Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Sjøgang

NYTT TEMA
kentove
kentoveInnlegg: 19876
06.03.04 19:07
Merker dette til tider..
har det noen sammenheng med at jeg f.eks drikker så mye øl, at kropppen får høyere prosentandel av væske, og deretter tror den er tilbake i vannet der vi egentlig steg opp fra..? Muligens dette hører til under vitenskap...
varjen
varjenInnlegg: 15092
07.03.04 01:36
Öl gir deg ikke mere väske, det er vanndrivende. Som du kanskje merker pisser du noe sinnsykt når du drikker, og du blir törst. Dette förer som kjent til svimmelhet og kvalme.

Samtidig virker etanolen bedövende. Först bedöves de delene av hjernen som virker hemmende, noe som förer til at du mister dine hemninger. Deretter bedöves visse organer, bl.a. balanseorganene, fölelsessansen (du blir nummen) og deretter syn hörsel og luktesans. Til slutt trer bevisslösheten inn, og i verste fall döden.

Bevegelsessyke (i bil, båt, fly o.s.v.) rammer fremst balanseorganene, som består av väske inne i rör, som påvirker sansehår. Når denne väsken (og sansehårene) kommer i ukontrollerte bevegelser - f.eks. under kraftig sjögang -vet ikke hjernen hva som er opp og ned, og man blir svimmel.
-----------------------------------------------------------------

varjen - alle dyr er like, men noen er likere enn andre.
kentove
kentoveInnlegg: 19876
07.03.04 03:06
takk for svar. tydeligvis erdet altså ikke ur-instinkter som gjør at jeg er nogenlunde slalom-gående nuh altså.
Klikk for å gå tilbake til toppen