Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Leietaker krever mindre i leie.

NYTT TEMA
gilbert82
gilbert82Innlegg: 68
02.12.18 12:30

har leietakere som etter 5 mnd krever avslag i leien på 4000,- i mnd. Grunnen er at det nylig har begynt å bygges en enebolig på nabotomten. Dette er en tomt som har vært ubebygd tidligere. Grunnen for avslaget argumenterer ( og paragrafer om støy) dem med støy ved graving og bygging, som bygges av seriøst byggefirma i vanlig arbeidstid. Utsikten fra terrassen er også noe som blir nevnt fra leietaker. Ved kontraktssignering ble pris avtalt mot at utleier skaffet møbler etc til leietaker. Leies ut inkl strøm, varme, Internett, TV etc. Leieprisen som ble satt er en normal leiepris, som gjør at ting går i 0,- Prisavslaget dem krever hadde aldri vært aktuelt ved kontraktssignering, da de 4000,- trengs for utgifter som strøm,Internett etc. 

JackNapier
JackNapierInnlegg: 4798
02.12.18 14:17

Og derfor leier man ikke ut bolig.

annonaki
annonakiInnlegg: 7873
02.12.18 14:18

Hva er problemet?

Si opp leiekontrakten umiddelbart. La de bo der ut oppsigelsestiden under signerte vilkår. Betaler de ikke husleie, tar du saken til konfliktrådet. Flytter de ikke ut når oppsigelsestiden er over går du til rettslig skritt og kaster de ut. 

Så får du inn noen nye leietakere som oppfører seg som folk.

Justice 96
Justice 96Innlegg: 44003
02.12.18 16:26

Enig med siste taler. Her er det bare å få dem ut. 

Nexuscrawler
NexuscrawlerInnlegg: 489
02.12.18 17:21
gilbert82: leien på 4000,- i mnd.

Ikke vet jeg hvor stor denne leiligheten er, eller hvor i landet den befinner seg, men dette er samme leia vi betalte i 2000 for et helt hus. Vi hadde i tillegg utgifter til strøm og telefon/modem selv. Jeg mener hvis man klager på den prisen, så vil de ikke bo der, finn noen andre. Bare det du skriver om at du måtte møblere leiligheten i tillegg viser til at dine leietagere er nærmest som snyltere å betrakte i mine øyne.

(Innlegget ble redigert 02.12.18 17:23)

BornOnThe4thOfJuly
BornOnThe4thOfJulyInnlegg: 46257
02.12.18 18:02
gilbert82: har leietakere som etter 5 mnd krever avslag i leien på 4000,- i mnd. Grunnen er at det nylig har begynt å bygges en enebolig på nabotomten. Dette er en tomt som har vært ubebygd tidligere. Grunnen for avslaget argumenterer ( og paragrafer om støy) dem med støy ved graving og bygging, som bygges av seriøst byggefirma i vanlig arbeidstid. Utsikten fra terrassen er også noe som blir nevnt fra leietaker. Ved kontraktssignering ble pris avtalt mot at utleier skaffet møbler etc til leietaker. Leies ut inkl strøm, varme, Internett, TV etc. Leieprisen som ble satt er en normal leiepris, som gjør at ting går i 0,- Prisavslaget dem krever hadde aldri vært aktuelt ved kontraktssignering, da de 4000,- trengs for utgifter som strøm,Internett etc.

Mener de at byggingen på nabotomten strider imot støykrav så kan de rette forespørselen sin til Miljørettet helsevern i kommunen eller Kommunelegen.

De er rette myndighet til å vurdere hvorvidt støyen fra byggevirksomheten er utenfor lovens grenser.

Altså akkurat på samme måte som du kunne gjort det samme overfor byggingen på nabotomten.

Mener kommunen at det er for mye støy så kan den stille krav om tiltak, som for eksempel at dere, og leietakerne, får bo på hotell for å sikre søvnen deres.

Det gis generelt ikke erstatning for støyplager fra byggevirksomhet. Enten så er støyen innenfor det man må regne med eller så må den reduseres slik at den blir innenfor kravene. Som siste utvei at man må flytte midlertidig. Eventuell helseskadelig støy blir ikke mindre helseskadelig selv om man får penger.

Så i dette tilfelle så send dem til kommunen for å få kommunen til å vurdere om det er utilbørlig støy fra denne byggingen.

Har man naboer så må man regne med at de av og til vil drive med støyende virksomhet. Det er en del av normalen og gir ikke erstatningsrett.

svenna99
svenna99Innlegg: 11140
04.12.18 14:50

Nexuscrawler: Er vel avslaget de krever som er 4.000, ikke leia .

fargerik
fargerikInnlegg: 64964
04.12.18 16:39
BornOnThe4thOfJuly: Har man naboer så må man regne med at de av og til vil drive med støyende virksomhet. Det er en del av normalen og gir ikke erstatningsrett.

Er man nabo til en byggeklar tomt, må man da for pokker leve med at det bygges et hus der.

BornOnThe4thOfJuly
BornOnThe4thOfJulyInnlegg: 46257
04.12.18 18:10
fargerik: Er man nabo til en byggeklar tomt, må man da for pokker leve med at det bygges et hus der.

Det må de nok. Det blir nok også resultatet.

Men istedenfor at utleier skal måtte forklare sine leietakere dette så er det bedre at de rette myndigheter forklarer dem at det må forventes noe støy fra byggevirksomhet på nabotomter.

Slik voksenopplæring bør utleier få slippe.

Og er det ikke fordi de mangler kunnskap om samfunnet de kommer med denne klagen og forespørsel om prisavslag, men istedenfor et sleipt forsøk på å forbedre en allerede inngått avtale med å trekke inn helt uvesentlige ting, så er det også helt greit å sende dem til de rette myndigheter for å sette dem sjakk matt.

M_Tyson
M_TysonInnlegg: 49
05.12.18 09:56

Jeg betaler 12.200,- for en liten leilighet med en av Norges mest trafikkerte veier som nærmeste nabo. De som betaler usle fire tusen og så klager over et par karer med spikerpistoler på andre sida av gata, de vil ikke bo der. Gjør som de andre her sier, kjør på med utkastelse og eventuelle rettslige skritt, få inn fornøyde leietagere, de passer uansett bedre på eiendomnen din også!

BornOnThe4thOfJuly
BornOnThe4thOfJulyInnlegg: 46257
05.12.18 20:30
M_Tyson: Jeg betaler 12.200,- for en liten leilighet med en av Norges mest trafikkerte veier som nærmeste nabo. De som betaler usle fire tusen og så klager over et par karer med spikerpistoler på andre sida av gata, de vil ikke bo der. Gjør som de andre her sier, kjør på med utkastelse og eventuelle rettslige skritt, få inn fornøyde leietagere, de passer uansett bedre på eiendomnen din også!

Nå vet vi ikke hva de faktisk betaler i dag. Det er et avslag på 4000 kr/mnd de krever.

De å be om lavere leie er neppe oppsigelsesgrunn. Det er dog bare å avslå kravet og så får leietakerne selv finne ut hva de skal gjøre. Inntil ny avtale er tegnet så gjelder den gamle.

Leietakerne vil neppe gå til rettslige skritt for å få ned leiesummen.

gilbert82
gilbert82Innlegg: 68
07.12.18 01:38

Takk for innspill. Kravet om reduksjon ble avslått. Det sto da i mailen og x-antall paragrafer at den nye leien ( reduksjonen på 4000,-) skulle gjelde fra 01.12. Siste nytt etter dette er at leietaker faktisk kun overførte leien dem mente skulle gjelde... ser ut til at neste steg blir å få dem ut. Med slike, bør det foregå etter boken hvis ikke blir det vel bare enda mer bråk og frustrerte dager for huseier...

William_S3
William_S3Innlegg: 6072
07.12.18 09:38
gilbert82: Takk for innspill. Kravet om reduksjon ble avslått. Det sto da i mailen og x-antall paragrafer at den nye leien ( reduksjonen på 4000,-) skulle gjelde fra 01.12. Siste nytt etter dette er at leietaker faktisk kun overførte leien dem mente skulle gjelde... ser ut til at neste steg blir å få dem ut. Med slike, bør det foregå etter boken hvis ikke blir det vel bare enda mer bråk og frustrerte dager for huseier...

Utkastelse skal foregå helt etter boka - selvtekt er noe som blir slått hardt ned på. 

lok1
lok1Innlegg: 5942
13.12.18 20:06

Kontakt namsfogden

M_Tyson
M_TysonInnlegg: 49
05.07.19 11:52

Det er verdt å ta med at de kan gjøre opp for seg og ikke bli kastet ut helt til namsmannen forsegler døra. Han er vel pliktig å ta imot utestående så vidt jeg har forstått også.

NonHuman
NonHumanInnlegg: 897
13.08.19 09:53
gilbert82: har leietakere som etter 5 mnd krever avslag i leien på 4000,- i mnd. Grunnen er at det nylig har begynt å bygges en enebolig på nabotomten. Dette er en tomt som har vært ubebygd tidligere. Grunnen for avslaget argumenterer ( og paragrafer om støy) dem med støy ved graving og bygging, som bygges av seriøst byggefirma i vanlig arbeidstid. Utsikten fra terrassen er også noe som blir nevnt fra leietaker. Ved kontraktssignering ble pris avtalt mot at utleier skaffet møbler etc til leietaker. Leies ut inkl strøm, varme, Internett, TV etc. Leieprisen som ble satt er en normal leiepris, som gjør at ting går i 0,- Prisavslaget dem krever hadde aldri vært aktuelt ved kontraktssignering, da de 4000,- trengs for utgifter som strøm,Internett etc.

Dette er forhold som du som utleier ikke styrer over, du eier ikke nabotomten og ikke er det noe man kunne forvente å få lavere husleie for heller.

 

Hvis jeg som boligeier får en byggetomt som nabo, noe som kan skje, skal jeg gå til banken og kreve avslag på de månedlige avdragene da??Er det bankens feil at naboen anlegger byggeplass..

 

Folk prøver seg på alt, det er mye rare utleiere men det er jaggu mye rare leietagere også.

Og be de gjerne forklare hvordan de ser for seg at et avslag i leien vil redusere "støyplagen".Dette er bare tullball og et forsøk på å spare noen kroner.Jeg kan nærmest garantere at om du reduserte husleien for å please dem, så ville det ikke gå lang tid før de kom med noe annet tullball eller sutring.

 

Foreslå at de gjerne kan flytte når kontrakten går ut, og at det avslås å redusere husleien på grunnlag av at det er byggeaktivitet på nabotomten i arbeidstiden.

(Innlegget ble redigert 13.08.19 10:06)

petterG
petterGInnlegg: 9668
13.08.19 21:53
NonHuman: Foreslå at de gjerne kan flytte når kontrakten går ut, og at det avslås å redusere husleien på grunnlag av at det er byggeaktivitet på nabotomten i arbeidstiden.

Jeg antar at et problem fra 2. desember 2018 forlengst er løst i dag...

NonHuman
NonHumanInnlegg: 897
15.08.19 12:02
petterG: Jeg antar at et problem fra 2. desember 2018 forlengst er løst i dag...

Viktigpetter;)


 

Klikk for å gå tilbake til toppen