Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Årsak til svart pc-skjerm?

NYTT TEMA
Dux1
Dux1Innlegg: 32522
25.06.14 10:36

I det siste har jeg opplevd at pc-skjermen forblir svart lenge etter oppstart av maskinen. Det være seg om den har stått i hvilemodus eller har vært slått helt av i lang tid. Det hjelper ikke å trykke Enter eller klike med musa. Etter ca et halvt minutt kommer skjermbildet.

Enkelte IT-folk sier jeg bør bytte ut hele maskinen. Saken er at den er kun et par år gammel, så jeg har vanskeligheter med å tro at dette er den rette løsningen.

Noen som kan forklare hva årsaken kan være?

Naresa
NaresaInnlegg: 1578
25.06.14 11:55

Har du hatt pc'en koblet opp mot noe tidligere? F.eks til tv via hdmi, eller en projektor?

Kan hende pc'en din 'husker' oppkobling, og prøver først å koble til den enheten.. Og da når den merker det ikke funker så kommer bilde på pc skjermen.  

Speciale
SpecialeInnlegg: 6059
25.06.14 16:20
Dux1: Noen som kan forklare hva årsaken kan være?

Uten at du angir om det er en stasjonær eller bærbar, og ei heller noen typebetegnelse på skjerm eller pc, så er det helt umulig å spekulere på hva dette kan være for noe. Det kan være skjermen, det kan være grafikkortet, eller fandens oldemor for den saks skyld.

Dux1
Dux1Innlegg: 32522
25.06.14 16:54
Speciale: Uten at du angir om det er en stasjonær eller bærbar, og ei heller noen typebetegnelse på skjerm eller pc, så er det helt umulig å spekulere på hva dette kan være for noe. Det kan være skjermen, det kan være grafikkortet, eller fandens oldemor for den saks skyld.

Ser den. Tenkte generelt hva de mest sannsynlige årsakene kan være, og om det mests annsynlig bør byttes maskin.

Det er en stasjonær kontor-pc. Skjermene (jobber på 2 stk) er hhv Samsung og HP.

Dux1
Dux1Innlegg: 32522
25.06.14 16:55
Naresa: Har du hatt pc'en koblet opp mot noe tidligere? F.eks til tv via hdmi, eller en projektor?

Nope.

Speciale
SpecialeInnlegg: 6059
26.06.14 00:53
Dux1: Ser den. Tenkte generelt hva de mest sannsynlige årsakene kan være, og om det mests annsynlig bør byttes maskin. Det er en stasjonær kontor-pc. Skjermene (jobber på 2 stk) er hhv Samsung og HP.

Som sagt, generelt og hvilke råd som en skal gi var vanskelig utfra det du sa. Det er ikke så mye lettere nå, ettersom du er særdeles sparsommelig med videre opplysninger. Setter opp noen skritt for deg videre:

1. Sjekk om du har du en USB-pinne eller minnekort stående i maskinen. Hvis ja, ta den ut og sjekk om det skjer igjen.

2. Formater pc'en. Hvis problemet eksisterer etter en formatering, så se på neste skritt.

3. Du har muligens et problem med skjermkortet på maskinen. Så lenge det er en stasjonær, så er det enkelt å bytte ut til ett annet skjermkort. Og så lenge det er en kontor-pc, så er det vel ikke så farlig hvilket skjermkort en putter inn heller? (Med mindre du driver med bilde og/eller videoredigering?)

Omtrent alle på denne listen vil kunne være aktuelle som erstatning. Sørg for at det har de nødvendige inngangene for skjermene dine.

http://www.prisjakt.no/category.php?l=s175484715#rparams=l=s175484784

4. Hvis ikke ovenstående fungerer, så bør du vurdere å gå til innkjøp av en ny maskin...

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg