Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Antenner for bredbåndsrutere (2G-4G)

NYTT TEMA
silas
silasInnlegg: 19118
27.08.12 00:11

Teknisk Ukeblad har testet en ekstern antenne for bredbåndsrutere og jeg synes dette var litt interessant.  Er det noen her på VGD som har erfaring med slikt utstyr?


Ved å montere to retningsvirkende antenner fra Pointing, kunne vi ta imot Netcoms nylig aktiverte LTE-nett i stedet for dårlig hastighet på 2G. For en forskjell!.

Huawei-ruteren er utstyrt med to antenner, såkalt MiMo – multiple-input, multiple-output som brukes i 3G og LTE (Long Term Evolution) til å øke signaleringskvalitet og hastighet.

I vårt tilfelle betød det at vi monterte to antenner som vi satte 90 grader på hverandre. Det utnyttet de horisontal- og vertikalpolariserte signalene til og fra basestasjonen best mulig.

Vi hadde allerede montert tv-antennen i en mast oppe på taket, og det var det høyeste punktet på hytta. Det var også det beste stedet å montere bredbåndsantennene.

Vi manglet riktignok det rette monteringssettet for å få den ene i vertikal posisjon, men det var ikke vanskeligere enn at vi hang den nederste antennen opp i den øverste.

For en forskjell antenner gjør på mottaket. Fra dårlig edge, strålte plutselig ruteren ut bredbånd med nesten 9 Mbit/s, og den tok inn LTE-nettet som Netcom skrudde på i sommer.

Vi skulle gjerne sett mye høyere hastigheter, som vi har oppleved i Oslo, men med så mye skog over en distanse på nesten 5 km, var denne hastigheten imponerende nok.

Likevel opplevde vi noen ganger markante fall i hastigheten, og vi kunne se på ruteren at den falt helt tilbake til edge, selv om det var sjelden.

Plasseringen vår var nok strengt tatt utenfor det praktiske dekningsområdet, men antennene halte oss innenfor. 

http://www.tu.no/tester/2012/08/26/slik-far-du-bedre-mottak-pa-hytta

(Innlegget ble redigert 27.08.12 00:12)

Speca
SpecaInnlegg: 10011
02.09.12 01:07

Jeg kjøpte antenne til usb-nettverkskort på ebay. Satte den antenna der mikrobølgehodene på en parabolantenne pleier å sitte, og klarte å ta inn trådløst internett 4 km unna i luftlinje med full dekning. Den falt dog ut av og til, men det er mye man får gjort med bedre antenner...

silas
silasInnlegg: 19118
02.09.12 16:27
Speca: Jeg kjøpte antenne til usb-nettverkskort på ebay. Satte den antenna der mikrobølgehodene på en parabolantenne pleier å sitte, og klarte å ta inn trådløst internett 4 km unna i luftlinje med full dekning. Den falt dog ut av og til, men det er mye man får gjort med bedre antenner...

Jøss. 

KennelDuphots
KennelDuphotsInnlegg: 1
20.03.13 06:27

Naboen kjøpte Pointing sine antenner og fikk greie signaler. Men når det kom snefall som la seg på antenna forsvant signalene fort. Ikke greit å gjøre ren antennene med alle metall pinnene. Mye bedre med en antenne innebygget i radome fiberglass. Snøen fester seg knapt og lett å vipe av med hånda.
http://www.huaweib593.no/antenner_4G_3G.htm

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg