Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Defekt oppvaskemaskin, hvem sitt ansvar?

NYTT TEMA
5FTElement
5FTElementInnlegg: 707
04.11.09 23:04

 

Leier en hybel som jeg nå har bodd i ca 2 måneder, har inngått en slik standard leiekontrakt fra Huseierforeningen. Problemet er at når har oppvaskemaskinene sluttet å virke da etter ca 10 gangers bruk, dette er en oppvakemaskin som sikkert er 7-10 år gammal.. er dette da mitt ansvar å få denne reparert eller erstattet?

I følge huseierloven da under leiers plikter står det følgende i denne standard leiekontrakt fra Huseierforeningen

"Leiers plikter for egen regning innenfor leiligheten å holde vedlikeholde låser, nøkler, ruter, gasskraner, vannkraner, servanter, toaletter, varmtvannsbeholder, badekar, komfyr. lampekupler, elektriske kontakter, brytere og sikringer og oppstaking av avløpsrør til egen vannlås. leier plikter å velikeholde møbler, inventar og utstyr i leieobjektet som tilhører utleier men som ikke er en del av den faste eiendommen"

 

(Innlegget ble redigert 04.11.09 23:12)

FFK1903_
FFK1903_Innlegg: 9446
06.12.09 07:41

Utleier har vel ansvaret for at den skal fikses. Eller mener han kanskje at du skal kjøpe ny oppvaskmaskin til han? Har han leid ut en møblert leilighet, så får han jammen se til at den er i stand også.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg