Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hvordan slette facebookkontoen?

NYTT TEMA
fargerik
fargerikInnlegg: 57268
28.04.18 22:41

Jeg er hacket, og noen sender ut spam og utgir seg for å være meg.

Jeg får ikke gjort noe med det, og facebook ser ikke ut til å gjøre noe med det til tross for at jeg klager meg blå.

Vurderer å slette meg 100% og utradere alle kontakter og meg selv, alle opplysninger om meg selv.

Men hvordan gjør jeg det, og kan være sikker på at jeg virkelig blir fjernet fra Facebook?

AccountsReceivable
AccountsReceivableInnlegg: 305
29.04.18 07:36

Er det slik at du fortsatt har tilgang til kontoen selv? I såfall bør du skifte passord og logge deg av alle enheter, deretter logger du deg inn med ditt nye passord og aktiverer 2-trinns verifisering (da må du heretter ha telefonen tilgjengelig når du logger deg inn på en ny enhet).

Om du mistenker at det kan være eposten din som er komprimert bør du gjøre det samme der også.

(Innlegget ble redigert 29.04.18 07:44)

fargerik
fargerikInnlegg: 57268
29.04.18 07:44
AccountsReceivable: Er det slik at du fortsatt har tilgang til kontoen selv?

Ja.

Men det er blitt to av meg. Og den andre meg sender spam til alle.

Jeg har ryddet opp nå, jeg har meldt meg ut av alle grupper unntatt Zappagruppa, og slettet alt av forslag til kontakter og kun beholdt nære venner og familie. Og byttet passord flere ganger. Har unfollowed alt unntatt altså nære venner og familie.

Men strikken er nær bristepunktet. Fortsetter det nå, kommer jeg til å utradere meg selv fra Facebook. Ikke bare logge av, men jeg vil slettes, strykes, utraderes og med det alle spor av meg.

Hvordan går jeg frem?

(Innlegget ble redigert 29.04.18 07:45)

AccountsReceivable
AccountsReceivableInnlegg: 305
29.04.18 07:46

Sorry, jeg posta litt raskt. La inn en edit i forrige kommentar, men du var for rask på tastene ;)

Slik sletter du facebook kontoen din.

(Innlegget ble redigert 29.04.18 07:48)

fargerik
fargerikInnlegg: 57268
29.04.18 07:50
AccountsReceivable: Om du mistenker at det kan være eposten din som er komprimert bør du gjøre det samme der også.

Jeg tror jeg har OK kontroll med eposten. Det plopper jo inn noe åpenbar spam innimellom, men disse blir ikke åpnet, men flyttes til spam-mappa og blir rapportert.

fargerik
fargerikInnlegg: 57268
29.04.18 07:54
AccountsReceivable: Sorry, jeg posta litt raskt. La inn en edit i forrige kommentar, men du var for rask på tastene ;) Slik sletter du facebook kontoen din.

Ah, det var den jeg er ute etter!

Betyr det at jeg etter nitti dager kan opprette en ny konto og starte med blanke ark dersom jeg skulle føle for det?

AccountsReceivable
AccountsReceivableInnlegg: 305
29.04.18 08:00
fargerik: Jeg tror jeg har OK kontroll med eposten. Det plopper jo inn noe åpenbar spam innimellom, men disse blir ikke åpnet, men flyttes til spam-mappa og blir rapportert.

Om du har mulighet til å aktive 2-stegs verifiering på eposten din så ville jeg absolutt ha anbefalt deg å gjøre det, da må noen fysisk stjele telefonen din og i tillegg kunne passordet ditt for å få tilgang til kontoen din. Jeg har personlig aktivert dette på alle steder hvor jeg lagrer sensitiv informasjon.

Om kontoen din sender spam til vennelista di er det mest sannsynlig et virus på maskinen din, eller en applikasjon som på en eller annen måte har fått tillatelse til å sende meldinger via facebook. Kan du legge ut et eksempel på hvilken type spam som sendes ut?

gjespe
gjespeInnlegg: 25751
29.04.18 08:01
fargerik: Men det er blitt to av meg. Og den andre meg sender spam til alle.

Jøss det er ikke deg sjøl som går litt i surr da - du sender jo mye spam her på VGD?

AccountsReceivable
AccountsReceivableInnlegg: 305
29.04.18 08:03
fargerik: Betyr det at jeg etter nitti dager kan opprette en ny konto og starte med blanke ark dersom jeg skulle føle for det?

Det er riktig, det tar mellom 14-90 dager å få fjernet all informasjonen din. Etter 90 dager kan du altså starte med blanke ark.

fargerik
fargerikInnlegg: 57268
29.04.18 08:04
AccountsReceivable: Om kontoen din sender spam til vennelista di er det mest sannsynlig et virus på maskinen din, eller en applikasjon som på en eller annen måte har fått tillatelse til å sende meldinger via facebook. Kan du legge ut et eksempel på hvilken type spam som sendes ut?

Jepp. Det er reklame for f. eks. lotterier, for butikker, fantastiske tilbud, med mange smilefjes og emojies, hvor "jeg" oppfordrer folk til å klikke på en link.

fargerik
fargerikInnlegg: 57268
29.04.18 08:06
AccountsReceivable: Det er riktig, det tar mellom 14-90 dager å få fjernet all informasjonen din. Etter 90 dager kan du altså starte med blanke ark.

Høres bra ut. Jeg kommer til å gjøre det dersom det fortsetter. Jeg blir jo selv spamma ned med beskjeder fra Facebook hvor de melder at andre har rapportert innlegg og at de er slettet.

Takk for tips.

Noen tips til hva jeg kan gjøre med stalkere i VGD, forresten? Tenker på folk som gjespe litt over her...

(Innlegget ble redigert 29.04.18 08:09)

AccountsReceivable
AccountsReceivableInnlegg: 305
29.04.18 08:19
fargerik: Høres bra ut. Jeg kommer til å gjøre det dersom det fortsetter. Jeg blir jo selv spamma ned med beskjeder fra Facebook hvor de melder at andre har rapportert innlegg og at de er slettet.

Flott. Du burde for sikkerhets skyld kjøre en sjekk for malware på datamaskinen din, med Malwarebytes får du gjort dette gratis (14 dagers testperiode). Sjekk også at det ikke er apper og spill knyttet til FB-kontoen din.

Stalkere på VGD er dessverre særs vanskelig å hanskes med...

fargerik
fargerikInnlegg: 57268
29.04.18 08:39
AccountsReceivable: Flott. Du burde for sikkerhets skyld kjøre en sjekk for malware på datamaskinen din, med Malwarebytes får du gjort dette gratis (14 dagers testperiode). Sjekk også at det ikke er apper og spill knyttet til FB-kontoen din.

Jeg har abbonert på Malwarebytes i flere år, men det er gått ut på grunn av at jeg ikke har giddet å betale. Har satt min lit til WIN 10 Defender

Så det er bare å finne siden min og betale, så er den oppe og gå igjen.

Kanskje snart på tide.

men jeg har ny stasjonær, ny laptop og ny telefon. Vet ikke om ett abb. dekker tre enheter?

Jeg spiller aldri noen spill. Aldri.

(Innlegget ble redigert 29.04.18 08:42)

AccountsReceivable
AccountsReceivableInnlegg: 305
29.04.18 08:57
fargerik: men jeg har ny stasjonær, ny laptop og ny telefon. Vet ikke om ett abb. dekker tre enheter?

Da må du kjøpe et abonnement som heter "For Home", da får du med 10 lisenser. Med såpass mange lisenser får du sannsynligvis sikra hele kåken.

fargerik
fargerikInnlegg: 57268
29.04.18 09:33
AccountsReceivable: Da må du kjøpe et abonnement som heter "For Home", da får du med 10 lisenser. Med såpass mange lisenser får du sannsynligvis sikra hele kåken.

OK, det skal jeg gjøre, faktisk. Da kan jeg legge inn beskyttelse på androiden til kona også.

Tror jeg ser mer positivt på ting nå.

Takk for opplæring :-)

InnocentBystander
InnocentBystanderInnlegg: 8636
29.04.18 12:55
fargerik: Jeg er hacket, og noen sender ut spam og utgir seg for å være meg

Dersom noen sender ut spam på email, og du står som avsendar, så betyr ikkje det nødvendigvis at du er hacka. Det er veldig lite som forhindrar spammarar å bruka falsk avsendaraddresse. Den som har eigen mailserver med direkte nettilgang vil fritt kunna bruka kva avsendaradresse som helst.

Kor emailen i realiteten kjem frå kan ein se på email "headers", men dei er normalt skjult for mottakar.

Det er under innføring teknologi der mail mottakarar (i praksis mailserveren til din ISP) kan sjekka om ein mail kjem frå den avsendarorganisasjonen (for eksempel gmal, hotmail) som står som avsendar, og dette vil etterkvart begrensa denne typen SPAM.

 

 

(Innlegget ble redigert 29.04.18 12:56)

fargerik
fargerikInnlegg: 57268
01.05.18 03:41
InnocentBystander: Dersom noen sender ut spam på email, og du står som avsendar, så betyr ikkje det nødvendigvis at du er hacka. Det er veldig lite som forhindrar spammarar å bruka falsk avsendaraddresse. Den som har eigen mailserver med direkte nettilgang vil fritt kunna bruka kva avsendaradresse som helst. Kor emailen i realiteten kjem frå kan ein se på email "headers", men dei er normalt skjult for mottakar. Det er under innføring teknologi der mail mottakarar (i praksis mailserveren til din ISP) kan sjekka om ein mail kjem frå den avsendarorganisasjonen (for eksempel gmal, hotmail) som står som avsendar, og dette vil etterkvart begrensa denne typen SPAM.

Tror jeg har grei kontroll med epostkontoen. Facebook er over og ut for min del, jeg har slettet meg.

Det skal mye til at jeg oppretter en konto igjen.

Fjøsbonden
FjøsbondenInnlegg: 17135
02.05.18 04:18
fargerik: Jeg er hacket, og noen sender ut spam og utgir seg for å være meg.
Jeg får ikke gjort noe med det, og facebook ser ikke ut til å gjøre noe med det til tross for at jeg klager meg blå.
Vurderer å slette meg 100% og utradere alle kontakter og meg selv, alle opplysninger om meg selv.
Men hvordan gjør jeg det, og kan være sikker på at jeg virkelig blir fjernet fra Facebook?

Hvilket jeg hele tiden har hevdet at kan vært en mulighet, også i forhold til "de ti gutta på tur", i forbindelse med den slibrige meldingen til Liv Signe Navarsete.  I hvert fall teoretisk sett.

Ikke minst med tanke på at alle de ti hyttegjestene benekter kjennskap til denne meldingen. For egen del er det eneste jeg med sikkerhet kan si er at meldingen ikke ble sendt av Ola Borten Moe.

Men i teorien kan også de andre ni, på denne hytteturen, være uskyldig. Slik du også vil være det, om noen sender en "stygg melding" til en bekjent, fra din FB-konto.

Men det kan bli vanskelig for den som fikk meldingen, å ikke tro at det var du som hadde sendt den. Tenk litt over den problemstillingen, nå som du selv er blitt hacket.

(Innlegget ble redigert 02.05.18 04:26)

Fjøsbonden
FjøsbondenInnlegg: 17135
02.05.18 04:25
fargerik: Facebook er over og ut for min del, jeg har slettet meg.

Hvorfor tror du jeg aldri har vært, eller kommer til å bli, kontoinnehaver på Facebook ?

For min del er svaret ganske opplagt.

Fjøsbonden
FjøsbondenInnlegg: 17135
02.05.18 04:30
fargerik: Jeg spiller aldri noen spill. Aldri.

Joda, på Norsk Politikk, på VGD,  "spiller du høyt" - stadig vekk.

utenforallfarvei
utenforallfarveiInnlegg: 734
02.05.18 07:49
fargerik: Tror jeg har grei kontroll med epostkontoen. Facebook er over og ut for min del, jeg har slettet meg. Det skal mye til at jeg oppretter en konto igjen

Gode med-debattant!

Du er nesten like gammel og klok som meg, og vet at
du ikke har bruk for en fjesbokkonto.

Hvis du som meg har en grei fungerende mail-konto,
saa dekker det behovet f.eks. for kontakt med familie
og venner naar du er "utenfor ringedistanse" slik jeg
har vaert i ca. 25 aar.

Jeg har aldri funnet et eneste lite argumnet som har
faatt meg til aa bli "fjesboker". aldri.

fargerik
fargerikInnlegg: 57268
02.05.18 08:24
utenforallfarvei: Gode med-debattant! Du er nesten like gammel og klok som meg, og vet at
du ikke har bruk for en fjesbokkonto. Hvis du som meg har en grei fungerende mail-konto,
saa dekker det behovet f.eks. for kontakt med familie
og venner naar du er "utenfor ringedistanse" slik jeg
har vaert i ca. 25 aar. Jeg har aldri funnet et eneste lite argumnet som har
faatt meg til aa bli "fjesboker". aldri.

Jeg var nok ganske sen med å opprette konto der, det var barna som maste den gang det var nytt og hippt. Kanskje rundt 10- 11 år siden.

Formålet var å sende noen meldinger når vi var borte, på ferie eller noe morsomt skjedde. Helt greit, men lite brukt egentlig.

Rett og slett en grei måte å holde kontakten på.

Men nå er det snart ingen som gidder å bruke fb lengre, og selve fb har forandret seg til å dundre inn alskens dritt som er uten interesse. Hører også at de skal opprette koblingstjeneste, altså bli et sjekkested.

Det gjør ikke saken bedre. Her er det best å få utradert profilen jo før jo bedre. Å høre dette skremmer meg :

"Vi har så mye opplysninger om brukerne at vi kan koble sammen folk som er like".

WTF!!

gaskenrigi
gaskenrigiInnlegg: 4711
02.05.18 21:36
fargerik: Men det er blitt to av meg. Og den andre meg sender spam til alle.

Høres ut som du har vært på en pornoside i dark room.

Tempus
TempusInnlegg: 5642
03.05.18 02:20

Hurra, glad jeg har holdt med unna fjesboka:)))

fargerik
fargerikInnlegg: 57268
03.05.18 05:34
Tempus: Hurra, glad jeg har holdt med unna fjesboka:)))

Fortsett med det. De lagrer absolutt ALT du gjør, alt du klikker på, hvilke venner du har, grupper du joiner, annonser du leser osv...og selger opplysningene.

Jeg er nå ute av alt. Har ikke twitter, ikke instagram, ikke snapchat, jeg vet ikke hva alt heter, jeg har det uansett ikke. Og spiller aldri noe spill, hverken online eller offline.

Ingen ting. Den eneste intrnett-underholdning jeg har nå, er faktisk VGD og avisene og NRK og youtube.

Enn så lenge.....

(Innlegget ble redigert 03.05.18 05:36)

Amatør_1
Amatør_1Innlegg: 9218
13.05.18 18:19
fargerik: Jeg er nå ute av alt. Har ikke twitter, ikke instagram, ikke snapchat, jeg vet ikke hva alt heter, jeg har det uansett ikke. Og spiller aldri noe spill, hverken online eller offline. Ingen ting. Den eneste intrnett-underholdning jeg har nå, er faktisk VGD og avisene og NRK og youtube.

Takk. Da vet vi alt om deg. Slutt med Zappa og du.

fargerik
fargerikInnlegg: 57268
15.05.18 14:55
Amatør_1: Takk. Da vet vi alt om deg. Slutt med Zappa og du.

Hva???

Skulle jeg liksom kaste Zappa-samlinga???

Forøvrig hadde jeg mye glede av Zappa-forum (ett av flere).

Mange dedikerte og kunnskapsrike folk.

(Innlegget ble redigert 15.05.18 15:04)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg