Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Mens vi venter på snøkaoset (2016)

NYTT TEMA
InternalExile
InternalExileInnlegg: 21101
MacanT
MacanTInnlegg: 13726
09.11.19 13:48
Kompressor-V8: Burkar skrev: «Asker igjen»
Helt fantastisk video. Er det mulig.

Helt utrolig. Mange grunner til at jeg foretrekker å kjøre en relativt billig i3 om vinteren. Andre bilister, salt, piggdekkstøv og steinsprut for å nevne noen.

Det sagt så har jeg allikevel bestilt min Taycan med et sett vinterhjul selv om den sannsynligvis kommer å stå mest i garasjen om vinteren. Var litt i tvil men så tenkte jeg "WTF det er jo Tax Free" :)

(Innlegget ble redigert 09.11.19 13:49)

Kompressor-V8
Kompressor-V8Innlegg: 5749
09.11.19 14:52

FredPerry skrev:


«Ikke for å være en del av krenkepolitiet, men skal vedde på at føreren av den røde Yarisen var en eldre nordmann som ikke ville høre på hva en utlending hadde å si om vinterføre.«


Jeg tror heller det må ha vært en nordlenning som skulle vise søringene hvordan det gjøres ;-)

Kompressor-V8
Kompressor-V8Innlegg: 5749
09.11.19 14:56

MacanT skrev:

 

«Det sagt så har jeg allikevel bestilt min Taycan med et sett vinterhjul selv om den sannsynligvis kommer å stå mest i garasjen om vinteren. Var litt i tvil men så tenkte jeg "WTF det er jo Tax Free«

 

Jeg hadde helt klart kost meg med den om vinteren. Den er garantert nydelig å sladde ut av svingene på snødekte fjellveier. Jeg har akkurat kjørt slik med e-tron. Rekkevidden er meget godkjent vinterstid etter å ha prøvd bilen til Geilo og kjørt over Dagali/Kongsberg hjemover igjen. Startet på Snarøya med 100%. Det holdt fint å lade En gang på Gol fra 50-100%. Deretter holdt det hjem over Dagali/ Kongsberg uten å lade, selv på snødekte veier og kose-kjøring og tung gassfot.

(Innlegget ble redigert 09.11.19 14:59)

FredPerry
FredPerryInnlegg: 30936
09.11.19 16:00
Kompressor-V8: Jeg tror heller det må ha vært en nordlenning som skulle vise søringene hvordan det gjøres ;-)

Han hadde vel aldri sett så mange biler på én gang før og tenkte det var best å komme seg vekk.

MacanT
MacanTInnlegg: 13726
09.11.19 18:01
Kompressor-V8: Jeg hadde helt klart kost meg med den om vinteren. Den er garantert nydelig å sladde ut av svingene på snødekte fjellveier. Jeg har akkurat kjørt slik med e-tron. Rekkevidden er meget godkjent vinterstid etter å ha prøvd bilen til Geilo og kjørt over Dagali/Kongsberg hjemover igjen. Startet på Snarøya med 100%. Det holdt fint å lade En gang på Gol fra 50-100%. Deretter holdt det hjem over Dagali/ Kongsberg uten å lade, selv på snødekte veier og kose-kjøring og tung gassfot.

Hørtes meget kjekt ut. Ja jeg kommer helt sikkert å ta noen turer på fjellveiene. Det er salt og slaps driten her nede i byområdet som jeg ikke kan fordra.

(Innlegget ble redigert 09.11.19 18:05)

Ribba
RibbaInnlegg: 36167
10.11.19 05:27
FredPerry: Han hadde vel aldri sett så mange biler på én gang før og tenkte det var best å komme seg vekk.

Eventuelt at han tenkte "when in Rome, do as the Romans do"?

Noen går langt for å tilpasse seg lokale skikker :-)

(Innlegget ble redigert 10.11.19 05:27)

SUV
SUVInnlegg: 5262
10.11.19 14:11
Someone: Skulle nesten ønsket et intervju med han i den røde bilen til slutt. Kan ikke si han ikke ble advart :p

Jeg tipper han ikke hadde så veldig lyst til å stille opp på et intervju etter å ha blitt advart og likevel kjørt opp bakken.


Mange som slet skikkelig i den bakken, felles for dem alle var at de ikke hadde lagt på kjetting. Det ser jo ut til å være en del snøtykkelse der, og ei lita ishinne på toppen som alle sklir på, da ville nok kjetting klart å ta tak litt lenger ned og fått feste. Det er bare ved tynn ishinne kjetting ikke hjelper på glatta.


Ellers så synes jeg det er en uting at filmeren og andre står på siden og dermed er med på å sørge for at bilene sklir nedover og krasjer.


Det er en smal vei som er polert og nederst står det biler, da er det jo nødt til å bli kollisjon om man sklir ned der. Så har man muligheten til å tidlig ta turen opp en fortauskant (muligens ødelegge dekk og felg, men komme til et sted med bedre feste). er fortauet ledig så er det en god løsning, men med mange skuelystne der så må man bare seile nedover og krasje i en bil som står der. Legg for eksempel merke til varebilen som sklir baklengs inn i et tre på motsatt side av filmeren. Føreren må jo passe på å ikke treffe filmeren og legger seg dermed godt over til andre siden og treffer treet. Kanskje kunne han elelrs holdt seg mer midt i veien (nærmere der filmeren står) og bare mistet fart etter hvert som det blir mindre bratt lenger ned. Og så kommer de andre og krasjer inn i denne i tur og orden siden filmeren står på siden og hindrer en unnamanøver. Bilistene blir jo tvunget til å velge glatteste alternativ som ender opp med blindvei pga andre biler som har gått i samme fella.


At han advarer dem er jo fint, men at han ikke gir dem mulighet til unnamanøver på vei ned er synd.

SUV
SUVInnlegg: 5262
10.11.19 14:15
FredPerry: Han hadde vel aldri sett så mange biler på én gang før og tenkte det var best å komme seg vekk.

Jeg har lite erfaring med nordlendinger om vinteren, da det alltid har vært minst et fylke mellom meg og Nordland der jeg har bodd (både nord og syd for disse). Men i Finnmark så kan det jo hvertfall iblant være mange biler å se på en gang, for eksempel når det går flere timer mellom hver kolonnekjøring og man dermed har samlet opp trafikk for flere timer i en kolonne. Da kan det faktisk iblant være bilkø så langt øyet rekker. Men det siste er jo delvis fordi det i tett snøføyke kan være så lite sikt at man bare så vidt ser tåkebaklyset til brøytebilen foran seg og lysene fra bilen bak, mens bil nummer 4 i kolonna er usynlig. Det er derfor man etter hvert har begynt å ofte ha med følgebil bakerst i kolonna, som har radiokontakt med brøytebilen som kjører fremst.

For øvrig mange som tror at alle som bor nord for Trøndelag er nordlendinger, men det er jo to fylker til nord for Nordland, og de fleste som kaller alle nordfra for nordlendinger har nok ikke vørt i disse to fylkene.

(Innlegget ble redigert 10.11.19 14:16)

Hollabaloo
HollabalooInnlegg: 10835
10.11.19 14:41
Kompressor-V8: selv på snødekte veier og kose-kjøring og tung gassfot.

Grise-kjøring med det 2,6 tonns tunge monsteret, grøss og gru. Krysser fingre og tær for at jeg aldri møter en sånn en som er ute av kontroll i min kjørebane, vinterstid som sommerstid. 

SUV
SUVInnlegg: 5262
10.11.19 14:42
Someone: Nei, det er ikke vanskelig og 99,9% klarer det. Men det hjelper ikke en dritt når 0,01% bommer og klarer sperre veien. I går var det primert to ting som skapte problemer: en trailer på E6 nordover og en ulykke ved Asker. Når dette skjer så blir det full stopp og fort svært lange køer.

Og hva med de siste 0,09% som ikke er blant de 99,9% som klarer det og ikke blant de 0,01% som sperrer veien? :-)


Her ute på bygda er det for øvrig mye greiere, her blir det ikke fullt kaos om noen har et uhell. På fredag veltet en kassebil (lastebilregistrert VW Crafter) på glatta i min kommune og ble liggende på siden delvis ute i veien, men trafikken kunne greit passere forbi den.

SUV
SUVInnlegg: 5262
10.11.19 14:55
Hollabaloo: Grise-kjøring med det 2,6 tonns tunge monsteret, grøss og gru. Krysser fingre og tær for at jeg aldri møter en sånn en som er ute av kontroll i min kjørebane, vinterstid som sommerstid.

Man kan ha det moro med godt over 2,6 tonn også:


https://www.youtube.com/watch?v=UKjACVLDUrg


Men litt for stor risiko til at jeg ville gjort noe slikt så nær portåpning, da er det bedre å sladde litt der det er bedre plass rundt så man har god plass til feilmargin.

Kompressor-V8
Kompressor-V8Innlegg: 5749
10.11.19 15:41

Hollabaloo skrev:

 

«Grise-kjøring med det 2,6 tonns tunge monsteret, grøss og gru. Krysser fingre og tær for at jeg aldri møter en sånn en som er ute av kontroll i min kjørebane, vinterstid som sommerstid.»

 

I en Seat Mii tror jeg du skal være glad for å unngå å krasje i en slik ja, for det er rått parti. 
Det er riktignok helt ufarlig moro-kjøring i bratte oppoverbakker der svingene typisk tas i 30-60km/t. Man skal vite hva man driver med for kontra kan lure sjåføren.

 

I nedoverbakker tar man det ekstra pent med 2,6 tonn (fort 2,9-3 tonn med last). Om en slik bil først sklir så sklir den.

 

Likevel er den lettere å hente inn igjen pga quattro (hvis man kan kjøre og vet hvordan da).

 

Har testet den en del på åpne plasser for å øve inn hvordan bilen reagerer. Da blir man en langt tryggere sjåfør slik at man kan lettere unngå krasj om en vanskelig situasjon skulle oppstå.

(Innlegget ble redigert 10.11.19 15:42)

Hollabaloo
HollabalooInnlegg: 10835
10.11.19 16:49
Kompressor-V8: I en Seat Mii tror jeg du skal være glad for å unngå å krasje i en slik ja, for det er rått parti.

I en Seat Mii så skal man være glad for å unngå å krasje med hva som helst. 

piezo
piezoInnlegg: 5349
10.11.19 19:56
Kompressor-V8: I en Seat Mii tror jeg du skal være glad for å unngå å krasje i en slik ja, for det er rått parti.

Det er vel strengt tatt rått parti mot de fleste av familiebilene på +/- 1,5 tonn.

Kompressor-V8
Kompressor-V8Innlegg: 5749
11.11.19 00:02

Mer snø i vente.

 

Helt utrolig at folk kjører på sommerdekk på null-føre. Idioti og galskap å sette andre i fare på den måten.

(Innlegget ble redigert 11.11.19 00:03)

InternalExile
InternalExileInnlegg: 21101
11.11.19 05:22
Kompressor-V8: Mer snø i vente.

Vi snakker jo Østlandet. Lurer på hva dere driver med der nede.

InternalExile
InternalExileInnlegg: 21101
Someone
SomeoneInnlegg: 26550
11.11.19 07:06

Kona kunne melde om at trafikken tidlig på morgenen på E18 gikk helt greit, bortsett fra en bil stod å sperret ved Holmen. Derimot virket det som det verken var brøytet eller saltet så var mye snø i veien.


Ironisk nok har Asker kommune alt brøytet blindveien vi bor i, mens de som brøyter E18 tydeligvis ennå ikke er på jobb

henlie
henlieInnlegg: 551
11.11.19 07:44
InternalExile: Vi snakker jo Østlandet. Lurer på hva dere driver med der nede.

Vi er flere her nede som lurer på det samme selv. Kan garantere at det blir kaos i dag, og det hjelper ikke at det mang steder ikke er brøytet

InternalExile
InternalExileInnlegg: 21101
11.11.19 07:49
henlie: brøytet

Brøyting er oppskrytt, det opplevde vi bare her på søndager når de fikk helgetillegg ;-)

henlie
henlieInnlegg: 551
11.11.19 09:57
InternalExile: Brøyting er oppskrytt, det opplevde vi bare her på søndager når de fikk helgetillegg ;-)

Hehe, jeg brøyter med egen bil jeg :-D Noen dager kan det være greit med litt høyere bil, men i dag var ikke en av dem.

LOB
LOBInnlegg: 539
11.11.19 10:32

SUV: "Mange som slet skikkelig i den bakken, felles for dem alle var at de ikke hadde lagt på kjetting."


 


Kjetting? Med mine Hakkapelitta 9 (190 pigger)  hadde jeg garantert kommet opp den bakken uten problemer (jeg hadde dog ikke prøvd imens noen filmet meg, ganske så flaut å bli advart for å sen krasje...=)).  De som påstår at piggfrie er like bra som piggdekk har aldri kjørt i den type føre som det var på denne filmen.   

BlueRaptor
BlueRaptorInnlegg: 2338
11.11.19 11:36

Forstår meg ikke på de som absolutt skal vente til snøen kommer før de vurderer å bytte dekk. Man bytter til vinterdekk når det er stabile temperaturer under 5 grader, og det har det vært i en måned nå. Ærlig talt altså. Det er NOK nå.

BlueRaptor
BlueRaptorInnlegg: 2338
11.11.19 11:36

Dobbel

(Innlegget ble redigert 11.11.19 11:36)

Someone
SomeoneInnlegg: 26550
11.11.19 11:46

Nå var det brøytet og saltet på E18 vestfra, så gikk greit å ligge i 90-100 der nå

InternalExile
InternalExileInnlegg: 21101
11.11.19 16:30
BlueRaptor: Man bytter til vinterdekk når det er stabile temperaturer under 5 grader, og det har det vært i en måned nå. Ærlig talt altså. Det er NO

Tja, her oppe i nord for sinsenkrysset så venter vi vanligvis på minst to snøfall før vi legger på vinterdekk. Vi kan kjøre på vinterveier, og tar det med ro.

BlueRaptor
BlueRaptorInnlegg: 2338
11.11.19 17:33

Dette er et dårlig forsøk på humor håper jeg?

Someone
SomeoneInnlegg: 26550
11.11.19 18:33

Så blir det interessant å se hva morgendagens meldte regn gjør. 

Klikk for å gå tilbake til toppen