Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Bilsalg juli 2020

NYTT TEMA
SUV
SUVInnlegg: 5393
13.08.20 23:41
Someone: Moralen er jo uansett: Aldri kjør med campingvogn :)

Morsomt med campingvogn da. Jeg har ikke dratt på campingferie, men har deltatt i et par konkurranser i ferdighetskjøring med campingvogn hvor dette foregår på tid.


Alltid kjekt med firehjulstrekk i konkurranser i ferdighetskjøring selv om konkurransene foregår på på asfalt på flatt underlag, for akselerasjonen blir raskere og mer retningsstabil. Husker særlig en konkurranse i ferdighetskjøring (med da uten vogn) hvor det var noen som tapte endel tid på at de spant i forbindelse med lukeparkeringen på asfalten. Jeg hadde firehjulstrekk og vant dengang hele konkurransen. Vinneren av dameklassen brukte 3 ganger så lang tid som meg.


I konkurransen i ferdighetskjøring med vogn var ikke resultatene mine like gode, for der var alle de andre caravanfolk, mens jeg ikke hadde kjørt noe med vogn utover disse konkurransene. Men å havne midt på resultatlista blant slike første gang jeg kjører med campingvogn og mens jeg er den eneste som kjørte uten caravanspeil synes jeg ikke var så verst.


Etterhvert ble det slutt på disse konkurransene fordi vogna begynte å løsne fra understellet. Jeg så jo i konkurransene at det var litt slarking der når det ble akselerert og bremset tildels ganske hardt i vekslinger mellom kjøring forover og bakover, som det jo var endel av i konkurransen når an feks skal forover og deretter rygge i slalomløype mellom kjegler og så lukeparkere osv.


Reglene var visst egentlig at hvis det hyler i dekk så er man ute av konkurransen, men dette ble ikke reagert på i praksis, så da var det bare å bruke gass og brems for å komme fort gjennom løypa.

trondhjem
trondhjemInnlegg: 11118
14.08.20 10:55
InternalExile: Trodde det var et lurespørsmål.

Det er mer en hersketeknikk. 

I en debatt som handler om noe helt annet setter SUV opp et hypotetisk og komplett urealistisk regnestykke som angivelig skal vise at elbil er uegnet som transportmiddel og så avkrever han motparten et svar for å se om han forstår elbilens begrensinger:

 

"Hvis elbilistene ikke kalrer å finne lløsningen på denne ladeoppgaven så er det jo litt rart de valgte elbil. Eler kanskje ikke så rart forresten, det er nettopp fordi de trodde alt var like enkelt med elbil som med bensinbil at de valgte elbil, og så må de heller kutte ut mye moro når de får seg en bil som gir store begrensninger."

(Innlegget ble redigert 14.08.20 10:56)

InternalExile
InternalExileInnlegg: 21275
14.08.20 11:02
trondhjem: Det er mer en hersketeknikk.

Vel, det fungerer ikke på dette delforum. Ikke som i Politikk - Norsk eller Miljø og Klima og andre.

Mer lystig tone her, alltid med et lite smil. Og vinner i den tråden er selvsagt Someone med: "Moralen er jo uansett: Aldri kjør med campingvogn :)"

SUV
SUVInnlegg: 5393
14.08.20 18:45
trondhjem: Det er mer en hersketeknikk.  I en debatt som handler om noe helt annet setter SUV opp et hypotetisk og komplett urealistisk regnestykke som angivelig skal vise at elbil er uegnet som transportmiddel og så avkrever han motparten et svar for å se om han forstår elbilens begrensinger:   "Hvis elbilistene ikke kalrer å finne lløsningen på denne ladeoppgaven så er det jo litt rart de valgte elbil. Eler kanskje ikke så rart forresten, det er nettopp fordi de trodde alt var like enkelt med elbil som med bensinbil at de valgte elbil, og så må de heller kutte ut mye moro når de får seg en bil som gir store begrensninger."

Det handler ikke om hersketeknikk, men om fakta. Og det vr du som dro inn elbiler og hvor bra du mener dette fungerer for de fleste, så nevner jeg at det ikke passer så bra for alle selv om en undersøkelse blant elbilentusiastene viser at det er noen det passer for.


Regneeksempelet var for å vise et eksempel på hvor klønete det blir med elbil i hverdagen for oss som har hobbyer som vi tar med oss etter bilen. Selv har jeg båt, mens campingvognferie jo er ganske vanlig for mange. jeg valgte å lage en oppgave som er realistisk og som faktisk er mulig å løse, men det krever en god del tenking og planlegging for å få det til og det blir veldig tidkrevende med både mye kjøring og venting på lading sammenlignet med å bruke et minutt eller to på å fylle fulll tank på en bensinbil og så dre avgårde (og i verste fall ta med ei kanne som tømmes over på 2 minutter hvis man har en bil med veldig liten tank og lang avstand mellom bensinstasjonene, som gjerne ligger tettere enn ladestasjonene når man reiser i områder der det er litt avstander).


Som sagt så kunne jeg klart meg med bare elbil, men det ville jo vært stusselig å sitte i en bil til over millionen og lengte tilbake til forrige bilen min med nypris på godt under halvparten mens jeg vekselvis kikker på ladestasjonen og klokka.

SUV
SUVInnlegg: 5393
14.08.20 18:52
InternalExile: Mer lystig tone her, alltid med et lite smil. Og vinner i den tråden er selvsagt Someone med: "Moralen er jo uansett: Aldri kjør med campingvogn :)"

Fant forresten en artikkel om rekkeviddeforlenger til campingvogn:


https://www.campingportalen.no/nyheter/nbccnytt/dethleff-campingvogn-kj%C3%B8pe-campingvogn-nyheter-p%C3%A5-markedet/dethleffs-m%C3%B8ter


Denne er ment for elbiler som får dårlig rekkevidde med campingvogn og det err elmotorer i hjulnavene og et 80 kWh batteri i vogna så den hjelper til med trekkraft så det i praksis blir som å trekke en henger på 100 kg ifølge artikkelen.


Tipper denne kommer til å koste endel kroner.

Someone
SomeoneInnlegg: 26749
16.08.20 18:57

I juli ble det registrert 53.000 elbiler i Vest Europa, hvilken slo den tidligere rekorden på 50.000 biler fra desember 2019. Det poengteres at dette også var en måned med minimalt Tesla salg, siden de stort sett registrerer biler i Europa mot slutten av hvert kvartal


 


https://www.tu.no/artikler/europa-gar-forbi-kina-i-salget-av-ladbare-biler/497481

KingsRoad
KingsRoadInnlegg: 5872
17.08.20 08:46
Someone: I juli ble det registrert 53.000 elbiler i Vest Europa, hvilken slo den tidligere rekorden på 50.000 biler fra desember 2019.

Europas lokomotiv har omsider våknet, tilfeldigvis rundt lanseringen av ID.3 (håper det hjelper) :)

Someone
SomeoneInnlegg: 26749
17.08.20 09:03
KingsRoad: Europas lokomotiv har omsider våknet, tilfeldigvis rundt lanseringen av ID.3 (håper det hjelper) :)

Ja, i følge artikkelen så tror det kanskje september kan gi opp til 100.000 elbiler, med blant annet ID.3 kombinert med et par båter med Teslaer

Someone
SomeoneInnlegg: 26749
23.08.20 19:17

Mens bruktbilsalget går som bare det. Nesten litt overraskende


https://e24.no/naeringsliv/i/awXbvL/flere-kjoeper-bruktbil-under-coronakrisen-hyggelig-for-bransjen


 


Men er jo positivt for mange i bransjen, for selv om nybilsalget går dårlig, så unngår de sitte på store lagre med returnerte leasingbiler

Fernandovonarb
FernandovonarbInnlegg: 5499
23.08.20 19:27

Ta med denne også. Når enkelte betaler tilbake fordi noen andre trenger pengene bedre, så fortjener de honnør. Ærlighet varer lengst, og håper virkelig de profitterer på det i det lange løp.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg