Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hvorfor så få gårdsbruk tilgjengelig for salg?

NYTT TEMA
cruzar
cruzarInnlegg: 666
28.04.09 20:28

Jeg tilhører den store gruppen av romantikere som drømmer om et fredelig liv på landet omgitt av husdyr og gårdsbygninger. Dessverre har det vist seg svært vanskelig å realisere drømmen. På tross av at 4000 gårdsbruk legges ned hvert år fordi driverne ikke lenger finner virksomheten lønnsom nok, legges nesten ingen av disse ut for salg på det åpne markedet. Det virker som man heller selger unna dyrkamark og skog til naboer fremfor å legge gården ut som en samlet enhet. Et annet vanlig senario er at jorda leies ut eller legges brakk, mens husene benyttes kun i ferier. Hvorfor er det slik? Hvilke regler gjelder?

Samtidig med at fraflytningsspøkelset henger tungt over mange bygder sitter mange ressurssterke unge og bare venter på at sjansen byr seg, men det gjør den sjelden. Svært få gårdsbruk er tilgjengelige for salg og de som er det er priset urealistisk høyt. Hva kan gjøres for å slippe de unge til?

cruzar
cruzarInnlegg: 666
28.04.09 21:07

Her har jeg surret litt. Det riktige tallet for nedlagte gårdsbruk per år er ca 1400.

Klikk for å gå tilbake til toppen