Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Dele gevinst av boligsalg?

NYTT TEMA
Klyse
KlyseInnlegg: 1
13.05.18 20:39

For ca tre år siden kjøpte jeg leilighet - var da sammen med det som er samboeren min i dag. Vi vurderte å kjøpe sammen, men foreldrene til samboeren kunne ikke stå som kausjonister for h*n på den tiden, noe mine foreldre kunne.

Planen nå er å selge og kjøpe noe sammen. 

Vi har hele veien betalt ca 40-60, så h*n har egentlig leid hos meg og betalt 40% av utgiftene på lånet, felleskostnadene og strømmen

Når vi skal selge nå så krever foreldrene til samboeren at vi skal dele gevinsten av salget, noe jeg føler er feil da jeg har løpt all risiko med dette. Det er lett å se i etterkant når boligen har steget i verdi at man vil dele det siden man har betalt nesten 50% hele veien. Hadde boligprisene sunket hadde sikkert ikke de sagt det samme og delt tapet med meg.

 

Er jeg en drittsekk som ikke gir 40-50% av gevinsten til h*n? 

JackNapier
JackNapierInnlegg: 2621
14.05.18 08:49

Nei, vedkommende har ikke investert. Det er sammenliknbart med aksjer, når han ikke har skutt inn investeringen får han ingen avkastning. 

Blir jo som om du skulle delt fortjenesten med hvilken som helst leietaker, og om dere skal bo videre sammen så tjener han uansett på det ved at dere sammen har like mye EK som du har alene.

Bergsprekken
BergsprekkenInnlegg: 1111
14.05.18 18:28
Klyse: Er jeg en drittsekk som ikke gir 40-50% av gevinsten til h*n?

Nei - spørsmålet blir vel heller om du fremdeles har samboer hvis du står på ditt.

Klikk for å gå tilbake til toppen