Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Man kan si mye om Tesla..

NYTT TEMA
MacanT
MacanTInnlegg: 13455
23.05.20 12:34
rosmebraad: Husk plilsemenner!

Nettopp, det var derfor jeg tenkte det var best å vente til ikveld :)

Fernandovonarb
FernandovonarbInnlegg: 4912
23.05.20 12:45

Den  scenen på parkeringsplassen var faktisk litt morsom, og noe jeg stadig vekk opplever selv. Du finner en parkeringsplass godt adskilt fra andre biler, og så kommer det en bil som absolutt må stå kliss inntil bilen din. Selv om det er plenty plass i rundt. Klarer ikke å slutte å irritere meg over sånt, noe jeg kanskje burde.

MacanT
MacanTInnlegg: 13455
23.05.20 12:57
Fernandovonarb: Du finner en parkeringsplass godt adskilt fra andre biler, og så kommer det en bil som absolutt må stå kliss inntil bilen din. Selv om det er plenty plass i rundt. Klarer ikke å slutte å irritere meg over sånt, noe jeg kanskje burde.

Det er ikke enkelt nei. Jeg prøver hvis mulig å finne parkeringsplass som det ikke går å parkere ved siden av. Så lenge det ikke er alt for travelt funker det også bra å parkere lengst mulig vekk fra inngangsdørene på kjøpesentrene, folk flest er jo som kjent alt for late til å gå lenger enn nødvendig.

Fernandovonarb
FernandovonarbInnlegg: 4912
23.05.20 13:10
MacanT: Det er ikke enkelt nei. Jeg prøver hvis mulig å finne parkeringsplass som det ikke går å parkere ved siden av. Så lenge det ikke er alt for travelt funker det også bra å parkere lengst mulig vekk fra inngangsdørene på kjøpesentrene, folk flest er jo som kjent alt for late til å gå lenger enn nødvendig

Da er vi ganske lik i tankegangen, men jeg har tatt det et skritt lenger. Prøver i tillegg å styre langt unna biler med barnesete i baksetet. 

MacanT
MacanTInnlegg: 13455
23.05.20 13:19
Fernandovonarb: Prøver i tillegg å styre langt unna biler med barnesete i baksetet.

Jeg blir dårlig bare av tanken på barneseter og unger som slår opp dørene på vidt gap :)

Hollabaloo
HollabalooInnlegg: 10752
23.05.20 13:24
Fernandovonarb: Klarer ikke å slutte å irritere meg over sånt, noe jeg kanskje burde.

Det er helt rimelig å irritere seg over sånt. Det er brudd på god etikette å parkere på plassen ved siden av i slike tilfeller. 

Ribba
RibbaInnlegg: 36037
23.05.20 14:39
Fernandovonarb: Du finner en parkeringsplass godt adskilt fra andre biler, og så kommer det en bil som absolutt må stå kliss inntil bilen din. Selv om det er plenty plass i rundt. Klarer ikke å slutte å irritere meg over sånt, noe jeg kanskje burde.

Interessant problemstilling. Her har du noen som egentlig gjennomfører en nærmest ideell parkering, altså rygger inn for enklere og sikrere utkjøring samt parkerer midt innenfor sine parkering-striper og det ser også ut som de har grei kontroll på døra når de åpne der. Det mens Tesla'en til Bjørn står på kryss og tvers over "17" parkeringsluker. Og så blir de som parkerer helt etter boka de som får kritikken?

Ellers skjønner jeg bare delvis kritikken deres når det kommer til å parkere nært andre biler. Jeg personlig foretrekker heller å parker ved en "low risk" bil enn å parkere på en plass der det er helt tomt på begge sider. For da minsker man sjansen for at man for "high risk" biler på begge sider når man kommer tilbake til bilen sin. Man har også mer kontroll over avstanden til nabobilen når det er man selv som parkerer ved siden av den. 

Snakker vi om tilnærmet helt tomme parkeringsplasser med lav besøks-grad, så blir jo saken selvsagt en annen.

Og fortrinnsvis er det jo greit å parkere litt unna innganger og heller gå litt, og som andre har vært inne på, på plasser der man fysisk kan unngå at andre biler kan parkere på en av sidene til bilen din.

(Innlegget ble redigert 23.05.20 14:46)

blackline
blacklineInnlegg: 17122
23.05.20 16:06
MacanT: V2G er allerede et velkjent begrep. Selv skulle jeg aldri kjøpt en bil med noe slikt, i hvert fall ikke en brukt. Syklusene i mine batterier skal brukes opp på å kjøre bilene mine, ikke forsyne naboens vaskemaskin med strøm.

Hehe. Nå vil nok V2G være noe en åpner opp for selv. Les, inngår en eller annen form for kontrakt om. Så hva du vil og ikke vil gjelder da deg. Det skulla da bare mangle at du ikke selv skulle bestemme det.

 

VPP (Viritual Power Plant) er nok et utrykk som antagelig vil bli nevnt på Tesla Battery Day. Og derfor bli kjent av Almuen.

 

Hvilken virkelighet og Infrastruktur som spinnes rundt begrepene vil tiden vise. Million Mile Battery er like om hjørnet.

 

Siste Elbil fra Lexus har vistnok batterigaranti på 10 år og 1 million kilometer. Og en snakker vistnok om en 90% garanti og ikke som i dag 70%. Og Million Mile batteriet til Tesla er også basert på 90% restkapasitet.

Så "sløkkis-testene" om hva som er mest bærekraftig av batterielectrisk eller ICE som mekkegutta her inne har omfavnet så voldsomt, kan nok kastes på historiens skraphaug relativt raskt.

 

I alle tilfeller blir det meget spennende fremover. 

(Innlegget ble redigert 23.05.20 16:11)

Fernandovonarb
FernandovonarbInnlegg: 4912
23.05.20 16:28

Er enig med deg her blackline. Degradering av batteriet eventuelt at pakken skal dø er det som bekymrer meg minst ved elbil. Det som bekymrer mer er ny teknologi ala faststoffbatterier som kommer og gjør dagens utrangerte på dagen. Det ville vært kjedelig. Ser at Hyundai og Samsung er på sporet av noe i samarbeid, og så vet vi at Toyota har lovet dette tidligere.

Ribba
RibbaInnlegg: 36037
23.05.20 17:13
Fernandovonarb: Det som bekymrer mer er ny teknologi ala faststoffbatterier som kommer og gjør dagens utrangerte på dagen.

Mens vi andre kan ikke vente på at disse kommer. Dagens batteriteknologi er omtrent teknologiske nivå som om man skulle benyttet seg av klassiske dampmaskiner på fly.

blackline
blacklineInnlegg: 17122
23.05.20 20:56
Ribba: Mens vi andre kan ikke vente på at disse kommer. Dagens batteriteknologi er omtrent teknologiske nivå som om man skulle benyttet seg av klassiske dampmaskiner på fly.

Batteriteknisk er det muligens slik. Teknologien er ikke moden på samme måte som ICE er ennå. Noen sverger til ICE teknologi. Men jeg regner med at de som i dag kjøper en sprell ny ICEbil nok vil tape rimelig mye med gryn på den. Mye mer enn den som FX kjøper en Tesla i samme prisnivå. Kostnadsforskjellen ved bruk og bruksrestriksjoner kommer i tillegg.


Jeg vet i alle fall at om det engang blir ny bil på meg, så blir den elektrisk. Men det sitter langt inne å bruke en halv mill+ på bil.


 


 

Someone
SomeoneInnlegg: 26283
27.05.20 12:46

Tesla senker nå prisene på enkelte Model S og Model X modeller her i Norge, mens globalt er det enda flere modeller som får redusert pris

Amatør_1
Amatør_1Innlegg: 11795
27.05.20 17:07
Someone: Tesla senker nå prisene på enkelte Model S og Model X modeller her i Norge, mens globalt er det enda flere modeller som får redusert pris

Klarere tegn på manglende etterspørsel er det vanskelig å finne. Teslas markedsandel falt fra 35.6% i Q4 2019 til 3.8% i Q2 2020 i Norge/Nederland/Spania.

Dagens oppskytning kommer nok til å påvirke aksje-situasjonen - den ene eller den andre veien.

(Innlegget ble redigert 27.05.20 17:09)

Allegerita
AllegeritaInnlegg: 17170
27.05.20 19:47

Ser på direktesending på NASAtv sin YouTube før SpaceX oppskytingen. Tydelig at Elon Musk.har en finger med, de har et par Tesla model X som fikk veldig mye screen time og omtale. Nesten så man kunne tro det var romfarkostene. 

rosmebraad
rosmebraadInnlegg: 37934
27.05.20 20:51

Jeg ser på Musk og Jay Leno som kjører den Tesla trucken.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg