Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Man kan si mye om Tesla..

NYTT TEMA
MrEirik2
MrEirik2Innlegg: 17890
20.05.18 21:17
MacanT: Når man snakker om diesel så havnet jeg i en periode bak en gammel Caravelle som spydde ut til de grader at det begynte å stinke i hele bilen min.

Må låne denne, men det gikk ganske fort på motorveien i Sverige her om dagen, og i oppoverbakkene la jeg merke til en Golf som røk svart når det ble litt tungt opp.

Men det var greit, det var en noen år gammel. 

Jeg så også en Mercedes av nyere type (E-coupe?). Der kom svartrøyken ut på midten bak, ikke ut av de rektangulære integrerte eksosrørene i bakfangeren. Jeg antar at dette er fake eksosrør, men at den skulle ryke svart overrasket meg. Euro 6 my ass.

Jan
JanInnlegg: 5802
20.05.18 21:55
MrEirik2: Men gøy å lese hva Elon sier om tema:

Oh my God, som er et av amerikanernes favorittuttrykk.

Det at man eier en bil av et bestemt merke, gjør for de flestes vedkommende, ikke at man tilber sjefen som han skulle være selve Frelseren med stor F.

Selv måtte jeg google for å finne ut at sjefen for Folkevogn het Mathias. Selv om jeg er over gjennomsnittet interessert i bil, har jeg ikke peiling på hva toppsjefene i de forskjellige bilforetakene heter. Det eneste jeg vet om slikt, er at grunnleggeren av Porsche het Ferdinand, at Opelsjefen het Adam for hundre år siden og at Quandtfamilien eier BMW. Dessuten har jeg fått med meg at grunnleggeren av Honda het Soichiro eller noe slikt til fornavn.

Selv om jeg eier en Folkevogn, kunne jeg aldri drømme om å finne ut om Mathias har en Twitterkonto, og følge ham der.

Utsagnet ditt beviser at Teslaeiere er sektmedlemmer, og ikke normale bileiere.

blist
blistInnlegg: 1652
20.05.18 22:11
MrEirik2: Kan vi ikke bare enige om at elbiler, herunder Tesla, har et idiotisk lavt verditap hitill.

Tesla har et meget lavt verditap i Norge og det burde alle Teslaeiere være fornøyde med for dette vil endre seg med en gang de etablerte bilprodusentene finner det lønnsomt å begynne å produsere langtrekkende elbiler - Teslas fall blir kvalitetsmangler , reparasjonstider og  elendig kommunikasjonsevne pga et dårlig og underbemannet serviceapparat.

Og, de fleste Teslaeiere har ingen erfaring med dyre biler , verken når det gjelder kjøpsforhold eller salgsopplegg - dessuten har kjøpere av dyrere biler vanligvis en helt annen økonomi enn de som hopper på et bilkjøp over evne basert på 0,25 % rente.

 

rosmebraad
rosmebraadInnlegg: 36836
20.05.18 23:19

VW burde ha håndtert bla. DSG-problemer pr. twittermelding.

Så kunne man lagt til side garantitid og forbrukerkjøpslov og bare sagt at 'men!athias tvitret at.......'.

 

(Regner forøvrig med at biltestere og kunder innretter seg etter at Model 3 er overlegen M3 på kjøreegenskaper med mere etter at MUSK har tvitret at slik er det!)

MrEirik2
MrEirik2Innlegg: 17890
20.05.18 23:47
Jan: Det at man eier en bil av et bestemt merke, gjør for de flestes vedkommende, ikke at man tilber sjefen som han skulle være selve Frelseren med stor F.

Nå er jo ikke Elon noen vanlig mann som sjefen for VW er. Tipper også VW har hatt en hel haug av forskjellige CEO de siste år, som de fleste vanlige kjedelige firmaer.

Elon har på kort tid fått til følgende:

Paypal - Revolusjonerte betalingsmetoden på internett
Tesla - Revolusjonerte bilindustrien
Spacex - Revolusjonerer romfartsteknologien
Hyperloop - Revolusjonerer by transport
Solarcity - Nytenkning på energi produsering

Bare for å ta noen.

Tipper Elon har fått til mer på 1 år enn VW Mathias klarer på hele sin karriere.

Ja, du kan kalle det tilbe, jeg kaller det å se opp til flinke personer. Akkurat det samme som med Larry Paige, Steve Jobs og Bill Gates, som alle er "great thinkers"

MrEirik2
MrEirik2Innlegg: 17890
20.05.18 23:51
blist: Teslas fall blir kvalitetsmangler , reparasjonstider og elendig kommunikasjonsevne pga et dårlig og underbemannet serviceapparat.

Ehh, eller så kan de bare fikse dette?

Jeg leser at Model 3 har begynt å få virkelig god kvalitet, av de som har fått utlevert disse nylig. Helt i tråd med automatiseringen. F. eks i 2017 så klarte tusenvis av ansatte bare å produsere noen hundre i uken. Nå produserer de 500 om dagen. Helt klart at ting begynner å falle på plass. Og jeg stoler også på Elon når han sier Model 3 vil få markedets mest nøyaktige panelgaps. Av den grunn at alt annet han sier går i oppfyllelse med tiden.

Ellers er det vel Norge som sliter med serviceapparatet. Jeg gir litt beng for det kommer jo nytt giga-service senter her på Karihaugen som skal åpnes til høsten. Så da er mine problemer borte med vinden :)

MrEirik2
MrEirik2Innlegg: 17890
21.05.18 00:10

Haha, sjekk denne Model X som nekter å rulle over
https://www.youtube.com/watch?&v=fnxPjeaCAck

Nå, la oss prøve det samme med XC90 T8 takk :P :P

MacanT
MacanTInnlegg: 11492
21.05.18 00:21
MrEirik2: Ja, Porsche må jo få lov å være Porsche.  Men gøy å lese hva Elon sier om tema: "Cost of all options, wheels, paint, etc  is included (apart from Autopilot). Cost is $78k. About same as BMW M3, but 15% quicker & with better handling. Will beat anything in its class on the track." Twitter Den kan altså slå M3 både i aks, og i handling. Ja, det er jo ikke verst mål å sette seg. Blir gøy å følge med på

Joda, Elon i likhet med trumpeten skriver mye rart på Twitter.

Jeg tviler sterkt på at Tesla 3 får bedre kjøreegenskaper enn BMW M3.

Hva gjelder track så kommer det nok også an på lengden. Nürburgring som er målestokken tar 7-9 minutter å kjøre, tviler på at en bil med 400V system klarer det på full guffe uten å gå over i limpmode.

(Innlegget ble redigert 21.05.18 00:22)

MacanT
MacanTInnlegg: 11492
21.05.18 00:28
MrEirik2: Elon har på kort tid fått til følgende: Paypal - Revolusjonerte betalingsmetoden på internett
Tesla - Revolusjonerte bilindustrien
Spacex - Revolusjonerer romfartsteknologien
Hyperloop - Revolusjonerer by transport
Solarcity - Nytenkning på energi produsering

Elon for president!

Riktignok et steg nedover, han er jo allerede gud i visse kretser :)

MacanT
MacanTInnlegg: 11492
21.05.18 00:33
MrEirik2: Jeg så også en Mercedes av nyere type (E-coupe?). Der kom svartrøyken ut på midten bak, ikke ut av de rektangulære integrerte eksosrørene i bakfangeren. Jeg antar at dette er fake eksosrør, men at den skulle ryke svart overrasket meg. Euro 6 my ass.

Euro 6 ser bra ut på papiret, men i virkeligheten slipper de ut minst 6 ganger så mye dritt.

Skal bli interessant å se hva som skjer når WLTP testingen starter opp.

 

rosmebraad
rosmebraadInnlegg: 36836
21.05.18 01:11

President i bare statene er jo altfor lite for MUSK. Han er heller ikke født i statene, som man må være?

Nei la MUSK bli den store lederen i verden som oppfyller de største drømmene til Djengis Khan, Napoleon og Romerriket!  

La twittermeldingene regjere, og la elbilene rulle gjennom taxfreeordningene.

Kanskje de resterende 99,9 % som henger etter snart begynner å høre på og kjøre som MUSK sier at man skal.

Hollabaloo
HollabalooInnlegg: 10238
21.05.18 06:28
MrEirik2: Jeg antar at dette er fake eksosrør,

Dersom det var en av de svakere motoriserte utgavene så var det nok fake ja. 

Bilprodusenter har holdt på med det noen år allerede, og det er en trend som ser ut til å fortsette, her på nye Audi A6, så det må jo være endel der ute som synes fake eksosrør er skikkelig tøft!

MacanT
MacanTInnlegg: 11492
21.05.18 11:13

Er ikke så sikker på det, fant denne kommentaren under videoen :)

That car is so sexy it gives you an erection, but that fake exhaust just gave me erectile dysfunction

 

SUV
SUVInnlegg: 4436
22.05.18 02:00
MrEirik2: Diskuterer vi virkelig om elbil har like mye verditap som en elbil?

Noen her som sliter litt med å holde styr på de ulike typene bil ser jeg, der du sammenligner verditapet på elbil med verditapet på, ja akkurat det samme.

fcuk
fcukInnlegg: 15574
22.05.18 06:28

Consumer Reports gir ikke Model 3 anbefalt stempel.

Dårlig bremseytelse, kjørekomfort og dårlig ergonomi trekker ned. God ytelse og gode kjøreegenskaper trekker opp.

Spørsmålet er om bremseytelsen kan bedres OTA?

MrEirik2
MrEirik2Innlegg: 17890
22.05.18 07:45
fcuk: Spørsmålet er om bremseytelsen kan bedres OTA?

Elon har allerede svart på henvendelsen din via telepati og twitter :P

https://twitter.com/elonmusk/status/998738003668357120?s=20

MrEirik2
MrEirik2Innlegg: 17890
BalleKlorin
BalleKlorinInnlegg: 102
22.05.18 16:01

Elon Musk å Tesla har da klart å få elbiler på markedet som mange faktisk har lyst på, og faktisk kjøper, ikke bare i det litt sære markedet i Norge. De selger vel fortsatt alt de klarer å produsere. Sånn sett så kan man si at Tesla er en suksess, penger tjener de ikke men samtidig investerer de massivt. 

Jeg er en tidligere eier av Model S og bilen var bra den, hadde den i 2 år kjørte 50k kilometer og solgte den for det samme jeg kjøpte den for, det er sjeldent. Service apparatet til Tesla er ikke noe å trakte etter og er visstnok værre enn noen gang nå, så det er jo ett meget godt argument for å ikke kjøpe en. Nå bor jeg i utlandet og har kun biler med V8 som og det er kos, det er jo og litt sært i Norge. 

Men argumentene fra enkelte her som tydeligvis irriterer seg over fordelene elbilene har fått blir omtrent komiske. Lading og bruk av bilen er i virkligheten meget enkelt og det fungerer. Rekkevidde og SC gir deg mobiliteten selv om noen nekter for det. At det finnes de som kjører ekstremt langt og mye gjerne med henger på slep, ja da er det jo så enkelt at Tesla passer ikke for de.

At interiøret ikke er på Tysk premium nivå osv er helt greit det, så hvis en vurderer en Tesla så blir jo bare spørsmålet er det godt nok, for mange er det akkurat det. Tesla er heller ikke verdens best sammenskrudde biler, men det er det mange modeller som har lidd under, også fra produsenter med laaaang erfaring. Men gir totalpakken deg det du ønsker ja da kjøper du bilen du vil ha uansett.

rosmebraad
rosmebraadInnlegg: 36836
22.05.18 21:25

Kommer aldri til å degge sånn med en annen sjef som folk gjør med MUSK.

'Musk er superhuman' skriver de. 

barnimagen
barnimagenInnlegg: 2189
23.05.18 10:38
MrEirik2: Tesla - Revolusjonerte bilindustrienSpacex - Revolusjonerer romfartsteknologienHyperloop - Revolusjonerer by transportSolarcity - Nytenkning på energi produsering

Tesla revolusjonert bilindustrien? Ikke enig. De er ennå bare en liten parantes innen bilproduksjon. Volumet lar vente på seg. Ja, de har vist at man kan putte inn digre batterier i digre biler, så får de lang rekkevidde og heftig aksellerasjon, og at OTA oppdatering av bilens software er en kjekk sak (og svært nødvendig sak når bilens software er svært mangelfull og altfor dårlig testet). Og ladenettverket er en positiv sak. Men revolusjonert? Nei. Når de tar massene, og virkelig får overbevist verden med lave og konkurransedyktige priser som ikke behøver sterke subsidier, så er vi et godt stykke nærmere revolusjon. Men hva med Leaf? Jeg vil hevde at Nissan har gjort vel så mye for å revolusjonere bilindustrien.

SpaceX er et friskt pust. Men heller en evolusjon enn revolusjon.

Hyperloop gjenstår å se. Foreløpig er det bare noe enkel testing.

Men at Musk har mye gode ideer er det ingen tvil om.

MrEirik2
MrEirik2Innlegg: 17890
23.05.18 10:39

Model 3 selger nå mer enn BMW og Mercedes i California. 

Jeg som trodde Tesla bare solgte i Norge, det var det jeg har fått opplyst fra gamlinger på VGD

https://electrek.co/2018/05/22/tesla-model-3-beats-bmw-3-series-mercedes-c-class-best-selling-california-report/

Gøy å se Tesla revolusjonere bilmarkedet. Alle blir pent nødt til å lage elbiler fremover om de skal være relevante.

(Innlegget ble redigert 23.05.18 10:45)

Iseran2770
Iseran2770Innlegg: 13915
23.05.18 11:19
MrEirik2: Jeg som trodde Tesla bare solgte i Norge, det var det jeg har fått opplyst fra gamlinger på VGD

Det vi har fortalt deg er at Norge er eneste land i Europa hvor Tesla har en markedsandel som overstiger noen få promille.

Model 3 som er veldig billig kan endre på det, til tross for sine mange svakheter. 

(Innlegget ble redigert 23.05.18 11:23)

fcuk
fcukInnlegg: 15574
23.05.18 12:44
MrEirik2: Model 3 selger nå mer enn BMW og Mercedes i California.  Jeg som trodde Tesla bare solgte i Norge, det var det jeg har fått opplyst fra gamlinger på VGD https://electrek.co/2018/05/22/tesla-model-3-beats-bmw-3-series-mercedes-c-class-best-selling-california-report/ Gøy å se Tesla revolusjonere bilmarkedet. Alle blir pent nødt til å lage elbiler fremover om de skal være relevante.

Nå er med respekt å melde, C-klasse og 3-serie er nisjebiler i USA.

Kom tilbake når tallene nærmer seg Toyota Camry et. al. som er definisjonen på mass market biler.

Det selges nesten like mange Camry i året i USA alene, som det finnes reservasjoner av Model 3 globalt.

(Innlegget ble redigert 23.05.18 12:44)

Forfun
ForfunInnlegg: 5547
23.05.18 13:14

Tesla skal ha at de produserte en brukbar bil som med massive subsidier er økonomisk fornuftig for konsumentene. De er vel 10 år for tidlig i forhold til pris på batteriteknologi uten subsidier. Ut over å lage noe som politikere er villig til å subsidiere er de vel mest kjent for flaksende dører og en ipad som krever mye mer fokus enn knapper.

Min konklusjon er at Musk er best til å hente penger til tullete prosjekter. Der er han virkelig god.

fcuk
fcukInnlegg: 15574
23.05.18 15:51

«Det finnes bare én bil i verden hvor du kan kjøre i nesten 200 kilometer i timen, med én hånd på rattet. På svart is under snø. Du kan føle motorene endre vridningsmoment når du dreier på rattet. Fantastisk bil!»

 

Ha ha, for en dott!

BalleKlorin
BalleKlorinInnlegg: 102
23.05.18 17:49

Tesla har da på en måte revolusjonert bilmarkedet. De har vist i praksis at elbiler kan fungere med sin tilnærming. Så de har så absolutt satt elbiler på kartet og vist vei med sin strategi. Alle de store produsentene snakker nå om elbiler omtrent. Om det er Tesla som står igjen som seierherre og en gigant i bilmarkedet er mer usikkert og egentlig ikke så viktig. De har derimot endret oppfatningen på hva en bil kan være, lik det eller ikke.

blist
blistInnlegg: 1652
23.05.18 17:58
BalleKlorin: Tesla som står igjen som seierherre og en gigant i bilmarkedet

Hvorfor kjører du ikke Tesla lenger ?

rosmebraad
rosmebraadInnlegg: 36836
23.05.18 19:30

Det Tesla er suverene på, er å pirre folk til idoldyrkelse, skryt og krangling.

Som ved Babels tårn, den tidligere noe homogene massen 'bilister' krangler nå stort seg imellom med tema 'Musk, fremtiden, elbil og avgifter'.

 

Mens denne fantastiske elbilrevolusjonen pågår så er verdens oljeforbruk stadig større enn noensinne, oljedrevet flytrafikk er kjempebransje, og USAS mest solgte biler er bensinbiler.

 

Jan
JanInnlegg: 5802
23.05.18 20:56
fcuk: «Det finnes bare én bil i verden hvor du kan kjøre i nesten 200 kilometer i timen, med én hånd på rattet. På svart is under snø. Du kan føle motorene endre vridningsmoment når du dreier på rattet. Fantastisk bil!»

Fyren burde vært fratatt førerkortet på livstid. Et lengre opphold bak murene hadde han også fortjent

Å kjøre slik på offentlig vei på vinterføre, er livsfarlig for alle andre på veien. 

 

fcuk
fcukInnlegg: 15574
23.05.18 20:57
Jan: Fyren burde vært fratatt førerkortet på livstid. Et lengre opphold bak murene hadde han også fortjent Å kjøre slik på offentlig vei på vinterføre, er livsfarlig for alle andre på veien.

Jepp, det der stopper ikke fort om det hadde vært nødvendig.

Hva sier husøkonomen da?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg

Andre tjenester