Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Man kan si mye om Tesla..

NYTT TEMA
Iseran2770
Iseran2770Innlegg: 13183
02.07.16 15:09
250GTO: Naboens elbil lader til 80% i løpet av 5,5t (i følge ham selv),

Det er også et interessant moment. Elbiler skal visst helst bare lades opp til 80%. Da er jo rekkevidden redusert med 20% før turen i det hele tatt er startet opp. 

Iseran2770
Iseran2770Innlegg: 13183
02.07.16 15:11
Burkar: Er i3 på en sjelden langtur som krever hurtiglading, er det uansett noen i bilen som må på do eller er sultne/tørste omtrent når bilen må ha et hurtigladestopp.

Hvor lenge sitter de på do?

(En i3 har dessuten mye mindre batteri enn 90 kwt) 

nometalhorse
nometalhorseInnlegg: 15841
02.07.16 15:19
Iseran2770: Hvor lenge sitter de på do?

Det blir nok lenge, for man spiser mye når man kjører elbil ser det ut som. Her historien om en svenske som dro på tur til Norge i Tesla.

Hur gick det att åka 120 mil på en dag? 

Tesla har en fantastisk produkt, det är det inget snack om. Bilen är bekväm, rolig att köra, och har fantastiska features. Dock är den såklart inte riktigt gjord för sättet jag använder en bil. Med jättelånga dagar och många mil. Jag kan köra 70-80 mil i snitt varje dag vissa veckor och då är en Tesla helt enkelt inte rätt. Man får panik på laddstationerna efter ett tag. Och jag blir dessutom ännu tjockare, eftersom jag går och köper nåt att äta varje gång jag stannar. Tesla är optimal för den som kör max typ 20 mil om dagen. Då kan man använda den utan att spara på batteriet, och man kan ladda hemma över natten. Då tror jag den är svårslagen.

blackline
blacklineInnlegg: 14634
02.07.16 15:19
Iseran2770: Det er også et interessant moment. Elbiler skal visst helst bare lades opp til 80%. Da er jo rekkevidden redusert med 20% før turen i det hele tatt er startet opp.

Neida. De anbefales at det lades opp til 80% når du ikke trenger full rekkevidde.

Ribba
RibbaInnlegg: 34841
02.07.16 15:35
Iseran2770: Hvor lenge sitter de på do?

Til batteriet på nettbrettet eller telefonen er tomt?

M-T
M-TInnlegg: 5110
02.07.16 17:42

Til alle dere her inne som kritiserer elbiler: Har dere eid en? Har dere kjørt en? Vet dere i det hele tatt hva dere snakker om?

Jeg kjenner mange som eier elbiler, og ikke en eneste av de er misfornøyde. Rekkevidde er bare et problem for folk som ikke eier elbil, og ingen har opplevd noe teknisk trøbbel. 

Samtlige sier også at de vil kjøpe elbil som sin neste bil. 

Iseran2770
Iseran2770Innlegg: 13183
02.07.16 18:04
M-T: Samtlige sier også at de vil kjøpe elbil som sin neste bil.

Omtrent ingen hadde kjøpt Tesla uten de enorme subsidiene fra staten på omtrent alt, unntatt gratis mat på alle veikroer.

Jeg vet godt hvordan elbil hadde fungert for meg. Til daglig ville det vært et problem at jeg verken kan lade hjemme eller på jobben. På langtur til Alpene ville det vært et helvete. I min hastighet måtte jeg tilbrakt timer på ladestasjoner hver dag, ekstremt kjedelige timer.   

M-T
M-TInnlegg: 5110
02.07.16 18:25
Iseran2770: Jeg vet godt hvordan elbil hadde fungert for meg. Til daglig ville det vært et problem at jeg verken kan lade hjemme eller på jobben. På langtur til Alpene ville det vært et helvete. I min hastighet måtte jeg tilbrakt timer på ladestasjoner hver dag, ekstremt kjedelige timer.

Helt greit at elbil ikke passer for deg. Men de fleste her inne virker å ha tankegangen "elbil passer ikke for meg, derfor passer det heller ikke for noen andre i verden".

Iseran2770
Iseran2770Innlegg: 13183
02.07.16 18:51
M-T: Helt greit at elbil ikke passer for deg. Men de fleste her inne virker å ha tankegangen "elbil passer ikke for meg, derfor passer det heller ikke for noen andre i verden".

Det passer sikkert for mange. Men jeg kommer til å fortsette å være dritsur på hver eneste Tesla som blir registrert i Norge så lenge de til og med er fritatt for moms.

Når avgiftene på elbiler vs andre biler blir rettferdig kan gjerne 99% av Norges befolkning kjøpe elbil, så lenge jeg slipper.   

Kompressor-V8
Kompressor-V8Innlegg: 3976
02.07.16 18:54

Jeg kan se at folk som ikke trenger bil til annet enn A-B kjøring, eller ikke er interessert i grom motor osv, men bare vil ha en grei og rask bil å kjøre korte turer og som helst vil slippe drivstoff, bompenger, kjøre i kollektivfeltet og det er mye bykjøring og man har enkel lademulighet der man har bilen stående. De kan jo fint klare seg med en elbil. I tillegg gir det miljøstatus.

Jeg kunne sikker klart meg med en elbil til de fleste gjøremål unntatt å kjøre til hytta osv om jeg ble tvunget jeg også. Men elbil er jo ikke noe moro til annet enn bybruk og bykjøring. Så jeg har ikke lyst på en rett og slett. Kjekt derimot å ha en elbil også selv om jeg strengt tatt ikke trenger det, som tilleggsbil for å ha muligheten til å høste fordeler staten deler ut når man kjører i byen, men i stedet for bensinbil, -aldri i verden.

Vurderte akkurat en BMW i3, men det er jo morsommere å bruke de 200' på noe annet, f eks en flott MB R107 SL eller Lotus Elise osv.

Og har man mulighet til å la være å tenke på kostnader har det jo ingenting å si at man sparer noen kroner i drivstoff.

InternalExile
InternalExileInnlegg: 18105
04.07.16 15:43

– Jeg vil ikke kjøre rundt i noen Asker-Passat, som vil liker å kalle den her.

Ha ha, morsomt navn på Tesla.

Han har jo et poeng, Tesla er ikke lengre den bilen for de som vil skille seg ut i trafikken.

KingsRoad
KingsRoadInnlegg: 5514
04.07.16 16:35
KingsRoad: 50.000 kroner er de forsmådde Tesla-eierne tilkjent av Forbrukertvistutvalget. Pent prisavslag. Vedtaket er rettskraftig, men Tesla kan velge å trekke saken inn for retten dersom de mener dette er "ludicrous" eller "insane".  Sånn går det når infantil markedsføring møter forbrukerrettigheter i Norge.

Det stopper ikke ved Forbrukerrådet og Forbrukertvistutvalget.

Nå har Forbrukerombudet gått grundig lei av det de mener er Teslas pågående brudd med markedsføringsloven & finansavtaleloven, og en manglende vilje til å etterkomme lovkrav;

"Forbrukerombudet skal av eget tiltak eller etter henvendelse fra andre søke å påvirke næringsdrivende til å innrette seg etter regelverket som Forbrukerombudet fører tilsyn med. I dette ligger det at Forbrukerombudet i de fleste tilfeller skal føre dialog med de næringsdrivende for å forsøke å komme til en såkalt «frivillig ordning» der saken løses uten bruk av sanksjoner.

...

Vi konstaterer på denne bakgrunn at vi ikke har lykkes med å komme til frivillig ordning.

...

Det varsles med dette om at Forbrukerombudet vil bringe saken inn for Markedsrådet. Etter markedsføringsloven § 39 kan Markedsrådet fatte enkeltvedtak om forbud, påbud, tvangsmulkt og overtredelsesgebyr, samt kombinasjoner av disse, dersom inngrep tilsies av hensynet til forbrukerne. "

Hovedårsaken er selvsagt denne fiktive prisen som Tesla opererer med som grunnpris, dernest hvordan de fremstiller leasingkostnader (noe som burde være temmelig enkelt).

 

barnimagen
barnimagenInnlegg: 2062
05.07.16 08:30
m-sport: På jobb har vi overbygd elbilparkering med dedikert uttak til hver parkeringsplass. Det tar meg 10 sek å koble til kabelen. I tillegg til at bilen er fulloppladet når jeg skal hjemover er den også riktig temperert sommer som vinter når jeg setter meg inn i den etter endt arbeidsdag. Når jeg kommer hjem kjøres bilen inn i varm garasje og samme 10sek prosedyre følges.

På jobb hos oss har ca 1/4 av ladeplassene overbygg. Resten står fullt eksponert for vind og vær. 10 sek å koble til kabelen? Du skal først åpne bagasjerommet, dra ut ladekabelen (vil tippe du har en kveil på noen meter). Så koble til. Selve koblingen bruker du kanskje 10 sekunder på, ja. Resten av prosessen, nei. Så skal du koble fra ved endt arbeidsdag. Plukke opp hele kabelen, legge tilbake i bagasjerommet.

Nettopp ladingen er det største drawback med elbiler. Selvsagt vel og bra at man finner ladepunkter av ymse slag og hastigheter her og der de fleste steder. Men man er avhengig av kabler av diverse lengder. Diverse adaptere (som man må kjenne til, og ikke minst ha). Ha kjennskap til strømstyrke. Overvåke (sikringer som ryker, lading som ikke går som den skal). Vente på tur. Litt kjedelig å komme frem til et hotell hvor de to ladepunktene er opptatt av to andre som lader (been there, done that). Ute på tur er det også fryktelig greit å ha med ladekort eller nøkler for å få tilgang til ladepunkter. Kjedelig å komme til Frankrike for så å finne ut at ladepunktet krever bruk av et forhåndskjøpt ladekort.

Jeg hilser (rask) induksjonslading hjertelig velkommen! Inntil da har elbilene sin store ulempe i at de langt oftere behøver å oppsøke lademuligheter, og er avhengig av de fordømte kablene.

Selvsagt er det ikke morsomt å fylle bensin/diesel heller. Prosedyren er dog enkel. Kjør til en bensinstasjon. Stans ved (overbygd) pumpe. Ut, registrere kort, tanke, kjøre. Siste året har jeg i snitt kjørt rett over 1000 km mellom hver drivstoffpåfylling. Da klarer jeg fint å unne meg tre minutter på en bensinstasjon. Hvor mange ganger har du koblet til og fra i løpet av de samme 1000 km? Men bevares, du har da i rene, direkte driftskostnader kjørt langt rimeligere enn meg. Hvilket er den største fordelen til elbilene.

Aveirinha
AveirinhaInnlegg: 29427
05.07.16 09:45
barnimagen: På jobb hos oss har ca 1/4 av ladeplassene overbygg. Resten står fullt eksponert for vind og vær. 10 sek å koble til kabelen? Du skal først åpne bagasjerommet, dra ut ladekabelen (vil tippe du har en kveil på noen meter). Så koble til. Selve koblingen bruker du kanskje 10 sekunder på, ja. Resten av prosessen, nei. Så skal du koble fra ved endt arbeidsdag. Plukke opp hele kabelen, legge tilbake i bagasjerommet.

Hele denne prosessen bruker jeg 40 sekunder på ca (2x20 sek). Kanskje oppjustere til et minutt totalt per arbeidsdag (trenger egentlig å lade kun hver tredje arbeidsdag). Trenger ikke rulle ut kabelen og den legger seg fint i det nederste rommet i bagasjerommet. Ingen problem uansett vær og vind (type 2 med saltoboks). Det samme hjemme. 

Det kommer jo selvsagt an på hvilken innstilling du har til dette. Personlig har jeg kun vært litt plaget av behovet for ledig ladeplass på langturer utenfor SC-nettverket. Men dette gjelder kanskje maks 5% av den totale kjørehverdagen min gjennom et år. Andre synes det er digg å kunne stoppe for å fylle bensin, jeg derimot synes det er svært behagelig å kunne slippe. Jeg var heller ikke like heldig som deg med ca 1000km mellom hver fylling. Snarere nærmere 600-tallet. 

Ellers enig i det du sier angående diverse adaptere. Det største problemet er at man ikke har funnet en standard (dog kan det se ut til at type 2 er fremtiden). Jeg har ikke hatt behov for annet enn en kabel til 1500 i tillegg til den som fulgte med bilen, men ser jo at man må fikse diverse adaptere for en roadtrip til Europa. Og man er knyttet til en gitt rute. Så får man vurdere om dette gjøres opp ved at man slipper unna med absolutt minimale drivstoffkostnader. Sjøl slapp jeg unna med å bruke kun SC-er og saktelading på mellomstasjonene (inkludert i overnattingsprisene), noe som gav mersmak. Og bilen fungerte utmerket som sengeplass (plass til to, ventilasjon natten gjennom etc.) når jeg ønsket å stoppe utenfor sentrale steder med hoteller etc. 

(Innlegget ble redigert 05.07.16 09:50)

MacanT
MacanTInnlegg: 10270
05.07.16 11:27
Aveirinha: Hele denne prosessen bruker jeg 40 sekunder på ca (2x20 sek). Kanskje oppjustere til et minutt totalt per arbeidsdag (trenger egentlig å lade kun hver tredje arbeidsdag). Trenger ikke rulle ut kabelen og den legger seg fint i det nederste rommet i bagasjerommet. Ingen problem uansett vær og vind (type 2 med saltoboks). Det samme hjemme.

Da er du adskillig raskere og effektivere enn elbilfolket i bedriften der jeg jobber. Spesielt en av dem sliter visst så til de grader at han ofte går ut 20-30 minutter før arbeidsdagen er slutt, for så komme tilbake inn å mer eller mindre bare sitte å vente på at klokken skal bli fire :)

Aveirinha
AveirinhaInnlegg: 29427
05.07.16 11:35

I alle dager. Ikke rart det skremmer folk som er skeptiske til elbiler :)

passat06
passat06Innlegg: 1229
05.07.16 11:59
MacanT: Da er du adskillig raskere og effektivere enn elbilfolket i bedriften der jeg jobber. Spesielt en av dem sliter visst så til de grader at han ofte går ut 20-30 minutter før arbeidsdagen er slutt, for så komme tilbake inn å mer eller mindre bare sitte å vente på at klokken skal bli fire :)

Hvordan er det mulig å bruke så lang tid? Nå lader jeg stort sett kun hjemme, alt henger da klart i garasjen, og prosessen tar nok ikke mer enn 10-15 sekunder. Bort i mot like enkelt som å koble til mobilladeren...

Burkar
BurkarInnlegg: 8543
05.07.16 12:05
Iseran2770: Hvor lenge sitter de på do?

Hehe - ikke så lenge, men med litt surring så går det fort 20 minutter ved et stopp uansett hva vi gjør. Og det er omtrent det hurtigladeren bruker.

Misforstå meg rett, man mister mye fleksibilitet med elbil. Derfor er Passaten førstevalg på langturer.

MacanT
MacanTInnlegg: 10270
05.07.16 12:06
passat06: Hvordan er det mulig å bruke så lang tid?

Aner ikke, men jeg har notert at de holder høyere tempo når regnet høljer ned :)

rosmebraad
rosmebraadInnlegg: 35489
05.07.16 13:17

Kanskje 'passe elbilen' er den nye røykepausen?

Til tross for at jeg fortsatt ikke er 100% overbevist så kannjeg bare gjenta at jeg syns Tesla har beste elbilkonseptet i massemarkedet idag, og veldig ned-på-jorden informasjon også

Blir spennende å se hva som blir greia med Model 3 samt hva de store bilprodusentene gjør. Ikke minst med tanke på ett felles ladesystem.

BalleKlorin
BalleKlorinInnlegg: 88
05.07.16 14:05

Dette med tidsbruk å styr for å koble til en lader er bare tull fra de som aldri har hatt en elbil. Jeg hadde en Tesla i 2 år og å koble den til laderen var svært enkelt og raskt gjort. Faktisk så savner jeg det litt å komme til ladet bil på morgenen de morgenene jeg må stoppe på besninstasjonen trøtt i trynet på vei til jobb for å fylle. Så på det punktet er det en soleklar seier til elbilen for min del.

Elbil passer ikke for alle slik de er i dag men det betyr ikke at det er rævva biler og at elbiler ikke fungerer. At de er meget avgiftsgunstige og at noen irriterer seg grønn av det gjør heller ikke konseptet noe dårligere.

 

Iseran2770
Iseran2770Innlegg: 13183
05.07.16 20:59
BalleKlorin: At de er meget avgiftsgunstige og at noen irriterer seg grønn av det gjør heller ikke konseptet noe dårligere.

Ar de trenger så enorme subsidier som spesielt Tesla nyter godt av viser i hvert fall at konseptet overhodet ikke er konkurransedyktig.

rosmebraad
rosmebraadInnlegg: 35489
05.07.16 21:40

Hva er dette med at det er så travelt og tidkrevende å fylle drivstoff....... selv jeg, som kjører både på jobb og fritid, fyller kun hver 3. dag. Det tar noen få min, spesielt om man trykker inn lastebilknappen på dieselpumpen. 

Og ja, også biler med forbrennkngsmotor kunne hatt en autoregistrering av fylt beløp så man slipper å hefte med kort.

BalleKlorin
BalleKlorinInnlegg: 88
06.07.16 09:22

Mitt poeng er at jeg syntes det var svært behagelig med elbilen, å det å slippe å fylle på tankstasjonen. Ulempen med å koble til kabelen blir sterkt overdrevet av folk som ikke har levd med dette.

Poenget er ikke at det er ett stort problem å fylle heller, det går på minutter og jeg gjør det jevnlig da jeg har diesel bil i dag. Men det er ikke lystbetont å stoppe de minuttene når det blåser surt ute for å fylle, da var det mer behagelig å koble fra laderen i garasjen sette seg i bilen å kjøre.

Grunnen til at jeg solgte Teslaen har lite med at elbil ikke fungerte for meg å gjøre. Var andre årsaker som ikke har med bil å gjøre i det hele tatt. Selvom Tesla ikke var perfekt med tanke på kvalitet/forhandler.

Ribba
RibbaInnlegg: 34841
06.07.16 09:58
BalleKlorin: Ulempen med å koble til kabelen blir sterkt overdrevet av folk som ikke har levd med dette.

Jeg har aldri hatt noe elbil, men jeg har nå fortsatt erfaring fra å koble biler til strøm.

Da jeg hadde DEFA motorvarmer, så måtte man jo koble bilen til stort sett hver dag om vinteren, og det var stress.

Nå har jeg webasto, men pga av kjøremønsteret jeg har, som består av mye "start-og-vi-er-framme-kjøring", så valgte jeg å få montert en integrert batterilader på helårsbilen min. Og selv om jeg bare koblet bilen til strøm en gang i uka eller så om vinteren, så var det også veldig mye stress.

Besøkene på bensinstasjonen var ca en gang i måned om vinteren, mens om sommeren, så har jeg ikke fylt bensin siden april på helårsbilen, mens jeg har fylt bensin to ganger siden jeg tok ut sommerbilen i april. 

Så en elbil ville nok bydd på langt mer styr for min del enn en bensinbil.

Folk har veldig forskjellige grunnlag når det gjelder hva som funker best for dem. Og for folk som kan lade bilen hjemme og på jobb, kjører mye i bymiljøer, så er nok elbil veldig gunstig.

For folk som har trøbbel å lade bilen hjemme (folk som bor i borettslag og liknende), samt folk som egentlig ikke har noe reelt behov for bilen, men har bilene først og fremst fordi det er kjekt å ha samt for rekreasjonskjøring, så finnes det bedre alternativer enn elbiler. 

FlGARO
FlGAROInnlegg: 1698
06.07.16 12:55
M-T: Jeg kjenner mange som eier elbiler, og ikke en eneste av de er misfornøyde.

Er disse ærlige med seg selv, blir jo da spørsmålet. Eller er det som med mange iPhone-eierne, hvor omtrent samtlige som har kjøpt en sier glatt at alt er så fantastisk med den, mens nesten samtlige jeg har snakket med som har fått den som jobbtelefon (inkludert meg selv) er misfornøyd med den.

Det sitter litt lengre å innrømme at noe er dårlig om det er et produkt man har kjøpt litt på grunn av status. Da vil man gjerne gi inntrykk av at ting er bedre enn de egentlig er, nettopp for å ikke miste ansikt.

Og bare for å gjenta det; Jeg vet ikke om det er slik med Tesla-eiere. Det kan meget vel være at de er storfornøyde med bilen.

BalleKlorin
BalleKlorinInnlegg: 88
06.07.16 13:03

Vil tro elbil eier er fornøyd omtrent på nivå med eiere av biler med andre drivlinjer. Jeg har vært Tesla eier i 2 år å selve bilen fungerte bra for meg å mitt bruk. Selvsagt er det bruksmønster der det finnes bedre alternativer enn elbil. I tillegg legger folk vekt på forskjellige ting ved bil, noen vil ha motorlyd, noen vil ha høy bil noen lav.

Jeg kjører for øyeblikket en nyere dieselbil og er fornøyd med det. Den dekker mine behov og er komfortabel å kjøre, det er for meg viktigere enn å leke petter solberg i svingene.

nometalhorse
nometalhorseInnlegg: 15841
09.07.16 11:09

Når vi leser slikt som dette så skurrer fordelene som el-biler får i Norge enda mer.

75,1 prosent av norsk strømforbruk i 2015 var fossil- og atomkraft. 

Hvor lenge skal det gå før de får moms på dette "fantastiske" fremkomstmiddelet? Nå skal jeg ut å kjøpe meg nye sko som jeg skal betale moms på.

PassatGL
PassatGLInnlegg: 11725
09.07.16 16:01

Syt syt syt.. noen av oss betaler over halvparten av hva vi tjener i skatt til felleskassa - når skal vi få lavere skatt??!!

Jeg kunne selvsagt tenke meg det, men realistisk sett forstår jeg dette ikke blir mulig i overskuelig framtid og evt. avgiftskroner staten går glipp av på at noen av oss kjøper elbiler lever jeg godt med, det er andre poster på budsjettet som utgjør betydelig større beløp.

Apropos sko. Som aktivt løper er det beste som møter meg utendørs en elbil, en bensindrevet hybridbil kommer på en grei nummer to.

nometalhorse
nometalhorseInnlegg: 15841
09.07.16 16:09
PassatGL: noen av oss betaler over halvparten av hva vi tjener i skatt til felleskassa - når skal vi få lavere skatt??!!

Og hva så? Det gjør da alle uansett el-bil eller ikke så lenge de passerer et nivå.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg