Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Kjøp av 7-seter for under 100 000 kr

NYTT TEMA
SUV
SUVInnlegg: 4996
24.01.20 23:57
Herinacius: Hva med en VW buss..https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=168542447

Her er det mye som får alarmklokkene til å ringe.


For det første så har jo andre allerede nevnt at det ikke er helt optimalt med en familiebil som er et kvart århundre gammel, og at den har gått 277.000 km.


I annonsetekksten høres det jo ut som en god bil og nærmest en evighetsmaskin man aldri vil få problemer med. Men legg merke til det som står om at de fleste deler er byttet, er det da none grunn til å tro at det plutselig ikke lenger er behov for å bytte deler? Saken er nok heller at når bilen er så gammel og slitt så er det stadig noe nytt som er utslitt og må byttes, og da lbir det dyrt.


Legg også merke til at selger godt kan bytte til annen bil, for eksempel en mindre varebiil med hengerfeste. Er det noen grunn til å tro at han ville byttet ut bilen med noe nesten likt (bare litt mindre praktisk) hvis den bilen han hadde var så god og problemfri? Da ville han nok heller beholdt den. Jeg tenkte kanskje bilen han skal kvitte seg med manglet hengerfeste, men neida, det har den, så det er heller ikke grunnen til at han bytter.


Og angående å beholde den eller bytte den ut så kan du jo se på bilens historikk (egen link på finn), der står det at den har byttet eier 4 ganger de siste 4 årene (en er muligens forhandller siden det er to bytter med en mnd mellomrom, men da står vi likevel igjen med 3 eierskifter på 4 år. Er det naturlig at folk selger bilen så raskt hvis alt er så bra og problemfritt? Og nåvrende eier har jo heller ikke hatt den så lenge, det er jo ca et halvt år siden han kjøpte den.


Dette virker som en bil man bør styre unna er min mening.

SUV
SUVInnlegg: 4996
24.01.20 23:59
M-T: Hatt flere Opel Zafira Tourer i familien, og alle har vært veldig fornøyde. Mye bil for pengene. Zafira Tourer.

Kan vel godt hende han som parkerte sin Opel Zafira i et parkeringshus ved en flyplass for neoen uker siden også var fornøyd med bilen sin, hvertfall til han kom tilbake.

SUV
SUVInnlegg: 4996
24.01.20 23:59
Miraz: Hei!
På grunn av familieforøkelse, så ser jeg meg helt nødt til å gå til innkjøp av en 7 seter (vi er 6 i familien). Vi er ganske glad i langturer ned til Europa, så den bør tåle den slags, og ha rom for bagasje. Har dessverre ikke så mye kompetanse innen bil, så ønsker meg ikke noe alt for komplisert som fort ryker. Gjerne god økonomisk drift også. er skeptisk til biler som har kjørt mye, da ting for ryker da har jeg lagt merke til. hva ville dere gått for med disse rammene? Hva bør jeg styre langt unna? Er det i det hele tatt noen kurante biler med over 6 seter ute på markedet? som dere ser er jeg rådvill, så alle tips tas med stor takk!

Hvor mange seter trenger du, 6 eller 7?

Du etterlyser 7-seter for å få plass til familien på 6 (eller er dere 6 nå og øker med en til snart?). Eller er det rett og slett slik at siden 7-seter er en slags "bilklasse" så etterlyser du det mens du egentlig bare trenger 6 seter?

Husk på at hvis du bare trenger 6 seter så åpner det for mange nye alternativer og det å slippe å ha et sete i bagasjerommet gir mye mer bagasjeplass. Husk også at om dere blir påkjørt bakfra så blir bagasjerommet ganske most og da er det ikke noe kjekt å sitte der. Most bagasje er lett å erstatte, men det er verre om det sitter mennesker baki der.

Chrysler Voyager finnes jo med 3+3 seter og stort bagasjerom (men er vel ikke kjent fr å være pålitelig og problemfri). Caravelle finnes som 2+4 og sikkert som 3+3 også og da kan de være aktuelle og har da et stort bagasjerom selv i korteste variant (jeg har selv sittet på en en slik med 2+4 seter tilhørende en familie på 6).

Tenk ogs på andre bilmerker som ikke er like vanlige, søk på finn etter biler med nok seter og riktig prisklasse og landsdel. Mane vil søke på de vanlige bilmerkene og gleme de andre som da kan være litt verre å selge og man kan få billigere. Men man kan ende opp med en problembil, men det kan man også lett med de vanlige merkene, særlig hvis man skal holde seg innen en viss pris og dermed må velge mellom en nyere bil av mindre vanlig merke eller en mye eldre bil av vanlig merke som for eksempel VW.

Hvis du ønsker tips om konkrete biler du bør se på og ikke bare tips i form av bilmodeller du bør sjekke så bør du nevne sånn ca hvor i landet du holder til. Gode tips til gode kjøp er jo ikke så gode likevel hvis de er 2000 km unna der du bor. Da kunne folk heller fokusere på tips i riktig område som faktisk er aktuelle.

Også bør du komme med tilbakemeldinger om hvordan det går. Det er temmelig mange tråder her hvor trådstarter spør om noe, får en del tips og så hører man ikek noe mer fra dem om hvordan det gikk. Etter hvert blir man lei av å svare slike som ikke kommer tilbake. Du har jo riktignok et svar her, men det er alt etter du startet tråden.

Husk også på at  om du for eksempel til sommeren står fast med en teknisk feil på europatren din så kan det vøre nyttig å få hjelp her på vgd fra e mange som kan mye om slikt. Da er det veldig dumt om du nå i januar tenker: "Nå har jeg kjøpt bil så da trenger jeg ikke noe mer hjelp og gidder ikke å gjøre noe mer i bilkjøp-tråden min". Og så ser de som kunne tenke seg å hjelpe deg med bilproblemene dine til sommeren at han som trenger hjelp er en som ike gadd å holde oss oppdatert om hvordan det gikk forrige gang han bad om hjelp. Da blir nok mange bare sittende med sine kunnskaper for seg selv og hjelper heller dem som faktisk følger opp trådene de starter.

Store biler med mange seter som for eksempel Caravelle er jo praktiske for store familier. Men nettopp derfor er de ofte dyre også og holder da en pris som er kunstig høy i forhold til tilstand. Kan det evt være aktuelt med to biler som til sammen dekker transportbehovet hvis dere ofte ikke er alle 6/7 på og det i mange tilfeller kan vre praktisk å ha to biler om dere for eksempel jobber på ulike steder?

Og har du vurdert tilhenger for å dekke behovet for bagasjeplass på enkelte turer? FOr til vanlig så trenger man kanskje ikke så mye plass, mens en diger bil ofte vil bruke mer drivstoff og dermed bli dyrere i bruk.

 

(Innlegget ble redigert 25.01.20 00:30)

Herinacius
HerinaciusInnlegg: 5381
25.01.20 12:15
SUV: Kan vel godt hende han som parkerte sin Opel Zafira i et parkeringshus

Zafira er da bra biler.

Umulius
UmuliusInnlegg: 3753
26.01.20 12:36
SUV: Hvis man (som trådstarter) er 6 personer i en bil med minimal bagasjeplass inni så må de klare seg med veldig lite bagasje pr person uten henger (en takboks tar noe, men ikke mye

Hvis man skal på 5-ukers telttur i Sør-Europa med 4 unger, bør man kanskje vurdere minibuss (som andre har foreslått)


Man har selvsagt forskjellige behov, men vi har nå klart oss uten henger, og vi er 6 personer. Det går ganske mye bagasje i det ledige setet og ellers inne i kupeen også. Men vi har bodd et sted når vi kommer frem, så det har vært mulig å vaske klær. 

Umulius
UmuliusInnlegg: 3753
26.01.20 12:36
SUV: Hvis man (som trådstarter) er 6 personer i en bil med minimal bagasjeplass inni så må de klare seg med veldig lite bagasje pr person uten henger (en takboks tar noe, men ikke mye

Dobbelpost

(Innlegget ble redigert 26.01.20 12:36)

SUV
SUVInnlegg: 4996
26.01.20 13:26
Umulius: Hvis man skal på 5-ukers telttur i Sør-Europa med 4 unger, bør man kanskje vurdere minibuss (som andre har foreslått)Man har selvsagt forskjellige behov, men vi har nå klart oss uten henger, og vi er 6 personer. Det går ganske mye bagasje i det ledige setet og ellers inne i kupeen også. Men vi har bodd et sted når vi kommer frem, så det har vært mulig å vaske klær.

Problemet med minibuss (og andre litt store biler med mange seter og god plass) er at de koster mye om de skal være såpass nye at man kan forente en bil med lite problemer. For dem som kanskje ikke har så mye enger kan det  være uoppnåelig å kjøpe en god bil med mye plass til folk og bagasje og de kan da istedet risikere å bruke opp hele bilbudsjettet på en dårlig bil som bare blir stående til ingen nytte mens de ikke kommer seg frem.


Dermed kan en henger (som ikke koster så mye sammenlignet med en ekstra stor bil) være en løsning for enkelte de gangene man har behov for mye plass til bagasje. Stor bil av nyere modell er jo bedre, men har man ikke råd til det så må man se på alternativene.


Angående behovet for bagasjeplass så nevner du at  dere har klart dere med lite. Men det var vel når dere reiser til kun et sted og kommer til et hus/leilighet som er fullt utstyrt og holder dere der.


For mange andre så er det relevant å være litt mer rundt omkring og da er det vanskeligere å hele tiden (eller hvertfall annenhver overnatting) finne steder der man kan vaske klær osv fordi man har med altfor lite pga plass. Du nevner ikek hva slags bil dere hadde, og det er jo ganske relevant angående plass.


Jeg har selv vært på mange lange bilturer hvor vi var 5 i ei stasjonsvogn med fullt bagasjerom og takboks og litt last utafor takboksen og litt last i posten. Skulle man da kuttet ut halve bagasjerommet for å få inn et sete og i tillegg hatt med bagasje til en ekstra person så ville det blitt vrient.


Er man på tur så er det greit å ikke spikre alle overnattinger før avreise, men bestemme seg litt underveis ettersom man ser hvor langt man kom den dagen og hva man ville bruke ekstra tid på underveis, som for eksempel avhenger av været. Da vet man ikke alltid helt hvilke fasiliteter man har der man skal overnatte og det er greit å ha med en del ting som man kan få bruk for.


Sist gang jeg reiste Norge på langs med bil (og hadde pakket for en mnd, hvorav ca 2 uker i en leid leilighet som var greit utstyrt) så var bilen temmelig stappfull de få dagene vi var tre personer på tur med all bagasjen. Med meg alene i bilen og bare min bagasje så var det bedre plass. Antar jeg kunne fått stappet alt i bagasjerommet hvis jeg hadde giddet (men mer praktisk å ha en del i baksetet så alt er mer tilgjengelig og jeg får bedre sikt bakover og bedre lastsikring i tilfelle bråstopp).


Men da var det ting jeg innså jeg burde hatt med meg som for eksempel ei gryte.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg