Bilde

stickersonshoes

3 innlegg

199 svar

Medlem siden

Svar skrevet av stickersonshoes

Skrevet i Veien hjem/Homeward bound

Jeg tror du tenker på Hjemme Igjen, og det var en Homeward Bound-cover, så den må vel nødvendigvis ha kommet ut etter originalen.

2

Skrevet i Beatles-tråd

Hunkpapa Shea stadium konserten hadde elendig lyd. Sanganlegget var visstnok speakerhøytalene på stadion. Om du har hørt god lyd fra denne konserten, er det ikke remix, men juks. Det ligger...

Shea stadium konserten hadde elendig lyd. Sanganlegget var visstnok speakerhøytalene på stadion. Om du har hørt god lyd fra denne konserten, er det ikke remix, men juks.

Mulig jeg misforstår her, men dette trenger vel ikke bety at det ikke finnes gode lydopptak av selve konserten? At publikum fikk en ganske kjip opplevelse, og at filmopptak som baserer seg på stadionlyden ikke har god lyd, er én ting. Men det er på ingen måte usannsynlig at det ble gjort opptak rett fra miksebordet eller lignende. Selv om man kanskje skulle tro de hadde dukket opp allerede om slike eksisterte.

1

Skrevet i ***Fantasy Premier League 18/19***

Jeg kom meg for første gang inn blant de 100k beste i verden denne gangen, og har et håp om å fortsette klatringen inn mot jul. Foreløpig tenker jeg det smarteste er å holde seg til et ganske streit og kjedelig lag, men det frister naturligvis litt å hente en Spurs-spiller.

1

Skrevet i The Beatles (bandtråd)

I disse dager hvor forumet syder og koker av liv og røre, kan vi vel godt trekke opp denne igjen også, aktualisert gjennom reutgivelsen av The White Album. Har hørt litt på den via Spotify, og synes en del av låtene er forfriskende deilige i ny lyddrakt. Det er kanskje å tukle litt med skaperverket og sånn, men hør hvor crisp og luftig Back In The USSR er. På noen av låtene blir det nesten litt for mye av det gode - Dear Prudence mister for eksempel noe av den messende mystikken sin, det blir nesten litt for tydelig at det er fysiske mennesker i et rom som lager musikken.

Demoene og outtakesene er overraskende spennende også. Har jo hørt mye av dette fra før, i alle fall veldig likelydende opptak, men mange av de mest nakne demo-aktige versjonene er skikkelig fine.

1

Skrevet i Irsk country

Kanskje du kan være litt mer presis på hva du leter etter? Type artist, plate eller noe annet. Dersom du ikke finner det du er ute etter på noen enkle Google-søk, er vel sjansen ganske stor for at det ikke finnes på fysisk format.

1

Skrevet i En sang som minner om en annen

Vet ikke helt hva du mener med "første takten", men den lille gitarfiguren (eller er det kanskje et annet instrument, jeg vet ikke) som utgjør overgangen til refrenget minner litt om introen på Friday I'm In Love med The Cure.

1

Skrevet i Raga Rockers - Sannhet på boks

Skrevet i Alle de utallige musikkbiografi-filmene

I'm Not There. Som kanskje er litt i randsonen av en klassisk biopic, men som uansett er en jævlig god Dylan-film (og kanskje en enda bedre film som bare film).

1

Skrevet i 350 kroners grensen på kjøp

Det hjelper nok. Ellers må vi nok betale moms, da. Håper bare de klarer å gjøre noe med det idiotiske fortollingsgebyret. På import av plater er det dét som svir mest, ikke de 25% i påslag.

1

Skrevet i 1001 ALBUM-341-75-BOB DYLAN - Blood on the tracks

På et ellers steindødt forum kan jeg vel like gjerne dra opp denne igjen som å lage en ny: Den siste utgaven av The Bootleg Series, som i maxisuperduperbonus-utgaven vel inneholder hvert eneste outtake som er å finne fra innspillinga av Blood On The Tracks, er vel verdt å sjekke ut. Den enkle versjonen på Spotify er en god start.

1

Skrevet i ***VGD Eliteserien Fantasy 18***

Skrevet i ***Fantasy Premier League 18/19***

Nevi [sitat…] Da blir det i såfall både Robertsson og Alonso på banen. Alternativet er å få inn en ny mann for Pedro. Da tror jeg med mitt Liverpool-hjerte at jeg velger Robertsson på b...

Jeg starter både Robertson og Alonso. Vurderer mulighetene deres for offensive bidrag til å være større enn CS-mulighetene til Wan-Bissaka og Shaw. Men de kan jo gjøre noe offensivt begge to de også. Får håpe jeg snart får betalt for en såpass jevn tropp, akkurat nå skulle jeg ønske jeg hadde en definert 11-er for enkelhetens skyld.

1

Skrevet i ***Fantasy Premier League 18/19***

Skrevet i ***Fantasy Premier League 18/19***

Threewheeler Klatret overraskende mye denne runden, fra 148 000 til 89 000. Greit fornøyd med started på årets sessong. Sparer WC til landslagspausen og tar heller -4 for å gjøre Kante/Walcott...

Bør jeg starte runden annerledes eller er 4-5-1 et godt valg med de spillerne jeg har tilgjengelig?

Foster

Mendy, PvA, AWB, Alonso

Mane, D Silva, Maddison, Fraser, Hazard

Aguero

Benk: Fabianski, Wilson, Tosun, Bednarek

Tja, jeg tror jeg ville forsøkt å spre risikoen defensivt hos Palace noe, og heller gi Wilson tillit på topp.

1

Skrevet i ***Fantasy Premier League 18/19***

Veldig fristende å få inn Hazard, såklart. Men ikke like fristende å droppe Salah. Jeg hadde hatt mulighet til å få inn Hazard/Fraser for Mané/Hughes før denne runden, og angrer såklart grovt på at jeg ikke bare tok -4 for det.

Nå beholder jeg både Mané og Salah til SOT-kampen, og får heller løpe risikoen med Hazard. Håper jeg kan styre unna wildcardet til neste landslagspause. Men har akkurat tatt mitt tredje hit for sesongen. Får se hvor klokt det var.

1

Skrevet i Hvor ble de av?

VGD - Musikk sin død er vel en ganske sammensatt greie. Jeg tror ikke det var så mye trollene som det at ganske mange saklige, interessante og hyppig-postende debattanter sakte men sikkert forsvant - mange av dem helt sikkert av naturlige grunner. En kombinasjon av alder og livssituasjon og en helt annen tilgang på andre fora å drive nettdebatt og/eller musikkprat på. Det siste begrenset nok også rekrutteringen. Når mange av oss kom inn her tidlig på 2000-tallet var det rett og slett ikke så mange tilgjenelige arenaer og kanaler. Mange av oss kom inn her seint i tenårene, og ble gjennom hele den tida der vi hadde god tid til å både lytte og skrive. Så forsvant nok mange når jobb og kanskje familie fylte mer av tida. Tilsiget ble det litt verre med. Jeg vil tro en 16-åring i 2008-2009 tok ut behovet for å diskutere musikk et helt annet sted enn på et litt stivbeint diskusjonsforum underlagt vg.no. Og jeg tror i alle fall (selv om jeg ikke er helt sikker) at den mest intense diskusjonen rundt plateslipp, album generelt, rangeringer og lister og alt det der som fylte mye av tida her inne, kanskje ikke er like relevant for folk som snubla inn i musikken på en tid der fysisk format var en anakronisme, og spillelister på Spotify var mer interessant enn albumutgivelser.

Uansett ganske trist, for VGD var litt av en oase gjennom 2000-tallet. For min egen del var det nesten en ny verden. Jeg hadde kompiser som likte musikk, men ingen jeg kunne diskutere like langtrukket og intenst med som folka jeg traff her inne.

2

Skrevet i Hvor ble de av?

Du kan si mye rart om Johnny, men å plassere ham i samme bås som Gilmour, Bråthen og hissigproppen med tohundre forskjellige nick er ganske urettferdig.

1

Skrevet i Rapport: PL-forumet 2017/2018

6347 [sitat…] Jeg har en del tall for det også. Sjekk disse linkene: Årsrapport VGD 2016 (kapittel 5) Årsrapport VGD 2017 (kapittel 4) Se også dette regnearket. Aktiviteten nådde toppen...

Aktiviteten nådde toppen i 2007 med 23,3 millioner innlegg. Etter dette falt aktiviteten hvert år ned til 7,9 millioner innlegg i fjor.

Rimelig heftig fall. Og det korresponderer godt med egen erfaring også, om at det kokte aller mest her (på alle forumene generelt, egentlig) i 2006-07. Da satt jeg og refresha siste 25 på samme måte jeg refresher Twitter i dag.

1

Skrevet i Tidenes beste fotballspiller

PapaSmurf For meg er Maradona den beste. Selv om statistikk og fakta sier noe annet. Barndommens helt. Men i kampen mellom de to store spillerne i moderne fotball så er det vanskelig å være...

Men vi er heldige som har fått oppleve dette. De som kommer etter oss vil bare kunne høre mytene om de to slik vi har hørt om Pele.

De som kommer etter oss kan vel se bortimot hvert eneste viktige spark noen av de to har tatt på ballen via nettet. Om det ikke akkurat gir et tverrsnitt av inntrykket, er mulighetene for å med egne øyne se hvor gode de var, ganske gode.

1

Skrevet i Sumarvindauget for Liverpool FC 2018

Bentekinho Dette er jo helt uviktig hva man kaller det osv. Det er første gang på ti år vi er i den posisjonen å spille CL to år på rad. Vi har solgt Coutinho for 142m uten å erstatte han. De...

Dette er jo helt uviktig hva man kaller det osv.

Ja. Da er det bare rart at man velger et forholdsvis ukonvensjonelt begrep som "war chest" på noe som i alle tider har blitt omtalt som "transferbudsjett" eller andre, og både mer forståelige og presise ting.

1

Skrevet i Rapport: PL-forumet 2017/2018

Bakkus [sitat…] Hva i huleste skjedde med VGD disse årene som forårsaket disse ekstreme nedgangene? Dette er ikke naturlig i det hele tatt sammenlignet med alle andre påfølgene år. Uanset...

Hva i huleste skjedde med VGD disse årene som forårsaket disse ekstreme nedgangene? Dette er ikke naturlig i det hele tatt sammenlignet med alle andre påfølgene år.

Tror, som andre har vært inne på, at det nesten utelukkende har med fremveksten av andre sosiale medier. Mener å huske at det ble lettere å kjøre grupper på Facebook på den tida der. Kommentarfunksjonaliteten ble også stadig bedre. Og selv om jeg er enig med andre her om at Facebook, Twitter og andre slike fora ikke erstatter formålet og bruken til klassiske diskusjonsforum, tror jeg mange mer moderate brukere føler at det gjør det.

Hadde vært morsomt å se tilsvarende statistikk for noen andre fora. Selv var jeg ekstremt aktiv på VGD under andre nick i perioden 2002 til 2011-12, men siden har det dabbet av. Jeg har alltid tenkt at det hadde mest med min egen livssituasjon å gjøre, men kan nok ha vært større trender som spilte inn også. Om jeg skal ta meg selv som eksempel, vil jeg i alle fall tro at mange som oppdaget VGD som 16-17-18-åringer tidlig på 00-tallet, etterhvert fikk nok med jobb og familie og alt det der tidlig, eller midt på 2010-tallet. Det var som student jeg skrev 90% av innleggene mine her inne.

2

Skrevet i Sumarvindauget for Liverpool FC 2018

Er ikke hele poenget med en war chest at man skal ha den i bakhånd til den dagen, eh, krigen bryter ut? Å omtale et potensielt transferbudsjett som dette, gir jo ingen mening med mindre det er snakk om summen man til enhver tid skal ha stående til man absolutt trenger den. Mer som en bufferkonto, om vi skal ta steget fra middelalderen til privatøkonomi anno 2018.

1

Skrevet i CDens død kommer snart

Interessant tråd, sju år etter. Jeg tror aldri jeg i 2011 ville gjette at CD-salget falt så raskt som det gjorde.

I 2017 ble det i Norge omsatt for følgende etter format:

Vinyl: 39 millioner CD: 48 millioner Streaming: 620 millioner Nedlastinger: 22 millioner

I 2011, da diskusjonen gikk i denne tråden, var CD-omsetningen på 235 millioner - nesten fem ganger så mye som i fjor. Og det var selvfølgelig også en ganske ussel sum sammenlignet med toppåret 2002, da CD-omsetningen lå på 943 millioner. Apropos: Franzsigel hadde rett i at totalomsetningen (i alle fall etter de tallene jeg kan finne) aldri har vært på noe særlig mer enn rett under milliarden, og totalmarkedet har ikke minsket så mye som man kanskje skulle tro).

Men CD-en "forsvant" altså temmelig fort. Den finnes jo fortsatt, og vil nok gjøre det i overskuelig fremtid. Men herrefred så rask nedgangen har vært. Selvfølgelig etter at streaming ble et reelt alternativ, men (vil jeg tippe) særlig etter at smarttelefonen ble allemannseie.

1

Skrevet i Hva er ditt nyeste musikk-kjøp?

Titus Andronicus - A Productive Cough. Kanskje den dårligste plata de har gitt ut, men samtidig noe ganske deilig, tilbakelent og morsomt over den. Føles jævlig uviktig, om man kan si det sånn, men samtidig litt fin.

1

Skrevet i ***VGD Eliteserien Fantasy 18***

ThorvaldThor For tynt å sitte med 3 Dgw spillere(Olsen Solberg, MGP og Grorud) foran neste runde? EDIT: vurderer å ta inn Tønne for Remmer slik at jeg sitter med Olsen Solberg, Grorud, Wormgoor...

For tynt å sitte med 3 Dgw spillere(Olsen Solberg, MGP og Grorud) foran neste runde?

Tja, det er vel ikke så sjukt mange heite kandidater heller. Men jeg hadde definitivt tatt -4 på å få inn et par til.

Selv klinte jeg til med wildcard nå. Beksvart åpning. Kan like gjerne maxe ut DGW-en, og heller sakte men sikkert fikse laget når sesongen begynner å sette seg.

2

Skrevet i ***Fantasy Premier League 17/18***

Jeg kjørte WC før runden som var, og har igjen både BB (tiltenkt GW34) og FH (GW35).

Hva tenker dere om Salah og Auba inn i GW34? Jeg kan beholde dem begge og satse på ålreite SGW-scores, men siden jeg ligger bakpå i miniligaene mine tenker jeg kanskje å gamble på å droppe dem begge til 34.

Ideer til hvordan disponere troppen de siste ukene?

DDG / Ryan Smalling / Chilwell / Lowton / Francis / Schelotto Salah / Mahrez / Son / Gross / Ibe Lukaku / Auba / Vardy

1

Skrevet i Påskenøtter: Hvor går grensen for et coverband?

Så lenge det nye bandet "organisk" har vokst ut av det gamle, det vil si ved at medlemmer fortløpende har blitt byttet ut, men det hele veien har vært en kontinuitet, vil jeg påstå de aldri bikker over til å bli et tribute-band.

1

Skrevet i Karpe Diem særemne

Skrevet i Karpe Diem særemne

Jeg vet ikke om det egentlig er en problemstilling som koker ned til Karpe Diem i seg selv, men kanskje du kan finne noe inspirasjon i en diskusjon rundt hva som har gjort en hiphop-duo med innvandrerbakgrunn til Norges største popsuksess de siste ti årene? Det forteller i alle fall noe om en endret musikkultur, men kanskje det forteller noe om Karpe Diems evne til å forene noe bredt, folkelig og norsk med en sjanger som for bare få år siden var ganske unorsk. Hvorfor fyller Karpe Diem Spektrum igjen og igjen? Hva er det de har gjort, musikalsk og tekstlig, som gjør at de har truffet en nerve ikke bare i en subsjanger, men folket? Jeg forstår jo at dette er spørsmål som er umulig å besvare fullt ut, men jeg tipper det vil kunne være en interessant inngang for et særemne, om ikke annet.

1
Laster...