Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Man kan si mye om Tesla..

NYTT TEMA
solitude
solitudeInnlegg: 4621
17.03.16 11:47
barnimagen: Ser man spesielt på Tesla så slipper de software/firmware stort sett hele tiden. Nye versjoner som retter på noen issues. Og bringer nye bugs. Praktisk med OTA, men hvor ofte har man egentlig bruk for oppdateringer?

Jobbet for mange år siden i et spillfirma og i gamle dager måtte spill være ferdigtestet når de ble gitt ut for det var ikke noen måter å pushe ut oppdateringer til PS2 og enda eldre spill i tiden før alle var på nett.  I dag pushes software som det er brukt lite tid på testing for "kundene finner feilene for oss" og kundene har etterhvert akseptert at "slik skjer"...

 

nometalhorse
nometalhorseInnlegg: 16147
19.03.16 12:24
nometalhorse: Det er ikke kommet noe resultat av undersøkelsene etter brannen, men flere har tidligere meldt om tildels dårlig kontakter og ledninger på Tesla hurtigladere flere steder. Med den strømstyrken(>100A og 400V) som skal inn i bilen under ladning skal det ikke mye motstand til før varmegang utvikler seg. Skal bli spennende å høre hva de finner ut.

Nå er det ferdige med undersøkelsen etter brannen på Brokelandsheia.

– I januar var det en isolert hendelse hvor en Model S tok fyr mens den brukte en Supercharger. Årsaken var en kortslutning i distribusjonsboksen i bilen. Superchargeren skrudde seg av umiddelbart da kortslutningen ble oppdaget. Ingen ble skadd i brannen. Vår undersøkelse bekreftet at dette var en isolert hendelse, men grunnet skadene på bilen kunne vi ikke definitivt identifisere den eksakte årsaken til kortslutningen, sier kommunikasjonssjef for Tesla i Norge, Even Sandvold Roland til VG i en epost.

De poengterer flere ganger at dette var en engangshendelse. Allikevel har flere eiere nå rett før påske opplevd at bilene ikke vil lade på superladerne, og det spekuleres i om dette har sammenheng med hva de har funnet ut.

Flere har gått igjennom hva som er gjort på bilene ved service, og i flere biler er det byttet Powerswitch og deler av lednings opplegget i bilen.

Det er selvsagt surt hvis du skal på påsketur med full bil, og ikke får brukt superlader. Da blir det en lengre stopp enn beregnet.

(Innlegget ble redigert 19.03.16 12:24)

PassatGL
PassatGLInnlegg: 11725
19.03.16 21:57
fcuk: Det er også mange på fb-gruppen for BWM i3 som etterspør OTA oppdateringer av softwaren på den. Jeg forstår ikke tankegangen, hvorfor skal det være nødvendig å oppdatere softwaren på bilen opptil flere ganger hvert kvartal? Jeg forventer faktisk å få en bil som kommer uten software som har kommet forbi beta-stadiet.

Mulig du er av den oppfatningen.

Jeg hadde i3en inne på service for en tid tilbake pga av ulyder i dashboarded. (Det ble i orden, men lyden er nå tilbake igjen - men det er annen sak). I den forbindelse ble det utført en softwareoppdatering (uten at jeg ba om det), bilen ble nullstilt (det blir den ikke hos Tesla Motors) som var litt ergelig - men alle de nye funksjonene som kom i forbindelsen var kjærkomment

(forbedret autohold, prosentvis visning av batterikapasitet, automatisk utløsning av ladekabel om bilen er fulladet - sist men ikke minst; endelig varmepumpe ved pre-heat!++) og noe jeg gjerne skulle ha sluppet å dratt innom forhandleren for å få.

Tesla Motors er nok forsøkt ut her igjen. Mercedes følger nå etter med sin nye E-klasse og jeg spår at dette vil være SOP om 2år på samlige modeller i premiumsegmentet (3-serie og oppover).

Kompressor-V8
Kompressor-V8Innlegg: 4271
20.03.16 19:08

Premiumsegmentet hos BMW begynner i 5-serie-klassen spør du meg. Det er mulig C-klasse er premium, men 3-serie støyer for mye fra hjulhusene. Det må være et viset nivå på støydemping, motorer tilgjengelig (V8 bør finnes tilgjengelig), fjæring, kjøreegenskaper, utstyrsnivå og interiørkvalitet.

En 3-serie finnes ikke med kjøling i setene, bra støydemping, V8 er ikke tilgjengelig, komfortseter er ikke på nivå med klassen over, osv osv... Det samme gjelder egentlig Tesla Model S. Men der finnes heller ikke LED lys, lyktespylere eller fin interiørkvalitet.

(Innlegget ble redigert 20.03.16 19:09)

rosmebraad
rosmebraadInnlegg: 36461
26.03.16 00:17
Kompressor-V8: En 3-serie finnes ikke med kjøling i setene, bra støydemping, V8 er ikke tilgjengelig, komfortseter er ikke på nivå med klassen over, osv osv... Det samme gjelder egentlig Tesla Model S. Men der finnes heller ikke LED lys, lyktespylere eller fin interiørkvalitet.

Bra du våger si det og ikke er med i hyllesten av det meste som "luksus" og Premium". 

Forresten sp lurer jeg også på kommentarer på salgssystemet Tesla bruker: Dette med innbetaling av beløp på forhånd og reservasjoner:
Hva er greia med det? Er det et opplegg for å få se innbilte til å føle seg spesielle?
"Normale" bilforretninger driver jo ikke med slikt! 
Man bestiller jo bare, og er på venteliste?
Sliter Tesla med av folk melder seg på og av? Ihvertfall i starten av salget er det vel såpass rift om eksemplarene at de ikke burde være redd for å stå med eksemplarer som er bestilt men ikke blir hentet/finansiert.  
Virker som en "kørka" måte å drive på, men så er jeg ikke (enda?) med på det kjøret heller.

Da jeg nå forestod bilkjøp så var det null snakk om penger, de ville heller ikke ha noen bevis på finansiering fra en person de aldri har sett før.
Virker vanvittig å betale inn noesomhelst FØR bilen er på tunet/gårdsplassen til forretningen. 

Fra flere bransjers hold virker det vanvittig å be om betaling/depositum FØR produktet er levert. (Innlegget ble redigert 26.03.16 00:21)

TorAtle
TorAtleInnlegg: 1065
28.03.16 00:29

Kun få dager igjen til Model 3 lanseres. Noen som har planer om å forhåndsbestille?

Kompressor-V8
Kompressor-V8Innlegg: 4271
28.03.16 00:41

Blir moro å se hvordan den skal se ut. Av elbiler blir den nok en ny favoritt for mange. Men jeg skal ikke ha noen elbil enda, så jeg kommer ikke til å bestille.

Allegerita
AllegeritaInnlegg: 17081
28.03.16 00:47

I siste Bil er det artikkel om en felgreparatør i Fredrikstad, hvor innehaveren sier "Alle Tesla-eiere kantkjører felgene sine, og de leveres bare i to farger, så Tesla-felger er bra" smiler Burns-Thomson. Han har alltid et sett Tesla-felger stående på lager, slik at Tesla-kunder kan komme inn og bytte umiddelbart- Så repareres de ødelagte, før de i tur settes på hylla til neste Tesla kommer forbi. 

Artig, og slett ikke overraskende. 

barnimagen
barnimagenInnlegg: 2150
28.03.16 20:55
TorAtle: Noen som har planer om å forhåndsbestille?

Vi får se.

Dersom de lanserer en bil uten masse fancy og lite holdbare eksperimentelle løsninger, og en rekkevidde som er akseptabel, samt superladertilgang og litt Premium tilleggsutstyr uten å dra prisen til himmels, er det meget mulig det blir en reservasjon. Selvsagt også forutsatt at det er greit med plass i bilen og praktiske løsninger.

barnimagen
barnimagenInnlegg: 2150
28.03.16 21:02
Allegerita: Så repareres de ødelagte, før de i tur settes på hylla til neste Tesla kommer forbi.

En jeg kjenner er oppretterens drømmekunde. Første kantkjørte felgen fikk han allerede da han kjørte ut på veien fra Tesla Drammen. Andre kantkjørte felgen da han skulle parkere hjemme første gang. Dagen etter tok kona sideskjørtet på bilen da hun skulle inn i parkeringshuset på Gulskogen.

Flere ganger har de vært innom for diverse kosmetiske fikser. Nå har de solgt bilen. Den ble for stor for de, og for dyr å fikse. I garasjen deres står nå en eGolf, foreløpig bortimot ripefri.

barnimagen
barnimagenInnlegg: 2150
28.03.16 21:05
rosmebraad: Forresten sp lurer jeg også på kommentarer på salgssystemet Tesla bruker: Dette med innbetaling av beløp på forhånd og reservasjoner:Hva er greia med det? Er det et opplegg for å få se innbilte til å føle seg spesielle?"Normale" bilforretninger driver jo ikke med slikt!

Har nok ikke så mye med å føle seg spesielle å gjøre. Heller det at Tesla har et langt større behov for å få inn kapital tidligst mulig. De brenner mye penger på utvikling. De brenner mye penger på ny fabrikk og oppgradering av eksisterende. Og de brenner mye penger på garantikostnader på biler solgt.

fcuk
fcukInnlegg: 15502
28.03.16 21:10

Var på Sørlandet i påsken, der er det litt "tynnere" med Tesla-er. Men de to jeg observerte i bevegelse fra fortauet lagde begge sirkelsaglyd.

rosmebraad
rosmebraadInnlegg: 36461
28.03.16 21:19
barnimagen: Har nok ikke så mye med å føle seg spesielle å gjøre. Heller det at Tesla har et langt større behov for å få inn kapital tidligst mulig. De brenner mye penger på utvikling. De brenner mye penger på ny fabrikk og oppgradering av eksisterende. Og de brenner mye penger på garantikostnader på biler solgt.

Altså dårlig likviditet? Virker uprofft det også. 

Kan ikke forestille meg at Toyota eller VW ser på det som risikoer å ta bestillinger på enkeltbiler uten forhåndsbetaling..... 

rosmebraad
rosmebraadInnlegg: 36461
28.03.16 21:22
fcuk: de to jeg observerte i bevegelse fra fortauet lagde begge sirkelsaglyd.

Digger sirkelgsaglyd! 

Vel å merke i tegnefilmer. Som i Tom & Jerry, når den lille grå musen i bleien spiser opp en stekt kalkun i ett eneste stort sirkelsag-drag! 

rosmebraad
rosmebraadInnlegg: 36461
28.03.16 21:24
TorAtle: Kun få dager igjen til Model 3 lanseres. Noen som har planer om å forhåndsbestille?

Langt ifra. Venter på bla. trådløs lading og automatisk fakturering av denne.... 

RickiBK
RickiBKInnlegg: 71294
28.03.16 21:24
rosmebraad: Kan ikke forestille meg at Toyota eller VW ser på det som risikoer å ta bestillinger på enkeltbiler uten forhåndsbetaling.....

Samme som Tucker gjorde i sin tid. 

rosmebraad
rosmebraadInnlegg: 36461
28.03.16 21:30
RickiBK: Samme som Tucker gjorde i sin tid.

Nok en bånn solid forretning. 

En_ganske_snill_mann
En_ganske_snill_mannInnlegg: 4709
28.03.16 21:41
Allegerita: Alle Tesla-eiere kantkjører felgene sine

Noen idé om hva det kan komme av? Om det viser seg å stemme da.

M-T
M-TInnlegg: 5130
28.03.16 21:54
Allegerita: Artig, og slett ikke overraskende.

Hørt at UP også er "begeistret" for Tesla, de stopper iallefall svært mange. For noen år siden ga de bøter til svært mange Teslaer som kjørte for fort, og selv om det er bedre nå, er det fortsatt mange Teslaer som ikke klarer å holde fartsgrensen.

Er nok vanskelig for folk å holde seg under fartsgrensen, etter å ha gått fra dieselfirer til Tesla :) 

RickiBK
RickiBKInnlegg: 71294
28.03.16 22:00
rosmebraad: Nok en bånn solid forretning.

Nåh. 

Ble kneblet av bestående bilindustri og lettere korrupte dommere den godeste Tucker. 

Kompressor-V8
Kompressor-V8Innlegg: 4271
28.03.16 22:27

Kjørte greit i fra nok en gasseglad Tesla ut av lyskryss her i påsken. Tror det kun var en 85D riktignok, så det var en lett match selv med 4 personer i bilen. Jeg slakket av og de tok meg igjen og vinket og takket for "kampen" og trolig for hyggelig V8 lyd :-)

FredPerry
FredPerryInnlegg: 30727
29.03.16 01:08

Viser seg at bærearmene på Model S har null rustbeskyttelse, og eierne av knapt to år gamle biler går løs på de med sinkspray som om det var en Toyota Carina like før EU-kontrollen. 

Men som en bruker skriver: 
"Begge er byttet på garanti, helt uten diskusjon. Skulle bare mangle, men tommel opp for Tesla Trondheim - igjen "

http://elbilforum.no/forum/index.php?topic=27422.0

TorAtle
TorAtleInnlegg: 1065
29.03.16 01:41

Nesten ikke til å tro...

Kompressor-V8
Kompressor-V8Innlegg: 4271
29.03.16 07:47

Dette kan bli spennende til EU-kontrollene som begynner om 1,5 år?

solitude
solitudeInnlegg: 4621
29.03.16 11:58
FredPerry: Men som en bruker skriver: 
"Begge er byttet på garanti, helt uten diskusjon. Skulle bare mangle, men tommel opp for Tesla Trondheim - igjen "

Få andre bilmerker hadde fått tommel opp for rust etter 2 år, men så er jo batteribil-eiere ikke som andre bileiere...

FredPerry
FredPerryInnlegg: 30727
29.03.16 13:14
solitude: Få andre bilmerker hadde fått tommel opp for rust etter 2 år, men så er jo batteribil-eiere ikke som andre bileiere...

Tesla Norge bør bli et eget fag innen markedsføringsstudiet. 

barnimagen
barnimagenInnlegg: 2150
29.03.16 13:22

Nå står det en gjøk på parkeringsplassen utenfor her. Han stiller opp sin Model S slik at den står med snuten inn mot ei trang luke mellom to biler. Plenty andre parkeringsplasser ledige med GOD plass. Men planen var vel at han skulle ta film og bilder for å legge inn noe skryteinnlegg på elbilforumet eller facebook.

Han gikk ut av bilen, opp med mobilen, sjekket klaringer, og bilen trillet saaakte fremover mot luken. Med litt over en meter igjen har bilen stoppet. Registrerer at gjøken tydeligvis ikke får bilen til å kjøre hverken frem eller tilbake. Etter noen minutter har han nå tatt turen inn i bilen gjennom bakluka og rygget bilen ut av luken og over til en plass med god klaring til alle sider.

Angrer litt på at jeg ikke filmet dette opptrinnet. Kjenner at jeg ikke akkurat savner denne summon-funksjonen. Går langt raskere å parkere selv, og (bank i bordet) på 20 år har jeg aldri noensinne opplevd noen situasjon som skulle tilsi behov for funksjonen.

Men sikkert moro for show off (når teknologien ikke går i stå...).

ferrek
ferrekInnlegg: 15672
29.03.16 15:26
barnimagen: Angrer litt på at jeg ikke filmet dette opptrinnet. Kjenner at jeg ikke akkurat savner denne summon-funksjonen. Går langt raskere å parkere selv, og (bank i bordet) på 20 år har jeg aldri noensinne opplevd noen situasjon som skulle tilsi behov for funksjonen.

Jeg ser at det er en kul show-off-faktor (når den fungerer), men som deg ser jeg lite nytte i dette. Det må være for de med trang garasje/garasjeplass og som egentlig har en bil som er for bred for denne. Da vil den være kjekk. 

For min del ville det vært en gimmick og som parkeringsassistenten ikke noe jeg ville benyttet meg av.

MacanT
MacanTInnlegg: 11131
29.03.16 17:49
barnimagen: Etter noen minutter har han nå tatt turen inn i bilen gjennom bakluka og rygget bilen ut av luken og over til en plass med god klaring til alle sider. Angrer litt på at jeg ikke filmet dette opptrinnet.

Ja det var synd, kunne blitt en meget populær Youtube snutt :)

FredPerry
FredPerryInnlegg: 30727
05.04.16 15:03

Nå mener noen at Elon Musk kvalifiserer til Nobels fredpris.


"Hvis man oppsummerer betydningen av alt det Elon Musk og hans selskaper har fått til, og ikke minst kommer til å få til - så har jeg vanskeligheter med å komme på en person som praktisk vil bidra til mer fred i verden. 


Få er vel uenig i at klima og miljøvern er avgjørende for stabiliteten i verden. Legg til en raskere uavhengighet av olje, og du har fått et bilde av det Elon Musk står for - og i størst mulig grad gjør noe med. 

I mine øyne kvalifiserer dette til at Musk er en verdig kandidat til Fredsprisen."Hvis man skal begynne å dele ut lommepenger til milliardærer har jeg mer tro på Bill og Melinda Gates. 

(Innlegget ble redigert 05.04.16 15:03)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg