Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Ad blocker ?

NYTT TEMA
Tortro
TortroInnlegg: 16741
08.01.18 09:58

Nå synes jeg det begynner å bli veldig vanskelig å orientere seg rundt på nettet på grunn av all reklamen som dukker opp i utider. I omtrent alt jeg foretar meg så blir det en utidig slalåmkjøring, og alt for ofte mister jeg tråden og skjærer ut. Finnes det ikke noe som kan lette litt på trykket?

gjespe
gjespeInnlegg: 21199
08.01.18 10:05

Du klarer sikkert å google adblock og installere den avhengig av hvilken nettleser du bruker?

Sevens7ar
Sevens7arInnlegg: 444
09.01.18 19:56
Tortro: Nå synes jeg det begynner å bli veldig vanskelig å orientere seg rundt på nettet på grunn av all reklamen som dukker opp i utider. I omtrent alt jeg foretar meg så blir det en utidig slalåmkjøring, og alt for ofte mister jeg tråden og skjærer ut. Finnes det ikke noe som kan lette litt på trykket?

I utgangspunktet vil jeg anbefale deg å håndtere dette via host-filen i Windows snarere enn å installere en nettleserutvidelse.

Her finner du ferdigkomponerte lister du kan bruke. Den grunnleggende filen finner du her. Klikk på Ctrl+A for å markere all tekst og Ctrl+C for å kopiere all teksten du har market. Dette skal du senere lime inn i hosts-filen i Windows. (Eller du kan selv bla deg ned på siden til List of all hosts file variants og velge en av de andre filene dersom du ønsker å blokkere flere typer nettsteder, typ porno, gambling, fake news, social media).

Søk opp Notisblokk i Windows, høyreklikk og velg Kjør som administrator. I Notisblokk klikker du på Fil og Åpne... og i boksen nede i høyre hjørne, rett over knappene Åpne og Avbryt velger du Alle filer (ikke Tekstfiler).

I boksen som spretter opp, navigerer du deg frem til C:\Windows\System32\drivers\etc og velger filen som heter hosts klikker på Åpne. Du kan først klikke Ctrl+A for å markere teksten som er skrevet inn fra før og slette det (det er kun eksempeltekst fra Microsoft som forteller hva filen er til og hvordan konfigurering fungere). Klikk Ctrl+V for å lime inn listen du tidligere kopierte fra lenken og klikk Fil -> Lagre. (Pass på at Notisblokk ikke lagrer den som en tekstfil.)

Sammenlignet med en utvidelse i nettleseren er denne metoden raskere, bruker ikke systemressurser og fungerer på hele operativsystemet ditt, ikke kun i den nettleseren hvor du har installert en adblocker-utvidelse. Jo færre programmer du installerer, jo bedre og tryggere.

Foretrekker du likevel å løse problemet med en adblocker, anbefaler jeg uBlock Origin. Fordelen med en utvidelse som denne fremfor metoden med host-fil er at du enklere kan skru den av og på og at du har større detaljstyring.

(Innlegget ble redigert 09.01.18 19:59)

Torotto
TorottoInnlegg: 13743
10.01.18 09:00
Tortro: Nå synes jeg det begynner å bli veldig vanskelig å orientere seg rundt på nettet på grunn av all reklamen som dukker opp i utider.

Litt på siden. Men her er ett verktøy som stopper tracking.

 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg