Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Det forsvinner mye giga på pcen min.

NYTT TEMA
return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 19598
06.01.19 21:30
Sevens7ar: Fire uker er ikke «raskt fikset», og historien deres med å inkludere luguber programvare begrenser seg ikke til ett tilfelle.

Var det ikke slik at man gratis fikk bruke betalversjonen mens fiksingen pågikk? Problemet gjaldt vel også bare 32-bit kjørt ved admin-rettigheter?

4 uker...vel... jeg sliter med noe annet som har en bug som ble rapportert for snart 1 år siden, og det er ikke CC, men noe i dyre dommer... Så selv tidsaspekt innen IT-verdenen er nok fleksibel :).

Sevens7ar
Sevens7arInnlegg: 577
06.01.19 21:48
return_of_drakkar: Men hvorfor har Microsoft store en guide-betalversjon for CC?

Det blir litt feil å si at det er Microsoft som har denne guiden der. Du ser den er publisert av en som kaller seg konidalasureka, som også har publisert to andre guider for lignende programmer.

Hvorfor vedkommende har publisert disse er vel i håp om å tjene penger på dem, og hvorfor de fremdeles ligger der er nok fordi de ikke har blitt rapportert og/eller at Microsoft ikke fant noe skadelig i dem.

Det ligger mye søppel på Microsoft Store...

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 19598
07.01.19 09:00
Sevens7ar: Det blir litt feil å si at det er Microsoft som har denne guiden der. Du ser den er publisert av en som kaller seg konidalasureka, som også har publisert to andre guider for lignende programmer.Hvorfor vedkommende har publisert disse er vel i håp om å tjene penger på dem, og hvorfor de fremdeles ligger der er nok fordi de ikke har blitt rapportert og/eller at Microsoft ikke fant noe skadelig i dem.Det ligger mye søppel på Microsoft Store...

Jo, men det må da vel være slik at Microsoft liksom går god for det?
Folk vil jo oppfatte det som ligger der som at Microsoft mener det.

Hvis ikke er jo dette en smule useriøst, synes jeg da.

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 19598
07.01.19 15:57
Sevens7ar: Det ligger

Hvis vi deleter en fil via Windows, og gjerne tømmer den fra Papirkurven, blir den da 'deletet' slik at vi ikke kan lese den, eller blir 'removed' - slik som overskrevet med noe slik at selve data - er lost and gone på den?

madigan
madiganInnlegg: 9329
09.01.19 12:44
return_of_drakkar: Hvis vi deleter en fil via Windows, og gjerne tømmer den fra Papirkurven, blir den da 'deletet' slik at vi ikke kan lese den, eller blir 'removed' - slik som overskrevet med noe slik at selve data - er lost and gone på den

Du gjør den bare utilgjengelig ved å putte den i papirkurven,for å slette det sikkert må man ha en software som skriver over med en gang og frigjør diskplassen fila lå på.

 

Når det gjelder CC og bedrift pc'r,så vil ikke de ha noen slike programmer i det heletatt,fordi bedrifter har eget sikkerhets system som CC ikke kjenner,og da risikerer man at CC ser på ting som Crap og kan slette noe som har med sikkerhet å gjøre,så ikke bruk dette programmet hvis man er på en bedrift PC,det er derfor IT folk er der,for bl-a selv å gjøre data vedlikehold.

(Innlegget ble redigert 09.01.19 12:46)

Sevens7ar
Sevens7arInnlegg: 577
09.01.19 16:47
return_of_drakkar: Hvis vi deleter en fil via Windows, og gjerne tømmer den fra Papirkurven, blir den da 'deletet' slik at vi ikke kan lese den, eller blir 'removed' - slik som overskrevet med noe slik at selve data - er lost and gone på den?

Det som skjer når du sletter en fil og tømmer papirkurven avhenger av om det er en HDD eller SSD. På en HDD blir diskplassen markert som ledig og fra systemets synspunkt finnes ikke lenger filen. Oppføringen slettes, men informasjonen finnes der fremdeles selv om den er utilgjengelig uten spesielle verktøy. Over tid vil slettede filer automatisk overskrives med ny data og bli ugjenopprettelige i og med at systemet ikke ser annet enn ledig diskplass der.

SSD-er fungerer annerledes: Der blir filene og all informasjon helt borte og ugjenopprettelige med en gang så om du har kun SSD-er er dette noe du aldri trenger tenke på.

Når man skal kvitte seg med en HDD som inneholder konfidensiell eller privat informasjon som ikke kan komme på avveie, er det lurt selv for alminnelige privatpersoner å kjøre en file shredder tilsvarende disk wipe i CCleaner som overskriver hele disken en rekke ganger med tulledata slik at den blir uleselig.

Dette er selvsagt helt meningsløst for normale privatpersoner som ikke forsøker å skjule kriminelle handlinger å gjøre på en HDD som fremdeles brukes. Du frigjør ikke mer plass på denne måten, slettet data vil automatisk overskrives over tid uansett, og det hele innebærer helt unødvendig slitasje av disken.

(Innlegget ble redigert 09.01.19 17:00)

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 19598
09.01.19 19:02
Sevens7ar: SSD-er fungerer annerledes: Der blir filene og all informasjon helt borte og ugjenopprettelige med en gang så om du har kun SSD-er er dette noe du aldri trenger tenke på.

Jeg formoder at denne er ok med hensyn til automatisk total-fjerning (uten at det egentlig betyr noe)?

PS C:\WINDOWS\system32> fsutil behavior query DisableDeleteNotify
NTFS DisableDeleteNotify = 0  (Disabled)
ReFS DisableDeleteNotify = 0  (Disabled)

Storage
 119GB SAMSUNG MZYTY128HDHP-000L2 (SATA (SSD)) 22 °C

Sevens7ar
Sevens7arInnlegg: 577
09.01.19 19:21
return_of_drakkar: Jeg formoder at denne er ok med hensyn til automatisk total-fjerning (uten at det egentlig betyr noe)? PS C:\WINDOWS\system32> fsutil behavior query DisableDeleteNotify
NTFS DisableDeleteNotify = 0  (Disabled)
ReFS DisableDeleteNotify = 0  (Disabled) Storage
 119GB SAMSUNG MZYTY128HDHP-000L2 (SATA (SSD)) 22 °C

Det stemmer. For øvrig, i og med at du har en SSD fra Samsung er det en god idé å installere programvaren deres som heter Samsung Magician hvis du ikke allerede har gjort det.

Der medfølger også en Secure Erase som kan kjøre fra en USB flash drive for å fjerne all data inklusiv operativsystemet og resette fabrikkinnstillingene den dagen du skal kvitte deg med SSD-en.

(Innlegget ble redigert 09.01.19 19:29)

JOlsen
JOlsenInnlegg: 2086
11.01.19 19:13

Nå ble det veldig avansert. Kjører likevel CC. 

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 19598
11.01.19 19:32
Sevens7ar: Det stemmer. For øvrig, i og med at du har en SSD fra Samsung er det en god idé å installere programvaren deres som heter Samsung Magician hvis du ikke allerede har gjort det.

Neeeh, aldri hørt om det før nå.
Denne siden av IT-verdenen er ikke det jeg vanligvis er borti.

Men ok - lastet den ned, men fikk den nedslående meldingen om at 

"This drive is not supported"

Modell SAMSUNG MZYTY128HDHP-000L2...

PC'n er likevel grei nok til mitt bruk.
Kjøpte den fordi den hadde "Intel Core i5 5200U @ 2.20GHz" som støtter den "virtualization-teknologien" jeg ønsket for å leke med et spesielt software.
https://ark.intel.com/products/85212/Intel-Core-i5-5200U-Processor-3M-Cache-up-to-2-70-GHz-

La ikke mer penger i det enn nødvendig :).

Sevens7ar
Sevens7arInnlegg: 577
11.01.19 20:39
return_of_drakkar: Men ok - lastet den ned, men fikk den nedslående meldingen om at  "This drive is not supported"

OK, sikkert fordi det er en litt eldre modell som lages kun for å selges medfølgende i PC-er og ikke separat. Det betyr på ingen måte at det er et dårlig produkt.

Og ja, maskinen er absolutt grei nok så lenge den fungerer til det du vil. Folk har heller en tendens til å overdrive hvor kraftig maskin man behøver.

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 19598
12.01.19 09:35
Sevens7ar: OK, sikkert fordi det er en litt eldre modell som lages kun for å selges medfølgende i PC-er og ikke separat. Det betyr på ingen måte at det er et dårlig produkt. Og ja, maskinen er absolutt grei nok så lenge den fungerer til det du vil. Folk har heller en tendens til å overdrive hvor kraftig maskin man behøver.

Det var en lagertømming hos en forhandler, så vi kjøpte 2 stykk nesten liknende PC'er av typen Lenovo.
De duger godt nok her.
Den brukes bare privat, og skal jeg jobbe hjemme så funker den jo bare som en terminal til jobben uansett.
Min er en Lenovo B 50-50 (den andre er noe nyere og mer elegant for å si det sånn).

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 19598
12.01.19 21:58

Jeg skal ikke si noe fra og til om Ccleaner eller liknende.
Men om man bruker Seamonkey nettleser+epost så viser det seg at Ccleaner i mange tilfeller sletter ting i Seamonkey-profilen, f.eks slik at man mister lagrede passord i eposten sin.

Nå er det vel ikke så mange her som bruker Seamonkey, men just in case...

JOlsen
JOlsenInnlegg: 2086
16.01.19 15:20

Jeg bruker Chrome og da går det bra med CC. Sletter mye unødvendige filer, og jeg får mer plass. Vinn vinn situasjon. 

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 19598
16.01.19 15:32
JOlsen: Jeg bruker Chrome og da går det bra med CC. Sletter mye unødvendige filer, og jeg får mer plass. Vinn vinn situasjon.

Chrome er jo det mest brukte, mens den jeg nevner er mest for spesielt interesserte :).

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg

Andre tjenester