Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Sameie av bolig etter arv, utleie

NYTT TEMA
Vattnissen
VattnissenInnlegg: 3455
01.04.19 19:33

Hei. For halvannet år siden gikk min mor bort, og i den forbindelse arver vi fem søsken et hus sammen. 

Planen fra begynnelsen er å selge huset, men den ene tingen etter den andre dukker opp som hindring.

avkommet til en av oss har avtalt å kjøpe huset, men pga konkurs i jobben, blir salget utsatt på ubestemt tid. Når dette da skjer, så velger bostyrer å leie ut huet til denne personen uten å involvere oss andre, og vi får ikke vite noen ting om kontrakt eller hva som ligger bak. 

Har han lov til å gjøre sånt?

petterG
petterGInnlegg: 9671
01.04.19 20:34

Tror det vil lønne seg å flytte denne til Jus, større sjanse for gode svar der.

xpoolman
xpoolmanInnlegg: 7566
02.04.19 14:02
Vattnissen: Har han lov til å gjøre sånt?

Sannsynligvis ikke.


Men ta kontakt med en eiendomsadvokat du.

Bergsprekken
BergsprekkenInnlegg: 1660
07.04.19 10:48
Vattnissen: Hei. For halvannet år siden gikk min mor bort, og i den forbindelse arver vi fem søsken et hus sammen.  Planen fra begynnelsen er å selge huset, men den ene tingen etter den andre dukker opp som hindring. avkommet til en av oss har avtalt å kjøpe huset, men pga konkurs i jobben, blir salget utsatt på ubestemt tid. Når dette da skjer, så velger bostyrer å leie ut huet til denne personen uten å involvere oss andre, og vi får ikke vite noen ting om kontrakt eller hva som ligger bak.  Har han lov til å gjøre sånt?

Dette høres veldig snodig ut. Antar at det har vært / skal gjennomføres offentlig skifte, siden du nevner bostyrer her - eller?

Du skriver at planen var å selge huset, men at det er dukket opp noen hindringer. Hvis offentlig skifte, så blir det vanligvis tatt takst av boligen - for deretter å bli annonsert til salgs på vanlig måte.

Høres jo helt merkelig ut at et av barna til en av dine søsken skal kunne forkludre dette.

Hele ideen med offentlig skifte er jo nettopp for å unngå kaos - der arvingene ikke er enige - eller den avdøde hadde gjeld som oversteg verdiene i boet.

 

 

(Innlegget ble redigert 07.04.19 10:48)

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 13898
17.04.19 19:15
Bergsprekken: Høres jo helt merkelig ut at et av barna til en av dine søsken skal kunne forkludre dette. Hele ideen med offentlig skifte er jo nettopp for å unngå kaos - der arvingene ikke er enige - eller den avdøde hadde gjeld som oversteg verdiene i boet.

Det er helt rett, offentlig skifte koster litt penger! Men da blir ting rett, og alt annet må tas for retten om det skal omgjøres. Når det er offentlig skifte blir alt fikset av de, etter gjeldende regler. Barna til en av søsknene kan bare lage problemer om de har støtte hos sin far til å gjøre det, og da igjennom han. Men dette er noe offentlig skifte ordner, og de forholder seg bare til legale arvinger og ikke noe annet.

Klikk for å gå tilbake til toppen