Bilde

petlok1

5 innlegg

313 svar

Medlem siden

Svar skrevet av petlok1

Skrevet i Cruise med 3 barn

Carnival cruises har lugarer for fem. Har reist med dem flere ganger. Lett å bestille via nettsiden deres. Har selv tre barn som har vært med på cruise. Er sikkert mulig å få cruise for rundt 20000 for alle fem neste sommer. Sjekket nettsiden nå. Får 4-5 dager for rundt 20000, en ukes drøye 30000.

2

Skrevet i Marrakech

Var der en uke i fjor høst med tre barn. Tenkte ikke over engang at vi kanskje skulle tatt det. Gikk bra......

1

Skrevet i Transport fra Gatwick!

Tog med first capital connect er greiest. Betalte 5 pund når jeg forhåndskjøpte billetter i høst. Sjekk evnt stoppesteder ift hotell. Tar Max 45 min til sentrum.

1

Skrevet i Burma

Hvordan ser dere (dr schwei og elflatjan) på å ta med seg 2 barn på 7 og 9 dit i tre uker (pluss en på 16)? De er svært reisevante i SØ-Asia, men mangler Burma. Har selv veldig lyst til å se deler av landet, men det at jeg stort sett har med barna har hittil stoppet meg.

1

Skrevet i Innenlands fly i USA

Brukte jetblue på endel flygninger for FIRE år siden. Så VM FINALEN i fotball live på flyet. Fint selskap, greie priser, men vi opplevde noen forsinkelser med dem, såberegn god tid, og sjekk om de evnt har en avgang til som du evnt kan komme med hvis kansellering.

1

Skrevet i thailand 500bath

Stemmer det, skulle vært innført, men jeg betalte heller ikke noe i februar på Krabi airport.

1

Skrevet i NCL (Norwegian Cruise Line)

Skrevet i NCL (Norwegian Cruise Line)

Har reist med Carnival Cruises 3 ggr i Karibien, og vi har vært veldig fornøyd (nå har jeg dog lite sammenligningsgrunnlag). Mye amerikanere, masse mat, men du kan spise alle måltider a la carte om du ønsker det.

2

Skrevet i Balkan?

Tilbrakte 3 uker der i fjor sommer, hovedsakelig Montenegro. Var innom Bosnia, Dubrovnik og Albania. Likte Montenegro og Albania best. Besøkte stort sett de fleste kyststrøkene i Montenegro. Kotor er flott. Dra på rafting i innlandet der, Europas største canyon. Albania er rasende billig. Vi reiste med ryanair via Brussel. I år flyr de også fra London til Podgorica. Lurer på om Norwegian har begynt med direkteflygninger til flyplass nr to i landet. Da lander du ved kysten.

1

Skrevet i Syden i juli for 2500 kr.

Vurdert mellomlandinger med ryanair? Vi dro i fjor fra Rygge via Brussel til Montenegro. Betalte 5000 kr for 2+3 for hele strekningen tur retur i månedsskiftet juni juli. Ned hadde vi 4 t venting som vi brukte i en liten landsby i nærheten av flyplassen. Hjem måtte vi evnt overnatte en natt, men vi valgte å tilbringe noen dager i sør Belgia istedet. Montenegro er et fint land, og dere kan få en flott ferie til en rimelig penge.

1

Skrevet i Krabi i august

Tioman er flott. Tror jeg ville gått for Juaru Beach området der. Dog usikker på været der også på den tiden. Var der selv sist i begynnelsen av oktober, opplevde lite regn der da.

1

Skrevet i Krabi i august

Sitter utenfor Krabi nå. Nå er det strålende vær, men som fargerik sier må du forvente noe regn, alt fra totale regnværsdager hvis uheldig, men du kan også få mange dager med strålende sol hele dagen. Mest sannsynlig får du noen timer med sol og endel timer med grått vær og styrtregn hver dag. Uansett er det godt og varmt.

1

Skrevet i Indonesia, Malaysia eller Kambosja?

Tror været kan bli en utfordring for dere i Malaysia. Jeg har vært mye alle 3 stedene, men ville ikke anbefalt Malaysia til sommeren. Været er usikkert, Tioman er kanskje minst risikabelt, men også der må dere forvente regn. Indonesia er tryggere de fleste stedene i juni/juli, men finn et mer eksotisk sted enn Bali (som jeg syns er VELDIG oppskrytt).

Når det er sagt er Tioman et flott sted, mye mer eksotisk enn Langkawi....

Avataren min er forresten tatt på Langkawi for en 3-4 år siden.

1

Skrevet i Krabi Flyplass

Krabi flyplass er meget liten (og har lang ventetid i immigrasjonen). Har landet der et par ganger tidligere og har ventet lenge for å komme inn (kun 2 av 10 skranker har vært i bruk). Hvis du kommer med en internasjonal flight så forsøk og kom raskt ut av flyet, og ha fylt ut alle papirer/immigrasjonskort på forhånd slik at du kommer gjennom raskt.

Skal selv lande der i februar igjen....

Evnt røykerom aner jeg ikke noe om.....

1

Skrevet i Thailand i juli??

Kaldt er vel å trekke det litt langt..... Det vil være godt og varmt for å si det pent (og fuktig). Har selv vært i Thailand flere ggr i juni/juli. Du kan være heldig å få strålende vær, mest sannsynlig vil det regne kraftig deler av dagen (1-2 timer), og er dere skikkelig uheldige ser dere knapt solen på en uke. Koh Samui-området er trolig det området som er tryggest i disse månedene, de har visstnok større sjanse for "bedre" vær.

Regntid i SØ-Asia er vrient da ulike områder har regntid på ulike tider. Det finnes andre steder i området som har lite/intet regn i denne perioden. Sentral-Vietnam (Da Nang/Hue) skal være ganske trygt, i tillegg er det langt mindre sjanse for mye regn i store deler av Indonesia (Bali skal være ganske trygt).

Det er langt mindre turister på de klassiske turiststedene, og prisene for overnatting er ofte lavere. Men en del steder er også stengt pga lavere aktivitet.

1

Skrevet i Tips om Marrakech romjul/nyttår 2013

Jeg kom faktisk hjem fra Marrakech søndag kveld etter 6 dagers opphold der. Reiste to voksne og tre barn fra 6 til 15 år. Visste på forhånd lite om hva som ventet oss, men ble svært positivt overrasket. Selgere og taxisjåfører var ikke så pågående som jeg hadde fryktet. Du finner masse restauranter i området nevnt over (rundt markedsplassen). Vi bodde i et kompleks 15 minutter unna med taxi da vi ønsket tilgang til et større basseng.

Du finner også flotte shoppingsenter i byen dersom du skulle ønske det.

Vedr aktiviteter: Du kan oppleve det meste innen turer, søk på ulike turoperatører. Det er muligens mulig å besøke alpinanleggene utenfor byen i januar (Okkumeiden?).

Alt i alt trivdes vi bra (selv om jeg personlig ble litt skuffet over maten-hadde forventet mer smak i den). Drikker du alkohol er det vanskelig å få tak i i området rundt markedsplassen, kun et par, tre restauranter serverer øl/vin.

1

Skrevet i Quiz: Hvilket sted?

Skrevet i Quiz: Hvilket sted?

Skrevet i R1 eller S1

Ingen kan nekte deg å starte på R1 etter 1P. Det anbefales overhodet ikke, og det skal nok svært mye til for at det skal gå bra.. Jobber i vgs og vet om voksne elever (voksenopplæring) som har klart R1 brukbart etter toppkarakterer i 1P. De ønsket å starte på ingeniørutdanning og var svært motiverte.

Jeg anbefaler heller ikke veien 1P til S1. Ønsker du (trenger du) R1/R2 eller S1/S2 bør du velge 1T.

1

Skrevet i R1 eller S1

Det er en fordel å ha R-matematikk ved videre studier (du stiller sterkere da). Du kan velge fag fra økonomiretningen kombinert med R1/R2.

1

Skrevet i Aonang, Krabi

Vanskelig å "vurdere" en strand, svært subjektivt hva folk liker. Stranden er grei nok, selv om ihvertfall jeg ikke fikk DEN følelsen der (fikk heller ikke det i Phuket). Ta derimot longtailbåt fra stranden i Ao Nang og ut til øyene utenfor så finner du "drømmestrender". Ao Nang er greit nok (litt "Syden".......- som Phuket!)

1

Skrevet i Har ikke en gjennomgående bilett, hvor god?

Du nevner ikke hvilket selskap du reiser videre med. Kan bety noe. Uansett er 3 t på Changi GOD tid (regn med 1t i bagasje/passkontroll). Reiser selv i februar, og vurderer flight videre 1,5t etter beregnet ankomst fra Europa (mest ss må jeg utsette det til 3t etter). Changi er flott, men beregn noe ventetid i immigrasjonen). Lett å bytte mellom terminalene der, tar lite tid.

2

Skrevet i Reiseønsker, reisedrømmer og planlagte reiser 2013

Startet 3. januar med en uke i Liverpool (jobb). Deretter drøyde det til mai før det ble 4 dager i Kaunas, Litauen (kan anbefales). I juni ble Sveits og Zurich besøkt for første gang (5 dager). I juni-august reiste familien (2v+3b) rundt i SØ-Asia i 6 uker. Besøkte Singapore, Sør-Thailand, Bali og Banda Aceh i Indonesia + Penang, Malaysia. I november ble det (nok en gang) 3 dager i Kaunas, før vi avsluttet med juleshopping i Liverpool nå i desember. Har også hatt et par fine uker på hytta i Telemark iløpet av året.

Hadde ialt 20 flygninger i 2012.

I 2013 er det bestilt 14 dager i Thailand i frebruar, mens det jobbes med en 4 ukers tur til sommeren der reisemålet ikke er bestemt ennå (Asia/Vietnam evnt USA). 3 turer til England er også planlagt i forbindelse med jobb/studier/barnas aktiviteter.

2

Skrevet i T-Matte

Skrevet i Lektor på barneskole.

Du får lektorlønn-skoletypen har intet å si. I grunnlønn er lønnen lik for lærere/adjunkter/lektorer uavhengig av skoleslag. Du kan fint ansettes i barneskolen som lektor. Om du ansettes avhenger nok av behovet skolen har kommende skoleår.

1

Skrevet i Bali

Har ikke vært der på den tiden selv, men tilbrakte 14 dager der i sommer. Er heller ikke spesielt begeistret for Bali. Ubud og innlandet var spennende, men strendene er lite å skryte av (minnet meg om "Syden", masse folk, turister og løshunder).

Prisnivået er dog behagelig. Bodde noen dager både på Nusa Dua (vannsportaktiviteter og mas deluxe), Sanur (litt slitsomme løshunder) og Kuta (likte oss vel best av strandstedene der). Selve restauranttilbudet og prisene der var svært gunstige.

Raftet i Ubud - flott opplevelse.

1

Skrevet i T-testen - HJELP!

Skrevet i Howto: Billig flyreise

Laster...