Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Oppsigelse ved ulovlig utleiebolig

NYTT TEMA
tobbentobben
tobbentobbenInnlegg: 15
12.01.18 19:19

Hei. Leier en leilighet med flere kompiser, og vi inngikk avtale med utleier og fikk oppgitt at leiligheten hadde kjøkken, bad, stue, 2 soverom i 1 etg mens loftsetasje inneholdt 2 soverom. Dette ble gitt info om på visning, og i annonse på nett. Utleier opplyste heller ikke om noen mangler, feil e.l

Ved innflytting så la vi merke til manglende brannvarslere/røykvarslere, mugg i 3-4 vinduer både bad og soverom. Fuktskader i tak og vinduer. Manglende vifte/ventilasjon på et knøttlite bad som sørget for fuktig luft og dårlig inneklima. Dette ble purret på, og ikke utbedret på over 6mnd uten at utleier har evnet å gjøre noe med det. Dette har vi gitt skriftlig beskjed om.

Så kommer hovedsaken: Foreldre til en av oss mistenkte 3 uker etter innlytting at et av soverommene ikke var lovlige, vi var studenter desperate etter et sted å bo, ettersom alt var tatt og vi måtte bare ha et sted å bo før skolen startet. Vi lot derfor dette gå, og gjennom noen måneder da røykvarslere og de andre manglene ikke ble utbedret ga foreldrene våre enda mer utrykk for bekymring, og siden vi nå hadde pause fra skole så hadde vi tid til å undersøke. Vi tok derfor kontakt med kommunen, og der fikk vi se plantegninger av at det ene soverommet i loftetasje ikke var registrert som soverom, men en bod. Dette har vi undersøkt og er av grunnene: for små vinduer, ikke tilfredstillende rømningsvei når man først er ute av vinduet (man faller rett ned i bakken på 4-5 meters høyde), vinduet er fysisk utfordrende å få åpnet.

Dette er meldt inn til kommunen, og vi venter på at de skal behandle vår sak, med håp om at vi får flyttet ut og hevet den tidsbestemte leiekontrakten vår på 4 år uten mulighet for oppsigelse.

Spørsmålene våre er derfor som følgende, vi spør om dette fordi vi ikke har råd til advokat, husleietvistutvalget vil ikke gi råd så vi er veldig rådville akkurat på dette tidspunktet.

1. Dersom kommunen kommer inn, undersøker og finner ulovligheter. Kan vi heve leiekontrakten umiddelbart?

2. Må vi vaske ut og rydde leiligheten som ved ordinært kontraktsslutt, eller kan vi bare pakke sammen å dra?

3. Risiskerer vi å stå med 2 husleier fordi vi finner oss et nytt sted å bo?

4. Har utleieren noe å si eller en måte å komme seg unna dette, og vi står igjen låst til en ulovlig leilighet?

Anonymous poster hash:  26984...90a

sesare
sesareInnlegg: 625
24.03.18 16:10

Anbefaler å høre med leieboerforeningen. Du må melde deg inn før du får noe hjelp.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Andre tjenester