Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Netthastighet kommer ikke fram til PC...

NYTT TEMA
return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 24558
15.07.19 17:52

Situasjonen:
Har oppgradert hastigheten til 150 for nedlasting (Telenor).
Den nye ruteren som skal overbringe hastighetene er på plass og nettverket funker og så videre.

Vi har 2 PC'er:
- på den ene måles hastigheten til mellom 155-160.Nice
- på den andre (selvsagt min) får jeg rundt 95. Not nice.

Jeg har nok ikke nettverkskort for mer enn 100.
Hva så?
1. Redusere hastigheten igjen. Neppe aktuelt.
2. La det være som det er. Gnager i hodet.
3. Bytte PC med bedre halvdel. Vel, uetisk osv.
4. Bytte kort. Ikke så enkelt eller mulig ifølge en fyr.
5. Samme fyr som i 4 snakket om at kort kunne kjøres fra USB (forstod det slik).
    Men da mistes USB-port og jeg vil ha de to som er.
6. Kjøpe ny PC...Mulig det, men denne funker fint bortsett fra dette.
    Det er en Lenovo B50-50, mens den andre er en nyere Lenovo.

Hva siger ekspertene her om mulighetene til først å få økt kapasitet på nåværende?

 

nometalhorse
nometalhorseInnlegg: 17298
15.07.19 18:59
return_of_drakkar: Det er en Lenovo B50-50

Det står at denne maskinen har følgende WLAN-kort - 802.11b/g/n.

Ettersom den støtter IEEE 802.11n så skal ikke den hastigheten du snakker om være noe probblem. It supports a maximum theoretical transfer rate of 300 Mbps (and can reach up to 450 Mbps when using three antennae). 802.11n uses MIMO (Multiple Input Multiple Output) where multiple transmitters/receivers operate simultaneously at one or both ends of the link.

Har du sjekket at det ikke finnes en oppdatert driver til WLAN-kortet i maskinen, og har du sjekket oppsettet? Hvis du har mange naboer som har WLAN som du ser i ditt hjem så bør du kanskje endre oppsettet på ruter slik at du ikke er i samme frekvensområde som naboene. Det finnes sw som kan hjelpe deg med dette på nettet.


return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 24558
15.07.19 19:23
nometalhorse: Det

Ok, men hva sier det deg at jeg ikke oppnår mer enn cirka 95 med kabel? Den andre har full pakke uansett...

 

edit: status for Ethernet oppgis 100...

(Innlegget ble redigert 15.07.19 19:28)

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 24558
15.07.19 19:38
nometalhorse: Det står at denne maskinen har følgende WLAN-kort - 802.11b/g/n.

Ok.
Nå har har sjekket litt her:

Den andre PC'en først og min elendighet i parentes:
-Ethernet overføringshastighet: 1gb  (100m)
-Wifi : 433 (72m).

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 24558
15.07.19 20:04

Sånn prinsipielt.
Vil dette funke.

 

1. USB nettverkskort

 

2. USB-porter

 

Ok, mister jo 1 usb ved et slikt nettverkskort.
Har 1 igjen - så vil en slik porter gjøre at både ekstern mus og eksternt tastatur vil funke via den?

ps: selv om det er en laptop, så står på samme sted hele tiden...

(Innlegget ble redigert 15.07.19 20:05)

nometalhorse
nometalhorseInnlegg: 17298
15.07.19 21:16
return_of_drakkar: -Ethernet overføringshastighet: 1gb  (100m)

Du får altså ikke mer enn 100Mbit/s når du bruker TP-kabel?
Er det samme kabel som du bruker mot den andre PCen?


return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 24558
15.07.19 21:45
nometalhorse: Du får altså ikke mer enn 100Mbit/s når du bruker TP-kabel?
Er det samme kabel som du bruker mot den andre PCen?

Ja på begge spørsmålene. Og får cirka 160 med og uten kabel på den andre....

Jeg kan klikke meg fram til "Status for ethernet"  og (win 10).
wlan + ethernet + endre kortalternativer):

Der står det på min 100 mbps.
På den andre står det 1 gb.

(Innlegget ble redigert 15.07.19 21:51)

nometalhorse
nometalhorseInnlegg: 17298
15.07.19 22:36
return_of_drakkar: Der står det på min 100 mbps.

Når du har inne tp-kabel så åpne Device Manager -> Network adapters -> Realtek ethernet adapter -> Properties ->  Advanced -> Speed & Duplex. Står den til Auto Negotiations eller står den til 100Mbps? Står den til 100Mbps så sett den til Auto, eller til 1Gbps.

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 24558
16.07.19 08:39
nometalhorse: Når du har inne tp-kabel så åpne Device Manager -> Network adapters -> Realtek ethernet adapter -> Properties -> Advanced -> Speed & Duplex. Står den til Auto Negotiations eller står den til 100Mbps? Står den til 100Mbps så sett den til Auto, eller til 1Gbps.

Den står allerede på Auto. Ellers har den maks 100 som valg.

 

Så det ser ikke ut til at det er noen mulighet på denne.
Så det må nok USB-nettverkskort til.
det får gå, for selv om den er bærbar står den likevel alltid på samme sted.
Er vel ikke mer å gjøre nå slik sett.

Forøvrig mange takk for hjelp og veiledning.

(Innlegget ble redigert 16.07.19 08:43)

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 24558
16.07.19 09:07
nometalhorse: Device Manager -

Den andre maskina, en Lenovo V110, har valget Auto, 1gb og diverse andre; når jeg utfører samme handling.


Så slik er ståa som det heter seg.

nometalhorse
nometalhorseInnlegg: 17298
16.07.19 11:22
return_of_drakkar: Den står allerede på Auto. Ellers har den maks 100 som valg.

Da bør du få deg en oppdatert driver, for jeg er helt sikker på at nettverkskortet støtter 1Gbps. Sjekk hos Lenovo eller RealTek hvis det er produsenten.

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 24558
16.07.19 12:15
nometalhorse: Da bør du få deg en oppdatert driver, for jeg er helt sikker på at nettverkskortet støtter 1Gbps. Sjekk hos Lenovo eller RealTek hvis det er produsenten.

Ok, den er grei.
men jeg stakk innom en lokal it-sjappe og fikk en Deltaco adapter med 1g til en meget fordelaktig pris, så nå fikk jeg 159 via kabelen.
Så inntil videre er dette greit. jeg bruker kun kabel også, men kan jo sjekke det du sier likevel. Og med en enkel USB-porter fra Biltema får jeg plass til ekstern mus og eksternt tastatur også.

Men takk...

nadajan
nadajanInnlegg: 11418
17.07.19 14:28

Har byttet mellom 150 og 50 på kabel for om mulig å merke forskjell. Eneste forskjellen jeg fant var på regningen fra kabelselskapet.

petterG
petterGInnlegg: 9654
17.07.19 17:14
nadajan: Har byttet mellom 150 og 50 på kabel for om mulig å merke forskjell. Eneste forskjellen jeg fant var på regningen fra kabelselskapet.

Korrekt observert. Du skal ikke langt ut på nettet før 50 Mbps er rikelig...

Torotto
TorottoInnlegg: 17440
17.07.19 17:18

@return_of_drakkar.  Lan kortet er 10/100, så valget med ekstrem er eneste løsningen. 

 

Wifi begrenses av manglende oppdatering av bios til pcie kort med ac . 

(Innlegget ble redigert 17.07.19 17:21)

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 24558
17.07.19 20:52
Torotto: @return_of_drakkar. Lan kortet er 10/100, så valget med ekstrem er eneste løsningen. Wifi begrenses av manglende oppdatering av bios til pcie kort med ac .

Jepp, med den eksterne adapteren er det som det skal på kabel.
Denne står alltid på kabel, så at den bare klarer 50 uten kabel betyr ikke noe likevel.

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 24558
17.07.19 22:33
nadajan: Har byttet mellom 150 og 50 på kabel for om mulig å merke forskjell. Eneste forskjellen jeg fant var på regningen fra kabelselskapet.

Nå betaler vi ikke noe særlig mer for 150 enn for 75 som var før.
Og via borettslaget er det meget rimelig uansett.


- og ikke røyker jeg og ikke drikker jeg, så :).

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 24558
17.07.19 22:36
Torotto: så valget med ekstrem er eneste løsningen.

Adapteren og 'hub' for mus og tastur fra 1 usb kostet meg tilsammen under 300 kroner...

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 24558
18.07.19 08:55
Torotto: så valget med ekstrem er eneste løsningen.

har du en ide?


Jeg må aktivisere denne eksterne løsningen ved å sette inn USB'n etter hver oppstart. Den kan altså ikke stå i hele tiden.

Er det noe triks for å unngå dette?
Står den i så vil den oftest koble seg til WIFI-med laveste hastighet og ikke til Ethernet2 med høyeste.

Det er bare 1 utgang fra modemet, så direkte kabel er ikke løsning da andre også bruker nettverket (via ruteren)...

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 24558
18.07.19 13:46
return_of_drakkar: Jeg må aktivisere denne eksterne løsningen ved å sette inn USB'n etter hver oppstart. Den kan altså ikke stå i hele tiden.

Har visst løst seg.
Setter adapteren inn i hub'n og så hub'n inn i USB-kontakta.
Da funker det.


700 andre ting ble prøvd...

Torotto
TorottoInnlegg: 17440
18.07.19 20:19
return_of_drakkar: Det er bare 1 utgang fra modemet, så direkte kabel er ikke løsning da andre også bruker nettverket (via ruteren).

Nå kan du utvide antall porter bak på router via en gigabits  switch.

 

Så inn på USB 3.0 port. via adapter. 

(Innlegget ble redigert 18.07.19 20:21)

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 24558
18.07.19 20:27
Torotto: Nå kan du utvide antall porter bak på router via en gigabits switch. Så inn på USB 3.0 port. via adapter.

Ok, men på den nye ruteren fta Telenor er det mange porter.

men har du noen forklaring på hvorfor jeg må gå via en "hub" e.l og ikke direkte inn i USB med kabelen fra router til PC.
Settes den direkte i PC starter kun Wifi opp og ikke via kabelen.
Men dette er jo ikke egentlig Ethernet...slik sett

(Innlegget ble redigert 18.07.19 20:29)

Torotto
TorottoInnlegg: 17440
18.07.19 22:34
return_of_drakkar: Ok, men på den nye ruteren fta Telenor er det mange porter.

Da bruker du en av de.  Her


Her ser du oppsett forklart

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 24558
19.07.19 20:33
Torotto: Da bruker du en av de. Her Her ser du oppsett forklart

Dette funker:


PC nyste: Trpdløst funker perfekt


PC eldste: trådløst gir lite.
kabel fra router til Deltaco-adapter som igjen kobles via USB-hub som igjen kobles i USB på PC, gir det slik det skal.

Kabel direkte fra router til adapater til Pc (ikke via USB-hub som ekstra ) gir at den bare knytter seg til trådløst...

Torotto
TorottoInnlegg: 17440
20.07.19 20:50
return_of_drakkar: PC eldste: trådløst gir lite.
kabel fra router til Deltaco-adapter som igjen kobles via USB-hub som igjen kobles i USB på PC, gir det slik det skal.

Da er jo saken grei! 

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 24558
21.07.19 08:43
Torotto: Da er jo saken grei!

Til slutt ja... :).

perchri
perchriInnlegg: 10204
28.07.19 08:54
return_of_drakkar: Hva siger ekspertene her om mulighetene til først å få økt kapasitet på nåværende?

Bruk det som der og fungsjonerer. Nettet er såpass upp down belastet så det spiller ingen rolle. Går ut fra du testet med ett eller annet "speedometer" på nettet, og det gir deg ikke hele sannheten. bare for å gi et moderat forståelse:


Hvis du og din kamerat skal fra gardermoen til oslo i hver deres bil, du med en Porsche, den andre med en 54 hk skoda,Hvem er først i Oslo?


Sannsynlig vil du og Porchen være ute på E6 syd, lenge før Skoda,en. problemet er at på E6 syd står det nesten bom fast kø til Oslo. Hva hjelper det da med en raskt Porsche?? den overføringshastiheten du har er mer en nok, ikke betal for noe du bruker........fordi 95% av tiden,står det kø til oslo på E6.....

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 24558
03.08.19 10:53
petterG: Korrekt observert. Du skal ikke langt ut på nettet før 50 Mbps er rikelig...

Jeg har ingen problemer med å forstå at du kan dette bedre enn meg.
Men - for ordens skyld - når mener du at 150 er å 'forsvare', slik sett.

Før hadde vi 75.

Forøvrig er prisen likevel meget gunstig via borettslagsavtale.

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 24558
21.08.19 18:59

Noe rart.
Med Firefox og Chrome får jeg minst den hastigheten jeg skal ha, 150 mb. Med Edge kommer jeg aldri over 80...

Opera og Vivaldi (prøvd) gir også 150.
IE som Edge.

Kvirfor slik?

Sevens7ar
Sevens7arInnlegg: 809
21.08.19 19:33

Trolig noe ved målemetoden som er lite optimalisert for Edge og IE. Avhengig av hvordan du måler, kan det f.eks. hende du må installere flash for Edge/IE for at testen skal fungere ordentlig.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg