Bilde

VGD

88 innlegg

172 svar

Medlem siden

Svar skrevet av VGD

Skrevet i Hvem bør starte mot Nederland?

Ifølge VGs opplysninger gjør Ståle Solbakken to endringer på laget som spilte 0-0 mot Latvia i helgen.

Andreas Hanche-Olsen kommer inn for Marius Lode i midtforsvaret. Tidligere i dag meldte TV 2 at Ola Solbakken skal starte kampen. VGs opplysninger er at han erstatter Kristian Thorstvedt.

Det betyr at dette er Norges lag fra start (4-3-3): Nyland - Pedersen, Strandberg, Hanche-Olsen, Meling - Ødegaard, Normann, Thorsby - Solbakken, Sørloth, Elyounoussi.

1

Skrevet i Oppdatering 27. oktober

Oppdatering: Lagt til redigering av innlegg i listen, siden dette var noe mange savnet. Du kan redigere innlegg inntil 10 minutter etter publisering av innlegg.

3

Skrevet i Ærlig talt vgd

Rainmaker [sitat…] Hvordan skulle det å gjøre en tråd totalt uoversliktlig (gjennom trådetvisningen) bidra til "lavere terskel"? Blir terskelen lavere av at det er umulig å følge diskusjonen...

Lineære tråder har helt klart sine fordeler, men har også noen ulemper. En ulempe er at nye brukere som kommer inn i en tråd, føler seg usikre på å publisere innlegg fordi de opplever det som en barriere for å bryte en pågående samtale mellom to eller flere personer. Dette vet vi fordi vi har spurt flere personer. Se for deg at du går inn i et festlokale eller en chat hvor 5 personer snakker med intern sjargong, og det ikke er tillatt å snakke om andre ting enn det de snakker om. For å komme inn i samtalen, må du først lytte, forstå konteksten og deretter klare å "hoppe inn" gitt at temaet på det tidspunktet passer med din interesse. Alternativet er at du sitter i et hjørne og forsøker å overdøve de andre til å snakke om det du vil. Det kan oppleves som kjipt for både deg, men også de andre 5 som kanskje opplever ditt temaforslag som støy og irrelevant.

Det betydelig andelen av spurte personer opplevde også store problemer med de lineære trådene. Heller ikke de fant det de lurte på, og det var praktisk talt ingen (med unntak av tråddeltagerne selv) som leste de ulike trådene. Dette vet vi fra intervjuene og dataanalyser vi gjorde av trådene. De ble enormt lange, og interessante svar ble f. eks. begravd på side 35 av side 175. Derfor fjernet vi også paginering, men hensikt å vise frem flere innlegg. Ved å kunne sortere på antall stemmer opp, åpner det også sjansen for at de interessante svarene (som dere velger ut) kan bli lest igjen. Formålet vårt med dette var igjen å sørge for at gode innlegg ikke blir begravd, og sørge for at flere meninger kommer frem.

De lineære trådene blir i sin form mer "horisontale". Et relativt mindretall av personer deltar, men de blir svært dype. Det høres vel og bra ut, men medfører ofte at et lite mindretall styrer samtaletemaet (som i et chatrom/et privat festlokale). Det kan være på både godt og vondt, men man kommer ikke utenom at nye brukere sliter med å "hoppe inn" i en pågående samtale. Igjen, dette vet vi fordi vi har spurt.

En trådet modus gir i større grad en "vertikal tråd". Flere deltar, men trådene blir ikke like dype som de lineære. De åpner for at flere ulike samtaler kan pågå samtidig, i en og samme tråd. Det blir litt som at du går inn i en festlokale med 50 stk. som sitter i grupper med ulike samtaletema. For å komme inn i samtalen, kan du finne den samtalegruppen som passer og interesserer deg mest. Som et alternativ kan du sette deg for deg selv, men du får økt synlighet slik at andre har større sjanse for å oppdage det du vil snakke om.

Dette er deler av begrunnelsen for valg av trådmodell til nå. Dette er valg vi har gjort med beste hensikt (= la flere brukere enklere bidra uten å bryte opp i en samtalestruktur, og la flere samtaler kunne leve ved siden av hverandre). Merk at eksemplene ovenfor er satt på spissen, og at vi per nå jobber med å forbedre nettopp det du etterspør: En betydelig forenklet trådmodell som som gjør det enklere å følge diskusjoner.

2
Kul_Djevel Da har jeg et spenstig, men godt forslag til dere i den sammenheng. Når dere omsider greier å komme med den oppdateringen, så bør dere gi amnesti og oppheve blokkering av alle bruk...

For å kaste ballen litt tilbake: Hva tenker du om punktene vi nevnte? Dvs. mer lineære tråder, sortering på siste aktivitet, Oppdateringen vil inneholde mer, men det er kanskje de viktigste grovtrekkene.

Vi er naturligvis åpne for at vi også kan gjøre feil (vi og våre moderatorer er tross alt mennesker også). Alle som føler at de har blitt misforstått har alltids mulighet til å sende oss en e-post til diskusjon@vg.no for nærmere prat og oppklaring.

1

Skrevet i Få VGD tilbake

JaktFalk79 Det hjelper ingenting å "følge temakategorier". To grunner: Skal man ha nubbsjans til å følge egne innlegg med tilhørende svar/diskusjon, eller tråder man har interesse av må ma...

Skal man ha nubbsjans til å følge egne innlegg med tilhørende svar/diskusjon, eller tråder man har interesse av må man følge disse innleggene. Og skulle debatten utarte seg under et innlegg (en kommentar) må man i tillegg følge de enkelte kommentarene under en kommentar - ellers vil man aldri kunne finne igjen aktiviteten under hovedinnlegget uten å lese hele greia på nytt for å finne ut hva som er nytt ved å klikke seg i hjel på "ett til svar" og "følg diskusjonen". Det siste alternativet fratar deg enhver mulighet til å komme tilbake til der du var.

Dette er et punkt som vil forbedres med justeringen vi kommer til å gjøre på trådmodellen.

Man må altså følge tema, hovedkommentarer og utvalgte underkommentarer for å klare å henge med.

Vi ser problemstillingen, og fokuserer på å løse dette. Blant annet ved å kunne sortere på at ny aktivitet i tråd fører til at tråden løftes opp igjen.

Hvem som helst kan lage egne tema. Ved å følge temakategorier kan man altså gå glipp av gode (og dårlige) kommentarer som er plassert i andre tema, egne tema eller i feil tema. Det å følge temakategorier for å få oversikt gir altså mindre oversikt (om mulig) enn å ikke følge temakategorier.

Vi mener at det er viktig at brukere kan opprette egne tema, med formål om at du skal kunne ha flere, spissede diskusjoner med personer som er interessert i det samme som deg. Mennesker er ulike, og har ulike interesser. Med neste oppdatering vil det bli betydelig enklere å få dette med seg.

1

Skrevet i Ærlig talt vgd

Hei, vi kommer ned en oppdatering som vil gi en mer følelse og funksjon som den tidligere versjonen. Her gjør vi blant annet noen justeringer på blant annet brukeropplevelsen, trådmodellen og sortering. Mer informasjon om dette kommer senere.

De største endringene med VGD kan oppsummeres med å være: 1) Vi prioriterte å vise samtaler fremfor kategorier på forsiden. 2) Vi justerte trådmodellen og 3) Vi justerte hvordan tråder sorteres

  1. Vi valgte å bruke forsiden til å vise frem samtaler som pågår, fremfor en lang rekke med kategorier. De fleste benytter seg av kun et betydelig fåtall. En betydelig andel av de som besøkte VGD, endte opp med å ikke klikke seg inn i noen tråder eller kategorier. Det å legge alle samtaler i kategorier bidrar til å skjule aktivitet, og vi er tydelig på at VGD skal handle om å vise frem pågående diskusjon og samtale, ikke kategorisering. Med dette sagt, så er vi klare på at navigeringen kan forbedres.

Derfor valgte vi at brukere heller skal få følge de kategoriene som er mest interessante for dem, slik at de får mer relevant innhold for dem. Dersom det er en utlisting av kategorier du savner, så vil temakategorier du følger listes opp i venstremenyen på desktop. En liste over alle temakategoriene finner du her. En annen årsak til at vi valgte å gå over til en flat struktur, er fordi vi mener at det gir oss bedre muligheter til å stadig utvide med flere, spissede diskusjoner rundt spesifikke tema.

  1. Trådmodellen justerte vi fordi vi ønsket å senke terskelen for at flere også kunne komme med sin mening, og dermed få en bredere diskusjon. Vi vet at mange opplevde det som svært høy terskel for å delta i diskusjoner på VGD. Det vet vi fordi vi gjennomførte flere intervju. Det har lenge vært en utfordring for VGD, som vi med beste hensikt for alle har ønsket å forbedre. Med dette sagt, så jobber vi nå med justeringer på trådmodellen.

Når det kommer til punkt 3 vil vi med neste oppdatering tilby bla. sortering på siste aktivitet.

Vi tar veldig gjerne i mot tilbakemeldinger, både her og på e-post (diskusjon@vg.no) men har også presisert at dette skal tas i riktige kanaler og på en saklig og konstruktiv måte. Derfor har vi også samlet kritikk og tilbakemeldinger ett sted, fremfor at det sporer av andre tråder og tema.

1

Skrevet i Få VGD tilbake

Hei, og takk for tilbakemelding. Vi jobber nå med en større oppdatering som vil forenkle brukeropplevelsen, og gi en "look and feel" litt som den gamle versjonen. Vi kommer blant annet til å gjøre noen endringer rundt trådsystemet. Skulle du ha noen konkrete innspill til forbedringer, gi oss gjerne en beskjed her eller på diskusjon@vg.no.

Som et tips på slutten, så ser vi at du følger 0 temakategorier. Dersom du følger noen kategorier som er interessante for deg, så vil de (på desktop) listes ut på venstresiden. Du finner alle de gamle kategoriene her, som du kan følge: https://vgd.no/groups/popular

2

Skrevet i To måneder etter

nostalgikern Kan noen forklare hvorfor det var "nødvendig" å gå bort fra det veldig gode opplegget med det gamle her?, altså om det er noen som kan ta på seg å forklare hva som var så riv ruske...

Hei, og takk for konkret tilbakemelding. For å gi en begrunnelse: Den gamle plattformen var praktisk talt døende, og hadde mange tekniske feil. Det gav ikke mening å videreutvikle den. Aktiviteten var fallende i mange år. Årsakene til det er naturligvis mange og sammensatte, men her spilte også plattformen og hvordan arkitekturen til tradisjonelle forum er bygd opp en betydelig rolle. Det var i realiteten nødvendig med noen endringer, både små og store, for at det i det hele tatt skulle være et tilbud for fremtiden. Med det sagt, så jobber vi med noen endringer som vil gi en mer tradisjonell feel and look (med forbedret oversiktlighet, navigasjon etc.,), og forbedre mange av tilbakemeldingene vi har mottatt den siste tiden.

Og man hadde dette med at det var så enkelt å sitere, - den "knappen" er jo borte.

Sitering: Av trådstrukturen og innrykket forstår man hvem du svarer, og det skal derfor ikke være nødvendig med sitatbobler. Ønsker du derimot å sitere enkeltsetninger av et innlegg, kan du markere det og trykke "svar" på innlegget du ønsker å sitere.

Og så oversiktlig det hele var hvis man ville gå inn på et innlegg som var postet f.eks. for et par-tre uker siden.

Vi jobber med en slik oppsummering. Årsaken til at dette mangler i dag er en teknisk feil, som vil bli løst.

Redigering og rapportering: Dette vil komme på sikt. Ønsker du at vi redigerer noen skrivefeil for deg, så kan du rapportere innlegget ditt selv (trykk på de 3 prikkene ved et innlegg for å rapportere).

Tomler: De er i praksis her fremdeles. Du kan plusse opp andre innlegg ved å trykke pil opp.

Skulle du ha flere tilbakemeldinger eller spørsmål, så må du gjerne ta kontakt med oss på diskusjon@vg.no.

3
aicat Det dere har gjort er å endre et vel fungerende debattforum til et kommentar-forum. Det viser med all tydelighet at dere ikke har forstått hva og hvordan en debatt fungerer. Hvor e...

Dette er for å oppklare litt mer. Vi vil trolig si at hvordan trådene oppfører seg, er den største endringen. De gamle kategoriene ligger der som før. Men selv om trådmodellen er annerledes, er VGD i aller høyeste grad et sted hvor man fremdeles kan dele ideer og diskutere saker. Med dette sagt, så vil vi endre på svarfeltet i tråder ved neste oppdatering (sammen med mye annet, slik at du vil få en mer klassisk følelse). Vi håper at du og flere andre vil sette pris på det, og at du sier i fra hvis du skulle ha flere tilbakemeldinger.

1
aicat Har idag sendt følgende melding til VGs ansvarlige redaktør: "Hvor er ansvarlig redaktør? Hvordan kan en ansvarlig ledelse i VG la amatører ødelegge et vel fungerende debattforum -...

Hei! Vi jobber nå med å legge til funksjoner som i større grad vil hjelpe på mange av problemene mange har kommet med. VGD vil ikke bli "som før", men vil gi en mer visuell stil som minner om det før. Formålet har aldri vært å legge ned debattforumet, men vi har også vært tydelig på at noen små og større endringer har vært klart nødvendig for at alle skal kunne ha et tilbud i tiårene fremover også. Har du konkrete tilbakemeldinger, så send det gjerne til oss på diskusjon@vg.no.

1
RatPack [sitat…] Skal vi se; Brukerne har gitt klare tilbakemeldinger før, under og etter omleggingen. VGD driter i de. Brukerne lager sitt eget forum, VGD utestenger alle som nevner dett...

Hei! Vi leser alle tilbakemeldinger, men rekker heller ikke å svare alle. Vi jobber nå med en større endring, som søker å forbedre bla. navigering, hvordan diskusjon i tråder foregår og mange av de konkrete problemene mange har gitt oss tilbakemeldinger om. Vi beklager for at det har tatt tid, og takker for tålmodigheten i mellomtiden.

1

Skrevet i Bekreftelseskoder VGD

Hei, beklager for sent svar. Det skal i teorien være nok å bekrefte kontoen én gang per enhet, så her høres det ut som en feil. Er det noen spesielle sider du besøker, når du blir bedt om å bekrefte?

1

Skrevet i vgd

Hei, kan du utbrodere nærmere hva du savner eller mener kan bli gjort bedre. Vi har fått mange tilbakemeldinger fra andre brukere som vi jobber ut fra, men er interessert i å høre din mening også. For tiden jobber vi med noen større endringer rundt bla. design, navigering og innlegg.

2

Skrevet i Hva er dette??

Vigi Hei. :) Jeg bruker mobilen. Da jeg kom inn nettopp stod det noe om Solskjær og Ronaldo på forsiden, en artikkel fra august eller hva det var. Når jeg går inn på en side (må lete) s...

Hei, og takk for konstruktiv tilbakemelding. Vi kommer til å gjøre noen endringer for å forbedre navigasjonen og designet, spesielt på mobil. Her vet vi at det er rom for forbedring.

Ved å bruke startsiden skal du slippe å manuelt klikke deg inn i kategorier. Din side viser nytt innhold fra alle temakategorier som du følger, på samme måte som at f. eks. din Twitter-feed viser siste tweets fra personer du følger. Vil du se hva som skjer på hele VGD, uavhengig av hvilke tema du følger, er det en global feed her: (her)[https://vgd.no/all[/her].

En ny funksjon med VGD er at du kan velge selv hvordan tråder (og innlegg i tråder) sorteres. Du kan velge mellom populært (en miks mellom det som er plusset opp og mest kommentert den siste tiden), nyeste, eldste og topp (mest plusset opp totalt). Du kan velge standardsortering her, hvis du vil: https://vgd.no/settings/sorting

Håper dette var oppklarende. Rop ut dersom du har noen spørsmål.

1

Hei, kan du forklare nærmere hva du ikke finner? En liste over tema du kan følge finner du her. Dersom du bruker PC, vil dine favorittkategorier som du følger listes ut til venstre.

1

Skrevet i Nye VGD mangler masse?

Hei, gamle VGD hadde kun én kategori for håndball. Ingen underkategorier. Det er den temakategorien du akkurat postet i (men for ordens skyld, flyttet jeg den til kategorien for tilbakemeldinger). Her finner du den gamle kategorien: https://vgd.no/t/H%C3%A5ndball

1

Skrevet i Komprimert liste for bedre oversikt

Hei Silas, dette er et godt forslag. Komprimert visning står på listen. Vi holder på med noen designendringer, og etter det vil vi se nærmere på blant annet komprimert visning.

1

Skrevet i Skjønner ikke nye vgd..

Hei, trådene er plassert i samme kategorier som før. Er det noen spesielle tråder du leter etter?

1

Skrevet i Redigering

nostalgikern Det man kan savne fra det gamle opplegget er f.eks. disse sidene med oversikt over innleggene (sågar med farget skrift, dette her virker veldig "grått og stusselig" i forhold). Da...

Takk for konkret tilbakemelding! Vi har redusert hvor mye som forhåndsvises, men skal få til en mer kompakt visning for dem som ønsker det (dvs. kun trådtittel vises). Vil det hjelpe? Utover det så har du på desktop en utlisting av kategorier på venstresiden du kan klikke deg innom som før, hvis du vil lese tråder fra spesifikke kategorier.

2

Hei! Redigering av innlegg kommer! :-) Da ser vi for oss en tidsbegrensning. Hvis dere har innspill eller ønsker til hvor lenge et innlegg bør kunne redigeres, så bare kom med det. Tidligere forslag har vært 10 minutter.

1

Skrevet i På tide å innse nederlaget

Rainmaker Dette handler ikke om "vane", og jeg vil ha meg frabedt fra slike insinuasjoner. Dere legger ikke til rette for "flere samtaler". Dere legger til rette for at tråder ikke kan bruke...

Som et tips, for å forenkle navigeringen i innlegg med mange svar, så kan du "minimere" tråder og samtaler ved å trykke på de grå strekene ved siden av innlegget. Da reduserer du scrolling, og kan lese de kommentarene som interesserer deg.

1
-Jolla Men hvis jeg har lyst til å være i en tråd som ble startet i 2013 og fortsatt er veldig aktiv med 30 innlegg om dagen, og jeg ønsker å svare på et innlegg som ble skrevet for 30 da...

Vi har i større grad designet VGD til å gi økt synlighet til de som lager nye innlegg innenfor temakategorier. Hvis du ser for deg at f. eks. temakategorien https://vgd.no/t/Valg-2021 egentlig er en "samletråd" hvor du kan skrive innlegg, gir det mer mening da?

Det som før var naturlig å ta i en samletråd, er nå mer naturlig å opprette som eget innlegg i en temakategori. Det er også noe vi ser fungerer: Nye innlegg i temakategorier blir godt lest.

1
Rainmaker Det er nettopp denne visningen brukerne ikke ønsker. Hovedsakelig fordi tråder blir totalt uoversiktlige etter at antall innlegg bikker dusinet.

Vi forstår at det er uvant med en ny visning, og jobber med å forbedre navigeringen i lange tråder. Per nå er det ingen planer om å innføre lineær modus. En av grunnene til at det ble valgt å gå for trådet visning var for å tilrettelegge for at flere samtaler kan foregå samtidig i én og samme tråd, og dermed få en bredere debatt med rom for flere stemmer.

1

Skrevet i VGD bør skifte navn til VGK

Hei! Vi setter pris på konkrete forslag til hvordan vi kan gjøre VGD bedre for deg. Er det noen funksjoner du savner? Vi har fått mange tilbakemeldinger allerede, og vet at det er rom for videreutvikling og endringer. Det jobber vi med nå.

1

Skrevet i På tide å innse nederlaget

Rainmaker [sitat…] Nei. Det kan man ikke. Et svar til en kommentar gitt kl. 10 vil komme opp tidligere i scrollingen enn en kommentar gitt til et svar kl 11. Selv om den første kommentaren k...

Hei, for å utdype litt nærmere. I undertrådene samles svarene kronologisk etter tid (hvis du har valgt det som sortering). Formålet med trestrukturen er å vektlegge og synliggjøre hvem som svarer hvem. Det fremkommer også av skjermbildet ditt. Innlegget kl 16:20 er et svar til det øverste innlegget. Innlegget kl 16.15 er et nytt svar til et annet innlegg.

2

Hei, kom gjerne med innspill på hvordan du ønsker det skal være og hvordan du forventer en tråd skal være. Som et tips kan du sortere tråder kronologisk etter tid, og scrolle nedover som før. Har du testet å endre sortering til slik du selv ønsker det?

2

Skrevet i Når kommer det endringer?

Hei, vi jobber kontinuerlig med å videreutvikle VGD. Mer vil komme i tiden fremover gradvis. :-)

1

Skrevet i "Lest og forstått"

Hei! Vi har ikke anledning til å diskutere moderering. Har du spørsmål om moderering, så må det tas på e-post. Dersom en allerede har fått begrunnelse, viser vi til den henvendelsen og eventuelle opplysninger gitt i advarselspanel. Det stemmer ellerd at en advarsel må leses og godkjennes før en bruker kan delta igjen. Tråden stenges.

1
Laster...