] Markløft kan utføres av nesten alle. Å plukke opp en gjenstand fra bakken er noe av det mest naturlige vi kan gjøre. Legg et kosteskaft over et par stoler, så langt ned so...

Jeg er med andre ord grunnleggende uenig i at gamle folk må henvises til stusselige isolasjonsøvelser i maskin.

Når det gjelder antall repetisjoner, så er ikke det det viktigste, men jeg vil si at hvis hun klarer 10 repetisjoner med en viss belastning, så er det bedre å ta 5 (3 sett), som utføres med perfekt teknikk. Neste gang tar hun også 5 (3 sett), men da med en litt større belastning.

5 repetisjoner er et antall som gjør det praktisk mulig å fokusere på god teknikk i hver enkelt repetisjon.

10 repetisjoner og over gjør at det uunngåelig vli bli en del slurv med teknikken, noe som kan gi opphav til belastningsskader.

Det er ikke gitt at alle eldre klarer å utføre markløft og knebøy. Dette er som sagt situasjonsbetinget, da eldre vil ha større frekvens av diverse plager som følge av en naturlig aldringsprosess. Det er også derfor jeg skriver at det ikke er et must å gjøre disse øvelsene, men at det er å foretrekke dersom det er gjennomførbart er jeg helt enig i. At de evt henvises til isolasjonsøvelser er et godt alternativ, og man kan fint oppnå hypertrofi med disse øvelsene også (et kjapt søk viser flust av forskning som er gjort på hvor lite som faktisk skal til for å oppnå effekt i feks. en øvelse som knee extensions).

Som sagt og forklart er eldre utsatt for større skaderisiko ved høyere prosent av 1RM. Med god trening og oppfølging er det fullt mulig å ta 10 reps med god teknikk. Men for å snu litt på det; det er bedre å ta to reps på slutten av et sett og ha litt dårlig teknikk med lettere vekter, enn å ta to reps på slutten av et sett og ha litt dårlig teknikk med tyngre vekter.

1

For mye fokus på jenter i stramme tights her nå, så på tide med et "kjære treningsdagbok"-innlegg igjen.

Målsetningen med to uker ekstra tung styrketrening var altså 3x155 med stopp i benkpress, og 3x150 i knebøy på dag 3 i uke 2. Resultatet ble som følger:

Benkpress med stopp: 1x120 1x130 2x145 2x155 1x160 5x120. Istedet for å forsøke den tredje rep´en på 155 (som jeg aldri i verden hadde fått opp) la jeg inn ett ekstra sett med 1 rep på 160, som for øvrig gikk lettere enn på mandag. Målsetningen var som sagt 3x155, så jeg gir meg selv godkjent minus med tanke på at det var et ganske hårete mål.

Knebøy: 3x130 3x140 3x150 Gikk helt problemfritt å klare 3 på 150, så målsetningen i knebøy er oppnådd.

Markløft (onsdagstreningen utgikk): 3x 120 3x160 3x190

Gøy å se at det er fullt mulig å øke nesten 10 kilo i benk og 15 kilo i knebøy med 3RM på ca 2 og en halv uke, med fokus og intensivering. Det sagt, det har vært en tung påkjennelse for kroppen, og jeg kjenner at jeg er rimelig klar for å ta en uke fri nå. Iløpet av disse ukene har jeg ikke drukket nevneverdig med alkohol, og jeg har hatt litt bedre fokus på maten enn jeg vanligvis har (mer frukt og grønt bl.a.). Jeg økte daglig kcal-inntak med ca. 3-400, kroppsvekten er for øvrig uforandret.

Har en målsetning i tankene innen utgangen av 2015, men denne holder jeg foreløpig for meg selv;-)

2

Skrevet i Anabole Sterioder

Ser diskusjonen som går her (for øvrig langt på siden av trådens tema, men det er mer enn greit for min del), og er enig og uenig med begge to (HarryH og Pugachev).

At eldre er utsatt for større risiko når det gjelder skader i forbindelse med styrketrening er hevet over enhver tvil, særlig om man trener med tung belastning (>80% av 1RM). Dette henger sammen med kroppens naturlige degenerasjon, både når det gjelder skjelett, ligamenter, synovialvæske osv. Det er også hevet over enhver tvil at muskelsvinn øker proposjonalt med alder, og særlig etter fylte 50 år. Eldre er kanskje de som har aller mest å vinne på hypertrofisk styrketrening. Den helsemessige gevinsten dette medfører er med på redusere risiko for nærsagt alle slags "onder" det å bli eldre fører med seg.

For meg blir det helt feil å hevde at man SKAL ligge på 5 reps, 10 reps, 15 reps, 20 eller fler når det kommer til styrketrening for eldre. Dette er uomtvistelig situasjons- og aldersbetinget. Når man er eldre er det mange bakomliggende faktorer som er med på å bestemme hvor intensivt man bør trene. Eksempelvis, sier det seg selv at man ikke sender en 70 åring med artritt og/eller dårlig hjerte i gymmen med 5 repetisjoner og høy % av 1RM. På den andre siden finner man 70-åringer som ville klart dette (og kanskje enda høyere belastning også) uten problemer. Som sagt så er helsegevinstene enorme for eldre som bremser muskelsvinnprossessen, så hypertrofi må være et fokusområde. Fokus på hypertrofi får man dersom man legger seg på 60-80% av 1RM, noe som vil svare til noe sånt som 8-15 repetisjoner. Hypertrofi er så absolutt for eldre mennesker!

Jeg er heller ikke enig i at det er et must å trene baseøvelser, selv om det kanskje er å foretrekke. For eldre kan disse øvelsene være vanskelige å gjennomføre av ulike årsaker, men fokus på store muskelgrupper bør uansett være den røde tråden. En forutsetning er, som alltid, selvfølgelig at øvelsene som inngår i et treningsprogram utføres med korrekt teknikk.

Kombinerer man styrketrening med utholdenhetstrening er man på veldig god vei til et langt og lykkelig liv.

2

Du må lære å krabbe før du lærer å gå.

Det vil si at du ikke kaster deg på et typisk 3x5 program før du behersker øvelsene teknisk korrekt. Ta deg god tid til å lære deg å gjøre øvelsene riktig før du legger på så tung belastning at du er helt nede i 5 reps. 10-15 reps med fokus på rett teknikk er min anbefaling.

2

Skrevet i Dagens treningsøkt

johniboy96 De situpsene var ikke helt klassiske, forutsetningene var at man skal ligge med rumpa helt inntil en benk, så sitter en annen personen på beina dine. Samt at man skal ha en pinne b...

Kravet for å få toppkarakter var 60stk, det var det faktisk 3 stk som klarte og ingen av de trener regelmessig.

Den gangen jeg gikk på videregående hadde vi den samme situpstesten med samme krav til toppkarakter. Vi var 12-13 gutter, der alle unntatt én klarte minimum 60. Ingen av oss var særlig godt trent, kanskje med et lite unntak av én - det var han som klarte mellom 40 og 50 (ikke meg).

Det er langt mer funksjonelt for oss mennesker at magemuskulaturen er utholdende statisk enn å kunne klare mange repetisjoner, for øvrig.

1

Morgenøkt, tung uke 2, dag 1:

Benkpress med stopp: 2x120 2x130 2x145 1x150 1x160 (prøvde meg siden løftet på 150 gikk såpass greit, og jaggu fikk jeg den ikke opp også!)

Knebøy: 3x120 3x135 3x145

Roing: 3x105 3x107.5 3x110

1

Skrevet i Tottenham Hotspur FC

Altså, hvis vi ikke ønsker å være med i EL fordi det går utover kampene i PL, hvorfor i all verden skal vi da ønske oss CL? Fotballen er så skakkjørt i disse dager at det er helt tragisk å følge med på til tider. Penger, penger, penger...

3

Skrevet i Kamptråd: United - Spurs

Halvannen time boksing etterfulgt av halvannen time fotball.. Bevegelseshemmet resten av helgen. Ouch!

2

Skrevet i Kamptråd: United - Spurs

Skrevet i Dagens treningsøkt

Dagens økt, tung uke 1, dag 3

Benkpress med stopp: 3x135 3x145 1x152.5 3x140 Skal holde hardt å greie en 3er på 155 om en uke, men 2 reps bør være innen rekkevidde.

Knebøy: 3x120 3x130 3x140 3 på 150 om en uke går fint

Roing: 3x3x102.5

1

Skrevet i Harry Kane

Skrevet i Tottenham Hotspur fototråd

Skrevet i Dagens treningsøkt

Morgenøkt, tung uke 1, dag 2:

Markløft: 3x160 1x190 1x210 (måtte bruke reimer på 210)

Militærpress: 3x3x85

1
Laster...