Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Rust rose i lakken

NYTT TEMA
sl500
sl500Innlegg: 11520
02.07.18 23:03

Noen som har ett godt råd for å fjærne dette på permanent basis?
Bilen skal til billakkerer men de evner ikke å stoppe rusten når det først har blitt rust porer i metalet vet jeg av erfaring.
De har ikke annen medesin enn å sandblåse,syregrunne,stålplast,grunning og lakk.
Jo takk,dette har det samme lakkeringsverkstedet prøvd på flere biler jeg har eid men rusten kommer tilbake på nøyaktig det samme stedet om noen få år.

Jeg antar at lakkeringsverkstedet som er stort og kjent gjør det de kan og med de
produktene de har til rådighet
Så det hjelper ikke å bytte de ut med ett annet lakkeringsverksted som har de samme metodene og nymotens produkter.

Det jeg egentlig ser etter tror jeg er noen som kan fortinne stålet der skaden er etter sandblåsing.
Desverre tror jeg de fleste som behersker dette har godt ut av yrkeslivet eller ut av livet for godt.
På enn annen side er det jo ett miljø for å restaurere gamle biler og der er det jo ofte porer etter rust i stålet
Ser jo at selv skogsvrak blir som nye så noen må jo beherske dette eller ha produkter som gjør at ikke rusten på nytt begyner å blomstre etter enn liten stund.

(Innlegget ble redigert 02.07.18 23:10)

DrPain
DrPainInnlegg: 3277
03.07.18 09:29

Hvis de bruker slipeskive med høy rotasjonshastighet, er det ikke rart rusten kommer tilbake. Når man fjerner korrosjon på stålplater, må man bruke egnet verktøy med lav rotasjonshastighet. Ellers masserer man korrosjonpartikler ned i stålet, og det er dømt til å blomstre opp igjen.

Rondell stålbørste på lav hastighet er eneste løsning, og tilstrekkelig rengjøring etterpå er like viktig.

Det spiller ingen rolle om verkstedet er stort eller lite hvis oppretteren som gjør jobben sliper vekk rusten med slipemaskin eller båndsliper på full hastighet :-)

Speciale
SpecialeInnlegg: 5719
03.07.18 16:46
sl500: Jeg antar at lakkeringsverkstedet som er stort og kjent gjør det de kan og med de
produktene de har til rådighet

Det er så mange dårlige folk der ute i den bransjen. Har en kompis som er tusenkunstner med gamle biler, og sendte tidligere flere biler i måneden til lakkering. Det endte med at han satte opp egen lakkboks på låven, og nå leier inn en av de få han har vært fornøyd med når det er behov.

Nå er det ikke alle som har muligheten til å sette opp sin egen lakkboks, men poenget er at selv om ett lakkeringsverksted er stort og kjent, så er det ingen garanti for at man får ett resultat som man nødvendigvis blir fornøyd med. 

Hvis jeg var deg, så ville jeg forsøkt ett annet verksted.

Romlingane
RomlinganeInnlegg: 15822
03.07.18 18:38
sl500: Jo takk,dette har det samme lakkeringsverkstedet prøvd på flere biler jeg har eid men rusten kommer tilbake på nøyaktig det samme stedet om noen få år.

Jeg innbiller meg at det kan ha noe med kvaliteten på stålet å gjøre. På noen biler jeg har hatt har "dørstokken" på førersiden vært slitt ned på metallet uten at det har blitt noe særlig mer enn brunprikkete. Mens på andre biler har jeg hatt det samme problemet som deg, spesielt på tak og panser; samme sted igjen og igjen.

TomPadang
TomPadangInnlegg: 15680
03.07.18 21:44

Små rustflekker kan man behandle med et stoff som omvandler rust til metall.  Så grunne og så påføre lakkene.  Dette er steinsprang o.l.  Hva angår større områder, blir kanskje ikke resultatet så bra, visuelt sett.

perchri
perchriInnlegg: 8797
07.07.18 00:17
sl500: Noen som har ett godt råd for å fjærne dette på permanent basis?
Bilen skal til billakkerer men de evner ikke å stoppe rusten når det først har blitt rust porer i metalet vet jeg av erfaring.
De har ikke annen medesin enn å sandblåse,syregrunne,stålplast,grunning og lakk.
Jo takk,dette har det samme lakkeringsverkstedet prøvd på flere biler jeg har eid men rusten kommer tilbake på nøyaktig det samme stedet om noen få år. Jeg antar at lakkeringsverkstedet som er stort og kjent gjør det de kan og med de
produktene de har til rådighet
Så det hjelper ikke å bytte de ut med ett annet lakkeringsverksted som har de samme metodene og nymotens produkter. Det jeg egentlig ser etter tror jeg er noen som kan fortinne stålet der skaden er etter sandblåsing.
Desverre tror jeg de fleste som behersker dette har godt ut av yrkeslivet eller ut av livet for godt

Du har nok rett...disse "kara" som nå ligger noen fot under torva, kunne flere teknikker. Saken er at hvorfor rusta kommer tilbake, er mikroporer/hull som det ligger fukt i. dette blir lukket inne med litt oksygen, så grunning,primer etc hermetiserer det hele, og rusta ekspandere igjeb så lenge oksygenet er tilstede. Så, fortinning er en av metodene. Men, det må varmes opp noe skikkelig, og vips blir det bulk fordi platen utvider seg. Der ligger teknikken. Skulle gjerne truffet på noen som kan det, men de jeg kjente i sin tid......synd ingen lærling fikk innsikt.

hillebillys
hillebillysInnlegg: 9738
07.07.18 12:10
sl500: Det jeg egentlig ser etter tror jeg er noen som kan fortinne stålet der skaden er etter sandblåsing.

 

Det er mulig Tunnes bil og Karosseri Oddbjørn Holtedal kan hjelpe deg.

 

 

Om du er nord for Oslo da, eller der omkring. Han holder til i Gan

(Innlegget ble redigert 07.07.18 12:11)

sl500
sl500Innlegg: 11520
19.09.18 20:33

Fitte faen,skrev ett langt innlegg om metode og hvilkent resultat det ble men det ble borte når jeg trykket på publiser knappen.
Nøyer meg med å si at nå er jobben gjort og resultatet ser bra ut og resten av kvelden skal jeg bruke på alt annet en VGD
Mulig jeg gjør ett forsøk en annen dag jeg er i bedre humør for det hadde absolut vært lærerikt for en nybegyner som ville lære litt om metode og produkt.

(Innlegget ble redigert 19.09.18 20:37)

Iseran2770
Iseran2770Innlegg: 13977
19.09.18 22:17
sl500: Fitte faen,skrev ett langt innlegg om metode og hvilkent resultat det ble men det ble borte når jeg trykket på publiser knappen.

Når man skal skrive lange innlegg er det tryggest å bruke Word eller til og med noe så primitivt som Notisblokk og deretter klippe det ut og lime det inn i "VGD beta". 

Jan
JanInnlegg: 5868
19.09.18 22:40
sl500: Fitte faen,skrev ett langt innlegg om metode og hvilkent resultat det ble men det ble borte når jeg trykket på publiser knappen.

Du er ikke alene om ha opplevd det. Noen ganger har jeg skrevet et langt innlegg, tatt en pause for et ærend på kjøkkenet, eller lignende, trykket på "send inn", og innlegget har forsvunnet ut det ytre rom.

HarleyEarl
HarleyEarlInnlegg: 1492
19.09.18 23:30
Jan: Du er ikke alene om ha opplevd det. Noen ganger har jeg skrevet et langt innlegg, tatt en pause for et ærend på kjøkkenet, eller lignende, trykket på "send inn", og innlegget har forsvunnet ut det ytre rom.

Lurer på hvordan SUV gjør dette?

Bill_Babba
Bill_BabbaInnlegg: 5457
20.09.18 17:37

Dette er det kun en løsning, og det er tinne. Og det bør gjøres på begge sider.

Dessverre, jeg tviler på at du finner noen som kan dette uten å brenne stålplaten for mye, slik at du likevel får rust. Dette tilhører 70 talls kunst.

Bill_Babba
Bill_BabbaInnlegg: 5457
20.09.18 17:39
HarleyEarl: Lurer på hvordan SUV gjør dette?

SUV er i stand til å skrive sine innlegg på ca 1 min.

Ikke oppfordre han til å skrive så lange svar, att han trenger pause halvveis.

Romlingane
RomlinganeInnlegg: 15822
20.09.18 18:14
Bill_Babba: Dette er det kun en løsning, og det er tinne.

Godt mulig at jeg er helt på villspor, men jeg mener å ha hørt eller lest at det er noe som kalles sprøyteforzinking (som ikke er det samme som zink på sprayboks). Mens vi venter på fasiten, mener jeg. :)

 

LOB
LOBInnlegg: 346
20.09.18 21:02

Har veldig god erfaring av Hagmans 2-komponent epoxylakk (gul farge). Tror den er på vei ut fra sortimentet pga risk for helseskade (sannsynligvis kun før dem som jobber med slike produkter 5 dager i uken ..) så kjøp en boks hvis du finner på restelager. Hadde noen mm rust på hjulbuen på min bil og rusten har ikke kommet tilbake nå etter to år. 

 

Edit: fant den nå men bare i  Sverige (husker bare at Jula i Norge skulle slutte å selge den ..)

 

http://www.hagmans.se/sv/rostskydd/carosol-rostskydd/e/11160/ca-primer/

(Innlegget ble redigert 20.09.18 21:06)

jonasv
jonasvInnlegg: 382
20.09.18 22:01
Jan: tatt en pause for et ærend på kjøkkenet, eller lignende, trykket på "send inn", og innlegget har forsvunnet ut det ytre rom.

Gudskjelov.

Jan
JanInnlegg: 5868
20.09.18 22:22
jonasv: Gudskjelov.

Jeg minner om at du selv kan velge hva du vil lese. Det er ingen tvang, verken på VGD, eller internettet i sin helhet.

 

Bill_Babba
Bill_BabbaInnlegg: 5457
21.09.18 14:34
Romlingane: Godt mulig at jeg er helt på villspor, men jeg mener å ha hørt eller lest at det er noe som kalles sprøyteforzinking (som ikke er det samme som zink på sprayboks). Mens vi venter på fasiten, mener jeg. :)

Jo, det er vel avtageren til Tinning.

Og har sett flere som virkelig har fått til dette også. jeg er muligens litt gammeldags på dette.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg