Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Man kan si mye om Tesla..

NYTT TEMA
En_ganske_snill_mann
En_ganske_snill_mannInnlegg: 4992
16.07.18 11:31
MrEirik2: Bortsett fra at MDG er mer opptatt av lokalmiljøet i Oslo enn hvordan det står til i Hong Kong og diverse andre byer da.....

Ja, og jeg vil bare gjøre oppmerksom på at MGD i bunn og grunn er øko-marxister som arbeider for et samfunn hvor det alle skal bruke sykkel eller buss/ tog. Neppe hest og kjerre... for det er å utnytte dyr!
Så elbiler "will get the bullet too!", og personlig transport som kan ta deg dit du vil når du vil... uansett fremdrift... er et usosialt, forskjellsmarkerende og plasskrevende onde som vil havne på deres skraphaug.
Til min glede ser jeg at du er en sterk individualist og hyller fremgang gjennom innsats, og et system hvor de som skaper verdiene også får beholde dem. Dette gleder meg.
Men å tro at MDG sin elbilvennlige politikk er for en mann med Tesla X og god jobb, nei det stemmer ei.

(Innlegget ble redigert 16.07.18 11:31)

rosmebraad
rosmebraadInnlegg: 36992
17.07.18 22:24

Nå tar jeg vel opp igjen en tråd som har begynt på en hvile enkelts syns bør være både lang og god........MEN jeg så nettopp noen biler på sommerkvelden og tenkte at den som mener at Model S er mer lyxig enn dagens 5-serie trenger undeevisning i hva lyx, design og interiørkvalitet er for noe.

(Tips: Akselerasjon, batteridrift, stor skjerm og avgiftsfritak er IKKE klassiske luksuselementer. Surrogatindikatorer for noe er de kanskje. Men som TeslaBjørn sa det: Tesla er IKKE luksusbiler!!!)

Jan
JanInnlegg: 5971
17.07.18 22:48
rosmebraad: ..MEN jeg så nettopp noen biler på sommerkvelden og tenkte at den som mener at Model S er mer lyxig enn dagens 5-serie trenger undeevisning i hva lyx, design og interiørkvalitet er for noe.

Når selv Teslabjørn konkluderer med at BMW er lyx, og Tesla er det ikke, bør den debatten legges død.

Både topputstyrt 5 serie og alle 7 serie, er mer lyx enn hvilken som helst Tesla, til tross for elektriske dører. Alle normale oppegående mennesker klarer å åpne en dør selv, enten det er i huset, eller bilen.

rosmebraad
rosmebraadInnlegg: 36992
17.07.18 22:52

Folk lar seg blende av hypen, dilldallet, taxfreeboblen, akselerasjonen og APPEN.

På områder som lyx, kjøreegenskaper, støy og serviceapparat stiller Tesla langt bak de beste.

 

Sånn er det objektivt, om man er aldri så glad i alle biltyper, så må man likevel klare å holde beina på jorda.

Amatør_1
Amatør_1Innlegg: 9189
17.07.18 23:06

Hører nå at Tyske Tesla S-eiere må betale tilbake stats-subsidiene siden Teslaene er for dyre:

Tysk side med betalingsmur

https://www.handelsblatt.com/unternehmen/industrie/model-s-hunderte-tesla-kunden-muessen-elektropraemie-zurueckzahlen/22811074.html

Det betyr at Teslaene blir drøyt 4000 euro dyrere.

Hollabaloo
HollabalooInnlegg: 10293
17.07.18 23:20
blist: Fra Teslaforumet er nå tråden "månedsvis venting på sercecentrene" fjernet : " Stenges inntil videre." .....Etter " (an-) befaling " fra Tesla Norge  ? ( kan være salgsbremsende )....    Intet problem er som kjent større at man kan løpe fra det :-)

Tråden ble åpnet igjen dagen etterpå ser jeg. 

stjerta
stjertaInnlegg: 853
17.07.18 23:22

Tesla aksjene sank med rundt 3,5% etter pedofiliuttalelsene

 Kilde NRK tekst

Jan
JanInnlegg: 5971
17.07.18 23:44
stjerta: Tesla aksjene sank med rundt 3,5% etter pedofiliuttalelsene

Elon begynner å ligne mer og mer på Donald. Alle som ikke er enige med påfunnene, er idioter, pedo, eller tullinger. 

De uttalelense vitner om en fyr ute av balanse. Først prøvde han seg med et PR stunt uten rot i virkeligheten, så kaller han en av de som virkelig gjorde en innsats for pedofil.

 

 

 

 

 

(Innlegget ble redigert 17.07.18 23:44)

Amatør_1
Amatør_1Innlegg: 9189
18.07.18 00:49
Hollabaloo: Tråden ble åpnet igjen dagen etterpå ser jeg.

Fascinerende lesning i den tråden.

rosmebraad
rosmebraadInnlegg: 36992
18.07.18 01:04

Det er jo 'bare' hva vi har hørt før: Lang ventetid på service og rep., mye frem og tilbake, delemangel, lange perioder med leielbil.......

nei takke seg til MrE sin solskinnshistorie.

jonasv
jonasvInnlegg: 404
19.07.18 00:01
Jan: Alle normale oppegående mennesker klarer å åpne en dør selv, enten det er i huset, eller bilen.

Det argumentet alene viser hva salgs inngrodd nisse du egentlig er. Skikkelig old school...Hvis jeg har forstått det riktig så er du en pensjonist men voldsomme mengder ledig tid. 

Det ER en luksus at førerdøra åpner seg når du nærmere deg bilen din og lukker seg så fort du trykker på bremsepedalen. Spesielt de gangene du har ting og tang du fikler med og bærer på.

Prøv en sånn bil i 1mnd så kommer du tilbake og forteller HELT ÆRLIG hva du syns om selvåpnende dører. Sikker på at du blir så vant det blir rart å åpne selv i den "travle" hverdagen

 

 

jonasv
jonasvInnlegg: 404
19.07.18 00:06
Jan: Elon begynner å ligne mer og mer på Donald.

igjen på bærtur.  Ja Elon ble hissig, men beklaget senere.

Å kalle forsøket hans for "PR" stunt er en fornærmelse og kommer av sjalusi.

Elon Musk er og forblir er geni som har oppnådd voldsomt mye ila sine år på jordkloden.

Kanskje ikke så mye som deg og bilekspert gruppen din

jonasv
jonasvInnlegg: 404
19.07.18 00:14
rosmebraad: På områder som lyx, kjøreegenskaper, støy

hehe, 

eksperten slår til igjen! du kjører en gammal skrot selv og uttaler som en broom ansatt.

Ta og les Tesla forumet på facebook der vil du finne utallige gubber som har gått fra Mercedes til Tesla og har ikke angret ett sekund. 

dett er altså verifiserte medlemmer som faktisk har gått fra tyske merker som BMW og Mercedes til Tesla og syns Tesla har BEDRE kjørekomfort. 

 

jonasv
jonasvInnlegg: 404
19.07.18 00:23
Jan: Når selv Teslabjørn konkluderer med at BMW er lyx, og Tesla er det ikke, bør den debatten legges død.

Teslabjørn sammenlignet med en BMW 7-serie som er en luksus Sedan. Jeg tror heller ikke teslabjørn er kvalifisert for å bedømme det...  det å kjøre rundt hele dagen å bruke Superchargere rundt om i Europa blir man ikke til en bilteknisk superfagkyndig.... Selv om videoene hans er underholdende og han er en trivelig kar.

Han må heller sammenligne Model X med BMW X5. Ikke BMW 7 serie. 

 

Og Ja jeg er enig at BMW 7 serie og Mercedes S Class er i en egen særklasse.

rosmebraad
rosmebraadInnlegg: 36992
19.07.18 00:34

Hva har du klart å oppnå her i livet utenom dine 35871 innlegg med svada!?

**************

Ikke stort sammenlignet med fremadstormende individer som deg. Men som de sa i Seinfeld så er det en 'stille verdighet' i en etter enkeltes bedømming, mer moderat tilværelse.

Mulig det er under ditt nivå, men bøker av folk som Bukowski som blant annet skriver om sin karriere som postbud. Og i nyere tid i Norge tittelen 'Arbeidsnever' av Jan Kristoffer Dale.

'Dessverre' er jeg av dem som lar meg imponere meg av ting som rettskrivning og høflighet, og da er her en del erfarne forumbrukere som har en del å fare med kontra en del nyere brukere.

Mister_Bister
Mister_BisterInnlegg: 1665
19.07.18 07:00
rosmebraad: Sånn er det objektivt, om man er aldri så glad i alle biltyper, så må man likevel klare å holde beina på jorda.

Det blir litt som om jeg skulle sammenlikne min kjære Garmin med en Rolex. Ingen tvil om at min klokke slår enhver Rolex på funksjonalitet, men "luksusklokke" blir den nok ikke for det. 

Brum-Ole
Brum-OleInnlegg: 2405
19.07.18 07:32
jonasv: Tesla har BEDRE kjørekomfort.
Amatør_1
Amatør_1Innlegg: 9189
19.07.18 09:52
jonasv: En ordentlig løgnaktig luring.. Hvorfor forteller du ikke hele sannheten?? Tesla skal betale for alle bileierne Dersom det blir realitet.

Hvorfor forteller du ikke hele sannheten? Hvor er linken som dokumenterer din påstand?

Jan
JanInnlegg: 5971
19.07.18 09:59
jonasv: Det argumentet alene viser hva salgs inngrodd nisse du egentlig er. Skikkelig old school...Hvis jeg har forstått det riktig så er du en pensjonist men voldsomme mengder ledig tid.

Du er i gang med å trekke forhastede slutninger om folk du ikke kjenner, ser jeg.

Jeg er voksen, og i full jobb. Akkurat nå har jeg ferie, så jeg har litt bedre tid enn til vanlig.

blist
blistInnlegg: 1662
19.07.18 10:08

Tesla har i forbindelse med den tyske opphevelsen av miljøpremien saksøkt den tyske stat. Dette skjedde allerede 19. april og Tesla har fått frist av en tysk domstol å grunngi søksmålet før den 31. juli.

( Er i Tyskland nå .. )

Ribba
RibbaInnlegg: 35342
19.07.18 11:23
jonasv: dett er altså verifiserte medlemmer som faktisk har gått fra tyske merker som BMW og Mercedes til Tesla og syns Tesla har BEDRE kjørekomfort.

Ja, for ingen der inne har subjektive vurderinger. Man må huske at de aller, aller fleste bileiere (eller eiere av uansett hva som helst), de er veldig subjektive. De forsvare sine valg nærmest urasjonelt. 

Det aller, aller fleste tester fra journalister derimot, som er generelt sett er langt mer objektive enn eiere, de framstiller Teslamodellene som et hakk under de fleste premiummerkene når det kommer til kvalitet, opplevd kvalitet, lydkomfort og fjæringskomfort. Til og med på kjøreegenskaper, så blir Tesla sagt å være et lite hakk under, da spesielt i forhold til BMW. På teknikk er heller ikke Tesla blant de beste, der uavhengige organisasjoner omtaler at assistentsystemene til Tesla er blant de svakere, da først og fremst pga manglende redundans i systemet. Ledende pr nå, det er GM. De nyeste/kommende Cadillac-modellene er de bilene med høyest nivå på semi-autonome biler.

Tesla sine styrker er jo den elektriske drivlinjen er mer fleksibel når det kom til kraftutfoldelse, bilene var ofte mer praktiske og da Model S kom, at bilene framsto som mer moderne på en del områder.

Jeg synes også Tesla bør også få mye skryt på sin OTA-løsninger. Andre bilmerker begynner jo å følge etter, blant annet Mercedes.

Av egen subjektiv erfaring, så synes jeg det var helt ekstremt med veistøy i Model S (klassen tatt i betraktning). Selv min Focus matcher støynivået til en Model S, noe som overrasket meg voldsomt.

(Innlegget ble redigert 19.07.18 11:26)

MacanT
MacanTInnlegg: 11812
19.07.18 11:26
jonasv: Hva har du klart å oppnå her i livet utenom dine 35871 innlegg med svada!?

Ikke godt å vite, men i motsetning til deg har han jo i det minste lært å oppføre seg :)

(Innlegget ble redigert 19.07.18 11:28)

LAVPROFIL
LAVPROFILInnlegg: 5582
19.07.18 14:20
jonasv: Det argumentet alene viser hva salgs inngrodd nisse du egentlig er. Skikkelig old school...

Er det deg som rir to hester samtidig MrErik?

blist
blistInnlegg: 1662
19.07.18 18:22

jonasv er en av de fire barnestolbrukerne til mester Erik - pjokken fyller fire i september og sitter trygt i en 15 - 20 kg stol når pappa akselerer ut fra barnehagen under vill jubel fra alle fire.

» Ikke sant at Tesjla æl den beste bilen fal ? «

rosmebraad
rosmebraadInnlegg: 36992
19.07.18 18:42

Mens resten av barn og voksne allerede er måpende tilskuere etter å ha sett dørene gå opp og igjen av seg selv,,,,,,,, vi står jo alle og er gapende imponert over dører som åpner og lukker seg selv på Samvirkelaget....... og så skjer det samme i en BIL? Hvordan vet man at man lever i 2018 og ikke i fremtiden?

Skulle sagt til noen i 1910 hvor fascinerende elbiler er, så hadde de gjespet og sagt det var gammelt nytt.

Heldigvis har vi ressurssterke individer blant oss som tar ansvar når bergene av dråg ikke henger helt med.

MrManUtd
MrManUtdInnlegg: 29225
19.07.18 20:32

Er faktisk veldig behagelig å kunne åpne bakdørene fra nøkkelen når ungene løper til bilen før man har fått plukket med seg alt pikkpakk eller lukket porten i barnehagen. Samt å ha dørene som tak når det regner og man skal få satt inn de minste og festet alle belter i baksetet. 

Behovet/det praktiske med dørene forsvinner nok noe når ungene blir større, men.

blist
blistInnlegg: 1662
19.07.18 20:46

Hvor gær’n går det egentlig an å bli ?

 

Jan
JanInnlegg: 5971
19.07.18 21:14
rosmebraad: , vi står jo alle og er gapende imponert over dører som åpner og lukker seg selv på Samvirkelaget...

Jeg er så gammel at jeg husker mitt første møte med elektriske dører.

Det var på Teknisk museum på Etterstad. For en liten gutt fra provinsen,var det stort tidlig på 60-tallet.

I dag er det mange bilmerker som tilbyr elektrisk åpning av bakluker og skyvedører. For vanlige dører,er det bare Tesla som har sett behovet. Selv luksusbiler nøyer seg med soft close. Det er helt sikkert ikke manglende evne som gjør at de ikke tilbyr det.

Når det gjelder FW dørene på X, ser jeg absolutt fordeler med elektrisk åpning og lukking.

Likevel er det en hake ved elektriske dører og luker for oss som er taxisjåfører. En del av kundene forstår ikke funksjonen og river og sliter i greiene. Da jeg kjørte E-klasse med elektrisk bakluke opplevde jeg dette stadig vekk. Til tross for at luken var merket med skilt "Elektrisk bakluke, betjenes av sjåfør". Det samme kan en kollega med Tesla X fortelle om FW dørene.

rosmebraad
rosmebraadInnlegg: 36992
19.07.18 23:00

Ser man hva folk som Jaquet Droz gjorde på 1700-tallet og hva en bråte med folk gjorde med Concorde så er det på sitt vis fascinerende hvordan en del individer ikke imponeres av hva som finnes og hva folk får til, men av hva de har i hende i forbrukerversjon. 

En VHS-spiller er vel de senere år en vits til 500 kr, samtidig som den er det mest komplekse mekaniske apparat folk flest har hatt tilgang til. (Nest etter bilen såklart.)

Humper man seg avgårde med en A380 med Qatar eller Emirates til New Zealand sitter man og drikker/sover/kjeder seg i nærheten av et drivstoffsystem av uhyre kompleksitet.... og 'faenskapen funker'. Enormt mye mer imponerende enn dill og dall på en forbrukerbil hvis type ofte må fikses.......  det er mer sosiologiaspektet som gjør av seg når folk bruker forbrukerversjoner av ditt og datt til å hevde seg. 

rosmebraad
rosmebraadInnlegg: 36992
19.07.18 23:04

For de som husker 'hybrid smugness' fra South Park så er vel det ingenting mot hvordan enkelte brisker seg med Tesla som tema....

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg