Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

båtfører prøven?

NYTT TEMA
Karstenkongshavn
KarstenkongshavnInnlegg: 2
08.08.13 10:14

Jeg vurderer å ta båtfører prøven, er det noen som har kjennskap til www.waypointmaritime.no i bergen?

Hørt de skal være dyktig og gode priser!

torasbekk
torasbekkInnlegg: 5099
26.05.14 09:37

Jeg ser at dette er en gammel tråd, men jeg tenkte å gi et generelt råd til evt. andre som leser her inne.

Selv så er jeg født i 1984, og vi har hatt båt i mange år (men det er mange år siden vi var aktive på sjøen). I fjor på sensommeren bestemte min far og jeg meg for å dele på en båt.

I den anledning bestemte jeg meg for å ta båtførerprøven, og jeg kan si at det beste en kan gjøre er nok selv å kjøpe "Veien til båtførerprøven" og bruke tid på pensumet.

Det er etter mitt skjønn sløsing ved å bruke rundt 2500,- på en skole for 1 dag når du kan klare deg med ca. 1100,- (lærebok + båtførerprøven). Dessuten har du lett tilgjengelig stoff igjen senere og andre kan ha nytte av boka, og kanskje en selv kan hjelpe andre med det en vet fra tidligere.

Boken skulle inneholde alt en trenger å vite til prøven.
For øvrig så er det aller viktigste at du bruker mest tid på det viktigste av alt i pensumet.

victoriawilnes
victoriawilnesInnlegg: 41
12.08.14 02:40

Ta den på nett! Utrolig effektivt! Anbefales på det sterkeste,,

Oleaarne
OleaarneInnlegg: 4
09.06.18 20:58

Mht. Båtførerprøven så har jeg i samarbeid med bla. FoU kjørt båtførerkurs gjennom mange år. Sjøfartsdirektoratet er som kjent de som står bak utstedelse av Båtførerbeviset ("båtlappen"), og har gitt anbefalte retningslinjer Av disse går det frem at Sjøfartsdir. anbefaler et kursopplegg på minimum 20 timer, at læreren har nautisk kompetanse og at folk å gå på kurs for å lære seg pensum på en skikkelig måte. Det er derfor ganske utrolig at flere såkalte båtskoler tilbyr kurs på en dag (tidligere var det et helgekurs), og sogar garanterer at kandidaten består eksamen.. Når vi med 20 timers kurs ser at mange elever stadig må ha ekstraundervisning for å klare eksamen så undres en virkelig på hva som skjer på disse 1-dags kursene.. Som en av mine kolleger sa, sånn kan enkelte luringer skumme fløten i et uregulert marked. Man kan umulig lære seg navigasjon og øvrige viktige ting i pensumet på en dag. Men dette blir neppe bedre før myndighetene beslutter obligatorisk Båtførerbevis for alle. Og at pensum og timetall etc. fastslåes på lik linje med for eksempel kravene til Mopedførerbeviset.

(Innlegget ble redigert 09.06.18 21:03)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg